Αίγυπτος ΑΙΓΥΠΤΟΣ- διαπλέοντας το Νείλο και δραπετεύοντας από την Ταχρίρ

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.420
Likes
7.761

-2-
Ξαφνικα σκανε 3 πουλμαν απο τα οποια αρχισαν να ξεχυνονται 20χρονα χαρουμενα παιδια που μιλαγαν ισπανικα! Οι φοιτητες! Κοιταζομαστε με τον husband και καταλαβαινουμε οτι ειναι η ευκαιρια μας... Μπερδευομαστε αναμεσα τους (το πολυ πολυ να μας περασουν για καθηγητες τους ή για συνταξιουχους φοιτητες :p ) και στηνομαστε στην ουρα για εισητηριο.... Φυσικα επιλεγουμε το αλλο εκδοτηριο για να μην πεσουμε μουρη με μουρη με τον υπαλληλο που ειχαμε μιλησει προηγουμενως (αν μπορει να χαρακτηριστει διαλογος αυτο το πραγμα)... Τσεπωνουμε τα πολυποθητα χαρτακια και ΝΑΙΙΙ!! Ειμαστε μεσα στον αρχαιολογικο χωρο της Γκιζας!!
Μεχρι να οργανωθουν οι περιπου 150 φοιτητες με τους καθηγητες τους, εμεις τους ειχαμε ηδη προσπερασει και φταναμε πλεον στην εισοδο της Πυραμιδας του Χεοπα...

Στον αρχαιολογικο χωρο της Γκιζας τα σημαντικοτερα αξιοθεατα ειναι η Πυραμιδα του Χεοπα (ή Μεγαλη Πυραμιδα), 2 μικροτερες Πυραμιδες: μια του Χεφρηνου και μια του Μυκερινου, και φυσικα η Σφιγγα.
Στο πρωτο μου ταξιδι στην Αιγυπτο, προ 20ετιας, ειχαμε μπει σε μια απο τις μικροτερες πυραμιδες και επειδη τοτε οι αυγυπτιοι δεν ηταν ιδιαιτερως προσεκτικοι με τον αριθμο των τουριστων που επετρεπαν να μπαινουν στις πυραμιδες-ταφους κλπ, ειχαμε βρεθει με αμετρητες ορδες γκρουπ να κατεβαινουμε και να ανεβαινουμε τα απελπιστικα στενα σκαλακια που οδηγουν στον ταφικο θαλαμο, χωρις να μπορουμε να παρουμε ανασα απο τη ζεστη, την πολυκοσμια και την ελλειψη αερα.
Σε αυτο το ταξιδι ομως, μεσα στην ατυχια μας, σταθηκαμε τυχεροι γιατι ηταν ανοιχτη (λογω των φοιτητων) η Μεγαλη Πυραμιδα... Το ακομα καλυτερο ομως ηταν οτι εχοντας προσπερασει τους ισπανους μας δοθηκε η ευκαιρια να βρεθουμε μεσα στην Πυραμιδα εντελως μονοι μας!!
Δεν μπορω να περιγραψω ποσο μαγικο ειναι να βρισκεσαι μεσα στην Πυραμιδα ολομοναχος χωρις συνωστισμο, μεσα στην απολυτη σιωπη χωρις την φασαρια και τις φωνες των πολυαριθμων γκρουπ...
Χασαμε την αισθηση του χρονου εκει μεσα και μονο οταν ακουσαμε απο μακρυα τις φωνες των πρωτων φοιτητων που ερχονταν στον θαλαμο, πηραμε τον δρομο της επιστροφης...

Τις επομενες 2,5 ωρες περιπλανηθηκαμε στην Γκιζα με καθε πιθανο τροπο: με τα ποδια, με αμαξα, με καμηλες. Μακραν η βολτα με τις καμηλες ηταν η καλυτερη εκδοχη. Δυστυχως το πλανο μας να παρουμε αλογα και να παμε απο τη Γκιζα στη Σακκαρα δεν μπορεσε να υλοποιηθει, καθως ουτε χρονο ειχαμε αλλα ουτε και πραγματοποιουταν εκεινες τις ημερες η εν λογω δραστηριοτητα, για λογους ασφαλειας.

Αφου χορτασαμε τις Πυραμιδες και την Σφιγγα και τα φωτογραφησαμε απο καθε οπτικη, αποφασισαμε να φυγουμε... Πλησιαζε μια το μεσημερι και δεν ξεραμε που να πρωτοπαμε και τι να πρωτοδουμε τις λιγες ωρες που ειχαμε στη διαθεση μας... Ισλαμικο Καϊρο? Κοπτικο Καϊρο? Ακροπολη? Τι?

 

Attachments

Last edited:

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Επιτέλους.... να διαβάσουμε και κάτι....
Να'σαι καλά ακούραστη vario
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Μπραβο που παντα δε μας ξεχνας και μας γραφεις στορυζ! Να σου πω, βαλε και φωτος.... Και εμενα ειναι ονειρο η συγκεκριμενη χωρα....
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
πεθαίνω με την παραστατικότητα που τα γράφεις, σαν να σ'έχω μπροστά μου!!!!! Δώσε Egypt στο λαό όπως μόνο εσύ ξέρεις!!!!!!! :)
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
-"Τακη πως ειναι η κατασταση στην Αιγυπτο?"
-"Ολα καλα... μια χαρα... εχουν ησυχασει τα πραγματα"

:haha: :haha:
Υποψιάζομαι ότι το ταξίδι θα σας μείνει αλησμόνητο όπως σας υποσχέθηκε ο Τάκης!
 
Last edited by a moderator:

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.420
Likes
7.761
:haha: :haha:
Υποψιάζομαι ότι το ταξίδι θα σας μείνει αλησμόνητο όπως σας υποσχέθηκε ο Τάκης!
Οσο γι'αυτο... Αλλα κι εμεις του Τακη αλησμονητοι πρεπει να του μειναμε με τα μπινελικια (σικ) που του χωσαμε!! ;)
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.500
Likes
7.691
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νιγηρας-Μαλι

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
δωσεεεεεε Αιγυπτο στο λαο! αντε αντε καθυστερεις!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.598
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom