Αίγυπτος ΑΙΓΥΠΤΟΣ- διαπλέοντας το Νείλο και δραπετεύοντας από την Ταχρίρ

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.423
Likes
7.782

Το επομενο πρωι μας βρηκε εν πλω με κατευθυνση το Εντφου. Το Εντφου βρισκεται στα μισα της διαδρομης Λουξορ-Ασσουαν. Απομακρυνα τη σκεψη οτι μετα απο εδω αρχιζε η αντιστροφη μετρηση της κρουαζιερας και μας περιμενε η αβεβαιοτητα του Καϊρου.
Φτανοντας στο Εντφου επιβιβαστηκαμε σε αμαξες οι οποιες μας μετεφεραν στο Ναο του Ωρου. Σε αντιθεση με το προηγουμενο ταξιδι μου που θυμομουν ολοζωντανα, τοσο απο το Εντφου οσο και απο την Εσνα (η οποια πλεον εχει αφαιρεθει απο τις κρουαζιερες) την εντονη δυσοσμια απο τις ακαθαρσιες των αλογων, τωρα αυτο δεν υπηρχε... Μα τι στο καλο, ποιος πειραξε την Αιγυπτο? Λες μετα απο χρονια να βρεθω στην Ινδια και να ειναι καθαρη? :p
O ναος στο Εντφου ειναι αφιερωμενος στον Ωρο που εχει την μορφη γερακιου, ηταν γιος του Οσιρι και σκοτωσε τον θειο του Σηθ ο οποιος ειχε πιο πριν σκοτωσει τον Οσιρι. Πολυ ιντριγκα! Ο ναος ειναι ο πιο καλοδιατηρημενος πτολεμαικος ναος γιατι και αυτος ηταν σκεπασμενος με λασπη για παααρα πολλα χρονια.
Επιστροφη στο πλοιο, φαγητο, ξεκουραση, χαζι στη διαδρομη, καφες και κουβεντουλα με τον Δανο φιλο μας και την κοπελα που δουλευε ως μασεζ στο πλοιο, μιας και δεν ειχε δουλεια εκεινη την ωρα. Μας ειπε πολλα και ενδιαφεροντα πραγματα και καθως δειξαμε πολυ ενδιαφερον για τα αρωματα που χρησιμοποιει στο μασαζ, μας υποσχεθηκε να μας παει στο εργαστηριο οπου τα παρασκευαζει ενας φιλος της στο Ασσουαν.
Το απογευμα δεσαμε στο Κομομπο οπου και επισκεφθηκαμε τον ομωνυμο ναο που ειναι αφιερωμενος σε 2 θεους: στον Ωρο και στον τοπικο θεο Σομπεκ. Ωστοσο ειναι πιο γνωστος ως ναος του θεου-κροκοδειλου Σομπεκ. Σε ενα μικρο μουσειο παραδιπλα ειδαμε και μερικες μουμιες κροκοδειλων και σκεφτηκαμε πως αν εντυπωσιαστηκαμε εδω, φαντασου με τις μουμιες των φαραω στο Αιγυπτιακο Μουσειο.
Στο ναο εφτανε πολυ δυνατη μουσικη, κορνες και χαρουμενες φωνες απο την πολη. Ηταν σα να ειχε στηθει πανηγυρι και γινοταν πανζουρλισμος... Ο ξεναγος μας εξηγησε οτι η Πεμπτη ειναι η κατεξοχην μερα των γαμων και η παραμονη (δηλαδη η μερα που ημαστε εμεις εκει) ειναι η μερα που κανουν τα σχεδια με την χενα για να στολιστουν τις γυναικες, η ολη διαδικασια γινεται δε υπο τους ηχους δυνατης μουσικης και σε ενα κλιμα ευφοριας. Μας ειπε μαλιστα οτι οι γαμοι ειναι ανοιχτοι για ολους, ακομα κι εμεις ως τουριστες ειμαστε καλοδεχουμενοι, ωστοσο τη συγκεκριμενη εποχη μας συμβουλευσε να το αποφυγουμε.
Σιγα σιγα νυχτωσε και περπατησαμε ως το ποταμοπλοιο που ηταν δεμενο ακριβως μπροστα στο ναο. Ετσι ειχαμε την ευκαιρια, μεχρι πολυ αργα τη νυχτα που σαλπαραμε, να αραξουμε στο καταστρωμα απολαμβανοντας τη θεα του φωταγωγημενου ναου πινοντας δροσερες μπυρες.


 

Attachments

Last edited:

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Επιτέλους.... να διαβάσουμε και κάτι....
Να'σαι καλά ακούραστη vario
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Μπραβο που παντα δε μας ξεχνας και μας γραφεις στορυζ! Να σου πω, βαλε και φωτος.... Και εμενα ειναι ονειρο η συγκεκριμενη χωρα....
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
πεθαίνω με την παραστατικότητα που τα γράφεις, σαν να σ'έχω μπροστά μου!!!!! Δώσε Egypt στο λαό όπως μόνο εσύ ξέρεις!!!!!!! :)
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
-"Τακη πως ειναι η κατασταση στην Αιγυπτο?"
-"Ολα καλα... μια χαρα... εχουν ησυχασει τα πραγματα"

:haha: :haha:
Υποψιάζομαι ότι το ταξίδι θα σας μείνει αλησμόνητο όπως σας υποσχέθηκε ο Τάκης!
 
Last edited by a moderator:

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.423
Likes
7.782
:haha: :haha:
Υποψιάζομαι ότι το ταξίδι θα σας μείνει αλησμόνητο όπως σας υποσχέθηκε ο Τάκης!
Οσο γι'αυτο... Αλλα κι εμεις του Τακη αλησμονητοι πρεπει να του μειναμε με τα μπινελικια (σικ) που του χωσαμε!! ;)
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.500
Likes
7.691
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νιγηρας-Μαλι

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
δωσεεεεεε Αιγυπτο στο λαο! αντε αντε καθυστερεις!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.675
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom