Ρωσία Ένα μήνα μόνη στη Ρωσία

Panagiota^

Member
Μηνύματα
658
Likes
276
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Το ταξίδι αυτό υπήρξε από τη σύλληψή του ανατρεπτικό. Αρνούμουν πάντοτε να ταξιδέψω εκτός Ελλάδος καλοκαίρι. Τους δύο ή τρεις θερινούς μήνες αδείας κυνηγούσα θησαυρούς της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

Απρίλιος 2011, και βλέπω ένα ποστ περί εθελοντισμού στο εξωτερικό. Είμαι ήδη αρκετά αναμεμειγμένη σε εθελοντικές δράσεις αλλά εντός συνόρων. Η απόφαση πάρθηκε γρήγορα. Ψάχνω για μια δυνατή εμπειρία, εντός Ευρώπης αλλά σε χώρα με πλούσιο πολιτισμό και ιστορία. Ρωσία. Θέλω έντονη συναναστροφή με ντόπιους. Πρότζεκτ με παιδιά. Θέλω αυθεντικές εμπειρίες μακριά από αστικά κέντρα. Επιλέγω camp 10 ώρες ανατολικά της Μόσχας, στην επαρχία της Κεντρικής Ρωσίας.

Ξεκινώ τα διαδικαστικά και το διάβασμα για την ιστορία της χώρας, αφού έχω διαλέξει πρόγραμμα μέσω της βάσης E-vet search engine. Δηλώνω συμμετοχή μέσω ελιξ καταθέτοντας ταυτόχρονα ένα αντίτιμο 100 ευρώ. Η αποδοχή έρχεται σε λίγες μέρες και αρχές Μαϊου κλείνω απευθείας για Μόσχα με AEGEAN 335 ευρώ return. Ο φορέας αποστολής(ΕΛΙΞ) αναλαμβάνει και το invitation letter, χρήσιμο για την έκδοση visa. Η πρόσκληση από Ρωσία φτάνει μέσα Ιουνίου και μαζί με το διαβατήριο και φωτογραφία τα καταθέτω στο Ρωσικό Προξενείο στο Χαλάνδρι (210.6726130). Η διαδικασία έκδοσης βίζα είναι απλή, το κόστος στα 35 ευρώ συν 2 ευρώ/ημέρα για υποχρεωτική ταξιδιωτική ασφάλιση. Ο Υποπρόξενος θεωρεί πως λόγω ανθρωπιστικού σκοπού , η βίζα και η ταξιδ. ασφάλεια θα πρέπει να μου παρασχεθούν δωρεάν. Παρόλο που είμαι ήδη ασφαλισμένη από το εκεί camp, δέχομαι και την ασφάλειά τους χωρίς κόστος. Σε λίγες εργάσιμες μέρες κρατώ στα χέρια μου τη βίζα για ένα μήνα στη Ρωσία.

Τρεις ημέρες πριν την αναχώρηση για Μόσχα και ενώ έχω μόλις επιστρέψει από μια εβδομάδα διακοπών εντός των συνόρων, διαβάζω επείγον email από την εκεί ομαδάρχισσα του camp μου. Αναφέρει πως έχει λάβει ανακοίνωση από το camp υποδοχής και ζητά εκτεταμένες ιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμούς από όλους τους εθελοντές λόγω εργασίας με παιδιά. Διαβάζω τις εξετάσεις, ξαναδιαβάζω, λίγα καταλαβαίνω:
fluorography
blood test for RW
anal scraping for enterobiosis
analysis of feces for helminth eggs
paper from local doctor that there're no contagious diseases in the area where you live

Αναφέρει πως όσοι δεν τις έχουν, το camp δεν τους δέχεται. Ξεκινώ τηλεφωνήματα σε νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, συμφορουμίτες-χοίρους που εκτιμώ ιδιαίτερα την επιστημονική τους γνώμη αλλά δυσκολεύομαστε να καταλήξουμε στο είδος των εξετάσεων λόγω διαφορετικής ορολογίας. Που να εξηγήσεις τώρα στην ομαδάρχισσα για το Ελληνικό Σύστημα Υγείας και τα μακροπρόθεσμα ραντεβού; Κάνω ό,τι εξέταση προλαβαίνω (και καταλαβαίνω) σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο και υπόσχομαι να κάνω τις υπόλοιπες σε τοπικό Ρωσικό Νοσοκομείο, με τους λοιπούς εθελοντές.

Λίγες μέρες μετά, μέσα Ιουλίου, ώρα 23.00, με τον Rough Guide και τις σημειώσεις ανά χείρας και τις σκέψεις που πάντα σημαδεύουν την αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού , περιμένω μονάχη στην αίθουσα αναμονής του Βενιζέλος την βραδινή μου πτήση.
 

Attachments

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Σε τσιμπησα Παναγιωτιτσα μου!!!
Φοβερη εμπειρια!
Δωσε τροφη ...θα σε παρακολουθω στενα!
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
ουαου!!το πηρες αποφαση να μας γραψεις για ρωσια λοιπον!!:clap::clap:
πολυ ωραια μεχρι στιγμης!!περιμενουμε και τη συνεχεια!!
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
παμε παμε ... :clap:
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Μμμμ...Επιτέλους αυτή η εμπειρία θα γίνει ιστορία! Ανυπομονώ Παναγιώτα μου!
 

malysa

Member
Μηνύματα
1.047
Likes
1.827
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
και μετά ???????????....

το μετά, θέλουμε :clap::lol: ... λίαν συντόμως.... :clap::lol:
 

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Ωωωω ακούγεται πολύ ενδιαφέρον, περιμένω πως και πως την συνέχεια!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.244
Μέλη
38.892
Νεότερο μέλος
Petr23

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom