Αίγυπτος Αίγυπτος εκεί; μισό, σας συνδέω με ….Κάιρο.

taniakar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Vienna, Bratislava!
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
@evaT πεθαίνω για τα κείμενα σου! Διαβάζω την ιστορία με μεγάλη χαρά, παρόλο που έχω πάει Αίγυπτο και συνήθως διαβάζω ιστορίες από χώρες που δεν έχω επισκεφτεί!

evaT

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε φορά, το επόμενο
@evaT πεθαίνω για τα κείμενα σου! Διαβάζω την ιστορία με μεγάλη χαρά, παρόλο που έχω πάει Αίγυπτο και συνήθως διαβάζω ιστορίες από χώρες που δεν έχω επισκεφτεί!

Να σαι καλά 😍

exploring

Member
Σας κορόιδεψαν. Σας πήγαν σε χαλασμένο κροκόδειλο. Ο δικός μας ήταν μεγαλύτερος. Του έκλεισαν το στόμα με σελοτέιπ όχι με λαστιχάκια για να τον πάρουμε αγκαλιά.
Απάνθρωπο το λιγότερο.
Τον μεγάλο κροκόδειλο τον είχαν σε ένα μικροσκοπικό κλουβί ακίνητο.
Αν κάποια στιγμή σπάσει το φράγμα ελπίζω οι κροκόδειλοι να τους καταβροχθίσουν.

IMG_3291.png

mers

Member
Ευχαριστώ ρε!
Δεν βλέπω αντιδράσεις και ανησυχώ. Ο καλλιτέχνης.... θέλει το χάιδεμά του :haha:
Ότι και να πω για τις περιγραφές σου είναι λίγο...είσαι φοβερή! Τα περιγράφεις τόσο ωραία που πρώτα απ' όλα γελάω πολύ και δεύτερον τα ζω σαν να είμαι εκεί μαζί σου κατά κάποιον τρόπο!

evaT

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε φορά, το επόμενο
Ότι και να πω για τις περιγραφές σου είναι λίγο...είσαι φοβερή! Τα περιγράφεις τόσο ωραία που πρώτα απ' όλα γελάω πολύ και δεύτερον τα ζω σαν να είμαι εκεί μαζί σου κατά κάποιον τρόπο!
Αυτό είναι το καλύτερο κομπλιμέντο για μένα! Αυτό προσπαθώ όταν γράφω, να μεταδώσω λιγάκι τη διάθεση. Σ ευχαριστώ.

Κόβω-ράβω το επόμενο κ ανεβάζω...

evaT

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε φορά, το επόμενο

Κάιρο – Σακάρρα, Μέμφις και ένα Ξενοδο...ΧΑΛΙ

H καθημερινότητά μας καθορίζεται από μια αλληλουχία γεγονότων.

Αν κάτι από όλα ανατραπεί, συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα.
Η καθυστερημένη πτήση για το Κάιρο, ακύρωσε τα πλάνα μας το προηγούμενο βράδι, ενώ
η μετακίνησή μας σε διαφορετικό κατάλυμα προκάλεσε επιπλέον αναστάτωση.

Κοιμηθήκαμε πολύ αργά και το βάρβαρο ξύπνημα ήρθε πολύ δύσκολα.

Aν είχαν πάει όλα καλά, θα είχαμε βγει βόλτα το βράδι, θα είχαμε ξαπλώσει μια λογική ώρα δίχως εκνευρισμό και θα ξυπνούσαμε φρέσκιοι.
Αλλά δεν έγινε έτσι.

Το δε πρωινό, μας το έφεραν σε κουτί. Και χωρίς καφέ ή τσάι.

Η κράτηση έλεγε πρωινό σε εστιατόριο.
Ο υπάλληλος δεν μιλούσε αγγλικά.
Ζήτησα χαρτοπετσέτα και μου έφερε κουτάλι.
Ε ρε κάτι μηνύσεις….

Το βανάκι για το τουρ ήρθε στην ώρα του, αυτή τη φορά πετύχαμε μια γλυκύτατη ξεναγό, τη Sally, που μας σκλάβωσε με την ευγένειά της και μιλούσε αγγλικά δίχως να πνίγεται.
Τουλάχιστον αυτό πήγε καλά. Πολύ καλά.

Μας είχε μείνει άλλος ένα σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος.

Η Σακκάρα είναι νεκρόπολη της αρχαίας Αιγύπτου στην αριστερή όχθη του Νείλου. Επεκτείνεται περίπου 20 χλμ νότια του Κάιρου. Το ύψος της είναι 60 μέτρα και το βάρος της έχει υπολογιστεί στους 850.000 τόνους. Αρχιτέκτονάς της θεωρείται ο Ιμχοτέπ.

Αχανές το κόμπλεξ αρχαιολογικών μνημείων και εκει, διασχίσαμε μια μεγάλη απόσταση μέχρι την μεγάλη πυραμίδα.
20260328_104433.jpg

20260328_101504.jpg

20260328_101459.jpg

Στη συνέχεια είδαμε τις μικρότερες που είναι και επισκέψιμες.

Τα κορίτσια μπήκαν και μέσα στην πυραμίδα-εγώ δεν τα κατάφερα.

Προσπάθησα να κατέβω, ένιωσα να κόβεται ο αέρας και να με λούζει η υγρασία, με έπιασε δυσφορία και βγήκα έξω.

Θαυμάσαμε και πάλι τα εξαιρετικά διατηρημένα ιερογλυφικά στα μνημεία.
20260328_105152.jpg

20260328_111511.jpg
20260328_114147.jpg

Λες και φτιάχτηκαν χθες, μέσα στον 20ο αιώνα και όχι κάτι χιλιετίες πριν.

Τζα!
IMG-b9757a5ffd0063680fa526df4486c65e-V.jpg

Είδαμε επίσης ένα μικρό αλλά πολύ όμορφο μουσείο
20260328_120217.jpg

20260328_120526.jpg

20260328_120950.jpg

20260328_121125.jpg

'Ετσι είδαμε μια μοναδική μούμια, γιατί με τις πολλές τα κάναμε μαντάρα.

Ανατριχιαστικό
20260328_121204.jpg

Η Sally μας τα εξηγούσε όλα όμορφα, ακριβώς- όπως της είχα ζητήσει, αποφεύγοντας την περιττή πληροφορία που έτσι κι αλλιώς δεν αφομοίωνε ο εγκέφαλος.

Δεκαπέντε λεπτά δρόμο μετά, φτάσαμε στο Μέμφις
20260328_125355.jpg

20260328_125031.jpg

με το Κολοσσιαίο άγαλμα του Ραμσή του Β
20260328_124352.jpg

20260328_124409.jpg

Βρέθηκε να επιπλέει στο Νείλο και αρχικά νόμισαν ότι ήταν κορμός δέντρου.

Επειδή στάθηκε αδύνατο να μετακινηθεί δίχως φθορές, έχτισαν το μουσείο γύρω από το άγαλμα. Εντυπωσιακότατο κι αυτό-τι δεν ήταν άλλωστε;

Μεσημέρι ξεκινήσαμε για πίσω.

Συζητήσαμε λίγο τι θα κάναμε την επόμενη.
Το αρχικό πρόγραμμα έλεγε ημερήσια στην Αλεξάνδρεια και από κει κατευθείαν αεροδρόμιο-πετούσαμε αργά το βράδι.

Αλλάξαμε γνώμη. Οι μισοί ήταν έτσι, οι άλλοι μισοί γιουβέτσι-εγώ ουδέτερη.

Τελικά κέρδισε η εκδρομή στην έρημο Al-Fayoum.

‘Eκανα τις σχετικές συνεννοήσεις με το πρακτορείο, πάει κι αυτό.

Σειρά είχε το θέμα με τα δωμάτια. Τίποτα δεν είδα από τη διαδρομή- ήμουν χωμένη στο WhatsApp.

Ο ξενοδόχος με βαρέθηκε, άει σιχτίρ με ζαλίσατε.
Ελάτε να πάρετε τα δωμάτια που έχετε κλείσει-να δείτε προκοπή....αυτό εικάζω πως σκέφτηκε.

‘Ένα βράδι είχε απομείνει, δεν είχε τόση σημασία, αλλά ας τρώγαμε τουλάχιστον ένα πρωινό της προκοπής. Σκέφτηκα εγώ…

Φτάσαμε το νέο κατάλυμα. Και που ήταν;
Ακριβώς απέναντι από το προηγούμενο ξενοδοχείο, εκείνο που είχαμε μείνει στην άφιξη.
Δε γίνονται αυτά....

Κοτζάμ Booking, κοτζάμ Κάιρο και πήγα κι έκλεισα ξενοδοχείο στον ίδιο δρόμο.
Και τι ξενοδοχείο....Μεγάλη επιτυχία!

Τα δωμάτια ήταν πάντως αυτά που είχα επιλέξει. 'Ιδια χρώματα στις φωτογραφίες. Εκεί σταματούσαν οι ομοιότητες.

Το κτίριο πθανότατα είχε ζήσει τις τελευταίες του καλές μέρες επί θητείας Νάσερ.

'Εκτοτε, μέχρι και οι πυραμίδες διατηρούνται σε καλύτερη κατάσταση.

Ξεχαρβαλωμένα κουφώματα, φθαρμένα πατώματα, λασκαρισμένα υδραυλικά, παρακμή σε όλα.

Προσπάθησα να κάνω ένα ντουζ. Μη φανταστείτε το αφρόλουτρο της Κλεοπάτρας.
'Ενα ρημαδοντουζ να φύγει η σκόνη από πάνω μου.

Η μπαταρία κόντεψε να μου μείνει στο χέρι. Το νερό ερχόταν και σταματούσε-δεν είναι κάτι, αφήστε το να τρέξει σε 10-15 λεπτά, θα έρθει, μας έδωσε να καταλάβουμε ο ρεσεψιονίστ με τη νοηματική. Με τα αγγλικά ήταν μαλωμένος.

Μαζί με τα χρώματα, το επόμενο που συμφωνούσε με τις φωτογραφίες ήταν το μέγεθος. 'Ανετα χωρούσε το σαλόνι μου μαζί με το ένα παιδικό.

Και όλο αυτό είχε βαθμολογία 9,2. Είμαστε καθόλου καλά; τους πληρώνουν για να βαθμολογήσουν; Εγώ πάντως τους την κατέβασα λίγο-με τα ανάλογα σχόλια μήπως και σωθούν οι επόμενοι.
Μπήκα τώρα να δω τι βαθμολογία έχουν σήμερα και είδα πως το κατάλυμα δεν δέχεται πια κρατήσεις. Εγώ τους το έκλεισα το μαγαζάκι; :confused:

Και δηλαδή εμείς τώρα σηκώσαμε τον τόπο για να φύγουμε από τις σουίτες και να έρθουμε σε αυτό.

‘Ανοιξα το παράθυρο και με έπιασαν τα γέλια. Φώναξα και τους άλλους. Εντάξει το λες και διαμαντάκι.
20260328_084855.jpg

c0eBCddg.jpg

Απερίγραπτο! Πλέον το θεώρησα εμπειρία.

Στο σημείο αυτό με νίκησε η κούραση. Εμένα και το μισό γκρουπ. Φάγαμε στο τοπικό Goodys που λέγεται Bazuka και καταρρεύσαμε.

‘Ετσι ατυχώς χάσαμε το Εθνικό Μουσείο με τις μούμιες.
Η αλληλουχία γεγονότων που λέγαμε.
Αν δεν είχε καθυστερήσει το αεροπλάνο, αν δεν είχαμε φτάσει τόσο αργά, αν δεν μας είχαν αλλάξει το δωμάτιο, αν αν αν....θα είχαμε κοιμηθεί σαν άνθρωποι και θα είχαμε βγάλει τη μέρα αξιοπρεπώς.

Οι τρεις που βρήκαν πάντως το κουράγιο να πάνε, ορύονταν. Δεν γίνεται να το χάσατε.
'Ηταν συγκλονιστικό.

Στεναχωρέθηκα, όμως είχα αδειάσει..
Χαμηλ μπαταρ

Εκείνοι οι τρεις κατέρρευσαν το βράδι.

Οι υπόλοιποι, μετά από έναν υπνάκο στανιάραμε και βγήκαμε για ένα τελευταίο ποτό.

Πρώτη μέρα με τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας σε ισχύ, λόγω του πολέμου στο Ιράν.

9 η ώρα τα εμπορικά κατέβασαν ρολά.

Η εικόνα της έρημης πόλης ήταν τουλάχιστον παράξενη.
Μόλις το προηγούμενο Σάββατο είχαν κατέβει εκατομμύρια στους δρόμους να γιορτάσουν το Μπαϊράμι και τώρα δεν κυκλοφορούσε ψυχή.

Στα ξενοδοχεία εστιατόρια κι μπαρ λειτουργούσαν κανονικά.

Πήγαμε στο Intercontinental για ένα μελαγχολικό ποτό.
20260328_212402.jpg

Πίνουμε ποτό στο 5στερο πολυτελείας και κοιμόμαστε στο Χάνι της Γραβιάς.
Πλάκα έχουμε.

Νιώθαμε την κρυάδα της τελευταίας μέρας.

Κάναμε μια μίνι ανασκόπηση, τι μας άρεσε , τι μας απογοήτευσε.
Τσάμπα συνέντευξη.

Βιαστικοί και αχάμπαροι.

Η Αίγυπτος όχι μόνο δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα, αλλά κρυφογελούσε σαρκαστικά.

Γιατί η Αίγυπτος ήξερε....

Last edited:

evaT

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε φορά, το επόμενο
Περιμένουμε εναγωνίως! Από θετικές κριτικές πάντως δεν νομίζω να έχεις παράπονο!
Όχι δεν έχω! με σκλαβώσατε. Σας ...μάλωσα λιγάκι γιατί μ αρέσει η συμμετοχή. Να σχολιάσετε κάτι ρε παιδάκι μου να βλέπω μια ροή.
Και γω προσπαθώ όσο μπορώ να συμμετέχω στις ιστορίες άλλων.

Παρεπιπτόντως και η δική σου είναι από άλλο πλανήτη! Θλίβομαι για όσα συμβαίνουν πλέον εκεί.

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
DCOrlandoN.OrleansNashvil
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη

Κάιρο – Σακάρρα, Μέμφις και ένα Ξενοδο...ΧΑΛΙ

H καθημερινότητά μας καθορίζεται από μια αλληλουχία γεγονότων.

Αν κάτι από όλα ανατραπεί, συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα.
Η καθυστερημένη πτήση για το Κάιρο, ακύρωσε τα πλάνα μας το προηγούμενο βράδι, ενώ
η μετακίνησή μας σε διαφορετικό κατάλυμα προκάλεσε επιπλέον αναστάτωση.

Κοιμηθήκαμε πολύ αργά και το βάρβαρο ξύπνημα ήρθε πολύ δύσκολα.

Aν είχαν πάει όλα καλά, θα είχαμε βγει βόλτα το βράδι, θα είχαμε ξαπλώσει μια λογική ώρα δίχως εκνευρισμό και θα ξυπνούσαμε φρέσκιοι.
Αλλά δεν έγινε έτσι.

Το δε πρωινό, μας το έφεραν σε κουτί. Και χωρίς καφέ ή τσάι.

Η κράτηση έλεγε πρωινό σε εστιατόριο.
Ο υπάλληλος δεν μιλούσε αγγλικά.
Ζήτησα χαρτοπετσέτα και μου έφερε κουτάλι.
Ε ρε κάτι μηνύσεις….

Το βανάκι για το τουρ ήρθε στην ώρα του, αυτή τη φορά πετύχαμε μια γλυκύτατη ξεναγό, τη Sally, που μας σκλάβωσε με την ευγένειά της και μιλούσε αγγλικά δίχως να πνίγεται.
Τουλάχιστον αυτό πήγε καλά. Πολύ καλά.

Μας είχε μείνει άλλος ένα σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος.

Η Σακκάρα είναι νεκρόπολη της αρχαίας Αιγύπτου στην αριστερή όχθη του Νείλου. Επεκτείνεται περίπου 20 χλμ νότια του Κάιρου. Το ύψος της είναι 60 μέτρα και το βάρος της έχει υπολογιστεί στους 850.000 τόνους. Αρχιτέκτονάς της θεωρείται ο Ιμχοτέπ.

Αχανές το κόμπλεξ αρχαιολογικών μνημείων και εκει, διασχίσαμε μια μεγάλη απόσταση μέχρι την μεγάλη πυραμίδα.
View attachment 533798
View attachment 533799

Στη συνέχεια είδαμε τις μικρότερες που είναι και επισκέψιμες.

Τα κορίτσια μπήκαν και μέσα στην πυραμίδα-εγώ δεν τα κατάφερα.

Προσπάθησα να κατέβω, μόλις ένιωσα να κόβεται ο αέρας και να με λούζει η υγρασία, ένιωσα δυσφορία και βγήκα έξω.

Θαυμάσαμε και πάλι τα εξαιρετικά διατηρημένα ιερογλυφικά στα μνημεία.
View attachment 533800
View attachment 533801 View attachment 533802
Λες και φτιάχτηκαν χθες, μέσα στον 20ο αιώνα και όχι κάτι χιλιετίες πριν.

Τζα!
View attachment 533812

Είδαμε επίσης ένα μικρό αλλά πολύ όμορφο μουσείο
View attachment 533803
View attachment 533804
View attachment 533805
View attachment 533806

'Ετσι είδαμε μια μοναδική μούμια, γιατί με τις πολλές τα κάναμε μαντάρα.

Ανατριχιαστικό
View attachment 533807

Η Sally μας τα εξηγούσε όλα όμορφα, ακριβώς- όπως της είχα ζητήσει, αποφεύγοντας την περιττή πληροφορία που έτσι κι αλλιώς δεν αφομοίωνε ο εγκέφαλος.

Δεκαπέντε λεπτά δρόμο μετά, φτάσαμε στο Μέμφις
View attachment 533808
View attachment 533809

με το Κολοσσιαίο άγαλμα του Ραμσή του Β
View attachment 533810
View attachment 533811

Βρέθηκε να επιπλέει στο Νείλο και αρχικά νόμισαν ότι ήταν κορμός δέντρου.

Επειδή στάθηκε αδύνατο να μετακινηθεί δίχως φθορές, έχτισαν το μουσείο γύρω από το άγαλμα. Εντυπωσιακότατο κι αυτό-τι δεν ήταν άλλωστε;

Μεσημέρι ξεκινήσαμε για πίσω.

Συζητήσαμε λίγο τι θα κάναμε την επόμενη.
Το αρχικό πρόγραμμα έλεγε ημερήσια στην Αλεξάνδρεια και από κει κατευθείαν αεροδρόμιο-πετούσαμε αργά το βράδι.

Αλλάξαμε γνώμη. Οι μισοί ήταν έτσι, οι άλλοι γιουβέτσι-εγώ ουδέτερη.

Τελικά κέρδισε η εκδρομή στην έρημο Al-Fayoum.

‘Eκανα τις σχετικές συνεννοήσεις με το πρακτορείο, πάει κι αυτό.

Σειρά είχε το θέμα με τα δωμάτια. Τίποτα δεν είδα από τη διαδρομή- ήμουν χωμένη στο WhatsApp.

Ο ξενοδόχος με βαρέθηκε, άει σιχτίρ με ζαλίσατε.
Ελάτε να πάρετε τα δωμάτια που έχετε κλείσει-να δείτε προκοπή....αυτό εικάζω πως σκέφτηκε.

‘Ένα βράδι είχε απομείνει, δεν είχε τόση σημασία, αλλά ας τρώγαμε τουλάχιστον ένα πρωινό της προκοπής. Σκέφτηκα εγώ…

Φτάσαμε το νέο κατάλυμα. Και που ήταν;
Ακριβώς απέναντι από το προηγούμενο ξενοδοχείο, εκείνο που είχαμε μείνει στην άφιξη
Δε γίνονται αυτά...

Κοτζάμ Booking, κοτζάμ Κάιρο και πήγα κι έκλεισα ξενοδοχείο στον ίδιο δρόμο.
Και τι ξενοδοχείο....Μεγάλη επιτυχία!

Τα δωμάτια ήταν πάντως αυτά που είχα επιλέξει. 'Ιδια χρώματα στις φωτογραφίες. Εκεί σταματούσαν οι ομοιότητες.

Το κτίριο είχε δει τις τελευταίες του καλές μέρες επί θητείας Νάσερ.

'Εκτοτε μέχρι και οι πυραμίδες διατηρούνται σε καλύτερη κατάσταση.

Ξεχαρβαλωμένα κουφώματα, φθαρμένα πατώματα, λασκαρσμένα υδραυλικά, παρακμή σε όλα.

Προσπάθησα να κάνω ένα ντουζ. Μη φανταστείτε το αφρόλουτρο της Κλεοπάτρας.
'Ενα ρημαδοντουζ να φύγει η σκόνη από πάνω μου.

Η μπαταρία κόντεψε να μου μείνει στο χέρι. Το νερό ερχόταν και σταματούσε-δεν είναι κάτι, αφήστε το να τρέξει σε 10-15 λεπτά, θα έρθει, μας έδωσε να καταλάβουμε ο ρεσεψιονίστ με τη νοηματική. Με τα αγγλικά ήταν μαλωμένος.

Μαζί με τα χρώματα αυτό που συμφωνούσε με τις φωτογραφία ήταν το μέγεθος. 'Ανετα χωρούσε το σαλόνι μου μαζί με το ένα παιδικό.

Και όλο αυτό είχε βαθμολογία 9,2. Είμαστε καθόλου καλά; τους πληρώνουν για να βαθμολογήσουν; Εγώ πάντως τους την κατέβασα λίγο-με τα ανάλογα σχόλια μήπως και σωθούν οι επόμενοι.
Μπήκα τώρα να δω τι βαθμολογία έχουν και είδα πως το κατάλυμα δεν δέχεται πια κρατήσεις. Εγώ τους το έκλεισα το μαγαζάκι; :confused:

Και δηλαδή εμείς τώρα σηκώσαμε τον τόπο για να φύγουμε από τις σουίτες και να έρθουμε σε αυτό.

‘Ανοιξα το παράθυρο και με έπιασαν τα γέλια. Φώναξα και τους άλλους. Εντάξει το λες και διαμαντάκι.
View attachment 533813
View attachment 533814

Απερίγραπτο! Πλέον το θεώρησα εμπειρία.

Στο σημείο αυτό με νίκησε η κούραση. Εμένα και το μισό γκρουπ. Φάγαμε στο τοπικό Goodys που λέγεται Bazuka και καταρρεύσαμε.

‘Ετσι ατυχώς χάσαμε το Εθνικό Μουσείο με τις μούμιες.
Η αλληλουχία γενονότων που λέγαμε.
Αν δεν είχε καθυστερήσει το αεροπλάνο, αν δεν είχαμε φτάσει τόσο αργά, αν δεν μας είχαν αλλάξει το δωμάτιο, αν αν αν....θα είχαμε κοιμηθεί σαν άνθρωποι και θα είχαμε βγάλει τη μέρα αξιοπρεπώς.

Οι τρεις που βρήκαν πάντως το κουράγιο να πάνε, ορύονταν. Δεν γίνεται να το χάσατε.
'Ηταν συγκλονιστικό.

Στεναχωρέθηκα, όμως είχα αδειάσει..
Χαμηλ μπαταρ

Εκείνοι οι τρεις κατέρρευσαν το βράδι.

Οι υπόλοιποι, μετά από έναν υπνάκο στανιάραμε και βγήκαμε για ένα τελευταίο ποτό.

Πρώτη μέρα με τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας λόγω του πολέμου στο Ιράν.

9 η ώρα τα εμπορικά κατέβασαν ρολά.

Η εικόνα της έρημης πόλης ήταν τουλάχιστον παράξενη.
Μόλις το προηγούμενο Σάββατο είχαν κατέβει εκατομμύρια στους δρόμους να γιορτάσουν το Μπαϊράμι και τώρα δεν κυκλοφορούσε ψυχή.

Στα ξενοδοχεία εστιατόρια κι μπαρ λειτουργούσαν κανονικά.

Πήγαμε στο Intercontinental για ένα μελαγχολικό ποτό.
View attachment 533815
Πίνουμε ποτό στο 5στερο πολυτελείας και κοιμόμαστε στο Χάνι της Γραβιάς.
Πλάκα έχουμε.

Νιώθαμε την κρυάδα της τελευταίας μέρας.

Κάναμε μια μίνι ανασκόπηση, τι μας άρεσε , τι μας απογοήτευσε.
Τσάμπα συνέντευξη.

Βιαστικοί και αχάμπαροι.

Η Αίγυπτος όχι μόνο δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα, αλλά κρυφογελούσε σαρκαστικά.

Γιατί η Αίγυπτος ήξερε....
Εδώ είναι το κοινό σου, να ξέρεις.... :clap:. Διακρίνω μια νότα μελαγχολίας στη σημερινή αφήγηση....?

erodios

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Παρεπιπτόντως και η δική σου είναι από άλλο πλανήτη! Θλίβομαι για όσα συμβαίνουν πλέον εκεί.
Ναι, όλους μας θλίβει η κατάσταση στο Ιράν. Βέβαια και η Αίγυπτος είχε τα δικά της ζητήματα στο παρελθόν με εσωτερικά ζητήματα, αναταραχές, κλπ., αλλά τα τελευταία 50 χρόνια τουλάχιστον δεν είχε πολεμική εμπλοκή με άλλη χώρα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.124
Μέλη
40.116
Νεότερο μέλος
Katerina C

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα