Αίγυπτος ΑΙΓΥΠΤΟΣ- διαπλέοντας το Νείλο και δραπετεύοντας από την Ταχρίρ

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.415
Likes
7.758

Η αληθεια ειναι οτι η ελλειψη τουριστων στην πτηση μας, μας προβληματισε καπως, αλλα αποφασισαμε να το προσπερασουμε... Αφου ειχαμε και τις διαβεβαιωσεις του Τακη βλεπεις... Για να διασκεδασουμε την ανησυχια μας αστειευομασταν οτι οσοι αποφευγουν την Αιγυπτο για τουρισμο ειναι απλως κοτες, ενω εμεις μαγκιτες (τρομαρα μας).

Μετα απο μολις 2 ωρες πτησης προσγειωθηκαμε στο Καϊρο. Ερημος, αμμος, σκονη... Αυτη ειναι η πρωτη εικονα που αποκομιζεις απο το Καϊρο απο ψηλα... Ειχα απιστευτη ανυπομονησια να ξαναδω την τοσο αγαπημενη πολη και να κανω συγκρισεις για το ποσο αλλαξε στα 20 χρονια που περασαν απο το πρωτο μου ταξιδι. Ομως δεν θα την βλεπαμε ακομα, θα παραμεναμε στο αεροδρομιο μιας και σε 2,5 ωρες ηταν προγραμματισμενη η εσωτερικη πτηση που θα μας μετεφερε στο Λουξορ απ' οπου θα ξεκινουσε την επομενη μερα η κρουαζιερα στο Νειλο. Οι 2 ωρες αναμονης μεταξυ των πτησεων υπολογιζαμε οτι θα περναγαν νερακι με παραλαβη αποσκευων, εκ νεου τσεκ ιν (μη ρωτησετε γιατι οι πτησεις κλειστηκαν ξεχωριστα, απο εδω και στο εξης οπου εχετε απορια η απαντηση ειναι μια: "Τακης") εκδοση βιζα, αλλαγη συναλλαγματος και καφεδακι. Αμ δε!

Η μια απο τις 2 αποσκευες μας δεν εμφανιστηκε ποτε... Οταν πια ολοι οι συνεπιβατες μας παρελαβαν τις βαλιτσες τους και μειναμε πλεον μονοι κι ερημοι μπροστα σε εναν ιμαντα που επαψε πια κι αυτος να γυριζει, κρυος ιδρωτας μας ελουσε!
Ξενερωμενοι με την τροπη του ταξιδιου πριν καλα καλα αυτο ξεκινησει, κατευθυνθηκαμε στο γραφειο απωλεσθεντων για να δηλωσουμε την απωλεια, σκεφτομενοι παραλληλα "αντε και βρεθηκε η βαλιτσα, εμεις πως στην ευχη θα την παραλαβουμε αφου απο αυριο κιολας και για 5 μερες θα ειμαστε εν πλω?".
Τελοσπαντων, αφου συμπληρωσαμε τα σχετικα με ρυθμους χελωνας, ξεκιναμε να φυγουμε επιτελους απο την αιθουσα αφιξεων οπου βολοδερναμε τοση ωρα με αποτελεσμα να προλαβαινουμε πια οριακα την επομενη πτηση μας.
Κι ετσι οπως στριβουμε βιαστικοι βιαστικοι, τι να δουμε? Την αγνοουμενη βαλιτσα να γυριζει ξεχασμενη στον ιμαντα μιας ασχετης πτησης ερχομενης απο Σαουδικη Αραβια. Χαρα! Ανακουφιση! Συγκινηση!! Την αρπαξαμε και οπου φυγει φυγει... Καθως δεν μας επαιρνε για επιπλεον καθυστερησεις, δεν ενημερωσαμε καν το Τμημα Απωλεσθεντων οτι η αποσκευη μας βρεθηκε... αλλα κι αυτοι, φοβεροι επαγγελματιες, δεν μπηκαν καν στον κοπο να ενημερωσουν ποτε εκεινους τους 2 ταλαιπωρους Ελληνες για την τυχη της χαμενης τους βαλιτσας.

Του σκοτωμου αγορασαμε βιζα, καναμε τσεκ ιν και μετα απο λιγη ωρα ημασταν πια στον αερα.

Οταν φτασαμε στο Λουξορ και βγηκαμε απο το αεροδρομιο η ωρα ηταν 19.00 αλλα ειχε ηδη νυχτωσει... (Στην Αιγυπτο, τον Ιουνιο τουλαχιστον, νυχτωνει νωρις αλλα βεβαια ξημερωνει και νωρις... απο τις 5 παρα)...
Ο Τακης ειχε στειλει εναν οδηγο να μας παραλαβει και να μας μεταφερει στο ξενοδοχειο...
Με πολυ λαχταρα να "ρουφηξω" εικονες της πολης κατα τη διαδρομη μεχρι το ξενοδοχειο, τρωω ενα ακομα ξενερωμα... Το Λουξορ εμοιαζε με πολη-φαντασμα... δεν συζητω καν για τουριστες που ηταν ανυπαρκτοι, αλλα και οι ντοπιοι ηταν ελαχιστοι... Ακομη και τα καφενεια που αλλοτε εσφυζαν απο κοσμο (αυτο το θυμομουν χαρακτηριστικα απο το προηγουμενο ταξιδι αλλα ειναι συνηθες σχεδον σε ολες τις μουσουλμανικες χωρες), τωρα ειχαν μεσα 2-3 ατομα το πολυ...

Δειλα-δειλα ξεκιναω κουβεντα στον οδηγο:
-δεν βλεπω και πολυ κοσμο
-δεν εχει καθολου τουρισμο τωρα
-οταν λετε τωρα... εννοειτε Ιουνιο?
-οχι εννοω απο την Επανασταση και μετα...
ανταλαζουμε ματιες με τον husband και συνεχιζω...
-μα δεν εχουν ησυχασει τα πραγματα?
-καταστραφηκαμε κυρια! καταστραφηκαμε! κανεις δεν ερχεται πια! ολοι φοβουνται! τα πλοια που εκαναν κρουαζιερα στο Νειλο ηταν 220 και δουλευουν πια τα 20, τα ξενοδοχεια υπολειτουργουν... πειναμε...
-..........
-μας κατεστρεψε ο Μορσυ, μας πηρε και τα λιγα που ειχαμε.... αλλα θα αλλαξει αυτο!
-Τι εννοειτε?
-Την αλλη Κυριακη... Θα γινει η νεα Επανασταση!


 

Attachments

Last edited:

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Επιτέλους.... να διαβάσουμε και κάτι....
Να'σαι καλά ακούραστη vario
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Μπραβο που παντα δε μας ξεχνας και μας γραφεις στορυζ! Να σου πω, βαλε και φωτος.... Και εμενα ειναι ονειρο η συγκεκριμενη χωρα....
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
πεθαίνω με την παραστατικότητα που τα γράφεις, σαν να σ'έχω μπροστά μου!!!!! Δώσε Egypt στο λαό όπως μόνο εσύ ξέρεις!!!!!!! :)
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
-"Τακη πως ειναι η κατασταση στην Αιγυπτο?"
-"Ολα καλα... μια χαρα... εχουν ησυχασει τα πραγματα"

:haha: :haha:
Υποψιάζομαι ότι το ταξίδι θα σας μείνει αλησμόνητο όπως σας υποσχέθηκε ο Τάκης!
 
Last edited by a moderator:

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.415
Likes
7.758
:haha: :haha:
Υποψιάζομαι ότι το ταξίδι θα σας μείνει αλησμόνητο όπως σας υποσχέθηκε ο Τάκης!
Οσο γι'αυτο... Αλλα κι εμεις του Τακη αλησμονητοι πρεπει να του μειναμε με τα μπινελικια (σικ) που του χωσαμε!! ;)
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.500
Likes
7.691
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νιγηρας-Μαλι

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
δωσεεεεεε Αιγυπτο στο λαο! αντε αντε καθυστερεις!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.579
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom