- Επόμενο Ταξίδι
- Ψήνεται...
- Ταξίδι-Όνειρο
- Κούβα
Χρόνια πίσω είχα την τύχη να πάω μέχρι το Trondheim για επαγγελματικούς λόγους. Ήταν Ιούνης και εντύπωση μου έκανε η μικρή διάρκεια της νύχτας που δεν ήταν ακριβώς νύχτα αλλά μείωση της έντασης του φωτός. Για να μπορέσω να κοιμηθώ έπρεπε να κλείσω τις βαριές κουρτίνες του δωματίου για να επέλθει ένα στοιχειώδες σκοτάδι. Η πόλη δεν διέφερε και πολύ από αυτά που περιέγραψες εκεί που πήγες. Μεγάλα φροντισμένα καταπράσινα πάρκα, καθαροί και προσεγμένοι δρόμοι, γραμμές τραμ και συντηρημένα δημόσια και ιδιωτικά κτήρια. Επίσης εντύπωση μου έκαναν οι εντυπωσιακά ψηλές τιμές. Ακόμη θυμάμαι ένα τεράστιο πιάτο με ένα "δείγμα" γλυκού στη μέση και σιρόπι γύρω-γύρω να κοστίζει γύρω στα 10-15 ευρώ. Ευτυχώς πλήρωναν άλλοι!
Νομίζω πως ο Ιούνης δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για φωτογράφιση σε αυτές τις περιοχές, κάτι που φαίνεται και στο προσεγμένο φωτογραφικό υλικό που παραθέτεις. Οι κοινωνικές αναφορές σου σε κτήρια, δρόμους και συνοικίες είναι το "αλάτι" που νοστινεύει το φαγητό και ξεφεύγει από την ανοστιά της "τουριστίλας". Θεωρώ πως έχουμε ανάγκη από ιστορίες δεμένες με το κοινωνικό "είναι".
Αν θα ξαναπήγαινα Νορβηγία θα πήγαινα μόνο και μόνο για να πάω μέχρι το Skarsvåg, το βορειότερο χωριό στον Αρκτικό Κύκλο. Αλλά δεν το βλέπω... Τώρα κινούμαστε ανατολικότερα!
Συγχαρητήρια για την επιλογή του ταξιδιού και την αφήγηση.
Νομίζω πως ο Ιούνης δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για φωτογράφιση σε αυτές τις περιοχές, κάτι που φαίνεται και στο προσεγμένο φωτογραφικό υλικό που παραθέτεις. Οι κοινωνικές αναφορές σου σε κτήρια, δρόμους και συνοικίες είναι το "αλάτι" που νοστινεύει το φαγητό και ξεφεύγει από την ανοστιά της "τουριστίλας". Θεωρώ πως έχουμε ανάγκη από ιστορίες δεμένες με το κοινωνικό "είναι".
Αν θα ξαναπήγαινα Νορβηγία θα πήγαινα μόνο και μόνο για να πάω μέχρι το Skarsvåg, το βορειότερο χωριό στον Αρκτικό Κύκλο. Αλλά δεν το βλέπω... Τώρα κινούμαστε ανατολικότερα!
Συγχαρητήρια για την επιλογή του ταξιδιού και την αφήγηση.