ΗΠΑ Άρνηση Βιζας και Εστα

rania_sal

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
Γεια σας,
Περυσι ταξιδεψα αμερικη με το εστα και φετος εκανα αιτηση για B1/B2 βιζα
στην πρεσβεια αλλα δεν εγκριθηκε.
Εχω ακομα το περσινο Εστα σε ισχυ, μπορω να ταξιδεψω με αυτο η επειδη μου αρνηθηκαν τη βιζα το καλοκαιρι στην πρεσβεια μπορει να εχω προβλημα στα συνορα?
Δεν παραβιασα ποτε την παραμονη μου, θα εχω γυρω στα 2000$ μαζι μου για το ταξιδι συν το βιβλιαριο καταθεσεων μου με αλλα 6000$ που θα αποδεικνυει οτι μπορω να καλυψω τα εξοδα του ταξιδιου μου και οτι αλλο εγγραφο μπορει να μου φανει χρησιμο.
Να ξανακανω αιτηση για νεο Εστα μιας και στην ερωτηση "Σας εχει αρνηθει χορηγηση βιζας" πρεπει πλεον να αλλαξω απαντηση η να κανω την "παλαβη"?
Εχω εισητηρια για την τριτη με εισητηριο επιστροφης πριν τις 90 ημερες.
Ευχαριστω
 
Μηνύματα
266
Likes
119
Φυσικά και δεν θα είχε εγκριθεί η βίζα αφού θα μπορούσες να ταξιδέψεις με το visa waiver.
Είναι πλέον πολύ δύσκολο για κάποιον έλληνα που δικαιούται ταξίδι με το visa waiver να πάρει βίζα Β1/Β2. Έκανες τεράστια βλακεία.

Μια από τις ερωτήσεις στην αίτηση του ESTA είναι αν σου έχει απορριφθεί αίτηση για βίζα στις ΗΠΑ. Εφόσον η απάντηση σου έχει αλλάξει θα χρειαστεί να κάνεις αίτηση για καινούριο ESTA, το οποίο μπορεί να εγκριθεί, μπορεί και όχι - έχω δει και τα δυο να συμβαίνουν.

Βλέποντας τα άλλα μηνύματα που έχεις αφήσει μου δίνεται η εντύπως ότι δεν έχεις τουριστική πρόθεση. Ακόμα και να μπορέσεις να φτάσεις αμερική, όταν δουν εισητήριο επιστροφής σε 89 μέρες θα σε στείλουν στο secondary inspection και θα σε ξεσκίσουν στην ανάκριση.
 

rania_sal

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
Αν κανω την Κινεζα και παω να περασω με το περσινο μου ΕΣΤΑ λες να εχω προβλημα?
Ασε τα παλια μηνυματα, τωρα παω γιατι αγαπησα, αλλα η Fiancee Visa εχει πολυ φασαρια και δε θελουμε να μπουμε σε τετοιες διαδικασιες ακομα.
 
Μηνύματα
266
Likes
119
Στη χειρότερη θα φας πόρτα και δεν θα μπορείς να ξαναταξιδέψεις στις ΗΠΑ με το visa waiver - for life. Επίσης μπορεί να βρεθείς κρατούμενη με χειροπέδες και να περάσεις τη νύχτα στο immigration detention μέχρι να βρεθεί επόμενη πτήση για επιστροφή.

Αν δε θεωρήσουν ότι είχες πρόθεση να τους κοροιδέψεις, θα έχεις απαγόρευση εισόδου για πέντε χρόνια - που δεν λύνεται, ακόμα και αν παντρευτείς πολίτη ΗΠΑ.

Τη βίζα αρραβωνιαστικού δεν τη συνιστώ για έλληνες πολίτες, εκτός ειδικών περιστάσεων. Υπάρχουν άλλοι πιο απλοί και οικονομικοί τρόποι.
 
Μηνύματα
266
Likes
119
Ποιους τροπους εννοεις?
Αυτό είναι μεγάλη συζήτηση που γίνεται συνήθως με έναν μεταναστευτικό δικηγόρο που συνεκτιμά τους διάφορους παράγοντες της κάθε περίπτωσης, δεν θα ήθελα να ανοίξω μια τόσο μεγάλη κουβέντα σε ένα forum.... ταξιδιών.

Αν θες μπορείς να μου στείλεις προσωπικό μήνυμα να σε παραπέμψω σε κάποιον σχετικά. Η μετανάστευση στις ΗΠΑ θέλει προσεκτικό σχεδιασμό και οι επιλογές δεν πρέπει να λαμβάνονται με βάση ανώνυμες συζητήσεις στο internet.
 

rania_sal

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
Μα δεν θελω να μεταναστευσω... Ενα ταξιδι αναψυχης θελω να κανω, Τελος παντων, η απαντηση σου αν και δεν με βολευει ειναι δεκτη και σε ευχαριστω.
Κι' οποιος αλλος εχει να πει κατι ειναι ευπροσδεκτος :)
 
Μηνύματα
266
Likes
119
Μα δεν θελω να μεταναστευσω... Ενα ταξιδι αναψυχης θελω να κανω, Τελος παντων, η απαντηση σου αν και δεν με βολευει ειναι δεκτη και σε ευχαριστω.
Κι' οποιος αλλος εχει να πει κατι ειναι ευπροσδεκτος :)
Η βίζα αρραβωνιαστικού είναι με σκοπό τη μετανάστευση - η ερώτηση σου ήταν ποιοι άλλοι τρόποι υπάρχουν εκτός της βίζας αρραβωνιαστικού...
 

rania_sal

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
Οχι, ειπα οτι δεν θελω να μπλεξω σε τετοιες διαδικασιες γιατι δεν με ενδιαφερει η μεταναστευση. Αν ηταν ετσι καναμε ενα γαμο στην Ελλαδα και τελειωνε η υποθεση. Η ερωτηση μου αν την διαβασεις αφορα το Εστα μου. Τελος παντων, ευχαριστω :)
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Εγώ πάντως αφού μιλάμε για αναψυχή, θα έκανα την πάπια και θα πήγαινα. Ή τον Κινέζο όπως λές... Δεν ξέρω αν είναι η σωστή λύση, αλλά αυτό θα έκανα. Αφού έτσι κι αλλιώς έχεις ESTA, ποιός ο λόγος να τα ανακατεύεις; Έτσι κι αλλιώς, σε οποιαδήποτε περίπτωση, η ημερομηνία στο ESTA φαίνεται ότι είναι πριν απο 1 χρόνο (πριν πας στην Πρεσβεία δηλαδή) και δε μου φαίνεται υποχρεωτικό να πρέπει να πληρώσεις να ξαναβγάλεις.
Επαναλαμβάνω, αυτό θα έκανα εγώ και δεν ξέρω αν είναι το σωστό.
 

rania_sal

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
Κι' εγω το ιδιο σκεφτομαι Αντωνη...
Σε μια βδομαδα πεταω, οποτε θα σας ενημερωσω
τι εγινε (ευχομαι) απο την Αμερικη :)
 
Μηνύματα
266
Likes
119
Ο νόμος πάντως είναι σαφής - αν δεις το 8 CFR 217.5(e)(5) στο code of federal regulations απαιτείται καινούρια ηλεκτρονική εξουσιοδότηση όταν αλλάζουν οι απαντήσεις σου στις ερωτήσεις. Δεν είναι σωστό για κανέναν ούτε εδώ ούτε αλλού να σε ενθαρρύνει να παραβιάσεις την αμερικανική νομοθεσία (σημειωτέον, το να ενθαρρύνεις τρίτους να παραβούν το νόμο διώκεται ποινικά στις ΗΠΑ ως "aiding and abetting").

Good luck!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.164
Μηνύματα
882.613
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
Τonia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom