Ιταλία Όλοι οι δρόμοι με βγάλαν κι εμένα στη Ρώμη....!!!

lachris11

Member
Μηνύματα
29
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνία

:clap:Τα εισιτήρια έκλεισαν το ταξίδι κανονίστηκε…:clap:
Μετά από την περσινή ακύρωση ….Η Ρώμη δεν φάνταζε πότε πιο κοντά σε μια περίοδο που τη χρειαζόμουν… Επιτέλους ένα όνειρο μου θα πραγματοποιούνταν, σαν μικρή ονειρευόμουν να πάω στο Παρίσι και στην Ντίσνευλαντ κάποιο από τα επόμενα ταξίδια θα είναι εκεί, σαν μεγάλη όμως η Ρώμη και γενικά όλη η Ιταλία. Το ταξίδι προγραμματίστηκε στις 7 με 12 Οκτωβρίου, περίοδος που για την Ρώμη θεωρείται fullseason, Σεπτέμβριος-Οκτώβριος, Απρίλιος-Μάιος είναι ότι για μας το καλοκαίρι, λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι χρειάζεσαι και λίγη δροσιά για να απολαύσεις τις ατελείωτες ώρες περπατήματος.
Η ημερομηνία επιλέχτηκε λόγο μιας πολύ καλής προσφοράς της Alitalia, με 130€ το άτομο Αθήνα- Ρώμη συμπεριλαμβανομένου και της βαλίτσας. Τα εισιτήρια τα κλείσαμε αρχές Ιουλίου οπότε είχα στην διάθεση μου τρείς ολόκληρους μήνες, και πολύ ελεύθερο χρόνο για να ψάξω τα πάντα, άλλωστε η κολλητή μου, και η αδερφή της με εμπιστεύτηκαν για το πρόγραμμα(μάλλον γιατί αυτές βαριόντουσαν)
Το ξενοδοχείο ήταν μια δύσκολη αναζήτηση καθώς όλα όσα βρίσκονταν στο κέντρο ήταν πολύ ακριβά λόγω της περιόδου, fullseason θέλαμε, ενώ αν τα έψαχνες άλλη περίοδο π.χ. Φεβρουάριο ήταν μέχρι και πεντακόσια ευρώ χαμηλότερα. Οπότε το κέντρο αποκλείστηκε, ψάχναμε κάτι που σίγουρα θα ήταν πολύ κοντά στο μετρό για να μπορούμε να μετακινούμαστε εύκολα και με ασφάλεια αφού θα ήμασταν τρείς κοπέλες μόνες!, με ιδιωτικό μπάνιο μιας και στη Ρώμη παίζει πολύ το κοινόχρηστο μπάνιο, σε καλή περιοχή κοντά στο κέντρο και όμορφη διακόσμηση. Η περιοχή του termini αποκλείστηκε λόγω των σχολίων που διάβασα στο site, και κακά τα ψέματα καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει, όπως και η περιοχή γύρω από τη στάση του μετρό VITTORIOEMANUELE 2 και ευτυχώς γιατί όπως την περπάτησα δεν μου άρεσε και το πάρκο είναι πολύ υποβαθμισμένο σε σχέση με τα υπόλοιπα στη ρώμη.
Τα ξενοδοχεία στα οποία καταλήξαμε μετά από πολύ ψάξιμο, για την ακρίβεια bedandbreakfast, ήταν το chromapente https://www.chromaitaly.com/chromapente πολύ ωραίο, βολική τοποθεσία στα 700 € το τρίκλινο για 5 βραδιές και το INNVATICAN http://www.innvatican.com/new/en/ το οποίο και κλείσαμε τελικά λόγω τιμής 560 €. Το innvaticanείναι δίπλα στη στάση cipro του μετρό ακριβώς πάνω από το Βατικανό, όμορφο όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, αλλά υστερούσε κάπως σε καθαριότητα, ούτως η άλλως για έναν ύπνο το θέλαμε οπότε… Το κλείσαμε αρχές Αυγούστου από το site του και όχι από το booking.gr που ψάχναμε, γιατί μας βγήκε 50 € λιγότερα.
Σας παραθέτω και ένα ακόμα bedandbreakfast το οποίο το λάτρεψα μόλις το είδα δυστυχώς όμως δεν είχε τρίκλινο και είναι για πιο ρομαντικές καταστάσεις ίσως στο επόμενο ταξίδι μου στη ρώμη. http://www.booking.com/hotel/it/giardino-segreto.el.html?aid=318615;label=New_Greek_Hotel-cKLbwwL_SbKyYCa1kddZigS18359541985%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg%3Akw_inurl%3Ael.html%23inurl%3Abooking.com%2Fhotel%3Aws%3D;sid=7979e4679662fce84ab80638820d64ee;dcid=1


Οι μέρες πέρασαν και έφτασε η Κυριακή 7/10 στις 7:00 το απόγευμα πετούσαμε και 8:00 ώρα Ρώμης θα ήμασταν στο Fiumicino, από εκεί είχαμε αποφασίσει να κλείσουμε ιδιωτικό βανακι για να μας μεταφέρει απευθείας στο ξενοδοχείο γιατί δεν θέλαμε να χάσουμε ούτε λεπτό από την βραδινή μας βόλτα στη ρώμη, ψάχνοντας για μετρό. Τηλεφώνησα το πρωί πριν την πτήση για να κάνω κράτηση για το airportshuttlebusστο τηλ. +39/06.42013469 το site http://www.airportshuttle.it/. Φτάσαμε στο αεροδρόμιο χωρίς καθυστέρηση και πήραμε τις βαλίτσες μας χωρίς κανένα απρόοπτο, η αλήθεια είναι πως είχα αγχωθεί με αυτά που είχα διαβάσει για την Alitalia και πραγματικά όταν βγήκε η βαλίτσα μου από τις πρώτες ένιωσα τρελή ανακούφιση. Γενικά εγώ πρώτη φορά πετούσα με Alitaliaκαι δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα, ίσα ίσα μου φάνηκε άριστη. Στο αεροδρόμιο μας περίμενε ο οδηγός του βαν με το όνομα μου. Αφού περιμέναμε λίγο και κάποιους άλλους επιβάτες που θα περνάμε μαζί στο λεωφορειάκι, μας μετέφερε στο ξενοδοχείο, ευτυχώς το ξενοδοχείο μας ήταν το πρώτο στο οποίο σταμάτησε και δεν χάσαμε χρόνο. Την ίδια υπηρεσία κλείσαμε και για την επιστροφή. Η τιμή της ήταν 25€ το πρώτο άτομο και κάθε επιπλέον άτομο 6€ οπότε για μας που ήμασταν τρεις βόλευε και πληρώσαμε 37€.
Υπάρχει επίσης το λεωφορείο της Alitaliaπου σε αφήνει σε κάποιους σταθμούς του μετρό http://www.alitalia.com/GR_EL/your_travel/organize_your_travel/alitaliabus.aspx
Το λεωφορείο της τεραβισιον που σε αφήνει κι αυτό σε κάποιους σταθμούς του μετρό και είναι το πιο φθηνό http://www.terravision.eu/?adws=EN&gclid=CNiFv9X6ubsCFQsCwwodi28Aig
Το ταξί που κοστίζει 40€ φιξ
Και το τρένο Leonardoexpresstrainπου σε αφήνει στο termini

 

Attachments

lachris11

Member
Μηνύματα
29
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνία
1ο Βράδυ
Αφού φτάσαμε αφήσαμε τις βαλίτσες μας και κατευθείαν βγήκαμε έξω για την πρώτη μας βραδινή βόλτα στην πόλη. Πήραμε το μετρό και πρώτη στάση piazza del popolo. Βγαίνοντας από το μετρό ήταν κάπως σκοτεινά και βρώμικα, προχωρώντας προς την πλατεία ευτυχώς η εικόνα άλλαξε. Δεν είχε πολύ κόσμο βγάλαμε τις πρώτες φωτογραφίες και πήγαμε κατευθείαν για πίτσα. Καθίσαμε στην PIZZA RE Via di Ripetta, 14 – Roma στα 100 μέτρα από την piazza del popolo, είχα διαβάσει στο site ότι κάθε Κυριακή έχει προσφορά την πίτσα 6€ και πρέπει να κάνεις κράτηση, εμείς δεν κάναμε καθώς θα πηγαίναμε αργά και λέγαμε δεν θα έχει κόσμο, όντως δεν είχε κόσμο, καθίσαμε τους είπαμε για την προσφορά και μας είπαν ότι ίσχυε μόνο αν κάνεις κράτηση, δλδ αν βγαίναμε έξω και παίρναμε τηλ εκείνη την ώρα θα είχαμε άλλη τιμή? Ποιος μπορεί να τους καταλάβει τους ρωμαίους… Φάγαμε δύο πίτσες και πήραμε 2 μπουκαλάκια νερό στα 22€.
Αμέσως μετά συνεχίσαμε την βόλτα μας δια μέσου της via del corso, και τολμώ να πω πως περίμενα περισσότερο κόσμο, περπατούσαμε μόνες μας ήταν βέβαια 11:30. Φτάσαμε στην piazza di spagnia υπέροχα φωτισμένη χωρίς πολυκοσμία κάτσαμε να την απολαύσουμε. Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς την Fontana di trevi. Απλά μαγευτική… Εκεί είχε περισσότερο κόσμο. Ρίξαμε και μερικά νομίσματα, με το δεξί χέρι πάνω από τον αριστερό ώμο, και η επιστροφή μας στην Ρώμη είναι εξασφαλισμένη. Αμέσως μετά σειρά είχε το περίφημο gelato, έψαξα να βρω το San Crispino αλλά δεν τα κατάφερα μάλλον γιατί ήταν κλειστό. Πήραμε όμως από ένα άλλο που όπως αποδείχτηκε και από τις δοκιμές που ακολούθησαν τις άλλες μέρες ήταν ένα από τα καλύτερα παγωτά που δοκίμασα στη Ρώμη. Δεν σου γεμίζει το μάτι η Gelateria A. Cecere via del Lavatore 84 δεν έχει μεγάλη ποικιλία; αλλά έχει την ωραιότερη βανίλια που είχαμε δοκιμάσει ποτέ και η φράουλα ήταν άπαιχτη. Χορτασμένες πλέον γευστικά και οπτικά επιστρέψαμε λίγο πριν την piazza di spagnia από όπου πήραμε ταξί. Θα παίρναμε το βραδινό λεωφορείο από την piazza del popolo αλλά είχε πάει ήδη 01:00 και είχαμε πρωινό ξύπνημα. Στα ταξί η βραδινή ταρίφα ξεκινάει από τα 6€, εμείς νομίζαμε ότι μας κλέβει άλλα τελικά όχι!!! το έγραφε στις τιμές και πληρώνοντας 12€ φτάσαμε στο ξενοδοχείο.
 

lachris11

Member
Μηνύματα
29
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνία
1η μέρα
Πρωινό ξύπνημα στις 7:00 :(για να ήμαστε στις 9:00 στο Βατικανό. Το Βατικανό ήταν 10 λεπτά με τα πόδια από το ξενοδοχείο μας. Φτάνοντας κατευθυνθήκαμε προς την Βασιλική του Αγίου Πέτρου, περιμέναμε στην ουρά κανένα δεκάλεπτο, δεν είναι μεγάλη η ουρά εκεί και αν ακολουθήσεις και λίγο τον κλασσικό τρόπο του Έλληνα να προσπερνάς κάνοντας πως δεν καταλαβαίνεις, παρόλο που η φίλη σου φωνάζει –ντροπή:icon_redface:-, φτάνεις ακόμα πιο γρήγορα. Μπήκαμε και κατευθυνθήκαμε προς τον τρούλο, τον βάλαμε πρώτο για να μην έχει πολύ κόσμο στην ουρά και όντως δεν είχε και έπειτα θα ακολουθούσε η περιήγηση στο Ναό – αμ δε:bleh: ο καιρός είχε άλλα σχέδια, είναι που λένε όταν κάνεις σχέδια ο Θεός γελάει- Ανεβήκαμε στον τρούλο, αφού πληρώσαμε 7€ για να ανεβούμε με το ασανσέρ-ότι γλυτώνεις καλό είναι- και πράγματι είναι φοβερά στενά και κουραστικά . Κάναμε ένα μέτρο θαυμάζοντας τη θέα βγάλαμε και μερικές φώτο και θα συνεχίζαμε τον κύκλο, όταν ξαφνικά άνοιξαν οι ουρανοί..Ξεκίνησε να βρέχει καταρρακτωδώς και εμείς κρυφτήκαμε κάτω από τα διαζώματα που έχει –όχι ότι δεν βρεχόμασταν κι εκεί- Σε κάποια στιγμή φεύγει από δίπλα μας ο κόσμος που υπήρχε, και μου λέει η φίλη μου έχουν φύγει όλοι ήμαστε μόνες μας, τρομοκρατημένη και εγώ:shock: λέω πάμε να φύγουμε κι εμείς, και ξεκινάμε να τρέχουμε τον γύρω του τρούλου για να βρούμε την έξοδο, συνειδητοποιώντας ότι κανείς δεν είχε φύγει όλοι περίμεναν στα διαζώματα βλέποντας 3 τρελές o_Oνα τρέχουν, αλλά αφού είχαμε γίνει μούσκεμα τελείως δεν έλεγε να σταματήσουμε. Φτάσαμε στην έξοδο αφού ο κύκλος μας φάνηκε ατελείωτος, κατεβήκαμε βγήκαμε στην πλατεία και πήραμε ένα ταξί για το ξενοδοχείο. Ήμασταν μούσκεμα, έβρεχε και δεν μπορούσαμε να κάνουμε ούτε βήμα, καθίσαμε αναπαυτικά πίσω στο ταξί για να μην καταλάβει ο οδηγός ότι ήμασταν βρεγμένες και δεν μας βάλει μέσα και πληρώσαμε 12€ για την δεκάλεπτη διαδρομή, με τα πόδια, προς το ξενοδοχείο. Η ημερήσια ταρίφα ξεκινάει από τα 3€. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που πήραμε ταξί. Αφού αλλάξαμε ξεκινήσαμε ξανά με τα πόδια προς το Βατικανό καθώς είχαμε εισιτήρια για της 11 για τα μουσεία και δεν θα προλαβαίναμε. Πριν τα μουσεία, κάναμε μια παράκαμψη και πήγαμε σε μια pannetteria το duecentogradi http://www.duecentogradi.it/ που είχα ανακαλύψει και ήθελα να δοκιμάσω, βέβαια λίγο πιο μακριά να ήταν –που δεν ήταν αλλά δεν είχαμε χρόνο-και θα με έδερναν, πήραμε και ένα μεγάλο και νόστιμο paninini στο χέρι και βουρ για το μουσείο. Αν πας νωρίτερα δεν σε βάζουν, αν όμως πας λίγο αργότερα δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα εισιτήρια τα είχα κλείσει τρείς μέρες πριν από αυτό το site του Βατικανού http://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do Το βουχερ με τον κωδικό κράτησης έρχεται αμέσως το εκτυπώνεις, και δεν περιμένεις καθόλου στην ουρά που έφτανε μέχρι το επόμενο τετράγωνο. Προσωπικά τα μουσεία του Βατικανού δεν μου άρεσαν, ο κόσμος ήταν πάρα πολύς και για να κάνεις ένα βήμα έπρεπε να περιμένεις ένα λεπτό, απίστευτα κουραστικό. Ίσως αν δεν είχε τόσο κόσμο, και αν παίρναμε και έναν ξεναγό άγγλο –αλλά δεν θέλαμε να δώσουμε 40€- ώστε να καταλαβαίνουμε, όσο μπορούμε στα αγγλικά, τι βλέπουμε να μου άρεσαν περισσότερο. Αφού τελειώσαμε μετά από δύο ώρες, πήγαμε στη εντυπωσιακή Βασιλική που δεν είχαμε δει πριν από κάτω, παρά μόνο από ψηλά ανεβαίνοντας στον τρούλο . Πλέον πολύ κουρασμένες φύγαμε από το Βατικανό και πήγαμε για φαγητό. Οι επιλογές ήταν δύο ή το ARLU πρόταση του φόρουμ ή το La Fraschetta via Francesco Caracciolo 26 http://www.lafraschetta.com/ . Κέρδισε τελικά το Αrlu καθώς ήταν πιο κοντά. Γευστικότατα τα πιάτα του τα νιοκι με σπανάκι και ρικοτα, το saltinbocca–αν και τρία κομματάκια χωρίς συνοδευτικό-έλιωνε στο στόμα, η καρμπονάρα μέτρια ίσως γιατί εμείς την έχουμε συνηθίσει αλλιώς. Για τρία πιάτα και τρία ποτήρια κρασί δώσαμε 38€. Στη συνέχεια σειρά είχε το Castelsant’Angelo, στο δρόμο προς αυτό είδαμε πάρα πολλούς ιταλούς με κουστούμια να είναι σε μια gelateria την L'Arena del Gelato ViadiPortaCastello, 8/A, http://www.tripadvisor.com.gr/Resta...57-Reviews-L_Arena_del_Gelato-Rome_Lazio.html λέμε εγκαίνια θα έχει, δεν είχε, είχε όμως το καλύτερο παγωτό που φάγαμε, και οι ιταλοί από τις καρφίτσες που φορούσαν καταλάβαμε ότι δούλευαν στο Βατικανό και σχολούσαν η έκαναν διάλειμμα, οι οποίοι εκτός από την gelateria ήταν και στο δίπλα μαγαζί μια panetteria http://www.tripadvisor.com.gr/Restaurant_Review-g187791-d4419323-Reviews-Da_Manolo-Rome_Lazio.html , την σημείωσα για να την επισκεφτούμε άλλη μέρα αλλά κάθε φορά που περνάγαμε ήμασταν φαγωμένες. Γενικά όπου βλέπετε ιταλούς να τρώνε μην το χάσετε σίγουρα κάτι ξέρουν. Πήραμε το παγωτό μας στο χέρι και κάτσαμε στη γέφυρα δίπλα στο castl sant angelo να το απολαύσουμε και να χαζέψουμε τον κόσμο που πέρναγε. Ήταν να μπούμε όταν η φίλη μου διαμαρτυρήθηκε ότι δεν άντεχε άλλο, της είχαν χτυπήσει τα παπούτσια –εμ, με καινούργια παπούτσια που πάς- και καλύτερα να το βάλουμε άλλη μέρα. Οπότε αφού ήπιαμε έναν καφέ απέναντι από την gelateria στο Caffe' di Porta Castello ViadiPortaCastello, 8-9 A | AngoloBorgoPio πήραμε το δρόμο για το μετρό οttaviano κάνοντας μια στάση στο Castroni όπου αγοράσαμε καφέ και μακαρόνια και γυρίσαμε στο ξενοδοχείο. Εκεί τα κορίτσια ήθελαν μια ωρίτσα να ξεκουραστούν, οπότε κι εγώ πήρα ξανά τον δρόμο μόνη μου. Piazza del poppolo, μια γρήγορη ματιά στις εκκλησίες Santa maria del popolo, και βόλτα στα μαγαζιά τις via del corso λίγο πριν κλείσουν. Αφού βρεθήκαμε με τις φίλες μου αποφασίσαμε να πάμε για cocktail, και φυσικά είχα το κατάλληλο μέρος, απέναντι από τις στήλες του Αδριανού βρισκόταν το …sallotto 42 Piazza di Pietra 42 http://www.salotto42.it/ χώρος υπέροχος, κοκτέιλ φανταστικά, ιταλοί φινετσάτοι, και είχε ένα μικρό aperitivo με sushi και μερικά καναπεδάκια. Περάσαμε υπέροχα και είπαμε να το επισκεφτούμε και κάποιο από τα επόμενα βράδια μας δυστυχώς όμως δεν τα καταφέραμε. Στη συνέχεια μια βόλτα στο Πάνθεον να το δούμε φωτισμένο και στην piazza navona για tartuffo από το διάσημο Tre Scalini.το οποίο και δεν μου άρεσε, τζάμπα τα 5 €, ήταν παγωτό σοκολάτα, πολύ παγωμένο με μια άγλυκη σαντιγί και δυο κερασάκια στη μέση, καλύτερα να έπαιρνα απλό gelato. Επιστροφή για ύπνο....
 

lachris11

Member
Μηνύματα
29
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνία
2η Μέρα
Το ξυπνητήρι έδειξε 7:30:cry: ώρα για ξύπνημα. Η μέρα σήμερα είχε αρχαία αγορά και Κολοσσαίο, ο καιρός όμως πάλι βροχερός:icon_evil:. Πήραμε το μετρό και κατεβήκαμε στη στάση barberini ένας καφές στο caffe de Pari–δεν μας άρεσε ιδιαίτερα- και κατευθυνθήκαμε για την κρύπτη των Kαπουτσίνων και την Santa Maria della Concezione dei Cappuccini- αρκετά διαφορετικό θέαμα αλλά και μακάβριο με τα χιλιάδες κόκκαλα των καλόγερων που δημιουργούσαν τους διάκοσμους στις κρύπτες. Φεύγοντας από κει πήγαμε στο Κολοσσαίο και βγάλαμε τα εισιτήρια από την αρχαία αγορά που διαρκούν 2 μέρες. Είχαμε αποφασίσει να μην πάρουμε την romapass, αφού σαν φοιτήτριες θα είχαμε τις ίδιες εκπτώσεις που παρείχε η κάρτα, οι μετακινήσεις μας με το μετρό ήταν λίγες και τα 2 μουσεία που υποτίθεται πως παρείχε δωρεάν μας βγήκαν όλα μαζί όσο και η κάρτα, βέβαια ίσως αν την είχαμε να χρησιμοποιούσαμε πιο άνετα το μετρό, είναι στην κρίση του καθενός. Αφού βγάλαμε τα εισιτήρια πήγαμε πρώτα στη Βασιλική του Σαν Κλεμέντε. Δοκίμασα και ένα νοστιμότατο cannoli (ιταλικό γλυκό) από το ζαχαροπλαστείο cuiricuiriπου ήταν δίπλα, και πραγματικά δεν είχε τίποτα άλλο, οπότε και να μην το επισκεπτόμουν δεν θα είχε διαφορά, καθώς η φίλη μου που έφαγε ένα από το φούρνο κάτω από το ξενοδοχείο ήταν εξίσου νόστιμο. Μετά σειρά είχε η αρχαία αγορά,- το Κολοσσαίο το αφήσαμε για την επόμενη μέρα μιας και έβρεχε,- την οποία με την βροχή δεν την ευχαριστηθήκαμε καθόλου, και η αλήθεια είναι πως μοιάζει κάπως με αυτή της Αθήνας που ούτε την έχουμε επισκεφτεί από μέσα, τα δικά μας που είναι κοντά δεν τα εκτιμούμε. Μέσα στην αρχαία αγορά υπήρχε ένα κτίριο το οποίο φιλοξενούσε φωτογραφίες της αρχαίας Αθήνας, αυτή η έκθεση ήταν πολύ ωραία. Από την αρχαία αγορά βγαίνοντας πέσαμε πάνω στο δημαρχείο, στο καπιτώλιο , την εκκλησία Santa Maria in Aracoeli Basilica και την piazza venezia Συνέχεια είχε το trastevere για φαγητό όπου σταματήσαμε σε ένα από τα πρώτα που πέσαμε πάνω- γιατί δεν αντέχαμε άλλο περπάτημα- το Carlo menta Via della Lungaretta, 101, το οποίο το είχα και στις σημειώσεις μου, τουριστικό μεν φθηνό δε όμως από ποιότητα φαγητού μέτριο, άλλωστε ότι πληρώνεις παίρνεις. Στη συνέχεια βόλτα στα στενάκια του trastevere, ένα σφηνάκι σοκολάτας από το Rivendita libri, cioccolata e vino Vicolo del cinque 11/aκαι ένα aperol spritz σε ένα bar. Κουρασμένες πλέον πήραμε το λεωφορείο προς το Βατικανό, και από κει με τα πόδια για το ξενοδοχείο αφού πρώτα πήραμε στο χέρι ένα παγωτό από την αγαπημένη μας gelateria L'Arena del Gelato Via di Porta Castello, 8/A - δεν γινόταν απλά να την προσπεράσουμε;).
 

lachris11

Member
Μηνύματα
29
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνία
3η Μέρα
Πρωινό ξύπνημα και επίσκεψη στις κατακόμβες s. Callisto. Η διαδρομή με το λεωφορείο αν και είχε απίστευτο κόσμο, μας γέμισε με υπέροχες εικόνες, πολύ πράσινο και σπίτια παλιά εγκαταλελειμμένα. Οι κατακόμβες ήταν σε έναν απέραντο κήπο, όπου κι αν γυρνούσες το κεφάλι σου έβλεπες πράσινο, και μύριζες τη βροχή:D. Κάναμε την ξενάγηση μας, είχε ελληνικές επιγραφές μέσα στις κατακόμβες και σε μία πετύχαμε και λειτουργία. Πήραμε ξανά το λεωφορείο της επιστροφής, σειρά είχε ο κήπος με τα πορτοκάλια και η πρεσβεία της Μάλτας, με την περίφημη κλειδαρότρυπα. Κατά τη γνώμη μου ο ωραιότερος κήπος:) από αυτούς που επισκέφτηκα στη Ρώμη, και η διαδρομή με τα πόδια μέχρι εκεί πολύ ωραία, διάφοροι κήποι με λουλούδια, όμορφα σπίτια, σχολείο, η εκκλησία Santa Sabinaπου δεν την προλάβαμε ανοιχτή, και η εκκλησία Sant’ Anselmo all’ Aventino με απλό διάκοσμο, σε αντίθεση με τις περισσότερες εκκλησίες της Ρώμης που από ένα σημείο και μετά αρχίζουν να κουράζουν, και με υπέροχο εξωτερικό περίβολο. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τα ευχαριστηθούμε όσο θα θέλαμε καθώς έβρεχε:icon_evil: αρκετά και καθόμασταν ελάχιστα.. Μετά σειρά είχε η εκκλησία Santa Maria in Cosmedin και το στώμα της αλήθειας-Bocca della verita όμως οι φίλες μου δεν είχαν άλλες αντοχές οπότε χωριστήκαμε αυτές θα πήγαιναν για καφέ κοντά στο Κολοσσαίο και εγώ αφού θα έκανα την βόλτα μου θα πήγαινα να τους βρω. Ακουστικά αν χείρας και ξεκίνησα λες και περπατούσα στους δρόμους της Αθήνας, σ’ αυτή την πόλη δεν ένιωσα ούτε μία φορά ότι χάνομαι η αίσθηση της οικειότητας με ακολουθούσε όπου κι αν πήγαινα. Έφτασα στην εκκλησία μπήκα μέσα, αλλά για να βάλω το χέρι μου στο στόμα της αλήθειας, και να δώ αν είμαι ψεύτρα, είχε πολύ κόσμο οπότε αποφάσισα να μην περιμένω άλλωστε ξέρω τι είμαι…:bleh: Συνέχισα την βόλτα μου περνώντας από το θέατρο του Μαρκέλλου, το καπιτώλιο, την αρχαία αγορά και έφτασα στο Κολοσσαίο. Οι φίλες μου δεν είχαν προλάβει να παραγγείλουν όταν έφτασα …δεν φταίω αυτές ήταν αργέςo_O. Οπότε άφησαν το καφέ που είχαν κάτσει και ήρθαν να με βρουν για να μπούμε στο Κολοσσαίο. Το θεώρησα όπως και οι φίλες μου ότι πιο άσχημο έχει να επιδείξει η Ρώμη, από έξω ήταν γεμάτο σκαλωσιές με το ζόρι το διέκρινες και από μέσα σίγουρα δεν ήταν όπως το περιμέναμε. Βέβαια δεν γίνεται να πας Ρώμη και να μην μπεις, απλά σαν επισκέπτης μην περιμένεις και πάρα πολλά..Μετά από εκεί θα πηγαίναμε σε μια πιτσαρία ονόματι Pinsere Roma via Flavia, 98 την πρώτη σε προτίμηση σύμφωνα με το tripadvisorέλα όμως που δεν είχε να κάτσουμε, κι εμείς ήμασταν κομμάτια, τα εστιατόρια απέναντι ήταν ακριβά και καθόλου καλά και αποφασίσαμε να πάμε ξανά στο trastevere για φαγητό. Πριν φύγουμε όμως εγώ πήρα να δοκιμάσω πίτσα στο χέρι και όντως κατάλαβα γιατί ήταν η πρώτη σε προτίμηση, πραγματικά στην Ρώμη πιο ωραία πίτσα δεν είχα ξαναφάει, ίσως να φταίει το ότι είχε και λίγο περισσότερη ζύμη και έτσι θύμιζε τις δικές μας;), πάντως ήταν πεντανόστιμη. Περνώντας μπήκαμε και στην εκκλησία Santa Maria della Vittoria-αντοχές να έχεις να μπαίνεις σε εκκλησίες η Ρώμη είναι γεμάτη- και επόμενος σταθμός trastevereγια φαγητό και ξεκούραση, δοκιμάσαμε από ένα φούρνο και ένα suppli(τηγανιτή κροκέτα ρυζιού με mozzarella)και αμέσως μετά λεωφορείο και προορισμό το castle Sant Angelo για να το επισκεφτούμε από μέσα. Δυστυχώς όμως φτάσαμε 5 λεπτά αφού είχαν κλείσει οι πόρτες οπότε δεν το προλάβαμε, την επόμενη φορά. Οπότε αποφασίσαμε να γυρίσουμε με λεωφορείο ξανά στο trastevere για ένα ποτάκι. Τελευταίος προορισμός για να κλείσει γλυκά και αυτή η μέρα ήταν το ζαχαροπλαστείο Pompi με το καλύτερο τιραμισου της πόλης, οι φίλες μου πήραν ένα κλασσικό και ένα με γεύση σοκολάτας, και εγώ πήρα 2 γιατί ήθελα να τα δοκιμάσω όλα :)με γεύση φράουλα και μπανάνα, ήταν θεϊκά…:innocent:
 

lachris11

Member
Μηνύματα
29
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνία
4η Mέρα
Ακόμη ένα πρωινό ξύπνημα στις 8:00 και φύγαμε για την εκκλησία Santa Maria Maggiore στην διαδρομή προς το μετρό πέσαμε πάνω και σε μία ορθόδοξη ρωσική εκκλησία στην οδό -via CarloAlberto 11- στην οποία γνωρίσαμε έναν ηλικιωμένο τον Stefano, ο οποίος πρέπει να ήταν κάτι σαν επιστάτης, που μιλούσε πολύ καλά τα ελληνικά μας εξήγησε την ιστορία της εκκλησίας και μας ανέφερε την αγάπη του για την Ελλάδα και τις σπουδές του στη Θες/νίκη, ήταν πολύ ζεστός και φιλόξενος. Πήραμε το δρόμο για την fontana di trevi η οποία την ημέρα είχε άπειρο κόσμο οπότε ευτυχώς που την είχαμε επισκεφτεί το βράδυ, αλλά και πάλι ήταν υπέροχη. Χαζέψαμε λίγο μπήκαμε σε ένα σωρό μαγαζάκια για να διαλέξουμε δώρακια και αναμνηστικά και δοκιμάσαμε το περίφημο παγωτό του San Crispino, εγω δοκίμασα μέλι -μετριο- κι σύκο –άπαιχτο, είχε ωραία υφή και το έβαζαν μόνο σε κυπελλάκι ήταν το πιο μικρό σε ποσότητα από όσο δοκιμάσαμε, καλό αλλά και πάλι θα προτιμήσω τη gelateria L'Arena del Gelatο. Μετά σειρά είχε το Πάνθεον, τα ο οποίο λάτρεψε η κολλητή μου, και δυστυχώς αν και σε όλο το ταξίδι σχεδόν έβρεχε το πετύχαμε σε καλή μέρα :shock:και δεν είδαμε το νερό να μπαίνει από την τρύπα στον εντυπωσιακό και τεράστιο τρούλο του. Στάση στο caffè Sant' Eustachio όπου θεωρείται ότι έχει τον καλύτερο cappuccino της πόλης. Ένα μαγαζάκι μικρό που κυρίως πουλάει καφέ χύμα, με 5 τραπεζάκια σιδερένια έξω σε μια ωραία πλαταιίτσα, κάτσαμε αλλά ο καφές δεν εντυπωσίασε την φίλη μου που είναι ειδήμονo_O, εγώ πάλι που δεν πίνω καφέ τον βρήκα καλό απλά. Μετά τον καφέ φαγητό σε ένα από τα τουριστικά εστιατόρια, οι φίλες μου δεν άντεχαν άλλο να τους τρέχω στα διάφορα μέρη της Ρώμης σε μαγαζιά που είχα ανακαλύψει και διαβάσει. Από κει κατευθυνθήκαμε στο campo dei fiori το οποίο αφήνοντας το για την τελευταία μέρα ίσως δεν του δώσαμε την προσοχή που του άξιζε. Κάτι σαν το μοναστηράκι, γεμάτο κόσμο μαγαζιά εστιατόρια, κάναμε μια βόλτα και γυρίσαμε πάλι πίσω piazza navona. Εκεί μπήκαμε στην έκκλησία Sant'Agnese in Agone η οποία μου άρεσε πιο πολύ από όσες είχαμε δεί. Σειρά είχε το παγωτό από το Della palma το οποίο ήταν το χειρότερο από όσα δοκίμασα, πολύ τουριστικό, με μεγάλη ποικιλία βέβαια αλλά από ποιότητα παγωτού πολύ χαμηλή δεν θα σας το συνέστηνα. Συνεχίσαμε την βόλτα μας και καταλήξαμε στα ισπανικά σκαλιά όπου και κάτσαμε αρκετή ώρα για να τα απολαύσουμε το τελευταίο μας βράδυ. Από κει πάλι με τα πόδια περπατήσαμε από το πάνω μέρος των σκαλιών στην viale della trinita dei monti έναν όχι και τόσο πολυσύχναστο δρόμο, με ωραία θέα στην πόλη και στους διάφορους τρούλους των εκκλησιών, φτάσαμε στο κάτω μέρος της villa Borgheseκαι στην piazza del popoloόπου πήραμε το μετρό για την επιστροφή.
 

lachris11

Member
Μηνύματα
29
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνία
5η Μέρα
Τελευταία μας μέρα σ’ αυτήν την υπέροχη πόλη:(, με καιρό επιτέλους ηλιόλουστο:clap: και προορισμό την villaborgese, αφού πρώτα πήραμε το πρωινό μας σε ένα μαγαζάκι έξω από αυτή. Μπαίνοντας στον κήπο είναι σαν να μεταφέρεσαι ξαφνικά μακριά από την πόλη, τεράστιος, πράσινος, πανέμορφος, αν και η λίμνη που είχε μέσα ήταν χωρίς νερό. Στην πινακοθήκη μέσα στον κήπο αποφασίσαμε να μην μπούμε, αλλά νοικιάσαμε ένα ποδήλατο για τρία άτομα της μιας ώρας για να γυρίσουμε στον κήπο. Είχε πολύ πλάκα:). Μετά τον κήπο, τελευταία βόλτα piazza del popolo, via del corso για να κάνουμε μερικά ψώνια :icon_redface:, via condotti με τα ακριβότερα μαγαζιά, piazza di spagna, Fontana di trevi…ο κόσμος που υπήρχε πραγματικά απερίγραπτος παντού:rolleyes-80:, γι’ αυτό κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερο να γυρνάει κανείς στη Ρώμη τα κεντρικά αξιοθέατα απόγευμα προς βράδυ αν θέλει να τα απολαύσει αλλιώς με το ζόρι θα τα πλησιάσει, σε όλες τις πλατείες δεν έπεφτε καρφίτσα και στα ισπανικά σκαλιά ισα ισα βρήκαμε λίγο χώρο να κάτσουμε. Ώρα για τον τελευταίο καφέ και παγωτό στην Gelateria A. Cecere via del Lavatore 84 ξανά, σημείωση έχει πολύ ωραίο cappuccino, φαγητό στο L’archetto Via dell'Archetto, όπου δοκιμάσαμε και μακαρόνια με βότκα έχει μεγάλη ποικιλία και γενικά ήταν πάρα πολύ καλό… Γυρνώντας στο ξενοδοχείο μας περίμενε ήδη το βανακι με το οποίο κλείσαμε το ίδιο πρωί για να μας πάει πίσω στο αεροδρόμιο όπου πετούσαμε στις 9:00μμ…:airplane:
Ο δρόμος της επιστροφής μας άφησε γεμάτες χαρά:lol:, εικόνες, γεύσεις:p, αναμνήσεις, νοσταλγία, λύπη:cry:… και όνειρα για το επόμενο ταξίδι……:rolleyes::rolleyes:
 

lachris11

Member
Μηνύματα
29
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνία
ΠΑΓΩΤΑ:clap:
Κατά σειρά προτίμησης από όσα δοκιμάσαμε
1)Gelateria L'Arena del Gelato Via di Porta Castello, 8/A(Άπαικτο παγωτό)
2)Gelateria A. Cecere via del Lavatore 84(Η καλύτερη βανίλια ever)
3)San CrispinoVia della Panetteria, 42(Τέλειο σύκο, μικρές ποσότητες)
4)Della palma Via della Maddalena, 20/23(Τουριστικό-μέτριο)
5)Tre Scalini piazza navona(Απαράδεκτο)
Επιλογές που δεν δοκιμάσαμε
ValentinoVia Del Lavatore, 96
Gelateria del TeatroVia dei coronari 65-66
Giollitti Via Uffici del Vicario 40
 

lachris11

Member
Μηνύματα
29
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνία
ΓΛΥΚΑ:p
1)Pompi
Via Albalonga, 7b/9/11(το καλύτερο τιραμισου της πόλης επάξια)
2)Rivendita libri, cioccolata e vino Vicolo del cinque 11/a (για ένα σφηνάκι από σοκολάτα)
3)CiuriciuriViaLeonina, 18, (θα μπορούσαμε να το παραλείψουμε, τπτ ιδιαίτερο)

ΚΑΦΕ:)
Για τον καφέ δεν ακολουθούσαμε συνήθως τις σημειώσεις σταματούσαμε όπου μας άρεσε
1)Caffé Sant estachio Piazza di Sant'Eustachio, 82
2)Caffé de Pari Via Vittorio Veneto 90
3)Caffe' di Porta Castello Via di Porta Castello, 8-9 A | Angolo Borgo Pio

Antico Caffé Greco Via dei Condotti, 86 (Μπήκαμε απλά να το δούμε, ακριβό)
Caffé della Pace Via della Pace, 3/7
Da diego Vicolo Sciarra 60
Gran caffé roma 65 Piazza di Pietra
Caffe Rosatti Piazzadel Popolo, 5A
Caffe στοCastle S. Angelo
Caffé CastroniViaColadiRienzo, 196, (για αγορά καφέ και άλλων τοπικών προϊόντων)
 

lachris11

Member
Μηνύματα
29
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνία
ΠΟΤΟ- APERITIVO:rolleyes:
1)Salotto 42
Piazza di Pietra, 42(οπωσδήποτε)
Και η περιοχή του trastevere
Freni e Frizioni
La rampa
Micca
Via pietro mica 7a
Fluid via del governo vecchio
 

lachris11

Member
Μηνύματα
29
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνία
ΦΑΓΗΤΟ:lol:
1)Pinsere Roma via Flavia, 98
2)Arlu Borgo Pio 135,
3)L’archetto Via dell'Archetto, 00187
4)Pizza RE Via di Ripetta, 14
5)Pannetteria duecentogradiP.zza Risorgimento, 3,
6)Carlo menta Via della Lungaretta, 101, trastevere

Μερικές ακόμα επιλογές που δεν δοκιμάσαμε
La fraschettavia Francesco Caracciolo 26
Da Baffeto
Gioia Mia
Beer Peroni
Casa Copelle
Trattoria Polese
Pizza dar Poeta
Maccheroni
 

lachris11

Member
Μηνύματα
29
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνία
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1Ο Βράδυ

-Piazza del Popolo- Piazza di Spagnia- Fontana di Trevi

1η Μέρα
-Βατικανό (Πρώτα επίσκεψη στον τρούλο, για να αποφευχθεί ο πολύς κόσμος, μετά Βασιλική του Αγίου Πέτρου, και τέλος Μουσεία Βατικανού και Καπέλα Σιστινα )
-Castel Sant Angelo
- Piazza del popolo -Santa Maria del popolo/Miracoli/ in Montesota
-Via del corso- βόλτα στα μαγαζιά

2η ΜΕΡΑ
-Κρύπτη των Kαπουτσίνων και Santa Maria della Concezione dei Cappuccini
-Βασιλική του Σαν Κλεμέντε (San Clemente in laterano)
-Αρχαία αγορά (foro romano)
- PiazzaVenezia- Δημαρχείο, Καπιτώλιο και εκκλησία Santa Maria in Aracoeli Basilica
-Τrastevere- Santa Maria in trastevere

3η ΜΕΡΑ
-Κατακόμβες s. Callisto
-Κήπος με τα πορτοκάλια, πρεσβεία της Μάλτας, Sant’ Anselmo all’ Aventino, Santa Sabina
-Santa Maria in Cosmedin και Bocca della verita
-Θέατρο του Μαρκέλλου
-Κολοσσαίο
-Santa Maria della Vittoria
-Τrastevere

4ηΜΕΡΑ
-Santa Maria Maggiore
-Fontana di trevi
- Church of St Ignatius of Loyola
-Πάνθεο
-Campo dei fiori
-Piazza navιona και Sant'Agnese in Agone
-Piazza di Spagnia, Piazza del popolo

5η ΜΕΡΑ
-Villa Borgese
-Piazza del Popolo
- Via del corso - via condotti βόλτα στα μαγαζιά
- Piazza di spagna-Fontana di trevi
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.313
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom