ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

AERAS

Member
Μηνύματα
772
Likes
1.122
Με αφορμή την σημερινή επίσκεψή μας στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο σκεφτήκαμε να παραθέσουμε τις εντυπώσεις μας.
Το πάρκο είναι πολύ εύκολα προσβάσιμο από την Αττική Οδό , με ταμπέλες παντού και απέραντο πάρκινγκ. Οι εγκαταστάσεις είναι πάρα πολύ καθαρές και προσεγμένες, όπου κι αν βρεθήκαμε δεν υπήρχε το παραμικρό σκουπίδι , οι χώροι με τα ζώα ήταν εξίσου καθαροί.
Για όσους έρχονται πρώτη φορά σε επαφή με αντίστοιχο πάρκο είναι πολύ όμορφη εμπειρία, αφού σου δίνεται η δυνατότητα να δεις από κοντά ζώα από πολλά διαφορετικά μέρη (π.χ. πουλιά της Αφρικής, Αμερικής και Ασίας , αιλουροειδή, θηλαστικά νότιας Αμερικής, ερπετά, δελφίνια, μαϊμούδες, λιοντάρια, αρκούδες κ.α. ) .Τα παιδάκια ξετρελαίνονται παρατηρώντας όλα τα ζώα και ειδικά κάποια οικόσιτα ,όπως κουνελάκια, κατσικάκια, τα οποία μπορούν να επισκεφτούν στο περιβάλλον τους και να έχουν άμεση επαφή μαζί τους. Θετική εντύπωση μας έκαναν οι χώροι που υπάρχουν σε διάφορα σημεία με τραπεζάκια για πικνίκ, χωρίς να υποχρεώνεσαι να ξοδευτείς στην καφετέρια του πάρκου.
Παρ’ όλα αυτά η τιμή του εισιτηρίου μας φάνηκε αρκετά υψηλή (15€ + 3€ επιπλέον χρέωση για την είσοδο στο σόου με τα δελφίνια). Επίσης, έχοντας παρακολουθήσει σόου με δελφίνια στη Μαδρίτη και στο Χονγκ Κονγκ , θεωρώ ότι αυτό που είδαμε σήμερα ήταν μικρής χρονικής διάρκειας και δεν είχε εντυπωσιακά νούμερα με τα δελφίνια. Οι εκπαιδευτές δεν είχαν ιδιαίτερη επαφή με τα θηλαστικά, όλη την ώρα ήταν εκτός πισίνας, εκτός από ένα λεπτό που ένα δελφίνι έκανε νούμερο με μια εκπαιδεύτρια στο νερό. Απουσίαζαν οι συγχρονισμένες βουτιές των δελφινιών, αλλά και η υπερπήδηση εμποδίων.
Κάνοντας μοιραία σύγκριση με αντίστοιχα πάρκα του εξωτερικού ,το δικό μας υστερεί σε κάποια σημεία (π.χ. έκταση, πληθώρα ζώων κ.α.), αλλά για τα ελληνικά δεδομένα αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση.
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.877
Likes
14.380
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Κι εμένα μου αρέσει πολύ το Αττικό Πάρκο. Πιστεύω πως έχουν κάνει καλή δουλειά.
Τώρα για τα δελφίνια που λες, δε πειράζει, ας έχουν και κάποια ατέλεια :)
Ένα επίσης θετικό είναι ότι υπάρχουν κούνιες , επίσης προσεγμένες , διότι τα παιδιά καλώς ή κακώς κάποια στιγμή βαριούνται το περπατημα και θέλουν και λίγο να ξεδώσουν.
Από όσους ζωολογικούς κήπους έχω δει -συμπεριλαμβανομένου του Βερολίνου - είναι ο αγαπημένος μου.
 

AERAS

Member
Μηνύματα
772
Likes
1.122
Για τις κούνιες η γυναίκα μου, μου είπε να το γράψω αλλά το παρέλειψα.Τι να πω?Ίσως επειδή δεν έχουμε ακόμη παιδιά δε με απασχολεί και τόσο το θέμα αλλά σίγουρα εξυπηρετεί πολύ τους γονείς.
Όσον αφορά τον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου δεν έχω πάει αλλά μια φίλη μας που τον έχει επισκεφτεί μας έλεγε ότι είναι μεγαλύτερος και εντυπωσιακότερος από τον δικό μας.
 

Elenik

Member
Μηνύματα
295
Likes
97
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ - ΑΛΑΣΚΑ
μιας και ανοίχτηκε τέτοιο θέμα, κάποιος με παιδιά μπορεί να μας πει αν βολεύει με ταπαιδιά;; Δηλαδή αν είναι εύκολο ή όχι ότι μπορεί να είναι χρήσιμο για γονείς με μικρά παιδιά.
 

tsolias1979

Member
Μηνύματα
419
Likes
189
Επόμενο Ταξίδι
Φιλανδία-Εσθονια-Πολωνια
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-ΠΕΚΙΝΟ
Eμεις πηγαμε τον Σεπτεμβριο αφου ειχαμε ενα γαμο και το βαλαμε και αυτο στο προγραμμα.Ηταν παρα πολυ ωραια(δεν εχω παει και σε αλλα για να συγκρινω).Απλα ο μικρος τρελαθηκε οπως και εμεις φυσικα τα μεγαλα παιδακια.Το εισητηριο ειναι αρκετα ακριβο αλλα εχει και αυτο τα εξοδα του να πληρωσει,προσωπικο-τροφη για ζωα κλπ.Πανακριβο ειναι το μαγαζι με τα δωρα.Παρα πολυ ακριβο.Αν ειναι χρησιμο......τι εννοεις?Οτι βλεπει ο ανθρωπος και μαθαινει χρησιμο ειναι.Απλα βλεπει ενα μικρο παιδι μεσα σε 2-3 ωρες παρα πολλα ζωα που τα βλεπει στην τηλεοραση.
 

Elenik

Member
Μηνύματα
295
Likes
97
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ - ΑΛΑΣΚΑ
εννοούσα να μας πει κάποιος οτιδήποτε είναι χρήσιμο για γονείς με παιδιά. Ευχαριστώ!
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εγώ δράττομαι της ευκαιρίας για να ανοίξω ένα μεγαλύτερο θέμα που ίσως αντιμετωπίζουν και κάποιοι άλλοι στο φόρουμ.

Έχει να κάνει με την ηθική του ζητήματος αλλά και την γενικότερη προσέγγιση των "ζωολογικών πάρκων",ιδιαίτερα και για όσους είναι γονείς.Και θα ξεκαθαρίσω αμέσως τι εννοώ.

Κατ'αρχήν να πω ότι έχω επισκεφτεί αρκετά ζωολογικά πάρκα και θαλάσσια και έχω περάσει καλά.Όμως,ιδιαίτερα από τότε που ήρθα σε κοντινή επαφή με δελφίνια,έχω αρχίσει να αντιμετωπίζω όλο και περισσότερο ηθικά διλήμματα γύρω από το μάντρωμα των ζώων.

Ναι,γνωρίζω ότι οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες από τα τσίρκο π.χ. (τα οποία ούτως ή άλλως έχω απορρίψει πλήρως παιδιόθεν).Όμως και πάλι μιλάμε για συνθήκες περιορισμού που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το περιβάλλον στο οποίο ζουν αυτά τα ζώα.

Αναγνωρίζω ότι για να τα συναντούσε κάποιος όλα αυτά στη φύση θα έπρεπε να ξοδέψει εκατομμύρια,και πιθανόν κάποια από αυτά να μην τα αντίκριζε ποτέ.Αυτό όμως δεν αλλάζει την ουσία του πράγματος που έχει να κάνει με την ανελευθερία των ζώων -και πολύ περισσότερο εξελιγμένων ειδών- αλλά και το τι παράδειγμα δίνεται προς ένα παιδί όταν του μιλάς για την ελευθερία και την ομορφιά της φύσης και το πας να δει φυλακισμένα ζώα σε κλουβιά.Όταν μου πει γιατί έβαλαν το "Σίμπα" στο κάγκελο τι θα του απαντήσω;
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.782
Likes
18.174
Πρώτον, να του πεις ότι ο Σίμπα γεννήθηκε πίσω από τα κάγκελα....να τον βάλεις να δει και τη "Μαγαδασκάρη 1-2-3-κτλ" να πειστεί. Κατόπιν, να του πεις ότι μόλις μεγαλώσει λίγο θα πάτε να δείτε τα ζωά σην Αφρική και μετά νομίζω πως δε θα θέλει να ξαναπάει σε ζωολογικό κήπο ποτέ του...
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.360
Likes
9.285
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
εννοούσα να μας πει κάποιος οτιδήποτε είναι χρήσιμο για γονείς με παιδιά. Ευχαριστώ!
το τελευταιο τμημα εχει κατοικιδια και παραγωγικα ζωα (χελωνες, κουνελια, αγελαδες, προβατα, κατσικες, κοτες) με τα οποια μπορουν να ερθουν σε επαφη αφου μπαινουν ελευθερα στο χωρο τους. και φυσικά τρελλαινονται. οποτε βαλτε τους αναλογα ρουχα αφου ειναι σιγουρο οτι θα γινουν χαλια....:haha:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.785
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom