Αίγυπτος Αίγυπτος εκεί; μισό, σας συνδέω με ….Κάιρο.

evaT

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε φορά, το επόμενο
Ένας από τους αγαπημένους συγγραφείς λογοτεχνίας είναι ο Αιγύπτιος Ναγκίπ Μαχφούζ. Μέσα από τα βιβλία του και τη ρεαλιστικότητα που τα διαπερνάει για τη ζώσα κοινωνική πραγματικότητα της Αιγύπτου προηγούμενων ετών ήρθα σε επαφή με τους ανθρώπους της χώρας, με τα στερεότυπα, με τις πατριαρχικές αντιλήψεις και τη θέση της γυναίκας, με τα υδάτινο στοιχείο και ότι υπάρχει και αναπτύσσεται γύρω από αυτό. Τα βιβλία του δημιούργησαν στο μυαλό μου γοητευτικούς πίνακες με χρώματα ζεστά αλλά και πολλές φορές παγωμένους σαν τις νύχτες της ερήμου.

Η ιστορία σου, με τα ιδιαίτερα λιτά και ταυτόχρονα εύθυμα χαρακτηριστικά της είναι συνέχεια των εικόνων που έχω σχηματίσει για την χώρα των Φαραώ αλλά και των πολλών σκλάβων που έφτιαξαν τις υπερμεγέθεις κατασκευές, δείγματα ματαιοδοξίας της εξουσίας. Το πηγαίο χιούμορ σου είναι από μόνο του κίνητρο για να διαβαστεί η ιστορία. Το δέσιμο της παρέας σας φαίνεται να είναι μοναδικό, δεν είναι εύκολο αυτό.

Κρατάω τις εικόνες που μας έδωσες και τις πληροφορίες για ένα ταξίδι που χρωστάω στον εαυτό μου μέχρι την Αλεξάνδρεια και την Ισμαηλία, τόπο καταγωγής του πατέρα μου.

Ευχαριστώ πολύ Γιάννη.
Είναι επιλογή στις ιστορίες μου να εστιάζω περισσότερο στο οδοιπορικό, τα συναισθήματα και όσα συμβαίνουν στο δρόμο, από το να εμβαθαίνω στην ιστορία με λεπτομέρειες που μπορεί ο καθένας να βρει. Αυτό είναι το δικό μου στυλ όμως.
Απολαμβάνω πολύ να διαβάζω ιστορίες σαν τις δικές σου που είναι ιστορικά πληρέστατες κι έχουν σοβαρές φωτογραφίες.
Μακάρι να καταφέρεις να πας, η χώρα έχει να δώσει πολλά στον επισκέπτη.

Sam-chal

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Όντως συνδεθήκαμε με ...Κάϊρο και το ευχαριστηθήκαμε και όχι μόνο... Με μπρίζωσες για Αίγυπτο... για να δούμε...

evaT

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε φορά, το επόμενο
Όντως συνδεθήκαμε με ...Κάϊρο και το ευχαριστηθήκαμε και όχι μόνο... Με μπρίζωσες για Αίγυπτο... για να δούμε...
Καλά σε έκανα! Να το βάλεις στο πρόγραμμα. Σ ευχαριστώ.

ZoiT

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Σκανδιναβία
Απολαυστική η καταγραφή της ιστορίας σου!! Εγώ ένιωσα μέλος της παρέας σας..... και γέλασα πολύ!!!

evaT

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε φορά, το επόμενο
Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά για το ταξίδι την συγγραφή και ιδιαιτέρως για τον τρόπο γραφής και το χιούμορ σου!!! Σου εύχομαι καλά ταξίδια στο μέλλον!!!
Σ ευχαριστώ Βαγγέλη να είσαι καλά. Ομοίως και συ!

Dr Snoopy

Member
Αφηγητής
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία
Η Συμμορία της Εύας: Egypt Edition 2026,υπέροχη ιστορία με περιπέτειες,εξαιρετικό χιούμορ και αγωνία στο τέλος για το χαλί το οποίο ούτε ο Αλαντίν δεν θα το περνούσε τόσο εύκολα.😂
Μπράβο Εύα,πάντα τέτοια 🤩
ΥΓ Οσον αφορά τον Ezz και το πρακτορείο του υπερθεματίζω κι εγώ ανεπιφύλακτα,ο καλύτερος και ο φθηνότερος

evaT

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε φορά, το επόμενο
Η Συμμορία της Εύας: Egypt Edition 2026,υπέροχη ιστορία με περιπέτειες,εξαιρετικό χιούμορ και αγωνία στο τέλος για το χαλί το οποίο ούτε ο Αλαντίν δεν θα το περνούσε τόσο εύκολα.😂
Μπράβο Εύα,πάντα τέτοια 🤩
ΥΓ Οσον αφορά τον Ezz και το πρακτορείο του υπερθεματίζω κι εγώ ανεπιφύλακτα,ο καλύτερος και ο φθηνότερος
Ευχαριστώ Θέμη! Ομολογώ το Συμμορία της Εύας το προτιμώ πολύ καλύτερα από το Eva tours.
Ξεκάθαρα, εγώ :haha:

Dr Snoopy

Member
Αφηγητής
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία
Ευχαριστώ Θέμη! Ομολογώ το Συμμορία της Εύας το προτιμώ πολύ καλύτερα από το Eva tours.
Ξεκάθαρα, εγώ :haha:
Λοιπόν αρχηγέ της συμμορίας,σας βρήκα και στο διαδίκτυο,γίνατε famous :haha:
EvaT.jpg

gkalla

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Γαλλία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Εγώ έχω να πω πως έλειψε ο @mapouna protopao. Άλλη φορά θα τον δένετε πισθάγωνα και θα τον παίρνετε μαζί σας με το ζόρι... :haha:
Όσο για την Αίγυπτο εξακολουθώ να μην "ψήνομαι" να πάω μόνος χωρίς πρακτορείο. Δεν αντέχω τους κράχτες και τα παζάρια κι εκνευρίζομαι εύκολα. Μην καταλήξω σε κανένα βρώμικο κελί για βιαιοπραγία...
Τα αρχαία της όμως είναι το κάτι άλλο, πραγματικά. Και με τις φωτογραφίες σου τα ανέδειξες πολύ.

evaT

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε φορά, το επόμενο
Εγώ έχω να πω πως έλειψε ο @mapouna protopao. Άλλη φορά θα τον δένετε πισθάγωνα και θα τον παίρνετε μαζί σας με το ζόρι... :haha:
Και μας, μας έλειψε. Συνέχεια του κάναμε βιντεοκλήσεις να του τα λέμε. Κι αυτός το ζήλεψε μάλλον αλλά δεν θα το παραδεχθεί ποτέ. Τέτοιος είναι :haha:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.123
Μέλη
40.116
Νεότερο μέλος
Katerina C

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom