Τουρκία Ίντερνετ τηλεφωνία στην Κωνσταντινούπολη

connosp

Member
Μηνύματα
377
Likes
812
Κοίτα, κάτω από 150 λίρες δεν έχω δει καμία προσφορά, παρά μόνο αυτή των 80 λιρών για data μόνο που είναι η φτηνότερη και έγραψα παραπάνω... Οι συνηθισμένες τιμές για τα 'τουριστικά' πακέτα είναι γύρω στις 200 λίρες. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση το πακέτο που βρήκες εσύ..

Εκτός βέβαια αν δεν μιλάς για πρόγραμμα με sim καρτοκινητής που έχεις αγοράσει και χρησιμοποιήσει ο ίδιος αλλά αναφέρεσαι σε πρόγραμμα συμβολαίου που είδες σε κάποια διαφήμιση, οπότε αλλάζει το θέμα μια και ξένοι δεν μπορούν να το προμηθευθούν χωρίς άδεια παραμονής και τουρκικό αφμ. Εκεί ναι, η μηνιαία συνδρομή μπορεί να είναι και τόση με ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο..

Οι τιμές στην καρτοκινητή της Τουρκίας είναι εσκεμμένα υψηλές για να αποτρέπουν υποτίθεται τη χρήση από τους μετανάστες και τα παράνομα δίκτυα προώθησής τους... Αυτός τάχα είναι και ο λόγος που δεν επιτρέπεται σε μή μονίμους κατοίκους η σύναψη συμβολαίου κινητής αλλά και ο κανονισμός οι sim καρτοκινητής να δουλεύουν μόνο στο κινητό το imei του οποίου δηλώθηκε κατά την αγορά όπως και το να διακόπτεται οριστικά η λειτουργία τους μετά από 3 μήνες (αν δεν γίνει registration που αφορά μόνο τους μόνιμους κατοίκους)
Για να μην κουράζεστε στο Walton Hotels Taksim Pera(πολύ καλό, κεντρικό 150μ από Galatasaray Λύκειο) μας έδωσαν συσκευή με την οποία είχαμε δωρεάν ίντερνετ τις 4 ημέρες που μείναμε στην Πόλη, δείτε και αυτήν την επιλογή
 

japetus

Member
Μηνύματα
579
Likes
1.071
Τα φορητά hotspots κοστίζουν γύρω στα 5 ευρώ τη μέρα αν είναι για αρκετές μέρες μέχρι και 10 αν είναι για μια-δυο... Υπάρχουν πολλές εταιρείες που τα νοικιάζουν, είτε φέρνοντάς τα στα αεροδρόμια, είτε στα ξενοδοχεία αφού τα ενοικιάσει ο πελάτης.. Πλέον ναι, όπως λες τα καλά ξενοδοχεία αλλά και ορισμένα airbnb, προσφέρουν δωρεάν ή και με χαμηλή τιμή τη συσκευή στους πελάτες τους..
Το μειονέκτημά τους όπως έγραψα και πριν είναι ότι πρέπει να τα κουβαλάς, να έχεις άλλη μια συσκευή να φορτίζεις και να έχεις και τον νου σου μη στο κλέψουν, κάποιοι χρεώνουν και εγγύηση. Επίσης κάποιες εταιρείες ενοικίασης θέλουν να τους το επιστρέψεις με συστημένο, ενώ κάποιες άλλες δεν εξυπηρετούν πλην αεροδρομίου και κεντρικών σημείων και μόνο για Κωνσταντινούπολη..
Το ότι τα καρτοκινητά είναι ακριβά ενώ τα συμβόλαια κινητής πολύ φτηνότερα, δίνουν μεγάλο ποσοστό κέρδους σε αυτούς που τα νοικιάζουν γι αυτό και έχουν τόση διάδοση εκεί.
 

Pilgrim

Member
Μηνύματα
84
Likes
125
Εγω παντως θα ημουν υπερβολικα επιφυλακτικος να χρησιμοποιησω "νοικιασμενο" τηλεφωνο απο ξενοδοχειο η hotspot. Η λυση ειναι για φτηνο internet & ομιλια η χρηση μιας global sim ! Ειδικα στα σημερινα κινητα που ειναι δικαρτα ειναι πολυ βολικο. Επισκεφτειτε τον ιστοτοπο της εταιρειας και απλα συγκρινετε τα τηλεπικοινωνιακα τελη.
https://www.knowroaming.co/order/home/15-knowroaming-global-sim-card.html
 

SissySt

Member
Μηνύματα
9
Likes
3
Με μόνο 100 mb και εφτά ευρώ κόστος η vodafone δεν συμφέρει καθόλου... Αυτά κοιτούσα πριν λίγο!
 

SissySt

Member
Μηνύματα
9
Likes
3
Εγω εδω και 5 χρόνια χρησιμοποιώ στα ταξίδια μου μια Global sim και έχω βρει την υγειά μου :) Στην Τουρκία για ενα τριήμερο είχα βάλει 9,99 $ (γύρω στα 8,8 ευρώ) και είχα δεδομένα χωρίς όριο για 3 ημέρες ! Μέχρι live ανταποκριση με Viber απο την Αγία Σοφία έκανα :haha: Δεν την αλλάζω με τίποτα. Είναι η τέλεια επιλογή για χώρες με υψηλά τέλη τηλεπικοινωνίας όπως Τουρκία, Σερβία αλλά και χώρες της ΕΕ (την έχω δοκιμάσει σε Γερμανία, Αυστρία, Τσεχία και Τουρκία).
Προσοχή το κινητό πρέπει να είναι ξεκλείδωτο (το λέει και στην ιστοσελίδα τους) όχι όμως απαραίτητα rooted (πχ έχει τρέξει σε Lenovo rooted, Xiaomi ξεκλείδωτο - όχι rooted, Asus ξεκλείδωτο).
Οσοι ενδιαφέρεστε είναι η καναδέζικη knowroaming https://www.knowroaming.co/order/home/15-knowroaming-global-sim-card.html .
Οποιος θέλει σε προσωπικό μύνημα μπορώ να του δώσω κωδικό για να έχει έκπτωση 30% στην παραγγελία της.
Το πιο ενδιαφέρον .. μπορώ να έχω τον κωδικό ?
Είναι η πιο καλή περίπτωση που διάβασα..
Τα πακέτα τα αγοράζεις μέσω του σάιτ τους για κάθε περίπτωση ;
 

Pilgrim

Member
Μηνύματα
84
Likes
125
Το πιο ενδιαφέρον .. μπορώ να έχω τον κωδικό ?
Είναι η πιο καλή περίπτωση που διάβασα..
Τα πακέτα τα αγοράζεις μέσω του σάιτ τους για κάθε περίπτωση ;
Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, λοιπόν ο κωδικός που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να έχετε 30% έκπτωση στην αγορά της global sim knowroaming (έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται στην εφαρμογή) είναι:
APOSI23 (Προσοχή οι πέντε πρώτοι είναι χαρακτήρες στα αγγλικά και οι δυο τελευταίοι αριθμοί)
Ερχεται απο Καναδά σε 10-12 ημέρες με απλές οδηγίες και ειναι πολύ εύκολο να την χρησιμοποιήσετε. Η φόρτιση και η αγορά των πακέτων γίνεται μέσα απο την εφαρμογή της για android, https://play.google.com/store/apps/details?id=com.knowroaming.activities&hl=el

Συγνώμη απο τους διαχειριστές αν άθελα μου κάνω διαφήμιση την συγκεκριμένη κάρτα αλλά πραγματικά την χρησιμοποιώ εδω και χρόνια (δεν λήγει) και είναι μια πολύ βολική και οικονομική λύση για τηλεφωνία και Internet σε ταξίδια για όσους έχουν καρτοκινητά χωρίς συμβόλαιο στην Ελλάδα. Ειλικρινά αν κάποιος μπορεί να αντιπροτείνει ειδικα για Κωνσταντινούπολη κάτι καλύτερο απο πχ. πακέτο με απεριόριστα δεδομένα με 9,99 δολάρια (9 ευρώ) για 3 ημέρες ας το προτείνει. Σε συνδιασμό δε με χρήση Viber out (εξευτελιστικά χαμηλές χρεώσεις) μπορείτε να καλέσετε οποιοδήποτε τηλέφωνο σταθερό ή κινητό στην Ελλάδα απο Τουρκία χωρίς αυτό να έχει πρόσβαση σε διαδίκτυο!!!
Στην δε περίπτωση που σας περισσέψουν δεδομένα ή λεπτά ομιλίας μπορείτε αν θέλετε να τα καναλώσετε και μετά την επιστροφή σας στην Ελλάδα !
 
Last edited:

japetus

Member
Μηνύματα
579
Likes
1.071
Να κάνω μια προσπάθεια να συνοψίσω τις επιλογές που υπάρχουν..

1. No internet. Αρχικά να πω ότι πάμε ταξίδι και έτσι ας προσπαθήσουμε λίγο να κάνουμε πιο λογική χρήση του ιντερνετ, να απεξαρτητοποιηθούμε λίγο και να χαζεύουμε στα αξιοθέατα παραπάνω, δεν χρειάζεται να είμαστε όλη την ώρα πάνω από το κινητό. Ασύρματα δίκτυα wifi υπάρχουν παντού και έχουν σχεδόν όλα τα μαγαζιά και τα ξενοδοχεία, οπότε αν χρειαστούμε κάτι μπορούμε να σταματήσουμε για ένα καφέ/τσάι, να ζητήσουμε τον κωδικό και να δούμε αυτό που χρειαζόμαστε... Αν θέλουμε μια επείγουσα πληροφορία επίσης για να βρούμε κάποιο μέρος, μπορούμε όπως παλιά να ρωτήσουμε κάποιον ντόπιο, δεν είναι κακό :)
Το απόγευμα στο ξενοδοχείο μπορούμε να κανονίσουμε και να κάνουμε το πλάνο για την επόμενη μέρα, όπως και τα τυχόν τηλεφωνήματα και να στείλουμε φωτο και βίντεο στους δικούς μας, δεν χρειάζεται να είναι τα πάντα live..
Για πλοήγηση αφήστε για λίγο στην άκρη τα ονλάιν προγράμματα και χρησιμοποιήστε κάποιο με offline χάρτες ή κατεβάστε τους στην cache από πριν..

2. Roaming. Ενεργοποιούμε το roaming στο κινητό μας και πληρώνοντας τις αντίστοιχες για κάθε εταιρεία χρεώσεις, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο ομιλίας, sms & data του προγράμματός μας στα τουρκικά δίκτυα. Ακριβή συνήθως επιλογή.

3. Τοπική SIM. Η αγορά τοπικής sim για το κινητό είναι μια πονεμένη ιστορία, κυρίως για την απίστευτη ταλαιπωρία που έχει η διαδικασία ταυτοποίησης και εγγραφής στο τηλεπικοινωνιακό μητρώο του IMEI του κινητού πληρώνοντας το φόρο που αναλογεί (κάπου 250 ευρώ) ανά συσκευή. Αν δεν γίνει αυτή η εγγραφή, δεν υπάρχει δηλαδή το IMEI της συσκευής μας στο μητρώο, αυτό κλειδώνει μετά από κάποιο διάστημα (μια εβδομάδα με ένα μήνα) και δεν μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί με το νούμερο που είχε μέσα όταν κλείδωσε... Όλα αυτά τάχα για την καταπολέμηση της παρανομίας.
Βλέποντας πως αυτό είχε μεγάλο αντίκτυπο στον τουρισμό, αποφασίσανε να βγάλουν τουριστικά πακέτα, που διαρκούν για ένα μήνα χωρίς να κλείνουν, με προπληρωμένο χρόνο. Είναι βέβαια αρκετά ακριβότερα από αυτά που θα πλήρωναν οι τούρκοι συνδρομητές καρτοκινητής, αλλά είναι η μόνη λύση για sim για έναν τουρίστα. Τα πακέτα και οι προσφορές αλλάζουν συνεχώς από εταιρεία σε εταιρεία, αυτή την στιγμή κυμαίνονται γύρω στις 200 λίρες με προσφορές που ξεκινάνε από 160 (25 ευρώ). Να σημειώσουμε ότι για την αγορά sim απαιτείται υποχρεωτικά registration με διαβατήριο, η ελληνική ταυτότητα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Ένα άλλο σημείο που θέλει προσοχή είναι ότι τα μαγαζιά κινητής τηλεφωνίας είναι όλα μεταπωλητές και δεν υπάγονται απευθείας στο δίκτυο της επίσημης εταιρείας. Έτσι εφαρμόζει το καθένα το δικό του ποσοστό και περιθώριο κέρδους και για το ίδιο πακέτο μπορείτε να βρείτε πολύ διαφορετικές τιμές, οπότε ρωτήστε όχι μόνο σε ένα μαγαζί.

4. Φορητό wifi hotspot. Βλέποντας την κατάσταση αυτή και τη διαφορά στο κόστος μεταξύ των πακέτων για ντόπιους και τουρίστες, πολλές εταιρείες νοικιάζουν φορητά 4g routers που περιέχουν τοπική sim και παρέχουν data στους πελάτες.. Οι τιμές παίζουν από 5 με 10 ευρώ την μέρα ανάλογα την εταιρεία και τις μέρες που θα ενοικιαστεί η συσκευή. Τα δεδομένα μπορούν να μοιραστούν με όσους βρίσκονται κοντά, αλλά αυτό το κάνουν και τα κινητά.. Παλιά νοικιάζανε και σκέτα τηλέφωνα.. Για να έχετε μια ιδέα για το ποσοστό κέρδους, ένα συμβόλαιο data για 50Gb το μήνα για τούρκους πολίτες που χρησιμποιείται συνήθως στις συσκευές αυτές, κοστίζει γύρω στα 20 ευρώ, ενώ η συσκευή η ίδια γύρω στα 40 ευρώ...
Οι εταιρείες νοικιάζουν τις συσκευές και από το ιντερνετ με παραλαβή/παράδοση σε αεροδρόμιο και ξενοδοχεία, ενώ μπορείτε να συνεννοηθείτε και με τη ρεσεψιόν εκεί που θα μείνετε να το κανονίσουν αυτοί για εσάς -κάποια ξενοδοχεία το προσφέρουν και σαν παροχή για τους επισκέπτες τους.

5. Χρήση SIM τρίτης χώρας ή εταιρειών. Υπάρχουν αρκετές εταιρείες που προσφέρουν κάρτες sim που χρησιμοποιούνται από ανθρώπους που ταξιδεύουν αρκετά και προσφέρουν συμφέρουσες τιμές για data αλλά και ομιλία κάποιες, με διεθνές roaming. Οι επιλογές είναι πολλές για να αναφερθούν αναλυτικά εδώ, και θα πρέπει να το ψάξετε αρκετά... Σαν κάρτες που δεν ανήκουν στα τουρκικά δίκτυα δεν έχουν και τις 30 μέρες χρόνο λήξης που έχουν οι τουρκικές για να μπλοκάρουν. Είναι και η πιο οικονομική πρόταση αυτή τη στιγμή.

Μια καλή περίπτωση, που ανήκει σ'αυτήν την τελευταία κατηγορία και χρησιμοποιείται από πολλούς επισκέπτες της Τουρκίας όχι μόνο άγγλους, είναι η χρήση αγγλικής καρτοκινητής vodafone PAYG (pay as you go), η οποία παρέχει δωρεάν roaming εκτός των χωρών της ΕΕ και στην Τουρκία -όπως και σε κάποιες άλλες τρίτες χώρες-. Τα πακέτα προπληρωμένου χρόνου είναι αυτά:
https://freesim.vodafone.co.uk/?bvb=10&kw=vf_big-value-bundles
Η αγορά της sim -που κανονικά είναι δωρεάν- δεν μπορεί να γίνει από το site της εταιρείας εκτός Αγγλίας, αλλά οι κάρτες αυτές πωλούνται πολύ φτηνά στο ebay και αλλού από μεταπωλητές για 2-3 ευρώ συνολικά μαζί με τα μεταφορικά. Αφού παραληφθεί η κάρτα -η οποία δεν απαιτεί registration-, μπορούμε να τη φορτώσουμε με το απαιτούμενο ποσό από το site (με paypal μόνο ή αγγλικής τράπεζας visa/mastercard όπως και revolut) και να τηλεφωνήσουμε δωρεάν στο 2345 για να ενεργοποιηθεί το πακέτο. Έτσι με κόστος 10 (+2 για την κάρτα) λίρες, έχουμε -με την τρέχουσα αυτή τη στιγμή προσφορά- 6gb, απεριόριστα sms και 250 λεπτά ομιλίας και φυσικά, μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και αλλού εκτός Τουρκίας, ακόμα και Ελλάδα. Όταν τελειώσουν οι μονάδες αν θέλουμε την ξαναγεμίζουμε, κάτι που δεν μπορεί να γίνει με τις τουρκικές sim.
 

SissySt

Member
Μηνύματα
9
Likes
3
Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, λοιπόν ο κωδικός που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να έχετε 30% έκπτωση στην αγορά της global sim knowroaming (έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται στην εφαρμογή) είναι:
APOSI23 (Προσοχή οι πέντε πρώτοι είναι χαρακτήρες στα αγγλικά και οι δυο τελευταίοι αριθμοί)
Ερχεται απο Καναδά σε 10-12 ημέρες με απλές οδηγίες και ειναι πολύ εύκολο να την χρησιμοποιήσετε. Η φόρτιση και η αγορά των πακέτων γίνεται μέσα απο την εφαρμογή της για android, https://play.google.com/store/apps/details?id=com.knowroaming.activities&hl=el

Συγνώμη απο τους διαχειριστές αν άθελα μου κάνω διαφήμιση την συγκεκριμένη κάρτα αλλά πραγματικά την χρησιμοποιώ εδω και χρόνια (δεν λήγει) και είναι μια πολύ βολική και οικονομική λύση για τηλεφωνία και Internet σε ταξίδια για όσους έχουν καρτοκινητά χωρίς συμβόλαιο στην Ελλάδα. Ειλικρινά αν κάποιος μπορεί να αντιπροτείνει ειδικα για Κωνσταντινούπολη κάτι καλύτερο απο πχ. πακέτο με απεριόριστα δεδομένα με 9,99 δολάρια (9 ευρώ) για 3 ημέρες ας το προτείνει. Σε συνδιασμό δε με χρήση Viber out (εξευτελιστικά χαμηλές χρεώσεις) μπορείτε να καλέσετε οποιοδήποτε τηλέφωνο σταθερό ή κινητό στην Ελλάδα απο Τουρκία χωρίς αυτό να έχει πρόσβαση σε διαδίκτυο!!!
Στην δε περίπτωση που σας περισσέψουν δεδομένα ή λεπτά ομιλίας μπορείτε αν θέλετε να τα καναλώσετε και μετά την επιστροφή σας στην Ελλάδα !
Νομίζω είναι ότι πιο βολικό. Και εφόσον δεν λήγει την χρησιμοποιείς όποτε την χρειάζεσαι. Την έχει τώρα 10 δολάρια αλλά μια συν μια δώρο. Ο κωδικός λειτουργεί ! Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
 

Vaggelis7

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπέρα κ από μένα ! Μια γρήγορη ερώτηση γιατί συνεχώς ακούω και διαφορετική απάντηση. Για να βγάλω μια τουρκική κάρτα sim από Vodafone μπορώ μέσω ταυτότητας ? Λόγω του ότι δεν έχω διαβατήριο ?
 

Betaction

New Member
Μηνύματα
3
Likes
2
Καλησπέρα παρέλαβα την κάρτα Vodafone pay as you go
έκανα top up μέσο PayPal αλλά στην πληρωμή μου γράφει
Vesta Payment Solutions UK Limited
Η παραγγελία υποβλήθηκε
Θα χρεωθείτε σύμφωνα με τη μέθοδο πληρωμής σας, όταν ο χρήστης Vesta Payment Solutions UK Limited ολοκληρώσει την παραγγελία σας
Είναι σε εκκρεμότητα
Και στην σελίδα της Vodafone μου γράφει
Sorry, something went wrong
It might be us, or it might be you – it’s a mystery.

Luckily, there are lots of different ways to top up – in the My Vodafone app, over the
phone or by text.

Ερώτηση ...εγώ τι κάνω τώρα?απο την στιγμή που είναι σε εκκρεμότητα αν κάνω πληρωμή με revolut θα χρεωθω δυο φορές ?η να περιμένω?
Επίσης όταν πάω να κάνω χρέωση με revolut μου ζητάει κ στοιχεία διεύθυνσης από την στιγμή που θα βάλω ελληνική διεύθυνση μήπως δεν το δεχτούν?
 
Last edited:

japetus

Member
Μηνύματα
579
Likes
1.071
Ήταν καινούρια η κάρτα (σφραγισμένη) ή προενεργοποιημένη; Έχω την εντύπωση ότι η ενεργοποίηση στις καινούριες κάρτες γίνεται μόνο στο αγγλικό δίκτυο και για το λόγο αυτό οι πωλητές στο ebay τις ανοίγουν, τις ενεργοποιούν πρώτα και τις στέλνουν μετά... Δοκίμασε να κάνεις registration στο site ή μέσω εφαρμογής δηλώνοντας -αν ζητηθεί- διεύθυνση Αγγλίας (κάποιου ξενοδοχείου)
 

Betaction

New Member
Μηνύματα
3
Likes
2
Ήταν καινούρια η κάρτα (σφραγισμένη) ή προενεργοποιημένη; Έχω την εντύπωση ότι η ενεργοποίηση στις καινούριες κάρτες γίνεται μόνο στο αγγλικό δίκτυο και για το λόγο αυτό οι πωλητές στο ebay τις ανοίγουν, τις ενεργοποιούν πρώτα και τις στέλνουν μετά... Δοκίμασε να κάνεις registration στο site ή μέσω εφαρμογής δηλώνοντας -αν ζητηθεί- διεύθυνση Αγγλίας (κάποιου ξενοδοχείου)
Η καρτα ήταν σφραγισμένη,μόλις την έβαλα στο κινητό μου ήρθε μήνυμα ότι λειτουργεί κανονικά κ απλά να κάνω top up μέσο του link της σελίδας
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.110
Μηνύματα
880.636
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom