Αγκιστρο Σερρών, μπανιο σαν αυτοκράτορες!!!

thanosth

Member
Μηνύματα
3.369
Likes
6.854
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Tην Δευτέρα που μας πέρασε, επισκέφτηκα με φίλους, το Αγκιστρο Σερρών για να κανουμε χαμαμ.
Ενα μικρο και ησυχο χωριουδάκι, δίπλα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα του Προμαχώνα στο νομό Σερρών, που απέχει 8 χιλιομετρα απο τον Προμαχώνα, και 120 χιλ περιπου απο Θεσσαλονικη(το πολύ 1,5 ωρα οδικώς).
Το Αγκιστρο φημιζεται για το χαμαμ που μπορει να απολαυσει ο επισκέπτης εκει.
Χρονια πολλά ειχα να το επισκεφτώ.
Την περασμενη δευτερα η χρόνια μου αυτη επιθυμια για χαμαμ πηρε σαρκα και οστά...
Αφου μια αγαπημένη μου συγγενης μας ειχε κλεισει ραντεβου για τη χρηση του χαμαμ, φτασαμε το μεσημέρι γυρω στις 14:30 εκει...
Προηγουμένως ειχαμε επισκεφτει το εμπορικο κεντρο που υπαρχει λιγο πριν τον Προμαχώνα, για μια βολτα και καφε..
Απο τη ρεσεψιον μας ειπανε να παμε στην πισινα 1, υπαρχουνε αλλες 3, πληρώνοντας 5 ευρώ το άτομο για μισή ωρα χαμάμ
Οταν μπηκαμε στην πισινα, η αισθηση ηταν τοσο υπεροχη αξεχαστη και ανεπανάληπτη, που δεν θελαμε να φυγουμε με τιποτα απο κει...
Ενα νερό αναβλύζων, και θερμοκρασία ανω των 40 βαθμών σε κανει να νιωθεις να κανεις μπανιο, οπως εκαναν αυτοκρατορες ρωμαικοι και βυζαντινοι.
Κάποιοι φίλοι επειδή επρεπε να αναχωρήσουν για Αθηνα, μετα απο μιση ωρα πηραν τον δρομο της επιστροφης.
Οι υπόλοιποι αποφασίσαμε να μεινουμε εκει. Μειναμε στο γειτονικο ξενοδοχειο "Ξυλινο Χωριο" για μια βραδυα σε ενα ξυλινο περιβάλλον, χωροι με πολυ μερακοι διακοσμημένοι και φτιαγμένοι. Τιμη διανυκτέρευσης 60
Ευρω για δίκλινο... Αξιζει να μεινει κανεις και στην σουιτα με 130 ευρω,η οποια διαθετει τζακι, 2 τιβι πλασμα, υδρομασάζ και αλλα κομφόρ. Ειχαμε την τύχη να διαμεινουμε σε μια τετοια σουίτα...
Πριν παμε για νανι, ξανακάναμε χαμαμ που ηταν οτι πιο χαλαρωτικό εχουμε βιώσει.
Την επομενη το πρωι φυσικα καναμε ξανα χαμαμ πριν αναχωρησουμε για Θεσσαλονικη...

Ειναι μια εμπειρία που οποιος τη βιωσει, δεν θέλει να του λείψει.
Οποιος πηγαίνει εκει, ενα ειναι σιγουρο: θα ξαναπάει...
Για αυτο το λόγο, δύσκολο βρισκεις ελευθερη πισινα τα Σαββατοκυριακα. Θα πρέπει τουλάχιστον σχεδον μια βδομάδα πριν, αν οχι και μήνα, να κλεισεις ραντεβου.
Αυτά για αρχή!!!
Πάντως Α-Ξ-Ι-Ζ-Ε-Ι:clap::cool:
Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΕΡΡΕΣ,HOTEL SERRES,ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ - Ιαματική πηγή Αγκίστρου Σερρών - Χαμάμ
 

Attachments

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Νομιζω οτι εζησες μια καλη εμπειρια.Προσωπικα δεν εχω παει αλλα ειχα δει το "Ταξιδευοντας" με τη Μαγια Τσοκλη οταν επισκεφτηκε την περιοχη.Τα Χριστουγεννα που πηγα στη Βουλγαρια επισκεφτηκα το χωριο του Προμαχωνα,δηλαδη εφτασα μια ανασα απο το Αγκιστρο,αλλα δεν το επισκεφτηκα γιατι δεν ειχα χρονο.
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Ωραία πράματα.
Γενικά υπάρχουν πολλές καλές ιδέες κοντά στα σύνορα.
Στο ¨Αγγιστρο υπήρχε και ενα εκτροφείο πέστροφας παλιότερα. (Η καπνιστή είναι υπέροχο έδεσμα).
Κατά μήκος των συνόρων δυτικότερα, αξίζει μια βόλτα στα Πορόϊα, στη Δοϊράνη και στα λουτρά του Πόζαρ ( στο χωριό Λουτράκι της Αριδαίας, στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν)
Εκεί υπάρχουν ωραιότατα θερμά λουτρά ( εσωτερικές πισίνες) και μια μεγάλη ανοιχτή.
Αν τυχόν συμπέσει να χιονίζει κιόλας, τότε το μπάνιο στην πισίνα ειναι ανεπανάληπτο.
Στην ίδια περιοχή υπάρχουν πολλά καταλυματα και πλήθος καλών φαγάδικων
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.369
Likes
6.854
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Νομιζω οτι εζησες μια καλη εμπειρια....
Οχι απλώς καλή,
αλλά ΣΟΥΠΕΡ!!!:clap::clap:

Η περιοχη ήταν χιονισμένη και οταν πηγαμε εμεις αρχισαν να λιώνουν τα χιόνια, ειχαμε την εντυπωση οτι ειμασταν σε κανέναν ελβετικο ορεινο χωριο.

Στην περιοχή κοντά, διπλα στο δρομο Προμαχωνα Σερρων βρίσκεται επισης και το οχυρό του Ρούπελ που συνιστάται για επίσκεψη.
Ναι υπαρχει λιγο πριν το Αγκιστρο μια μοναδα εκτροφής για Πέστροφα, που λειτουργει και ως ταβέρνα, το χειμώνα ομως μονο τα Σαββατοκυριακα.
Και μιας και έγινε ο λογος για φαϊ, ξεχασα να αναφέρω οτι καθήσαμε για φαγητό στην χασαποταβέρνα της κυρά Μαριώς μεσα στο Αγκιστρο. Αριστη αξιόλογη γαστριμαργική πρόταση. Περιβάλλον πολυ ωραιο, φαγητά φτηνά και καλά, κρεατικά αρίστης ποιότητας και μια οικοδέσποινα που σε προσέχει αυτοπροσώπως να μη λείψει τίποτα απο το τραπέζι...
Εμεις πάντως το απολαύσαμε το φαγητό μας εκεί...
 

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Βρεθηκα εκει 22 και 26 Δεκεμβριου.Εφτασα μεχρι την πλατεια του χωριου Προμαχωνα(ξερεις εκεινη με το μνημειο διπλα στο δημαρχειο)και πραγματικα ειχε αρκετο χιονι.Ηθελα να παω στο outlet αλλα τελικα δεν πηγα.Οταν επεστρεφα ειδα την ταμπελα για το οχυρο Ρουπελ και πραγματικα σκεφτηκα να το επισκεφτω αλλα η ταμπελα δεν εγραφε χιλιομετρα.Εψαχνα και για βενζιναδικο οποτε φοβηθηκα μην ειναι μακρια και εφυγα.Μολις εφτασα στο Σιδηροκαστρο κοιταξα το χαρτη και ειδα οτι ηταν μολις 4 km.Επισης εκανα μια μικρη επισκεψη και σταση για φαγητο στις Σερρες.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ωραία εμπειρία Θάνο. Ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες μαζί μας. :clap:

ΥΓ. Μετέφερα το θέμα στο φόρουμ των ταξιδιωτικών ιστοριών, και πρόσθεσα και μια φωτογραφία. :)
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.964
Likes
9.356
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Τελειο ακουγεται..σαν σπα. Ωραιεs οι πληροφοριεs (λεπτομερειεs-τιμεs) που μοιραστηκεs μαζι μαs :)
Σερρεs-Δραμα ειναι μια περιοχη που δεν εχω παει ακομα και θελω πολυ.
 

jimmys

Member
Μηνύματα
42
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
ΚΡΙΜΑΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Που αλλου? ΤHAILAND
Καποτε πηγαινα καθε εβδομαδα στο Αγκιστρο,τωρα ουτε θελω να μαθω τι εγινε εκει.Δυστηχως οπου βαζει το χερι του ο νεοελληνας αυτα τα αποτελεσματα φερνει.Καποτε ειχε μονο ζευγαρακια,τρελοπαρεες και παπουδες απο το χωριο να κανουν μπανιο και τωρα βλεπεις τις κυριες με την γουνα και απο εξω ολο μερσεντες και τζηπ πολυτελειας!!! ε οχι ομως να δωσω ολοκληρα 130 ευρω για ενα δωματιο της αρεσκειας μου!!!! εμεις οι ιδιοι καταστρεφουμε τον τουρισμο.Οσο για το παλιο χαμαμ δεν λεω ειναι απ τα κορυφαια στην ελλαδα,αλλα ολα τα αλλα με χαλανε πολυ.Εδω και χρονια με την παρεα μου ριξαμε μαυρη πετρα στο αγκιστρο και πηγαινουμε στον καταραχτη του ποζαρ που ολα τα χαμαμ τις Ελλαδος ειναι απλως οδοντοκρεμες μπροστα του!!!Για να μην πουμε ποσο πιο φτηνα ειναι τα δωματια και οι ποιοτικες ταβερνες στο λουτρακι.
 

Doug

Member
Μηνύματα
518
Likes
2
πηγαινουμε στον καταραχτη του ποζαρ που ολα τα χαμαμ τις Ελλαδος ειναι απλως οδοντοκρεμες μπροστα του!!!Για να μην πουμε ποσο πιο φτηνα ειναι τα δωματια και οι ποιοτικες ταβερνες στο λουτρακι.
Πραγματι λουτρα Ποζαρ "ολα τα λεφτα''!!!:clap:
Εχω παει δυο φορες και περασα φανταστικα!!
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.369
Likes
6.854
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO

-Καποτε πηγαινα καθε εβδομαδα στο Αγκιστρο,τωρα ουτε θελω να μαθω τι εγινε εκει.Δυστηχως οπου βαζει το χερι του ο νεοελληνας αυτα τα αποτελεσματα φερνει.Καποτε ειχε μονο ζευγαρακια,τρελοπαρεες και παπουδες απο το χωριο να κανουν μπανιο και τωρα βλεπεις τις κυριες με την γουνα και απο εξω ολο μερσεντες και τζηπ πολυτελειας!!!
Απάντηση:
οπως προανέφερα πηγα στο Αγκιστρο τη μέρα μετά τα Θεοφάνεια, και δεν ειδα καμία κυρία με γούνα, και φυσικα εξω δεν ηταν όλο Μερσεντές και τζίπ πολυτελείας. Ούτε μας χάλασε πολυ Και φυσικα δεν ταξιδεψαμε προς τα εκει ουτε με πολυτελές τζιπ, ουτε με μερτσνεντικο η παρόμοιο πολυτελές αυτοκινητο
Εχω ακουσει φυσικα για τον χαμό που γίνεται εκει τα Σαββατοκυριακα, αλλα η εικονα που δινεις εσυ με τα παραπάνω σου λογια ειναι εντελώς αρνητική...


-ε οχι ομως να δωσω ολοκληρα 130 ευρω για ενα δωματιο της αρεσκειας μου!!!! εμεις οι ιδιοι καταστρεφουμε τον τουρισμο.Οσο για το παλιο χαμαμ δεν λεω ειναι απ τα κορυφαια στην ελλαδα,αλλα ολα τα αλλα με χαλανε πολυ.Εδω και χρονια με την παρεα μου ριξαμε μαυρη πετρα στο αγκιστρο και πηγαινουμε στον καταραχτη του ποζαρ που ολα τα χαμαμ τις Ελλαδος ειναι απλως οδοντοκρεμες μπροστα του!!!Για να μην πουμε ποσο πιο φτηνα ειναι τα δωματια και οι ποιοτικες ταβερνες στο λουτρακι.
Απάντηση:
Αναρωτιέμαι επίσης γιατι αναφέρεις τα 130 ευρώ για ενα δωμάτιο και οχι τα 60 που έγραψα για το δωματιο που κοστιζει στα δυο ξενοδοχεία που ρωτησα. Το 130 αναφέρεται σε σουιτα στο Ξυλινο χωριο, που πιστευω οτι τα αξιζει... Και να αναφέρω εδώ οτι λογω μπερδεματος με τα δωματια οι ανθρωποι εκει μας εβαλαν στην σουίτα πληρώνοντας 70 ευρώ, κάτι σαν μικρή αποζημίωση.

Επι τη ευκαιρία θα σου πρότεινα να ανοίξεις αλλη ενοτητα για τα λουτρά στο Πόζαρ, να μας πεις εκει την δικη σου ταξιδιωτική ιστορια, και να μας πεις και τις τιμές εκεί. Να παμε και εκει να δουμε και να συγκρινουμε...

Υ.Γ.: Το περασμένο Σαββατο ημουν Καιμακτσαλαν που ειναι κοντά στα Λουτρα του Πόζαρ. Η εικονα που περιγράφεις επανω με τα πολλα μερσεντικα και τζιπ και τις κυριίες με τις γουνες την αντικρυσα εκεί. Αναρωτιέμαι ολοι αυτοι δεν πηγαινουν στα Λουτρά του ΠόζαΡ που απέχουν κατι λιγα χιλιομετρα απο το Χιονοδρομικό. Εκει δεν πλάκωσαν ακόμη οι νεόπλουτοι Νεοέλληνες:roll:;

Ετσι απλά και φιλικά
:cool:
 

Doug

Member
Μηνύματα
518
Likes
2
Ηey, men Relax!!!
Δεν χρειαζονται αντιπαραθεσεις και συγκρισεις.Το καθε μερος ειναι μοναδικο και εχει τη δικη του μαγεια,ποιος ο λογος να τα συγκρινουμε?;)
Οσον αφορα τα τζιπ,τις μερσεντες και τις γουνες ανθρωποι ειναι και αυτοι με δικαιωμα στα ταξιδια!Εξαλλου που το περιεργο ?Εχει γεμισει η Ελλαδα με νεοπλουτους,κυριλε αυτοκινητα κτλ
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.369
Likes
6.854
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Και εδώ μπορείτε να δείτε κάποιες φωτογραφίες απο τους εξωτερικούς χώρους στο Αγκιστρο Σερρών...
http://www.travelstories.gr/photo/showgallery.php?cat=19

Υ.Γ.: η φωτογράφηση στους εσωτερικούς χώρους του χαμάμ ήταν από δύσκολη εως αδύνατη, λόγω συνθηκών χώρου! Ειχα και την ατυχία να μου τελειώσουν και οι υποβρύχιες φωτογραφικές μηχανές μιας χρήσης απο το καλοκαίρι, με τις οποίες θα ήταν εφικτή η φωτογράφιση:haha:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.170
Μηνύματα
882.792
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom