Κούβα Αβανα με τον Πατριαρχη

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια

Φθινοπωρο του 2003 δεχομαι ενα τηλεφωνημα απο μια παλια συνεργατη οτι Ιανουαριο του 2004 οργανωνει ενα ταξιδι 10 ημερων στην Αβανα οπου θα γινουν τα θυρανοιξια της πρωτης ορθοδοξης ελληνικης εκκλησιας στη Κουβα και αν θελω να παω και εγω, επειδη ηξερε οτι ενδιαφερομουν απο καιρο να παω στη Κουβα.

Συνεργατες ημασταν απο την εποχη που ζουσα Αθηνα και εργαζομουν σε τουριστικο γραφειο με εισερχομενο ισπανοφωνο τουρισμο.

Η αληθεια ηταν οτι η Κουβα ηταν μεσα στις προτιμησεις μου αλλα δεν μου αρεσει καθολου να ταξιδευω με γκρουπ οποτε το απεκλεισα.

Τα τηλεφωνηματα συνεχισαν εκ μερους της ,οτι οι κρατησεις γινονταν σε μεγαλυτερο ρυθμο απο οτι υπολογιζαν αρχικα και οτι επειδη θα χρειαζοντουσαν τα ισπανικα μου αν πηγαινα και βοηθουσα λιγο θα πληρωνα τα μισα χρηματα της εκδρομης.
Χμ .. η κατασταση αποκτουσε ενδιαφερον !!
Τελικα επειδη εκλεισαν περισσοτερους πελατες, μου ειπε "ελα ,βοηθα λιγο για μεταφραση και ολο το ταξιδι δωρεαν " .
Ναι, οπως καταλαβετε αγαπητοι μου δεχτηκα!!

Για καλη μου τυχη αποφασισαν να ερθουν μαζι μου μια καλη φιλη μου, ενα πολυ αγαπημενο φιλικο μου ζευγαρι με το παιδακι τους και ημουν πολυ χαρουμενη γιατι ηδη ειχα προαισθημα οτι το κοινο που απαρτιζε ενα τετοιο ταξιδι θα ηταν τελειως εξω απο τα γουστα μου,οπως και ετσι αποδειχθηκε τελικα !

Επειδη υποθετω σας κουρασα με την εισαγωγη της ιστοριας μου, φθανουμε στο αεροδρομιο και αρχιζει το πανηγυρι!! Εχουν μαζευτει 170 ατομα και ειμαστε μονο 3 οι υπευθυνοι ενω στην Αβανα θα βρουμε αλλους 40 πελατες απο Θεσσαλονικη.
Εγω με πολυ εμπειρια στο εισερχομενο τουρισμο αλλα με καθολου σε εξερχομενο και οι αλλοι 2 με πειρα στα εισιτηρια και καθολου σαν συνοδοι γκρουπ !
Ο δε κοσμος παπαδες με τις παπαδιες τους , θεουσες fun club του Πατριαρχη , Διακονοι .Γεμισε το αεροδρομιο μαυριλα !

Καποιους τους στελνουμε με Air France (τυχεροι) και εμεις φευγουμε με Ιberia η οποια μεχρι Μαδριτη ειναι μια χαρα εταιρεια και μετα που αλλαζεις για Λατινικη Αμερικη σου φερονται λες και εισαι τριτοκοσμικος ,χαλια φαγητο ,χαλια συμπεριφορα απο τις αεροσυνοδους κτλ. Αυτο δεν συνεβηκε μονο αυτη τη φορα ,φιλοι και συγγενεις που πανε συχνα Κουβα πανε πλεον μονο με Air France ,που επιπλεον περιμενεις πολυ λιγοτερο στο Παρισι.
Στη Μαδριτη περιμεναμε 6 ωρες και στην επιστροφη 7. Ελεος!
Βέβαια το καλό ηταν οτι στη Μαδριτη πήγαμε στη πόλη για αρκετές ωρες και περπατησα στα στέκια που συχναζα πιτσιρίκα . Πηγα να δω και την οικογενεια που εχει το χοσταλ που έμενα καθε φορά που ήμουν στη πόλη .

Και επιτελους φθανουμε Αβανα . Το τι χαλι υπηρχε στην οργανωση απο ελληνικη και κουβανικη πλευρα δεν περιγραφεται ,το προσπερνω ομως γιατι θα πληξετε .
Τελικα μαζευτηκαν 1200 Ελληνες για το γεγονος ,πραγμα που βρηκε απροετοιμαστες και τις 2 πλευρες γιατι οι εκτιμησεις ηταν για 400 - 500 ατομα.
Κατι η παρουσια του Πατριαρχη , κατι το εξωτικο της Κουβας , κατι ο τεως με γυναικα και παιδια (ναι,ναι ηταν και ο Κωνσταντινος ,Αννα Μαρια ,Παυλος και Νικολαος) . Τον τεως το συνοδευε ολο το ελληνοαμερικανικο λομπυ που ειναι ολοι πολυ πλουσιοι και πινουν νερο στο ονομα του ,οπως και αυτος στο δικο τους γιατι κατι τετοιοι τον συντηρουν.
Αυτοι δε πως εφτασαν Κουβα ; Με ιδιωτικα αεροπλανα απο Μαιαμι !
Πως εγινε αυτο επιτρεπτο αφου υπαρχει το περιφημο εμπαργκο ; Τελικα αμα υπαρχει μπολικο χρημα ολα γινονται!

Ο κυριος ογκος του γκρουπ εμεινε στο HAVANA LIBRE ενα τεραστιο ξενοδοχειο που χτιστηκε απο τους Αμερικανους προ επαναστασης (αδιαφορο καθαρα τουριστικο και απροσωπο κατα τη γνωμη μου) και γυρω στους 25 απο μας μειναμε σε ενα εκπληκτικο ξενοδοχειο μπιζου το Palacio o' Farril στη Παλια Αβανα - οπου η περιοχη ειναι σαν τη δικη μας Πλακα - Μαζι μας εμενε και η Μαγια Τσοκλη που εκανε ντοκυμανταιρ για τη Κουβα και ηθελε πλανα απο το γεγονος των εγκαινιων της εκκλησιας.
Τωρα να λεμε την αληθεια ασχετου θρησκειας δεν σου τυχαινει καθε μερα να βρισκεσαι σε μια μακρινη ημιτροπικη χωρα που επισημως δεν δεχεται τις θρησκειες στα θυρανοιξια της πρωτης ορθοδοξης εκκλησιας . Είναι εμπειρία .



Ερωτηση ¨ Η λεξη "θυρανοιξια" ειναι σωστη ορθογραφικα ? Δεν την εχω δει καπου γραμμενη για να ξερω. Οποιος ξερει ας με ενημερωσει γιατι σιχαινομαι το ορθογραφικα λαθη.
 

Attachments

Last edited:

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βραζιλία
Ασε τωρα τα ορθογραφικα και συνεχισε γρηγορα.
Εχω το dvd της Τσοκλη στην Κουβα.

ΥΓ.Η λεξη θυρανοιξια γραφετε ετσι(με ι);)
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Η Τσοκλη την πρωτη φορα που ηταν μαζι μας αρρωστηκε απο υπερκοπωση και εφυγε και συνεχισε μετα καποιους μηνες με δευτερο οδοιπορικο. Τα εχεις και τα δυο?
Που μπορω να τα βρω ?
 

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βραζιλία
Κικη μου νομιζω πως η Τσοκλη ενωσε τις δυο φορες που πηγε στην Κουβα σε αυτο το dvd.
Kοιτα εδω για περισσοτερες πληροφοριες:http://portal.kathimerini.gr/passport
 

Attachments

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.920
Ο κυριος ογκος του γκρουπ εμεινε στο HAVANA LIBRE ενα τεραστιο ξενοδοχειο που χτιστηκε απο τους Αμερικανους προ επαναστασης (αδιαφορο καθαρα τουριστικο και απροσωπο κατα τη γνωμη μου)
Το report ξεκινάει super... Απλά να πω ότι το ΗΑVANA LIBRE είναι κι αυτό ένα ξενοδοχείο μύθος της Αβάνα, αν και αρχιτεκτονικά αδιάφορο, γιατί απλά είναι το παλιό HILTON HOTEL μια από τις τότε βάσεις της Αμερικάνικης μαφίας...
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bανουατου/Tαιλανδη
Πολυ ωραια η ιστορια και εχει και αυτη την ιδιαιτεροτητα της οπως και αυτη της Ινδιας,
σχετικα με την θρησκεια.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Τελεια! Η ΚΙΚΙ εχει παρει φορα :clap:.
Το ντοκιμαντερ τηs Τσοκλη το ειχα δει κι εγω και το θυμηθηκα οταν διαβασα για την ορθοδοξη εκκλησια.Εχει δικιο ο dk το εχει ενωσει σε ενα dvd το οδοιπορικο στην Κουβα ή τουλαχιστον ετσι το ειδα στην tv εγω.
Περιμενουμε συνεχεια!
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Τι καλα! Μια ανταποκριση απο Αβανα!
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Το επομενο πρωι μετα την αφιξη μας,εχουμε city tour στις 09.00 η ωρα.
Οποια ατυχια οι ξεναγοι δεν ηταν αρκετοι για τοσο κοσμο και ....βρεθηκα να ξεναγω για 5 ωρες σε μια πολη που την εβλεπα για πρωτη φορα στη ζωη μου!
Ουτε στον εχθρο μου τετοια εμπειρια ...

Το θετικο σε ολο αυτο το κομφουζιο ηταν ο Κουβανος συνεργατης μου ,ο Gonzalo,
που ηταν πολυ καλος και με βοηθησε παρα πολυ ,ολες τις ημερες .
Ακομα και σημερα κραταμε επαφη και παραμενουμε φιλοι.

Παρ' ολη τη συγχυση και την αγωνια να τα βγαλω περα, μπορω ηδη να καταλαβω οτι η Αβανα ειναι μια πανεμορφη πολη.

Το βραδυ της ιδιας ημερας,ετοιμαζομαστε αρκετα λεωφορεια για το αεροδρομιο για να υποδεχθουμε τον Πατριαρχη Βαρθολομαιο, που φθανει απο Κωνπολη.
Πολυ ωραια ατμοσφαιρα ο κοσμος με σημαιακια ελληνικα και του Πατριαρχειου ,γεματος χαρα και δικαιολογημενα αφου βρεθηκαμε τοσοι πολλοι ,τοσο μακρυα σε ενα τοσο ξεχωριστο γεγονος που σιγουρα εχει μεινει αξεχαστο σε ολους μας.

Μολις προσγειωθηκε το αεροπλανο και ενω εμεις περιμεναμε στη πιστα του αεροδρομιου εμφανιζεται μια Μερσεντες κοντα μας.
Διακρινω αναταραχη στους Κουβανους που ηταν διπλα μου και μου λεει ο Gonzalo οτι ερχεται ο Fidel. Εγω ετοιμη νε πεσω ξερη ....
Χρονια ολοκληρα αν ηθελα να δω μια προσωπικοτητα αυτος ηταν ο Castro .
Το εζησα και αυτο !

Προς τιμην των Κουβανων που ενω επισημως ειναι ανεξιθρησκοι, τον Πατριαρχη τον υποδεχθηκαν με τιμες αρχηγου κρατους.
Εκεινο το βραδυ εζησα πολυ ξεχωριστες και συγκινητικες στιγμες ..

Οι επομενες 2-3 ημερες κυλησαν με πολυ δουλεια και 4 υπεροχα γευματα και δειπνα που ειχαν ετοιμασει οι Κουβανοι οργανωτες προς τιμην των επισκεπτων.
Γευματα σε 4 διαφορετικες πλατειες στο κεντρο της Αβανας η μια ομορφοτερη απο την αλλη.
Τελεια φαγητα ,τελεια εξυπηρετηση τελεια ολα και κυριως σε μια μαγικη ατμοσφαιρα αυτη της Αβανας που εγω πλεον την εχω ερωτευτει.
Ασε που καλομαθαμε να δειπνουμε με βασιλεις,πριγκηπες.Πατριαρχη ,δημαρχους και αλλους εξεχοντες που οταν τελειωσε το ταξιδι καναμε πλακα με τους φιλους οτι τωρα πως θα φαμε μονοι μας.!

Οφειλω να πω οτι η πρωην βασιλικη οικογενεια μας αφησε καλές εντυπωσεις.
Επειδη κυκλοφορουσαν πολυ αναμεσα μας μπορεσαμε να καταλαβουμε οτι σαν ανθρωποι - ασχετα απο τιτλους- ηταν γλυκεις,ευγενεστατοι κια προσιτοι .
Οι δε Παυλος και Νικολαος κουκλοι. Κοριτσια ,ο δευτερος ειναι ανυπαντρος, προλαβαινετε...

Στο τελευταιο δειπνο μας μοιρασαν χαρτακια να γραψουμε οσοι θελαμε "υπερ υγειας" και "ϋπερ αναπαυσεως" αγαπημενων προσωπων και τα χαρτακια αυτα θα εμπαιναν κατω απο το μαρμαρο της ιερης τραπεζας και θα εμεναν για παντα εκει.
Αυτο συμβαινει μονο στα θυρανοιξια μιας εκκλησιας και διαβαζονται καθε φορα που γινεται λειτουργια αφου ειναι πλεον μονιμα....

Θα συνεχισω καποια αλλη στιγμη .....
 
Last edited:

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Υπεροχη εμπειρια! Πολυ συγκινητικες στιγμες, πρεπει να ηταν αυτες.
 

tsolias1979

Member
Μηνύματα
419
Likes
189
Επόμενο Ταξίδι
Φιλανδία-Εσθονια-Πολωνια
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-ΠΕΚΙΝΟ
:(Τι την θες την ξεκουραση?Αντε πες μας και αλλα!Ποσο ζηλευω που δεν θα παω πουθενα φετος:mad:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.666
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom