Κροατία Σλοβενία Ίστρια, Σλοβενο-κροατικά παράλια

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Το φετινό μας πασχαλινό ταξίδι στην 'Ιστρια είναι στις ετοιμασίες.
Οι μέρες δυστυχώς δεν είναι πολλές. 3 γεμάτες και 2 κουτσουρεμένες.
Η διαμονή μας θα είναι στο Rovinj και θα έχουμε αυτοκίνητο.

Εκτός από το Rovinj που θα είναι η βάση μας και θα το ξεκοκκαλίσουμε, σκοπεύουμε να κάνουμε tour στα μέρη πάνω από αυτό (παραλιακά και ορεινά) πχ. Piran, Izola, Umag, Porec, Motovun και κάποια άλλα που έχουμε ήδη στις σημειώσεις μας, καθώς και σε κάποια άλλα πιο νότια και ανατολικά του Rovinj.
Υπάρχει ακόμα το μεγάλο δίλημμα αν θα αποφασίσουμε τελικά και την άσχετη διαδρομή για τη λίμνη Bled, για την οποία μας τρώεει έντονα ο ταξιδιωτικός πισινός μας.
Τα παραπάνω θα γίνουν με σειρά που θα καθορίσει κυρίως ο καιρός.
Η πτήση μας είναι προς/από Τεργέστη, την οποία αποφασίσαμε να μη δούμε. Ισως λίγο την τελευταία μέρα πριν την αναχώρηση.

Αν υπάρχει κάποια πρόταση για μέρη που οπωσδήποτε πρέπει να δούμε, παρακαλώ καταθέστε την προς αξιολόγηση. Το ίδιο και για οτιδήποτε νομίζετε ότι μπορεί να φανεί χρήσιμο ως πληροφορία, συμπεριλαμβανομένων προτάσεων για καλό φαγάκι.
 

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.434
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Ωραία βόλτα!!!

Θα πάτε οπωςδήποτε στα Μπριγιουνι, εκτός το εθνικό πάρκο έγραψε και ιστορία.
Στην Πούλα βρίσκεται Αρενα που μοιάζει αρκετα στο Κολοσσαίο. Κατά τα άλλα δεν είναι τόσο φοβερή.
Δεν θα παραλείψετε την Οπάτια, κατ εμε το πιο όμορφο μέρος. Και μάλιστα θα διασχίσετε και την "ενδοχώρα" της χερσονήσσου όπου θα φάτε από τα καλύτερα φαγητά.

Γενικά η κουζίνα τους είναι πολύ ωραία, μιξ Ιταλικού και Βαλκανικού, ο'τι καλύτερο.
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Υποθέτω οτι τα Scocjan Caves τα έχετε απορρίψει από το πρόγραμμα, ε; Ίσως και καλύτερα δεδομένου του περιορισμένου χρόνου που έχετε κι εγώ δυστυχώς για τον ίδιο λόγο και λόγω έλλειψης αυτοκινήτου δεν πρόλαβα να τα επισκεφτώ και μου έχουν μείνει απωθημένο.
Τώρα στα υπόλοιπα και πολύ δε μπορώ να σε βοηθήσω γιατί ακολουθήσαμε άλλη διαδρομή αλλά στο Piran (το οποίο πολύ μου άρεσε) είχαμε φάει απίστευτα θαλασσινά σε ένα μαγαζί κατά μήκος της προκυμαίας που μας το είχαν προτείνει ντόπιοι το Ivo, καραβιδούλες, ηλιοβασίλεμα και πολύ ωραία ντόπιο χύμα κρασί.
Επίσης στην Πλατεία Πρωτομαγιάς στην παλιά πόλη έχει μια ένα πολύ χαριτωμένο wine bar το Cantina Klet, δε βλέπει θάλασσα, η πλατεία είναι χωσμένη στα στενά αλλά βγάζει τραπεζάκια κάτω από μια κληματαριά και είναι πολύ όμορφα. Α σερβίρει και μπύρες ε!

Τώρα όσον αφορά το Bled ναι είναι σίγουρα εκτός διαδρομής που θα επέλεγε ένας ''φυσιολογικός'' άνθρωπος αλλά από την άλλη είναι τόσο όμορφο που αν δεν έχεις βάσιμες πιθανότητες να ξαναβρεθείς σε αυτά τα μέρη νομίζω οτι τελικά θα πρέπει να τον ξύσετε τον πισινό σας...:D
Εννοείται οτι θα νοικιάσετε βαρκούλα μόνοι σας και ετοιμαστείτε για κουπί, δεν αξίζει να μπείτε στα τουριστικά καραβάκια, θα την αφήσετε και στο νησάκι που είναι στη μέση της λίμνης και θα ανεβείτε στο εκκλησάκι, πολύ ωραία βόλτα πραγματικά.
Στο Bled έχουν κι ένα διάσημο γλυκό το Kremna rezina, εμείς το δοκιμάσαμε στην ταράτσα ενός μεγάλου ξενοδοχείου που είχε καφετέρια με θέα τη λίμνη, Park λεγόταν αν θυμάμαι καλά, αλλά δεν τρελλάθηκα!
Επίσης εκεί κοντά βρίσκεται και το φαράγγι Vintgar Gorge σε περίπτωση που θέλετε να περπατήσετε λιγάκι.
Φεύγοντας όμως από Bled στο δρόμο σας είναι ένα πολύ ωραίο χωριουδάκι η Radovljica το οποίο έχει μια παραδοσιακή ταβέρνα τη Gostilna Lectar με ιδιαίτερες σλοβένικες γεύσεις και συνταγές, φτιάχνουν τέλεια μανιταρόσουπα, δικά τους τυριά, λουκάνικα, αλλαντικά αλλά πρέπει να ρωτήσεις αναλυτικά τι ακριβώς παραγγέλνεις.

υ.γ σε διαφώτισα κατά τα άλλα, από τα μέρη που θα είσαι στάνταρ μόνο για φαί και ποτό έχω να συνεισφέρω και σε ξεσηκώνω και για Bled...:p
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Πράγματι τα Scocjan caves καθώς και τη Ljubljana τα έχουμε απορρίψει λόγω περιορισμένου χρόνου.
Θα επικεντρωθούμε στην Ιστρια και πολύ πιθανό να κάνουμε τη "βλακεία" για Bled.

Οι προτάσεις για φαγητό και κρασόμπυρα καταγράφονται και γνωρίζοντας τα γούστα σου στο συγκεκριμένο τομέα, θέτουν και σοβαρή υποψηφιότητα για δοκιμή. :D

Για τα καραβάκια (θα χρειαστούν και στο Rovinj αν βοηθάει ο καιρός) μήπως να αποφύγουμε το κουπί μεγάλοι άνθρωποι? Να πάρουμε καλύτερα και το δίπλωμα ταχυπλόου μαζί ή δεν παίζει τέτοιο σενάριο ενοικίασης? :haha:
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
μήπως να αποφύγουμε το κουπί μεγάλοι άνθρωποι?
Έλα δε θέλω αηδίες...:D Για το Rovinj δεν ξέρω δεν απαντώ, αλλά στο Bled η βαρκάδα ήταν απόλαυση, πάρε και καμιά μπυρίτσα μαζί σου αν έχει καλό καιρό και θα με θυμηθείς.
Βέβαια το λέω και λίγο εκ του ασφαλούς γιατί εγώ την είχα δει Μανταλένα (καπελαδούρα, γυαλί ηλίου, ποδαράκια να κρέμμονται από το βρακάκι για δροσιά στη λίμνη) άνευ κουπιού όμως. Το κουπί το τράβηξε άλλος, αυτός που το τραβάει συνήθως...:p
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.116
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom