Το οτι μου θυμισε το ΑΠΘ καποτε, ειναι ανησυχητικο?
Last edited:
Θα σ' απαντήσω του χρόνου που έχω σκοπό να δω μια-δύο ακόμα.βλεπω τις φωτογραφιες και μου φαινεται καθε μικρη πολη σαν τη μερα της Μαρμοτας.

Κάργα ανησυχητικό!Το οτι μου θυμισε το ΑΠΘ καποτε, ειναι ανησυχητικο?

Καλά είναι να επισκεφθεί κανείς το πάρκο Βίγκελαντ με ξεναγό για να του αναλύσει όλους τους συμβολισμούς των γλυπτών που δεν διακρίνονται με την πρώτη ματιά. Πρέπει να αφιερωθεί ένα δίωρο τουλάχιστον.Όπως εύκολα μπορείτε να αντιληφθείτε μιλάμε για ένα κόσμημα του Όσλο όπου πραγματικά θα ήθελα να αφιερώσω παραπάνω χρόνο,
Ισχύει, όσο το έψαχνα κατά τη συγγραφή της ιστορίας, τόσο έβρισκα παραπάνω περιεχόμενο όσον αφορά το πάρκο και τα διάσπαρτα αγάλματα-μνημεία του!Καλά είναι να επισκεφθεί κανείς το πάρκο Βίγκελαντ με ξεναγό για να του αναλύσει όλους τους συμβολισμούς των γλυπτών που δεν διακρίνονται με την πρώτη ματιά. Πρέπει να αφιερωθεί ένα δίωρο τουλάχιστον.
Έχω την εντύπωση ότι τα γλυπτά στο πάρκο Βίγκελαντ είναι εμπνευσμένα από την ζωή του ίδιου του καλλιτέχνη και ότι κατά βάση εκκινούν από την προβλημτική σχέση με τον πατέρα του. Υπέροχη ιστορία!Όπως εύκολα μπορείτε να αντιληφθείτε μιλάμε για ένα κόσμημα του Όσλο όπου πραγματικά θα ήθελα να αφιερώσω παραπάνω χρόνο, την ώρα που όλο και περισσότερος κόσμος ερχόταν κατά κει:
Ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια σου. Το πάρκο είναι πραγματικό στολίδι.Πολύ ωραία ιστορία με θαυμάσιες φωτογραφίες.
Όταν πήγα στο Όσλο πριν από 25+ χρόνια είχαμε μια καταπληκτική ξεναγό που μας έκανε μια υπέροχη ξενάγηση στο πάρκο του Βίγκελαντ.
Εννοείται πως η πρόσβαση ήταν δωρεάν για όλο τον κόσμο.Μας είπε τότε ότι η είσοδος στο πάρκο ήταν δωρεάν επειδή ήταν επιθυμία του καλλιτέχνη.
Ελπίζω να είναι ακόμα δωρεάν.
Πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία, δε την είχα ανακαλύψει.Έχω την εντύπωση ότι τα γλυπτά στο πάρκο Βίγκελαντ είναι εμπνευσμένα από την ζωή του ίδιου του καλλιτέχνη και ότι κατά βάση εκκινούν από την προβλημτική σχέση με τον πατέρα του.
Σ' ευχαριστώ πολύ!Υπέροχη ιστορία!
Το κτήριο του δημαρχίου «Rådhuset» με τους επιβλητικούς πύργους 60+ μέτρων και το αστρονομικό ρολόι ίσως και να διχάζει εν συγκρίσει με τα υπόλοιπα που είδατε, κατασκευασμένο αποκλειστικά με κόκκινο τούβλο: