- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Κάθε φορά, το επόμενο
Ένας από τους αγαπημένους συγγραφείς λογοτεχνίας είναι ο Αιγύπτιος Ναγκίπ Μαχφούζ. Μέσα από τα βιβλία του και τη ρεαλιστικότητα που τα διαπερνάει για τη ζώσα κοινωνική πραγματικότητα της Αιγύπτου προηγούμενων ετών ήρθα σε επαφή με τους ανθρώπους της χώρας, με τα στερεότυπα, με τις πατριαρχικές αντιλήψεις και τη θέση της γυναίκας, με τα υδάτινο στοιχείο και ότι υπάρχει και αναπτύσσεται γύρω από αυτό. Τα βιβλία του δημιούργησαν στο μυαλό μου γοητευτικούς πίνακες με χρώματα ζεστά αλλά και πολλές φορές παγωμένους σαν τις νύχτες της ερήμου.
Η ιστορία σου, με τα ιδιαίτερα λιτά και ταυτόχρονα εύθυμα χαρακτηριστικά της είναι συνέχεια των εικόνων που έχω σχηματίσει για την χώρα των Φαραώ αλλά και των πολλών σκλάβων που έφτιαξαν τις υπερμεγέθεις κατασκευές, δείγματα ματαιοδοξίας της εξουσίας. Το πηγαίο χιούμορ σου είναι από μόνο του κίνητρο για να διαβαστεί η ιστορία. Το δέσιμο της παρέας σας φαίνεται να είναι μοναδικό, δεν είναι εύκολο αυτό.
Κρατάω τις εικόνες που μας έδωσες και τις πληροφορίες για ένα ταξίδι που χρωστάω στον εαυτό μου μέχρι την Αλεξάνδρεια και την Ισμαηλία, τόπο καταγωγής του πατέρα μου.
Ευχαριστώ πολύ Γιάννη.
Είναι επιλογή στις ιστορίες μου να εστιάζω περισσότερο στο οδοιπορικό, τα συναισθήματα και όσα συμβαίνουν στο δρόμο, από το να εμβαθαίνω στην ιστορία με λεπτομέρειες που μπορεί ο καθένας να βρει. Αυτό είναι το δικό μου στυλ όμως.
Απολαμβάνω πολύ να διαβάζω ιστορίες σαν τις δικές σου που είναι ιστορικά πληρέστατες κι έχουν σοβαρές φωτογραφίες.
Μακάρι να καταφέρεις να πας, η χώρα έχει να δώσει πολλά στον επισκέπτη.