Αίγυπτος Αίγυπτος, Σινά, Ισραήλ, Ιορδανία

traveler1

Member
Μηνύματα
9
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
τυνησια 28-3-2010
Μετα απο κοπιαστικες προετοιμασιες οι οποιες στην πορεια δεν αποδειχτηκαν επαρκεις
(Visa Απο πρεσβεια Ιορδανιας , δεσμευση 3000 ΕΥΡΩ απο την ΕΛΠΑ για την εκδοση εγγυητικης επιστολης, διεθνες διπλωμα, πρασινη καρτα -μονο για το ΙΣΡΑΗΛ.Ξεκινησαμε
Μεγ. Δευτερα με πολλα ονειρα να γνωρισουμε τους αγιους τοπους , την αγωνη χερσονησοτου Σινα και τα τουριστικα αξιοθεατα της Ιορδανιας.

Αποβαση Την Μ. Πεμπτη στην Χαιφα

Ακολουθωντας την Εθνικη οδο περναμε εξω απο το Τελ ΒΙ και τα προαστεια της Ιερουσαλημ,και φτανουμε στην Νεκρα θαλασσα, 400μ. κατω απο την επιφανεια της θαλασσας,
Η κατασταση του δρομου ειναι καλη και οι οδηγοι προσεκτικοι τηρουν τους κανονες του Κ.Ο.Κ Αλλα τα Τ63μας δεν μας επετρεπαν να αναπτυξουμε μεγαλες ταχυτητες

Λιγο πριν τα συνορα Ισραηλ- Αιγυπτου κανουμε σταση για καφε και <<Προσκυνημα>>
στον<<Βωμο των Μοτοσυκλετιστων>>.Στην τελευταια πολη του Ισραηλ πριν την Αιγυπτο,την Ειλατ οι λατρεις των καταδυσεων θα μεινουν εκπληκτοι απο θαυμασιο βυθο
και τα κοραλια της νεκρας θαλασσας.Ενα παραβολο 130 ευρο και αφηνουμε πισω μας το Ισραηλ και τον πολιτισμο.
Σε μια αποσταση 50 μ. περιπου , υπαρχουν παραγκες με γραφικους Αιγυπτιους που μοναδικο σκοπο εχουν να μειωσουν αισθητα το συναλλαγμα μας.Μετα απο 4 ωρες και εχοντας πληρωσει 150 ευρω ο καθενας,ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ να παρουμε Αραβικες πινακιδες και ενα πακετο αποδειξεων γραμμενες σε < μπακαλοχαρτα> οι υπαλληλοι με σαγιοναρες , σχισμενα ρουχα και μακριες κελεμπιες, τσακωνονται για το τι τιμες τελικα θα πληρωσουμε.

Το << Εξπρες του Μεσονυκτιου>> περασε σαν αστραπη απο τα ματια μας. Μιλουσαμε για αξεχαστη εμπειρια, αλλα λογαριαζαμε χωριs τον ξενοδοχο. Βαλαμε βενζινη και πηραμε το δρομο για το Σινα.
Διανυκτερευση στην Νουεμπα σε μπακαλοους.
Απεραντες εκτασεις αμμου με ανεμοδαρμενους λοφους τραβουν το ενδιαφερον μας για παιχνιδια , θεαματικες πτωσεις(Χωρις ευτυχως επιπτωσεις)μας προκαλουν να δοκιμασουμε τις ικανοτητες μας.
Σε καθε μας σταση για enduro-Διαδρομες ξεφυτρωναν απο το πουθενα πιτσιρικια που πουλουσαν βραχιολια και χαντρες, καλα δασκαλεμενα να ζητανε χρηματα και σοκολατες για την φωτογραφηση.
Το τοπιο, ειναι απιστευτο, περα απο καθε περιγραφη,Ομαδες Βεδουινων με τις καμηλες τους δεξια και αριστερα του δρομου,καταυλισμοι νομαδων και εμεις με τα συγχρονα
επιτευγματα της τεχνολογιας κατω απο τα ποδια μας προσπαθουμε να ταυτισουμε με το περιβαλλον.
Το απογευμα της Μεγαλης Παρασκευης μας βρισκει να εχουμε καταλυσει στους ξενωνες
της μονης της Αγιας Αικατερινης του Σινα. Φιλοξενοι μοναχοι μας υποδεχονται και μας ξεναγουν στους χωρους της μονης.Προσκυναμε τα Ιερα Λειψανα της Αγιας Αικατερινης και ειδαμε την φλεγομενη αλλα μη καιομενη βατο Μωυση.
Στις 3 πμ, ξεκινησαμε για το βουνο του Μωυση, ανεβαινοντας 3800 σκαλια.
Μας αποζημιωσε η καταπληκτικοτερη ανατολη ηλιου που ειδαμε ποτε.
Ανασταση καναμε στην μονη και την Κυριακη του Πασχα αναχωρησαμε για Ιορδανια μεσω Ισραηλ.
Πολλα στρατιωτικα μπλοκα στους δρομους αλλα οι στρατιωτες γινονταν φιλικοι οταν λεγαμε πως ειμαστε Ελληνες.
Η ιδια διαδικασια επαναλαμβανεται στα συνορα της Αιγυπτου (ταμπα).Εξονυχιστικος ελεγχος
απο τους Ισραηλινους, και η μεγαλη απογοητευση ερχεται μετα την κατηγορηματικη
διαβεβαιωση των ιορδανων οτι μεσω ισραηλ δεν μπορουμε να περασουμε
μετα απο πολλη συζητηση αποφασισαμε να υποβαλλουμε τα νευρα μας και την τσεπη μας
σε νεα δοκιμασια επισκεπτομανοι την Ιορδανια μεσω της ευροφαγου χωρας Αιγυπτου
Φανταστειτε τη χαρα των τελωνειακων οταν μας αντικρυσαν ξανα μετα απο μερικες ωρες>>>>
Η ιδια ταλαιπωρια στα συνορα και δευτερη διανυκτερευση στην Νουεμπα. το επομενο πρωινο μας βρισκει στο ρυπαρο και τριτοκοσμικο λιμανι της Νουεμπα, οπου με την συνοδεια ενος αξιοθρηνητου αστυνομικου ( κανενας υπαλληλος δεν μιλουσε αγγλικα)εκτος του You pay ,,,,, taxes"" Περιφερομε απο γραφειο σε γραφειο, πληρωνοντας για την εξοδο απο την χωρα πολλαπλασια χρηματα απο οτι στην εισοδο σε αυτην
Εν τελει επιβιβαζομαστε στο < πλοιο της Αγαπης.>ΑΦΟΥ Καταφεραμε να γλυτωσουμε τα προσωπικα μας ειδη(Γαντια, καρφιτσες,σηματακια) απο τις επιμονες ενοχλησεις της τουριστικης αστυνομιας.

ΚΑΡΑΒΙ ΑΠΟ ΝΟΥΕΜΠΑ ΓΙΑ ΑΚΑΜΠΑ

(Διαρκεια ταξιδιου 3 ωρες- κοστος 72 ευρω)

Η ρυπαροτερη εμπειρια της εκδρομης. Οι συνεπιβατες εξαθλιωμενοι Αιγυπτιοι , κουβαλουσαν τα ονειρα τους τα ονειρα και τις αποσκευες τους (κοτες και λοιπα οικοσιτα) στην γειτονα χωρα.
Εκανα το λαθος να αποκοιμηθω σε ενα παγκο του καραβιου και να ξυπνησω απο τη μυρωδια του ποδιου ενος Αιγυπτιου πανω στο προσωπο μου.
Η δε χρηση της τουαλετας, ηταν ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ.
Μετα απο σχετικα ανθρωπινες διατυπωσεις στο λιμανι της Ακαμπα,ξεκιναμε για την ενδοχωρα,Κατασταση οδοστρωματος τραγικη. Αγνοια του Κ.Ο.Κ Απο τους δεκαδες οδηγους
φορτηγων.Μετα απο λιγο σταματαμε σε ενα αστυνομικο μπλοκο.
Ενω δινουμε εξηγησεις γιατι εχουμε αναμμενα τα φωτα μας στα AFRICA μας, ο Γιωργος εκπληκτος βλεπει τη μηχανη του να φευγει με εναν Ιορδανο αστυνομικο, αφου χασαμε
μερικα χρονια απο τη ζωη μας , μας την εφερε μετα απο 15 λεπτα και συνεχιζουμε για το Γουαντι Ραμ.
Προκειται για σεληνιακο τοπιο αρχαιας κοιλαδας , που ορθωνοντας βουνα απο αμμοπετρα ξεπροβαλλει μεσα απο λευκη και ροζ αμμο.
Συναντησαμε και ενα τουριστικο περιπτερο με ενοικιαζομενες σκηνες , για να δινεται η ευκαιρια στους τουριστες να νιωσουν λιγο βεδουινοι. Προχωρησαμε αρκετα
μεσα στην ερημο και απολαυσαμε ενα καταπληκτικο ηλιοβασιλεμα.

Επομενος σταθμος και διανυκτερευση στη Γουαντι Μουσα.

TO πρωινο μας βρισκει να εξερευνουμε την Αρχαια πολη της Πετρας ,που μονη της αποτελει λογο επισκεψεις στην Ιορδανια .
Θεαματικη και ροδοκοκκινη , βρισκεται 262χιλ νοτια του Αμμαν. Για να φτασει στην πολη αυτη ο επισκεπτης μας ταξιδευει με τα ποδια η με το αλογο μεσω των ΣΙΚ που ειναι απεραντες χαραδρες σκαμμενες σε αμμοπετρες.Στο τελος της χαραδρας το ΣΙΚ με ενα τελειο στυλ κανει την τελευταια στροφη και ο επισκευπτης βγαινοντας απο το σκοταδι , μεσα στο αποκορυφωμα της λαμψης και της φωτεινοτητας, βλεπει μπροστα του το πιο εντυπωσιακο μνημειο της πετρας , το Ελχαζνεχ ( Ο θησαυρος)
Γεματοι απο εμπειριες και αξεχαστες στιγμες παιρνουμε το δρομο της επιστροφης . Συσταση για μελλοντικους επισκεπτες της Ιορδανιας , να αποφυγουν τη νυχτερινη οδηγηση στους δρομους της.

ΤΟ βραδυ μας βρισκει στην Ακαμπα,


Στο πιο αθλιο και φθηνο ξενοδοχειο που εχουμε κοιμηθει ποτε,αλλα με τις μοτοσυκλετες μεσα στην ρεσεψιον. Τεταρτη πρωι στις 9.00 ,ειμαστε στο λιμανι της ακαμπα ,ετοιμοι να υποστουμε για μια ακομα φορα τη δοκιμασια να περασουμε στην Αιγυπτο με το ( πλοιο της Αγαπης )Η Ευρωπαικη μας ταυτοτητα μας βοηθα να παρα
καμψουμε τις ατελειωτες ουρες των Αιγυπτιων που επιστρεφουν στην χωρα τους.
Ξαφνικα γινομαστε μαρτυρες μιας φρικιαστικης σκηνης ΄΄ Ιορδανοι αστυνομικοι ,
χτυπουν αλυπητα με ενα ροπαλο και ενα πετσινο λουρι εναν Αιγυπτιο λαθρομεταναστη.
Και η ζωη συνεχιζεται....

Πισω στην Αιγυπτο...

Ο απελπιστικα αργος γραφειοκρατικος μηχανισμος στα γραναζια του οποιου εχουμε ηθελημενα εμπλακει, εξακολουθει δυστυχως να δουλευει.
Ο ιδιος αστυνομικος (γιατι? αραγε?) μας περιμενει και αρχιζει η ατελειωτη διαδικασια ( η μαλλον δοκιμασια) συλλογης " Αιγυπτιακων μπακαλοχαρτων" με το αναλογο τιμημα
το οποιο για κακη μας τυχη ειναι διπλασιο του προηγουμενου.
τα χρηματα τα κρατουσαμε στο χερι και οχι στην τσεπη , γιατι ειχε κανταντησει κουραστικη αυτη η διαδικασια. Οταν ρωτησαμε γιατι πληρωνουμε τοσα πολλα, η απαντηση ηταν οτι επρεπε να πληρωσουμε φορο για το φορο που πληρωσαμε λογω φορου (καλα κρασια).
Το αποκορυφωμα ηταν οτι πηραν αποτυπωματα των αριθμων πλαισιου και κινητηρα των africa μας, μηπως εχουμε κανει καποια παρατυπια ..

Ωρα 7.00 το βραδυ φτανουμε στα επομενα - και τελευταια -Αιγυπτιακα συνορα

Στις 9.οο βρισκομαστε επιτελους ετοιμοι μπροστα στην μπαρα που μας χωριζει απο το Ισραηλ . Αυθορμητα και οι δυο μετραμε αντιστροφα 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1,0 ΦΥΓΑΜΕΕΕ
Ολοι μας κοιτουσαν απορημενοι.Ειμαστε παλι πισω στον πολιτισμο.Διανυκτερευση στην Ειλατ και το επομενο πρωι ξεκιναμε για τα Ιεροσολυμα , ακολουθωντας διαφορετικη διαδρομη.
Στα προαστια του Τελ-Αβιβ ενας ηχος σειρηνας ακινητοποιει τα παντα.
Ολοι οι οδηγοι εξω απο τα αυτοκινητα τους σε σταση προσοχης τηρουν 2 λεπτα σιγης σαν φορο τιμης στα 6.000.000 Εβραικα θυματα του ολοκαυτωματος.
Η περιηγηση στην παλαια πολη της Ιερουσαλημ , αρχιζει απο το Χριστιανικο τεταρτημοριο με προσκυνημα στο Ναο της Αναστασεως και στον Παναγιο ταφο.
τα λογια ωχριουν μπροστα στο θρησκευτικο δεος που μας καταλαμβανει.
Στην συνεχεια , περιηγηση στις Αραβικες συνοικιες της Ιερουσαλημ.
Σαν ανταμοιβη προς τους εαυτους μας για την ταλαιπωρια των προηγουμενων ημερων, το επομενο σταδιο ηταν το Jerusalem by night . Η Annat Και η Anna, Αποδειχτηκαν πολυ καλη συντροφια.(φιλες απο το καραβι ,απο ροδο προς Χαιφα , απο Ησραηλ)
Τα ξημερωματα μας ξεναγησαν στο Εβραικο τεταρτημοριο της παλιας πολης οπου εκπληκτοι ειδαμε στις 4.00 το πρωι Εβραιους να προσευχονται και να παραληρουν στον γνωστο Τοιχο τον Δακρυων.
Η επομενη μερα ( Παρασκευη) μας βρισκει αυπνους και κουρασμενους να φτανουμε στην Χαιφα πριν τις 1.00 το μεσημερι , παρ"οτι το καραβι ξεκινουσε 7.00 το απογευμα και αυτο γιατι το το Σαββατο ειναι αργια για τους Ισραηλινους. Ακολουθησε ο τελευταιος και εξαιρετικα
εξονυχιστικος ελεγχος απο τους τελωνειακους. κατοπιν αναχωρηση και΄΄΄

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΜΕ AFRICA TWIN 750

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΡΙΤΖΑΠΗΣ ΑΘΗΝΑ ΜΕ AFRICA TWIN 750

(iraklis giorgos) sto youtube
 

Attachments

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Πολύ όμορφη και ενδισφέρουσα ιστορία!
 

eleni70

Member
Μηνύματα
341
Likes
132
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
πήρες φόρα ηρακλή...σε μία μερα δυο ιστορίες...από τις βροχές στην έρημο...

τις διαβασα μονορούφι και αξίζετε πολλά συγχαρητήρια και μπράβο για το κουράγιο και τις συμβουλές κυρίως που θα φανούν σίγουρα χρήσιμες, για όσους αναζητούν πληροφορίες και θελήσουν να ακολουθήσουν το εγχείρημά σας..

είδα από τις φωτό σου, πως έχεις ταξιδέψει σε διάφορα μέρη του κόσμου...αναμένουμε οπότε ιστορίες...
προσωπικά θα με ενδιέφερε η παταγωνία και γενικά νότια αμερική που απ' ότι είδα την έχεις επισκεφτεί...
 

spor_os

Administrator
Μηνύματα
1.951
Likes
617
Ηρακλή το link στο picasaweb που μας δίνεις παραπάνω δεν έχει φωτογραφίες.
Αν είναι βάλε το link από την κεντρική σελίδα.

Ευχαριστώ
 

emmy

Member
Μηνύματα
47
Likes
39
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΕΞΙΚΟ
Τολμηρή διαδρομή!
Στο τέλος ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία, αλλά ομολογώ πως προσωπικά, μάλλον δεν θα το επιχειρούσα και σας θαυμάζω για την αποφασιστικότητα σας!:clap:

Θέλω πάρα πολύ να επισκευτώ την Πέτρα, αλλά η αλήθεια είναι ότι νιώθω αρκετή ανασφάλεια ακόμη και για την μετακίνηση μου από το Αμμάν. Για Τελ-Αβίβ... ούτε στον ύπνο μου δεν πηγαίνω...
 

traveler1

Member
Μηνύματα
9
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
τυνησια 28-3-2010
Ηρακλή το link στο picasaweb που μας δίνεις παραπάνω δεν έχει φωτογραφίες.
Αν είναι βάλε το link από την κεντρική σελίδα.

Ευχαριστώ
εχω προβλημα στοπικασα μπες στο

iraklis giorgos στο youtube---- ευχαριστω
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.788
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom