Εχω αρχισει να τρομαζω με την τηλεπαθεια... πρωτα ο κλεμμενος τιτλος και τωρα ιδια παρομοιωση?Εντέλει πέρσι-μαζί με το επίσης πολυ-καθυστερημένο μετρό Θεσσαλονίκης, άνοιξε και το Μεγάλο
Εχω αρχισει να τρομαζω με την τηλεπαθεια... πρωτα ο κλεμμενος τιτλος και τωρα ιδια παρομοιωση?Εντέλει πέρσι-μαζί με το επίσης πολυ-καθυστερημένο μετρό Θεσσαλονίκης, άνοιξε και το Μεγάλο
The twillight zone?? (όσοι το καταλάβουν αυτό!)Εχω αρχισει να τρομαζω με την τηλεπαθεια... πρωτα ο κλεμμενος τιτλος και τωρα ιδια παρομοιωση?![]()

Βιετνάμ style?Μιλιούνια κόσμοy. Mικροί-μεγάλοι το αδιαχώρητο σε πεζοδρόμια και δρόμους, αυτοκίνητα μποτιλιαρισμένα με τις μουσικές στη διαπασών, έντονα φώτα, κόρνες, κομφούζιο.
Πιο μπιχλα. Και τρακαρουν συνέχεια, οι Βιετναμεζοι με κάποιο μαγικό τρόπο συντονιζονται. Ηδονιζονται με την κόρνα, ειναι ψυχολογικό, ψυχιατρικό, ψυχεδελικό. Η κόρνα ειναι "που σαι ρε", "κανε στην μπαντα", "γειά σου" , "α γ...σου" , "έχω κεφια", "βαριέμαι, ας πατησω", τα πάντα όλα.Βιετνάμ style?
Πολύ γλαφυρή η περιγραφή αλλά είναι και πολύ πραγματική. Αυτό βιώσαμε πριν ένα χρόνο στο Βιετνάμ, όλοι να κορνάρουν σε όλους αλλά με ένα μαγικό τρόπο να μην αποκτάει κανείς ούτε μια γρατζουνιά. Συντονισμός ή συγχρονισμός;Πιο μπιχλα. Και τρακαρουν συνέχεια, οι Βιετναμεζοι με κάποιο μαγικό τρόπο συντονιζονται. Ηδονιζονται με την κόρνα, ειναι ψυχολογικό, ψυχιατρικό, ψυχεδελικό. Η κόρνα ειναι "που σαι ρε", "κανε στην μπαντα", "γειά σου" , "α γ...σου" , "έχω κεφια", "βαριέμαι, ας πατησω", τα πάντα όλα.
Σε αντίθεση με την Νάπολη που παίζουν συγκρουόμενα...... αλλά με ένα μαγικό τρόπο να μην αποκτάει κανείς ούτε μια γρατζουνιά. Συντονισμός ή συγχρονισμός;
Στο Βιετνάμ κυριαρχούν τα μηχανάκια. Στο Κάιρο είναι όντως πιο πολύ Νάπολι style, ενώ η κόρνα αποτελεί θεμελιώδες υπαρξιακό ζήτημα. Κορνάρω άρα υπάρχωΒιετνάμ style?
Πολύ μου αρέσεις στη φωτογραφία! Τέλειο ντύσιμο και στάση! Πόσες καμήλες έδιναν?Προετοιμασία ταξιδιού.
Χρόνια και χρόνια ανέμενα τα εγκαίνια του καθυστερημένου εμβληματικού μουσείου.
Κατά καιρούς θαύμαζα κάτι «δανεικά» (!) εκθέματα σε διάφορα μουσεία στον κόσμο και ανυπομονούσα να τα απολαύσω στο φυσικό τους χώρο- από πάντα με τραβούσε ο αιγυπτιακός πολιτισμός.
Εντέλει πέρσι-μαζί με το επίσης πολύ-καθυστερημένο μετρό Θεσσαλονίκης, άνοιξε και το Μεγάλο Μουσείο στο Κάιρο.
Δύο στα δύο.
Η μεγάλη ώρα ήταν εδώ.
Με την πρώτη προσφορά της Aegean αγοράστηκαν τα αεροπορικά (τα λογιστικά του ταξιδιού όπως πάντα στο τέλος).
Η γνωστή ταξιδιωτική παρέα, ήταν όπως πάντα σε αναμονή. Με κάποιες προσθήκες..
Κι επειδή στις ιστορίες μου τα πρόσωπα είναι σημαντικά, ας προχωρήσουμε με τις συστάσεις. Τραβελστόρις από δω τα παιδιά....παιδιά το τραβελστόρις!
Ο ξεναγός βέβαια μας βάφτισε με αιγυπτιακά ονόματα, (υποθέτω γιατί αδυνατούσε να θυμηθεί τα κανονικά)
‘Ετσι, έχουμε και λέμε:
Εύα – με έχρισε Χατσεψούτ (μια μπίτσω Φαραώ ήταν αυτή , διαθέτει όμως ιδιόκτητο ναό)
Τάσος – Τουτανχαμών (τρομάρα του)
Νατάσα – Κλεοπάτρα (τουλάχιστον αυτή είναι μελαχροινή)
Βασίλης – ο σύζυγος. Αντόνιο, το λογικό.
Κατερίνα – η κόρη τους, Νεφερτάρη
Νίνα – new entry, φίλη του Τάσου, Νεφερτίτη (είχε στερέψει από έμπνευση)
Λίτσα – new entry κι αυτή, παλιά μου φίλη, Σακίρα την είπε (άσχετο αλλά χαριτωμένο)
Επτά νοματαίοι λοιπόν.
Γκρουπαριστήκαμε σε συνομιλία στο Viber για την απαραίτητη ενημέρωση.
Με εμπνευσμένο όνομα ομάδας: Έγκλημα στο Νείλο
Μόλις επιστρέψαμε από Ιαπωνία έπεσα με τα μούτρα στη μελέτη.
Αποδείχθηκε αργά για την κρουαζιέρα, τρώγαμε το ένα άκυρο πίσω από το άλλο-τις είχαν ήδη κλείσει τα ταξιδιωτικά γραφεία.
Μετά από πολλές προσπάθειες και τη βοήθεια του τοπικού γραφείου, βρέθηκε διαθέσιμη στο γούστο μας και καβατζωθήκαμε.
Με τους ξεναγούς πάλι, αγανάκτησα- Είτε δεν απαντούσαν καν, ή ζητούσαν ό,τι ήθελαν, οι δε ελληνόφωνοι είναι πανάκριβοι.
Η παρέα όμως επέμενε για ελληνόφωνο στο Κάιρο-δεν είχα άλλη επιλογή.
Το δρομολόγιο τελικά διαμορφώθηκε ως εξής:
Κάιρο – 2 μέρες
Λούξορ - 1 μέρα
Λούξορ έως Ασουάν -5μερη κρουαζιέρα
Κάιρο – επιστροφή 1 μέρα
Αλεξάνδρεια – ημερήσια την τελευταία μέρα και πτήση τη ξημερώματα για Ελλάδα.
Κλείστηκαν και οι σχετικές εσωτερικές πτήσεις και κάπου εκεί έσκασε ο πόλεμος.
Η γενική ανασφάλεια μας επηρέασε-δεν είχαμε σκοπό να ακυρώσουμε κάτι, όμως μέχρι τελευταία στιγμή είμασταν προετοιμασμένοι για όλα.
Λίγες μέρες πριν την αναχώρηση το γραφείο ταξιδιών μας ενημέρωσε ότι (και καλά) επιλεγήκαμε για δωρεάν αναβάθμιση σε 5στερη κρουαζιέρα.
Ρώτησα αν πέφτουν βροχή οι ακυρώσεις λόγω πολέμου. «Όχι, είστε απλά τυχεροί» ήταν η απάντηση. Ούτε καν.
Τσέκαρα ξανά τα ξενοδοχεία που είχα κλείσει. Οι τιμές είχαν πέσει. Ακύρωσα και τα έκλεισα ξανά. ‘Όπως πάει, να δεις που μέχρι να φύγουμε θα μας αναβαθμίσουν και την πτήση σε μπίζνες.
Παραμονές του ταξιδιού επέστρεψε ο @Dr Snoopy από τα ίδια μέρη και με ενημέρωσε για όλα, είχαμε το ίδιο γραφείο και τον ευχαριστώ για όλα.
Φτιάξαμε τη χειραποσκευή που δικαιούμαστε από το flex της Aegean, σιγουρευτήκαμε ότι είχαμε φάρμακα για πάσα νόσο και ανοησία και κρατήσαμε την ανάσα μας να πάνε όλα καλά.
‘Ετσι μετ’ εμποδίων, μετά από χρόνια, έφτασε η ώρα της Αιγύπτου, τη χώρα που δε πρέπει να λείπει από το bucketlist κανενός ταξιδιώτη.
Τα συναισθήματα ανάμικτα.
Μετά από τόσα χρόνια αναμονής, ξεκινούσαμε για ένα ταξίδι όνειρο, την ώρα που πορτοκαλής παράφρονας εξ Αμερικής πετούσε βόμβες από τη μια πλευρά και ο Μπίμπης ο Σιωνίδης οργίαζε από την άλλη-εδώ ο κόσμος καίγεται και μεις το χαβά μας;;
Το γκρουπ μπροστά από το Ναό μου...της Χατσεψούτ δηλαδή.
Από αριστερά προς δεξιά, Σακίρα (!), Κλεοπάτρα, Αντόνιο, Νεφερτάρη, Χατσεψούτ (ποιά;;, ΤουτανχαΧΑΧΑΧΑ (μων), και Νεφερτίτη (με το μαλλί θάμνο)
View attachment 531230
Και τώρα νομίζω είναι χωρίς είσοδο στο Βρετανικό Μουσείο. Πριν 5 χρόνια που πήγα ήταν σίγουρα έτσι. Άλλαξε κάτι;Το 1972, φοιτήτρια ούσα, είχα τη σπάνια ευκαιρία να δω στο Βρεταννικο μουσείο μια έκθεση με τα 50 πιο θαυμαστά ευρήματα από τον τάφο του Τουταγχαμων. Ακόμα έχω μπροστά στα μάτια μου τη μάσκα του που αστραποβολουσε και τη μούμια του. Δυστυχώς δε θυμάμαι το θρόνο του, παρόλο που είχα πάει 2-3 φορές γιατί τότε ήταν τζάμπα. Πρέπει να ήταν καταπληκτική εμπειρία να τα δεις στο νέο μουσείο στη χώρα τους.