Ρωσία Ένας μήνας σε Αγία Πετρούπολη και Εκατερίνμπουργκ

depo

Member
Μηνύματα
68
Likes
160
Επόμενο Ταξίδι
Βερόνα
Ταξίδι-Όνειρο
νησί του Πάσχα
Αυτό το ταξίδι ήταν το πρώτο μου στο εξωτερικό και πήγα οικογενειακά (με τη μητέρα και την αδελφή μου). Η ιδέα ήταν της μητέρας μου οπότε εκείνη ανέλαβε όλα τα διαδικαστικά (εισητήρια, διαβατήρια, βίζες, οργάνωση ταξιδιού). Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε τέλη Ιουνίου - τέλη Ιουλίου καθώς τον Αύγουστο έπρεπε να ήμασταν Αθήνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ξεκινάμε λοιπόν τέλη Ιουνίου από το Ελ. Βελ. (έτσι αποκαλούμε υποκοριστικά το Ελευθέριος Βενιζέλος εγώ με την αδελφή μου) με προορισμό την Αγία Πετρούπολη. Η πτήση ήταν ωραία και φτάσαμε στην ώρα μας. Μας παρέλαβε από το αεροδρόμιο η καλύτερη φίλη της μητέρας μου και κατευθυνθήκαμε προς το σπίτι της, το οποίο βρίσκεται στα προάστια της πόλης και σε σχετικά κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο (περίπου 20 λεπτά με το αυτοκίνητο). Η πρώτη εντύπωση από την πόλη εξαιρετική (το αεροδρόμιο υπέροχο, οι δρόμοι επίσης και τα προάστια της πόλης πνιγμένα στα πάρκα και την πρασινάδα). Αφού λοιπόν φτάνουμε στο σπίτι τακτοποιούμε τα πράγματα μας τρώμε απογευματινό και βγαίνουμε για μια κοντινή βόλτα στα πολυάριθμα πάρκα της περιοχής. Είχε και μια υπέροχη παιδική χαρά με πολλά μονόζυγα που είναι τα αγαπημένα μου, οπότε πέρασα μια χαρά. Τα πάρκα ήταν πολύ προσεγμένα ενώ είχε και πολλά λουλούδια σε υπέροχους σχηματισμούς. Μιας και το πρωί θα σηκωνόμασταν νωρίς για να πάμε στο κέντρο της πόλης γυρίσαμε στο σπίτι κάτα τις 10 το βράδυ. Βέβαια λόγω λευκών νυχτών (τι υπέροχες που είναι!) περισσότερο με μεσημέρι έμοιαζε παρά με βράδυ. Επιστρέφουμε λοιπόν, τρώμε βραδινό παρακολουθώντας αγώνα της Ζενίτ στην τηλεόραση και κατά τις 11:30 πέφτουμε για ύπνο.

Την επόμενη μέρα σηκωθήκαμε αρκετά νωρίς. Φάγαμε ένα υπέροχο πρωινό, ψωμί με βούτυρο και χαβιάρι (μαύρο, το πορτοκαλί δεν μου αρέσει) και έπειτα φύγαμε. Περάσαμε από τρία πάρκα (το ένα μεγάλο, τα άλλα δύο μικρότερα) μέχρι να φτάσουμε στο σταθμό του μετρό. Βγάζουμε εισητήρια τα οποία είναι σαν νομίσματα και ξεκινάμε για κέντρο. Κατεβαίνουμε στη στάση Nevsky Prospekt η οποία είναι η βασικότερη λεωφόρος της Αγίας Πετρούπολης με μήκος 5 χιλιόμετρα περνάει από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Κατεβαίνουμε τη λεωφόρο η οποία είχε αρκετό κόσμο και φτάνουμε προς τα κανάλια του Νέβα. Είχαμε αποφάσιζει να κάνουμε κρουαζιέρα στο ποτάμι εκείνη την μέρα. Η κρουαζιέρα διέρκεσε 1,5 ώρα και ήταν πραγματικά υπέροχη. Περάσαμε από τα βασικότερα κανάλια και είδαμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα από μια άλλη οπτική γωνία. Επίσης κάτι που μου έκανε πραγματικά εντύπωση ήταν το πόσο καθαρός ήταν ο Νέβας. Ο βυθός φαινόταν ολοκάθαρα κάτι που δεν έχω συναντήσει σε άλλο ποτάμι. Αφού ολοκληρώθηκε η κρουαζιέρα και είχαμε κάπως αρχίσει να πεινάμε κάτσαμε σε μια κρεπερί στην Νevsky Proskept και φάγαμε μπλινί (οι ρώσικες κρέπες). Τις φτιάχνουν με διάφορους τρόπους (λεπτές, παχιές, στρογγυλές, τετράγωνες). Επίσης έχουν διάφορες γεμίσεις (από μερέντα και μπισκότα, μέχρι κιμά, χαβιάρι, τυρί και αλλαντικά). Οι αγαπημένες μου ήταν πάντως με κιμά. Νόστιμες και χορταστικές μερίδες. Αφού τελειώσαμε με το φαγητό ανηφορίσαμε την λεωφόρο. Φτάσαμε σ'ένα μεγάλο πάρκο το οποίο και γυρίσαμε όλο. Κοντά στο πάρκο ήταν και ένα μουσείο κέρινων ομοιομάτων το οποίο επισκεφτήκαμε. Είχε πολλά και ενδιαφέροντα εκθέματα κυρίως από τη ρώσικη ιστορία (Αλεξάντερ Νιέφσκι, Ιβάν ο Τρομερός, οικογένεια Ρομανώφ, Μέγας Πέτρος, Μεγάλη Αικατερίνη, Ρασπούτιν, Λένιν, Στάλιν) και λογοτεχνία (Τσέχοφ, Τολστόι, Πούσκιν, Ντοστογιέφσκι). Επίσης είχε και ομοιώματα από χαρακτήρες του Χάρι Πότερ.

Τελειώνοντας με το μουσείο το οποίο μας άρεσε πολύ πήραμε τον δρόμο της επιστροφής καθώς πλησίαζε το βράδυ. Πήραμε το μετρό και αφού κατεβήκαμε στη στάση μας περάσαμε τα τρία πάρκα για να καταλήξουμε στο σπίτι. Φάγαμε βραδινό βλέποντας το Μόνος στο σπίτι (φάση είχε στα ρώσικα) και πέσαμε για ύπνο κατά τις 12.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.276
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom