- Ταξίδι-Όνειρο
- Γη του Πυρός
Ναι, έχω καταλάβει στο περίπου πως το έχεις στο μυαλό σου, γι αυτό σου έγραψα οτι το έχεις "παρεξηγήσει" το ταξίδι στην Ισλανδία.Η απάντηση μου είναι πως τουλάχιστον στο μυαλό μου κι απ' ότι έχω διαβάσει δεν είναι το Ρέκιαβικ το κυριότερο ζητούμενο εφόσον επισκεφτεί κανείς αυτή τη χώρα, αλλά τα υπόλοιπα όμορφα που έχει να προσφέρει η χώρα και βλέπεις μόνο με αυτοκίνητο. Μπορεί να κάνω και λάθος, δε παίρνω όρκο αλλά αυτή είναι η εντύπωση μου.
Στη Νορβηγία δεν έχω πάει ακόμα αλλά απο τα όσα έχω μελετήσει ως τώρα, για μένα το σημαντικότερο που έχει να δώσει η χώρα είναι τα δραματικά της τοπία και όχι οι πόλεις της. Ειδικά το Όσλο είναι μία πόλη σαν το Ρεικιαβικ, εξαντλείται σε μία-δύο μέρες το πολύ. Αλλά ας μη το αναλύσω περισσότερο καθώς δεν έχω προσωπική εικόνα απο τη Νορβηγία και μπορεί οι προσδοκίες μου να διαψευστούν όταν πάω.Σαφώς αλλά δεν είναι το ίδιο, διότι η Νορβηγία έχει και εξαιρετικές πόλεις που χρήζουν επίσκεψης.
Δεν θέλω να γίνω φορτική και δεν επιμένω. Απλά έχε το στο πίσω μέρος του μυαλού σου και κοίτα προσφορές για αεροπορικά χωρίς να περιμένεις "πότε θα έρθει η κατάλληλη στιγμή" για τη χώρα. Τα ίδια λέγαμε και για το Περού, οτι είναι μία χώρα που θέλει χρόνο και την αφήναμε για όταν θα έχουμε... Τελικά πήγαμε και οι δύο και διαμορφώσαμε το ταξίδι ανάλογα με τα γούστα μας. Σιγά να μην περιμέναμε πότε θα έρθει η "κατάλληλη στιγμή"
Με το καλό και στα επόμενα ταξίδια!