Ισπανία Αγαπημένο μου Βαρκελωνέζικο ημερολόγιο

thanosth

Member
Μηνύματα
3.369
Likes
6.854
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO

H αφιξη

Βαρκελώνη, η αιώνια αγαπημένη μου. :cool:
Μετά απο 5 χρονια και 7 μηνες επεστρεψα στο τοπο της ταξιδιωτικής μου ...αμαρτίας!
Η πιο γλυκια, η πιο απολαυστική μου ταξιδιωτική αμαρτία. Και τι δεν ακουσα που ξαναηρθα βαρκελωνη μεσα σε 5 χρονια ενω θα μπορουσα να π'αω σε αλλη πολη που δεν εχω επισκεφτει ακομη, πχ βουδαπεστη, κωνσταντινουπολη, λονδινο. κα.;)
Απο αυτό το βήμα θα γράφω καθημερινά σε στυλ τηλεγραφήματος οσο προλαβαινω τις εντυπωσεις μου απο αυτη την επισκεψη!

-17 η ωρα αφιξη στο ελ πρατ, συννεφιασμένη και πολυ μουντη αντικρυσα την πολη, σε αντιθεση με τον υπεροχο ηλιο της αττικής που αφησα
-για να παραλαβουμε τις βαλιτσες μας διασχησαμε το μισο αεροδρομιο μεχρι να βρεθουμε στο σημειο παραλαβης αποσκευών. Θα ακολουθειτε τα σημεια με τις ενδειξεις για τις βαλιτσες.
-ενα ευτραφες μαυρο αγαλμάτινο αλογο που απο μακρυα μου φανηκε σαν δουρειος ιππος. Υπεροχο καλλιτεχνημα εντος του αεροδρομίου
-εβγαλα την barcelona card, για 5 μερες, αντι 40Ε.
-Υπεροχη μινιμαλιστικη διακόσμιση ,με εκατονταδες γυαλινα τετραγωνακια στους τοιχους στον χωρο που οδηγει απο το αεροδρομιο στη σταση του σταθμου.
-θετικότατη εντυπωση που υπαλληλος των σιδηροδρομων μου εβγαλε το εισιτηριο, αντι να παιδευομαι ο γρι γνωριζων ισπανικα
-μετα την τεταρτη σταση κατεβαινω στη στάση Gracia, κατευθυνομαι στην εξοδο και μολις ανεβαινω τα σκαλια η πρωτη εικονα που αντικρυζω ενα υπεροχο αρτια φωτισμένο σπιτι made by Gaudi, την καζα μπατλο!. Το πρωτο μου αισθητικό ...ταρακουλο. Αμεσως η κανον πηρε ....φωτια. Οι ανθρωποι σχηματιζαν απο κατω ουρα μεγάλη για να το επισκεφτουν παρολο που εχει νυχτώσει.
-κατευθυνομαι στον ξενωνα μου μεσω μιας χριστουγεννιάτικης φωτισμένης ραμπλα. με βαρκελωνεζους να κανουν τον αγαπημένο τους περιπατο... Αχ ποσο τους ζηλεψα, που δεν ειμαι ενας μονιμος και εγω βαρκελωνεζος και ειμαι ενας πολυυυυυ προσωρινός, μολις 7 ημερών!

η 1η βραδυνη βόλτα

-μετά από λίγα λεπτά ξεκούρασης στο φτωχό και ταπεινό αλλά πάμφτηνο με 18Ε δωματιάκι :haha: 'ηρθε η ωρα για την 1η βραδυάτικη βόλτα.
-Η πλάσα ντε καταλούνια ντυθηκε στα γιορτινά της με απαστραπτουσες γιγάντιες νυφάδες χιονιού να στολίζουν το κατάστημα El Corte Ingles. Στις γωνίες των δρόμων συγκροτήματα να δινουν μικρες συναυλίες με ηχους ομορφους, συγρχονους αλλά και εθνικ και δεκάδες κοσμου να παρακολουθούν και να χειροκροτούν
-μετά τον γυρο της περιφημης πλατείας πήραμε τον κατήφορο της Portal de Angel. Μικροι και καλαίσθητοι πάγκοι με χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ και στολίδια προσέλκυζαν τα βλέμματα των περαστικών επισκεπτών. Φυσικα ο κοσμος πολυάριθμος. Το κρύο ελαφρώς τσουχτερό, στην Αθηνα σημερα το πρωι ηταν σαφώς καλύτερος ο καιρός.
Οι ματιές προς τα δεξια αριστερά επάνω κατω, παντου ενα ψηφιδωτο εικόνων που σου κόβει την ανάσα. Που να πρωτοχαζέψω ο βαρκελωνοχτυπημένος; Στις μοναδικές σε διακόσμηση βιτρίνες των Η+M και αλλων πολυεθνικών καταστημάτων; Στο μικρό και ταπεινό χριστουγεννιατικο παζαρι με τα χριστουγεννιατικα ειδη μπροστα απο τον καθεδρικό ναό; Στις κρεπερι με τα γλυκιτατα εδέσματα;


ηρθε η σειρα για μαμ. Εγινε μπούκα σε ενα μαγαζι απέναντι απο τον καθεδρικό ναό και η παραγγελιά ήταν μια παέγια βαλεντσιάνα με φασολια, φασολακια και κομματακια απο μπούτι κοτόπουλο συν ενα τάπα με οχταποδάκι. Αχ τι νοστιμο που ήταν; Συν μια μπυρα καταλονιας.
Ηδη τα ποδαράκια μου αρχιζαν να ...διαμαρτύρονται σιωπηλά και αρχισαν οι σκεψεις τις επιστροφής στο δωμάτιο. Το ερωτημα που τεθηκε αυτοστιγμή ήταν πίσω απο Ραμπλας η απο Via Laietana;


Ραμπλας αποφάσισε ο κουρασμένος απο το ταξιδι βαρκελωνοταξιδιώτης.
Και έμελλε να ειναι και η σωστή αποφαση. Γιατι αυτο που αντικρυσε εκει δεν μπορούσε ο νους του να το διανοηθει οτι η τεχνη θα εφτανε σε τέτοιο υψηλο σημειο!.
Ειναι γνωστό οτι στην Ράμπλα παιρνουν θεση ανθρωπινα αγάλματα. 'Αλλα πολύ πετυχημένα, και αλλα οχι και τόσο.. Και μετά απο ενα συνηθισμένο λευκό αγγελο, ειδε εναν καπετάνιο μπροστά σε ενα τιμόνι, εναν καπετάνιο ανεμοδαρμένο και ταλαιπωρημένο, ετσι οπως τον φανταζόμαστε οταν διαβάζουμε σχετικά μυθιστορήματα. Επαθα μεγάλη ....πνευματική ζημιά! Ειναι δυνατόν; αναρωτηθηκα. Τετοια μοναδική αναπαράσταση πλοιου και καπετάνιου δεν ειχα ξαναδει.. Ο ανθρωπος αυτός γυρω του ενα μικρο καράβι και στην μεση ηταν αυτός και ακουγόταν και ο ηχος της ναυτικής καμπάνας. Αμεσως πηγαν να τον επιβραβευσω καταθέτοντας τον οβολό μου ως ενα ελαχιστο ευχαριστώ για την μοναδική στιγμή που μου χάρισε. Ηταν σαν να ειδα μια ολοκληρη θεατρική παρασταση 1,5 ώρας μεσα σε λιγα μολις λεπτά, Μετρημένα στο ενα χέρι.:clap:
Μετά απο αυτό, επεσε μια ματια στον οδηγό, με την απορία που θα βγει η βραδυά, εκει που συχναζε ο Χεμινγουει(Boadas στην πλάσα Καταλούνια) η ο Πικάσο(Bar Els Quatre Gats στο Μπάρι Γκότικ); Πουθενά απο τις 2 επιλογές. Προεκυψε απροβλεπτη 3η προταση σε μπαρ τζαζ λιγο πανω απο την πλασα ντε καταλουνια με ζωντανη μουσική! Το προγραμμα αρχιζει σε μιση ωρα απο τώρα...
Ετσι κλεινει εδω το ταξιδιωτικό απο την βαρκελώνη μικρο ημερολόγιο!
Συγνωμη που ολα τα παραπάνω περιγραφόμενα δεν ειναι και φωτογραφικά συνοδευομενα,,, αλλα οι τεχνολογικές δυνατοτητες ειναι καπως περιορισμένες εδω:D.





...συνεχιζεται!!!

Υ.Γ.: 1. το ελυσα το προβλημα και με τα γκρικλις.!:haha:
2.και τι δεν θα εδινα να μπορουσα για 7 μέρες και νυχτες ολο το 24ωρο να ειμαι ξυπνιος και ζωντανος για να απολαμβάνω καθε στιγμή σε αυτή την πραγματικά ερωτική πόλη. :clap: Και μην ξανακουσω για την Θεσσαλονικη οτι ειναι η πιο ερωτική πολη γιατί φανταζει με κακό ανέκδοτο σε συγκριση τουλάχιστον με την Βαρκελώνη!
 

Attachments

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
χριστε μου ειμαι ακομη εκει!θανο,και γω απο το χαραμα ξυπνουσα για να μπορεσω να την χορτασω!δεν το πιστευω οτι για 7 μερες θα ξαναζησουμε τους ρυθμους της πολης μεσα απο τις αφηγησεις σου...περιμενουμε καθημερινα νεα σου!ω,ρε φωτιες που μας αναψες!
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.369
Likes
6.854
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
2η μέρα

Θα ξεκινήσω την πρωινή μου αναφορά με το φινάλε της χτεσινής βραδυάς.
Επισκεψη στο Bel Luna Jazz Club.
Στην αρχη της Ραμπλα Καταλούνια 5.

Πω τι τζαζ ατμόσφαιρα ηταν αυτή; Η τζαζ σε ολο της το υπεροχο μεγαλείο. Ολα ασπρομαυρα, τραπεζάκια, φωτογραφιες, ντυσιμο ολομαυρο σερβιτόρων.
Επαιζε ενα συγκροτημα απο 3 παλικαρια, 1 στα ντραμς, 1 με κοντραμπάσο και 1 με την κλασσικη για τζαζ κιθάρα!
Εντελως συμπτωματικά η ακροαση γινόταν απο πρωτο τραπέζι πριν την πιστα.
Λιγο πριν την εισοδο στο κλαμπ, ερωτηθη, καπνιστης η μη, η απάντηση ηταν μη και μας πηγαν στον προβλεπομενο χωρο.
Ουσιαστικα υπηρχαν 2 χωροι, να φανταστειτε 2 ορθογωνιο παραλληλογραμμα παραλληλα το ενα προς το αλλο και με 2 ανοιγματα στην αρχη και στο τελος. Στην αρχη για να εχουν και οι 2 χωροι οπτικη επαφη με την πιστα, και στο τελος για να γινονται οι μετακινησεις των επισκεπτων.. Ωραια ιδεα σε εποχες νομων κατα του καπνισματος...
Ιδιαίτερα εντυπωσιακό το χριστουγεννιατικο τους δεντρο. Μια κατασκευη απο φωτισμένα με κόκκινο χρώμα αδεια και αναποδογυρισμένα μπουκάλια τοποθετημένα λοξα και κυκλικά... Πολυ δημιουργικό και γεμάτο εμπνευση και απολυτα ταιριαστο με τον χωρο. Διαβαζα σημερα σε εναν αγγλοφωνο οδηγο πως το μπαρ ειναι η λονδρεζικη εκδοχή του Ronnies Scott. Oι Λονδινόπλήκτοι ισως μπορουν στην σελιδα του λονδινου, που δεν εχω μελετησει αν υπαρχει σχετικη αναφορά, να το αναφερουν.

Αυτα τα ολιγα και βαρκελωνεζικα...

Σημερα το προγραμμα προβλέπει βολτα στον λοφο του Ντιμπιντάμπο και μετά οτι ηθελε προκύψει. Ο καιρός δεν ειναι και οτι καλυτερο, συνεφια με ολιγη βροχή, αλλα το ταξιδιωτικό ηθικό ακμαιότατον!:haha:
To club φυσικά εχει την δική του ιστοσελίδα:
Documento sin t
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Άμα ξαναχάσεις έστω και 10' μπαίνοντας στο travelstories αντί να βολτάρεις στη Βαρκελώνη, θα αποβληθείς από το forum :haha:
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.369
Likes
6.854
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
μα φιλε αφησε με να εκφραστώ τωρα που ειναι φρέσκα στον ...σκληρό,
γιατι ειμαστε και ξεχασιάρηδες απο μια ηλικία και άνω!!!

Ποιος ξερεις τι θα θυμαμαι και θα εχω ξεχάσει σε 7 μέρες;
Φρέσκο πράγμα, ...που σπαρταράει...!:haha:

Αφου δεν θελεις ομως καλά!
Οκ αγαπητοί φιλοι και φιλες, θα τα πούμε ξανα λοιπόν την άλλη Δευτέρα, γιατι δεν θελω να διακινδυνέψω διαγραφή μου απο το κόμμα, σορι ηθελα να γραφω φόρουμ!:bleh:
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Χαίρομαι που βλέπω ότι οι απειλές μου πιάνουν τόπο :D
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.369
Likes
6.854
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
χαχαχα!

Σημερα πήγα στο ντιμπιντάμπο, εκει που πανε τα παιδάκια με τους μπαμπάδες!
και ο χρονος σταμάτησε για μένα και γυρισε πισω, πολλά χρονια πισω.
σταμάτησε καπου στα τελη της δεκαετιας του 70!

εγινα παιδάκι. :cool:
και ως γνωστον τα παιδάκια δεν ακουνε τους μεγάλους! ακούς θειε Δευκαλίωνα; :bleh:
Γι αυτο και θελω να γραψω οσο πιο πολλά μπορώ στους καλους μου φιλους εδώ:haha:

το ντιμπιντάμπο εχει τσουληθρες, αεροπλανάκια τρενάκια κουνιες και τι δεν εχει οτι αρεσει σε ολα τα παιδάκια...
εχει ομως και για μεγάλους. Μια μεγάααααλη εκλησία με πολλά πατώματα, με πολλά χρωματα, με τον Χριστουλη παντού και την μαμά του την Παναγίτσα. Ειχε και κοσμο που προσευχονταν σημερα γιατι εδω στην Βαρκελώνη ειναι γιορτή. ΚΑι ευτυχως που ειχε σημερα γιορτη γιατι αλλιως θα ηταν κλειστό εδω το ντιμπινταμπο και ισως να μην ερχομασταν. και οσοι καλοι μου φιλοι θελετε να ρθειτε εδω να ξερετε οτι συνηθως ειναι ανοικτα μονο σαββατοκυριακα και αργιες, τουλαχιστον τον χειμωνα. θα πρεπει να δειτε στο προγμαμμα! Παντως ειναι πολυ κριμα να ρθειτε βαρκελωνη και μην ανεβειτε σε αυτο το απιστευτο βουνο. ΑΞΙΖΕΙ πολυ!

και ειχε εναν χριστουλη ψηλα ψηλά με τα χερακια του ανοικτά, σαν εκεινον στην Βραζιλία που μας βλέπει απο ψηλά.

Εχει και μαλλι της γριας και αλλα νοστιμα φαγητά! Και ναι εδω μετράνε τα παιδάκια με το υψος τους και πληρωνουν εισητήριο αναλογα με το υψος τους...

Οι μπαμπαδες της Βαρκελωνης εδω που σημερα ηταν αρκετοι, εβγαζαν παντού πολλές φωτογραφίες, γιατι το σημειο εδω ειναι σχεδόν το πιο ψηλό απο παντού και εχει πολυυυυ ωραια θέα που δεν χορταιναν να την ευχαριστιουνται οι μεγαλοι..
Αυτα τα σκαλιά στην εκλησια ομως ποτε δεν τελειωναν. Και ανεβαινα, και ανεβαινα και ανεβαινα, ειχε και ασανσερ αλλα ηταν για λιγο ομως!

Α ξεχασα να πω πως στο ντιμπινταμπο ανεβηκαμε με ενα παλιο ξυλινο τραμ πολυ ωραιο και γραφικό...
και μετα μας πηρε ενα αλλο τρενο που το τραβουσε ενα σχοινι προς τα πανω στο βουνό μεσα απο ενα ωραιο δασος,,, και βλεπαμε ολη την πολη, που σημερα ειναι συννεφιασμενη...

και φυσουσε λιγο, καλα που φορουσα και το σκουφακι μου γιατι αλλιως τα αυτάκια μου θα γινόταν παγωμένα...

το πρωι ο μεγαλος μου ευατος εκλεισε εισιτηριο να δει ισπανικο χορο και οπερα στο παλατι της μουσικής το Σαββατο το βραδυ... λιγες ωρες πριν ειπωθει το πικρο αντιο απο αυτη την πολη την μαγική:(

Υ.Γ,: σημερα ειδα και πολλους φοινικες σε πλατειες της πολης, νομιζα αυτα ηταν δεντράκια που μεγάλωναν σε πόλεις και νησακια τροπικά! Δεν προλαβα ακομη να δω τους πολλους φοινηκες που υπαρχουν και κοντά στην θαλασσα εδώ!
 

marakixin

Member
Μηνύματα
148
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
Λονδινο
Ταξίδι-Όνειρο
αγια-πετρουπολη
ΣΕ ευχαριστω πολυ που με εκανες να εχω ενα ισχυρο χαρτι στα χερια μου...Ελεγα στις φιλες μου για Βαρκελωνη και ελεγαν οχι και παλι οχι.Μην με ρωτησεις γιατι δεν ξερω;Αλλα τωρα θα εχω να πω και να πω αντε δειτε τι ωραια που ειναι παμε...περιμενω και αλλα.Μην με εγκαταλειψεις τωρα....please....
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.369
Likes
6.854
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Μετα την πρωινομεσημεριανή καταπόνηση στο ντιμπιντάμπο, λιγες ωρες οριζοντιοποίησης ηταν απαραιτητες. ενα στεναχωρο τηλεφωνημα για τα πατρια τεκταινώμενα με ψιλοαναστάτωσε... αφορμή ομως να κανω το μπανάκι μου, να παρω την φωτογραφική μου μηχανή και να ραμπλαγιάρω προς λιμανι μερια...

ξανα φυσικα διασχίζοντας την περιφημη ραμπλα απο την κορυφή μεχρι τα νυχια της,,, εχοντας τεράστιο ενδιαφερον να ανακαλύψω νεα θεατρικά ανθρωπινα αγαλματα...
και ανακάλυψα... Μια μαυροφερεμένη κυρια με μαυρια μαλια εχοντας στο χερι της ενα μαυρο κοράκι, θυμιζοντας σκηνή απο το εργο του τιμ μπαρτον και τον καβαλάρη χωρις κεφαλι νομιζω. μια τετοια εικονα γοτθική θυμιζε...
και λιγο πιο κάτω ενα τερας που θυμιζε μέδουσα. και φαινοταν οτι κοιμόταν. πηγα να ριζω τον οβολό μου και με κατατρομαξε εκτινασσοντας τα χερια της και κατι σαν φιδι προς το μέρος μου.
αυτοι οι καλλιτεχνες εκει ειναι κατι το μοναδικό και το κατι αλλο. οποιος και οποια δεν τους εχει δει, νομιζω οτι χανει!
στην συνέχεια εφτασα στο αγαλμα του Κολομβου λιγα μετρα πριν το λιμάνι.
Πω πω τι επιβλητικό χτισμα ειναι αυτό;
στην προηγουμενη επισκεψη μου των 3 σχεδων ημερων ειχε περασει απαρατηρητο. ανεβηκα επανω φωτογραφισα εφυγα. Δεν ειχα προσεξει την αγκυρα που ειναι τοποθετημένη στην κολονα του, δεν ειχα προσεξει τα τεραστια συνοδευτικα αγαλματα που την περιστοιχιζουνε...
Σκεφτηκα αμεσως: εμεις τι καναμε οταν αυτοι εχτιζαν αυτά τα σπουδιαα μνημεια; παραφράζοντας το δικο μας εμεις οταν χτιζαμε παρθενώνες τι κανανε οι.... και εδω συμπληρώνει ο καθενας οποια εθνικοτητα θελει...
Ειμασταν σκλαβωμενοι στην οθωμανική αυτοκρατορια αυτοαπαντησα!!!
εκατσα στην ακρη του δρομου και το χαζευα για αρκετα λεπτα απο πίσω!
Μετά σηκώθηκα και κατευθυνθηκα στην Ραμπλα ντε Μαρ, την ξυλοχτιστη αποβαθρα του λιμανιού. Εκατσα σε ενα παγκακι και χαζευα, το ιστιοφορο που ειναι μονιμα αραγμενο εκει, τα καραβια που σε λιγη ωρα θα αναχωρουσαν για τις Βαλεαριδες νησους, το εν θαλλασι ευρισκομενο παλικαρι ορθιο, σαν αγαλμα που χαζευε το παραπανω βαπόρια, τα Γκολοντρινας αδεια περιμενοντας τους αυριανους επισκεπτες για τις παραλιακες βολτες....
Αρχισα να μελαγχολω γιατι σκεφτηκα ξανα την πόλη μου που αν και εχει καποιες ομοιότητες με αυτη την Βαρκελώνη, ειναι σαν να εχει μεινει ο χρονος σε αυτη στάσιμος απο το μεσοπόλεμο και μετά!
Επειδη το στομαχάκι μου αρχισε να γουργουριζει ειπα να το ξεγελάσω παιρνοντας μια βάφλα με κανελα και ζαχαρη. αχ τι ωραια γλυκισμα; Γιατι και εμεις να μην εχουμε τετοια στην δική μας παραλία; Εμεις μονο καλαμπόκια συνηθως και πασατέμπο...

πήρα τα ποδαράκια μου και κατευθυνθηκα στο μαρεμαγκνουμ για μια τελευταια γυρα... εκει ειδα μια μπουτικ που αμέσως δεν κρατηθηκα και μπηκα μεσα... Αγορασα ενα κασκολ και ενα φανελάκι. Βρισκομουν στην FCBotiga, την μπουτικ της αγαπημενους μου ποδοσφαιρικής ομαδας μπαρτσελόνα! Μαζι με το φανελακι ζητησα να μου τυπωσουν και το νρ. 5 του Πουγιολ, της σημαιας αυτης της ομάδας... Ειναι αυτες αδυναμιες αγοριών!
Με το που βγηκα εξω ξανα απο το μαρεμαγκνουμ, διαπιστωσα οτι οι πρωτες σταγονες βροχης ηταν γεγονος...Βιαστικα κατευθυνθηκα προς ραμπλας μερια για να παρω το μετρο να κατεβω στην Λα Γκρασια, γρηγορα ενα μαμ με μπυρα καταλονικη και ταπας δεν θυμαμαι τι...

Υ.γ.: Θα προτεινα να τις αλλαξεις τις φιλες σου!:bleh: Ακου εκει λενε ξανα και ξανα οχι στην Βαρκελώνη. Πες τις οτι τις χαριζω εγω ενα ταξιδι, αν ερθουν εδω, την δουνε και περασει απο το μυαλο τους να πουνε οχι, το μετανιωσαμε... Εδω ουτε 2 επισκεψεις ειναι αρκετες για να την ευχαριστηθει κανεις.
 

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
τ ε λ ε ι α!εγω τιμπινταμπο δυστυχως δεν προλαβα να παω και βλεπω πως κακως επραξα.δεν πειραζει την επομενη φορα...τα ακουτε φιλες της marakixin?(που να τακουτε)!αναμενουμε την συνεχεια θανο,μαζι σου ramblajarουμε και μεις!
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.369
Likes
6.854
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Hola,

από την βροχερή σημερα Βαρκελώνη! Μου φαινεται οτι καποιος μάτιαξε αυτη την πολη και οσο εγω βρισκομαι εδω ηλιο χωρις συνεφα και βροχές ακομη δεν εχω δει... Οταν τον βρω θα τον πλακώσω στα,,,, τάπας, συγνωμη σφαλιάρες ηθελα να γράψω:haha:

Σημερα εζησα ενα ακομη ονειρο των ονείρων ω ονειρο!!!
Τι ηταν αυτο το σπιτι θεέ μου... Τι φαντασια, τι εμπνευση τι δημιουργηκότητα!
Πως καταφερε ανθρωπινος νους, ανθρωπινα χερια να δημιουργήσουν τετοιο κατασκευασμα;
Αντιγραφή της φυσης σε μια μορφη που αγγιζει το τελειο και μαλλον το ξεπερνάει...
Ειχα δει ενα αλλο σπιτι-ΚΑζα Μίλα , αλλο αυτό ηταν το ζενιθ της αρχιτεκτονικης ιδιοφυιας του Γκαουντί, του μεγαλου, τι μεγάλου, του ΜΕΓΑ καταλανού αρχιτέκτονα.

Η ταπεινότητα μου νιωθει εντελώς ανικανη και φτωχη να περιγραψει στο ελαχιστο πιστα αυτο που αντικρυσε, τα πλακάκια, τους τειχους, τις πορτες, το καμίνι, τις σκάλες, τις καμινάδες. Και αλλο να τα βλεπεις σε φωτο και αλλο απο κοντα.
Να γραψω αρχιτεκτονικό διαμάντι; Λιγο ειναι; Να γραψω αρχιτεκτονικη ιδιοφυια; Και αυτο μου μοιαζει λίγο. Ειλικρινα δεν μπορω να το αποδωσω πιστα.

Οι γυναικες αυτο το σπιτι θα πρεπει να το λατρεψουν γιατι διακοσμητικα και οχι μονο ειναι βγαλμένο απο ενα τρελλο ονειρο, βγαλμένο απο εναν αρχιτεκτονικό κήπο της Εδεμ.

Η καζα Μπατλιό ειναι ΤΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!
Μου τα χάλασε ο καιρός που απο το πρωι αρχισε να βρεχει εκνευριστικα, αλλα δεν με πτοησε το γεγονος. Μονο μου δημιουργησε μικροπροβλημα στην φωτογραφιση στους υπαιθριους χωρους: με το ενα χερι την ομπρελα με το αλλο χερι την φωτ. μηχανη. Ε απο ενα σημειο και μετα γινεται σπαστικό... Προσπαθησα για το καλυτερο. Η νεκροψια θα δειξει σε λιγο καιρό!
Φυσικα, θα γινει επισκεψη ξανα εδω, αν οχι το επομενη τετραημερο, στο επομενο ταξιδι εδώ το οποίο ειναι σιγουρο οτι θα ξαναγίνει. Και καπου αλλου διαβασα οτι 4 μέρες για Βαρκελώνη αρκούν. Ε, εχω να πω ουτε για αστειο να το πειτε αυτό.:haha:
Πόσες μερες χρειαζεται η Βαρκελώνη. Θα το γραψω οταν επιστρέψω αλλα σιγουρα πάνω απο 10

Από τα νεύρα μου λογω της βροχής πήρα το τρενο μετά και εφυγα. Πηγα να βρω την φιλη μου την Ερικα που μενει στο Καστελντεφέλς, λιγα χιλιομετρα δυτικα της Βαρκελώνης και ενα μερος παραθεριστικό και τωρα το χειμωνα πολυ ησυχο και ηρεμο . Θυμιζε αρκετα απο Μαλιμπου και εχει πολλούς πολλους φοινικες, τοσο διπλα στην θαλασσα οσο και στο χωριο που ειναι μακρυα απο την θαλασσα. Φαινεται θα τα λατρευουν και εδω τα φοινικοδεντρα Εδω μενουν και εμεναν Ροναλντινιο Μεσι, Μαραντόνα, και λοιποι αστερες της μπάλας και αστερες της τοπικης και παγκοσμιας σοου μπιζ. πχ Αντονι Κουιν
Αφου φαγαμε σε αργεντινικο εστιατόριο, μετα καναμε μια υπεροχη βολτα κατα μηκος της ακτης συζητωντας για τα δρωμενα στις δυο χωρες, π.χ επεισοδια σε μας, κοινωνικές αδικιες στο συνταξιοδοτικό τους εδω. και φυσικα συζητησαμε για ταξιδια, δινοντας με αρκετα tipps για προορισμους περιξ της Βαρκελώνης...

Αυτα τα ολιγα και σημερα απο μια βροχερη το πρωι και μεσημερι και συννεφιασμενη βραδυατικα Βαρκελώνη

Bona nit!

Y.Γ.: μαλλον τα 2 γκιγκαμπαιτ ειναι λιγα για να μπορεσω να φωτογραφισω ολα αυτα που βλέπω... Εδω σε ενα μαγαζι βιτρινα στεκεσαι και θελεις 10 φωτογραφιες. Σε ενα τετραγωνο οικοδομικο και γεμιζεις μια καρτα των 128ΜΒ.
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Αχ... πολύ όμορφη η περιγραφή σου! Μας κάνεις και τα ξαναζούμε από την αρχή...κι αν τα βιώνει η Σκιουρίνα που πήγε πριν 3 εβδομάδες...φανταστείτε την δική μου κατάσταση που ακόμη δεν έχω επιστρέψει και ο φόρτος εργασίας που συνάντησα εδώ μου βγάζει ακόμη μεγαλύτερη άρνηση να το πιστέψω ότι είμαι πίσω!

Δυστυχώς δεν πρόλαβα ούτε εγώ να πάω στο Τιμπιντάμπο, αλλά που θα μου πάει; Κάποια στιγμή θα ξαναπάω πιο οργανωμένος!

Εύχομαι πραγματικά να φτιάξει ο καιρός εκεί... μάλλον εμείς σταθήκαμε πιο τυχεροί σε αυτό το σημείο, αφού είχαμε πολύ καλό καιρό χωρίς σταγόνα βροχής. Η μόνη μέρα που μας ταλαιπώρησε λίγο ήταν η πρώτη μέρα που είχε παγωμένο και αρκετά δυνατό αέρα! Την τελευταία μας μέρα επίσης είχε ψυχράνει και πάλι λίγο και είχε πολύ υγρασία. Τις υπόλοιπες 3 μέρες όμως ήταν καθαρά ανοιξιάτικος ο καιρός.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.785
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom