Ένας χαιρετισμός... πρόκληση!

The Vinegars

Member
Μηνύματα
77
Likes
38
Γεια σας, καλώς σας βρήκα και να με χαίρεστε!
Είμαι ο Πάνος, 46 ετών, από Αθήνα... Μετά το τσιγάρο, τον καφέ, το καλό φαγητό και τα παιχνίδια (επιτραπέζια και βίντεογκέϊμς), τα ταξίδια είναι το επόμενο, μεγάλο πάθος μου. Μπορείτε να το πείτε και "αρρώστια", αφού δεν χαμπαριάζω και δεν υπολογίζω σχεδόν σε τίποτα, προκειμένω να κάνω κάποιο ταξίδι. Θέλετε κάποια (ακραία) παραδείγματα;
α) Είμαι κάπου 9 χρόνια άνεργος - και δεν ντρέπομαι που το λέω, γιατί δεν φταίω εγώ γι' αυτό... Πέρυσι, τέτοια εποχή, πέσαν κάποια λεφτουδάκια στα χέρια μου (όχι πολλά, μην φανταστείτε: ένα δεκάρικο...) από ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που είχα σε ασφαλιστική εταιρεία το οποίο έληξε, κι εγώ τι έκανα; Χάλασα τα 8 χιλιάρικα... για να πάω 15 μέρες στην Ιαπωνία!!!
β) Τις (παλιές, καλές) εποχές που εργαζόμουν, ήμουν ικανός να δουλεύω ολόκληρο το χρόνο, χωρίς να χαλάω τίποτα σε περιττά έξοδα, μόνο και μόνο για 1 βδομάδα διακοπών σε κάποιο μέρος του εξωτερικού!
γ) Έχω "πεταχτεί" για 3 μέρες σε κάποιο μέρος, μόνο και μόνο για να παρευρεθώ σε ένα... πάρτυ!
Και άλλα πολλά...
Την Ελλαδίτσα μας, δεν την έχω γνωρίσει καλά... Δεν τη "σνομπάρω", αλλά, όχι... πείτε μου: όταν με €320-330 πάτε (αλέ-ρετούρ, έτσι;...) εσείς και το έτερόν σας ήμισυ με το αμάξι Πάτρα - Ιταλία και για να πάτε στη Κρήτη ή τη Ρόδο θέλετε ένα 400άρι, τι θα προτιμήσετε;
Έτσι, εδώ, έχω επισκεφτεί Πάρο, Αντίπαρο, Σίφνο, Ρόδο και Κρήτη (α!... και Σαλαμίνα!!!), με ελάχιστη διαμονή το διήμερο και μέγιστη το εξαήμερο.
Έξω;... Έξω, έχω πάει - μετράτε:
2 φορές Ολλανδία (Άμστερνταμ), Γαλλία (Παρίσι), Βέλγιο (Αμβέρσα), Μεγάλη Βρετανία (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία), Ισπανία (Μαγιόρκα), Δανία με λίγο από Σουηδία (Μάλμε), 2 φορές Γερμανία (Βερολίνο / Έσσεν), Ιταλία (Κοστιέρα Αμαλφιτάνα και λίγο Ρώμη), Πορτογαλία (Λισσαβόνα), Ρωσία (Αγ. Πετρούπολη), Αίγυπτος (Κάϊρο και λίγο Αλεξάνδρεια), Μαλδίβες, Κίνα (Πεκίνο) και Ιαπωνία (Τόκιο, Κυότο).
Επόμενο ταξίδι: Τουρκία και Κων/πολη... (Δίπλα είναι, το άφησα για το τέλος!)
Πετάω τη Δευτέρα που μας έρχεται (26/6) και θα κάτσω 2 βδομάδες. Ένα 400άρι"έφυγε" ήδη για εισιτήρια / ξενοδοχείο - πολύ καλό, δεν βρίσκετε; Αεροπορικά εισιτήρια και 13 διανυκτερεύσεις για €392, τσάμπα πράμα! Ούτε του παπά δεν το είπα!...
Κι εδώ, ακριβώς, σε αυτό το σημείο, έρχεται η πρόκληση:
Πώς γίνεται να περάσω όοολες αυτές τις μέρες με 250 (μόνο!) ευρώπουλα που θα έχω μαζί μου; Όπως φαντάζεστε, το βαλάντιο θα διατεθεί αποκλειστικά και μόνο για φαγητό και μετακινήσεις - άντε... άμα μείνει τίποτα, να πάρουμε και κανα σουβενίρ για να θυμόμαστε την Πόλη: κανα μαγνητάκι για το ψυγείο, κανα φέσι, κανά τούρκικο τσολιαδάκι... ή, ότι, τέλος πάντων ψωνίζει ο κόσμος.
Το λοιπόν... Έχουμε και λέμε! Από σας ζητάω να μου προτείνετε:
- Αξιοθέατα που μπορώ να ευχαριστηθώ (κάπως) τσάμπα, χωρίς να χρειαστεί να τα επισκεφτώ - π.χ. δεν θα δώσω €10 για να μπω στην Αγιά Σοφιά ή στο Τοπ Καπί, αλλά θα αρκεστώ στο να τα φωτογραφήσω.
- Μέρη για φαγητό (προτιμούνται καταστήματα)... Σόρρυ, παίδες, αλλά ντάλα καλοκαίρι, Ιούλιο μήνα, street food σε μουσουλμανική πόλη δεν το εμπιστεύομαι, όσο νόστιμο κι αν είναι ή φαίνεται.
- Σουβενίρ (μπιχλιμπίδια, σκατολοϊδια, κλπ.) που μπορώ να ψωνίσω και θα χωράνε στη χειροαποσκευή που θα έχω μαζί μου - 27 και 27, 54 ευρώ, δεν τα δίνω στην Aegean για βαλίτσα, για δεν της τα χρωστάω.
(Παρένθεση / Σημείωση: Δεν είμαι καρμίρης... ούτε "τσίπης"... Εδώ, στην Ιαπωνία, κοντά τα μισά χρήματα δαπανήθηκαν μόνο για φαγητό - και να 200άρια για "καϊσέκι¨, και να 250άρια για κόμπε... Απλά, θέλω να κάνω αυτό το ταξίδι, το επιθυμώ, το γουστάρω, πως το λένε! Και θέλω να ευχαριστηθώ την Πόλη, να την γνωρίσω, γι' αυτό και κάθομαι τόσες μέρες. Κι ας μην έχω την (όποια / απαιτούμενη) οικονομική ευχέρεια... Γιατί, πολύ απλά, όπως σας είπα και στην αρχή, είμαι "αρρωστάκι" με τα ταξίδια, πανάθεμά με! Τέλος σημείωσης, κλείνει και η παρένθεση).
Επιτρέψτε μου, τώρα, να σας παραθέσω κάποια πιάτα, φαγητά και εδέσματα που μου αρέσουν και θα ήθελα να μου υποδείξετε, επίσης, πού θα μπορούσα να απολαύσω την καλύτερη εκδοχή τους:
- Παστουρμάς (πέφτει μακριά η Καισάρεια)
- Άδανα Κεμπάπ (στου διαόλου τη μάνα η ομώνυμη πόλη)
- Εκμέκ με παγωτό καϊμάκι
- Καταϊφι
- Εσπρέσσο
- Αιγυπτιακός καφές (με κάρδαμο)
Και κάποια "ατραξιόν", highlights
- Χορό της κοιλιάς
- Δερβίσηδες
- Κάπνισμα ναργιλέ με ωραία θέα
- Ρομαντική (νυχτερινή, ίσως;...) άποψη της πόλης
Να σας πω, τώρα, ένα ευχάριστο;... Τελείωσα! (Ακούω επιφωνήματα και στεναγμούς ανακούφισης ή μήπως είναι ιδέα μου;...)
Ευχαριστώ (εκ των προτέρων): εκείνους που θα μου δώσουν κάποια πολύτιμα tips, αλλά, ακόμα περισσότερο, όλους εσάς που είχατε το θάρρος και την υπομονή να με διαβάσετε και να με ανεχτείτε!

Και πάλι καλώς σας βρήκα!
Με συνταξιδιωτικούς χαιρετισμούς
Πάνος

ΥΓ. Εάν αυτό είναι το πρώτο μου post εδώ μέσα, φανταστείτε τα επόμενα!!!
 
Last edited:

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.823
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Πάνο καλώς όρισες στη παρέα μας.
 

SPO

Member
Μηνύματα
163
Likes
56
Πολυ αισιόδοξο ποστ, μάγκας και ακομπλεξάριστος ο Πάνος.Μπράβο σου φίλε.Ευχομαι να το απολάυσεις το ταξιδι και να γυρίσεις όλο τον κόσμο.Η Πόλη δεν παίζεται πάντως, υπέροχη...
 
Μηνύματα
95
Likes
65
Επεσε 10χιλιαρο κυρ στεφανε βαλε κιαλλο ταξειδι α και που εισαι κυρ στεφανε βαλε και κανενα εξωτικο για το ετερο ημισυ και σοκολατες α και αναμνηστικα κυρ στεφανε θα το καψουμε παλι στο εξωτερικο δε βαριεσαι και εμεις αρρωστακια ειμαστε μολις επιστρεψαμε και ψαχνουμε το επομενο καλα μας ταξειδια και με λιγα θα τα καταφερουμε πανε πια τα πενταστερα
 

buffon85

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.560
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
καλως ηρθες! προτασεις δεν εχω, καθως δεν εχω παει!
κι επειδη ειμαι εκνευριστικη: να κοψεις το τσιγαρο! :innocent:
 

The Vinegars

Member
Μηνύματα
77
Likes
38
Πώωω! Δεν ξέρω τι να πω... Σας ευχαριστώ πολύ, όλους, για τη θερμή σας υποδοχή! Ήδη αρχίζω και αισθάνομαι όμορφα και άνετα μαζί σας, σα να γνωριζόμαστε από καιρό!
Αγαπητή oanna mpourletou, ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ!!! Χα χα χα! :D
Αγαπητή buffon85, μπορεί να είσαι εκνευριστική, όπως υποστηρίζεις, αλλά, πάντως, τώρα δεν γίνεσαι! Ευτυχώς ή δυστυχώς, το τσιγάρο είναι η μόνη "αμαρτία" που επιτρέπω στον εαυτό μου... Δεν πίνω, δεν ξενυχτάω... Ε, ας έχω και γω κάτι "ανθυγιεινό", βρε αδελφέ!
(Όπως και νά'χει, όμως, σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου και τη συμβουλή σου! :)
 

Klair

Member
Μηνύματα
2.210
Likes
25.756
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
:welcome2:
Καλά και πολλά ταξίδια.
Όλοι από την ίδια ασθένεια πάσχουμε και μακάρι να μην γιατρεφτούμε ποτεεεεεεέ!!
 

vickokka

Member
Μηνύματα
1.235
Likes
1.931
Ταξίδι-Όνειρο
παντου
Θα βρεις πολλές ιστοριες απο την Πόλη εδώ, οποτε θα δεις πολλες προτάσεις. Απλα εμένα μου φαινονται πολλες τόσες μέρες, θα πήγαινα σίγουρα και 3-4 μέρες κάπου αλλού, Μικρασιατικά παράλια ή Καππαδοκία.
 

The Vinegars

Member
Μηνύματα
77
Likes
38
Αγαπητή vickokka, λες να μην το θέλω να πάω και κάπου αλλού; (Ειδικά Καππαδοκία και πτήση με αερόστατο...)
Δυστυχώς, όμως, "το δε πνεύμα πρόθυμο, η δε τσέπη ασθενής"...
Άντε, το πολύ-πολύ να κάνω καμιά μονοήμερη εκδρομή στην Προύσα, πού'ναι και κοντά.
 

The Vinegars

Member
Μηνύματα
77
Likes
38
Α!... Μπορώ να κάνω και μερικές - κουτές, ίσως - ερωτήσεις; (έξτρα)
1) Γιατί την Αγιά Σοφιά την λένε και οι Τούρκοι "Aya Sofya" και δεν της έδωσαν κάποια άλλη, δική τους, ονομασία; Μήπως σαν φόρο τιμής προς τον ελληνισμό για το μνημείο που τους "προσέφερε";
2) Το αεροδρόμιο του Ατατούρκ θεωρείται ευρωπαϊκό, έτσι;
Επομένως, "No Duty Free"... :(
3) Το "Dolmabahce" (το "c" με κόμμα από κάτω - δεν ξέρω να το κάνω) είναι αυτό που φαντάζομαι;...
...Ένας μπαξές, ένας κήπος, γεμάτος με ντολμαδάκια;;;

Σημείωση: Δεν μου αρέσει και δεν θέλω να ψάξω στο διαδίκτυο για να βρω τις όποιες απαντήσεις...
Motto μου: ΤΟ GOOGLE ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!
(Ξανα)ευχαριστώ! :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.218
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom