Αεροπορικές εταιρείες γιά άγονες γραμμές

fotast

Member
Μηνύματα
9.373
Likes
14.280
Στις 12 το μεσημέρι έληξε η προθεσμία υποβολής προσφορών στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εταιρίες που προσήλθαν και κατέθεσαν φακέλους είναι οι ακόλουθες: Aegean Airlines [AGNr.AT] , Astra Airlines, Athens Airways, Carpat Air, Hellas Jet Olympic Air και Sky Express.

Γνωρίζουμε τίς τρείς καί κάτι έχει γράψει κάποιος γιά Hellas Jet.

Οί υπόλοιπες????
 
Last edited by a moderator:

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
astra airlines:η πρώτη αεροπορική από Θεσσαλονίκη!εκτελεί πτήσεις τσάρτερ στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
carpat air:ρουμανική εταιρία,μάλλον κάνει μόνο ένα δρομολόγιο προς το παρόν:ATH-TSR(Timisoara)
sky express:έδρα το Ηράκλειο!έχει πτήσεις προς πολλά περιφερειακά αεροδρόμια(Πάτρα,Καλαμάτα,Ρόδο....)χρησιμοποιεί μικρά αεροπλάνα(19 θέσεων)και παρέχει υπηρεσίες αεροταξί,μεταφοράς ασθενών,μεταφορές εμπορευμάτων,οργανωμένων εκδρομών
,πτήσεις VIP!!!!και τελικά όσοι θέλουν και μπορούν έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μαζί της μια ιδιωτική πτήση!;)
 

evripidis

Member
Μηνύματα
24
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
ΑΪΒΑΛΙ
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Για την Sky Express πάντως έχω ακούσει καλά λόγια, και σε χειμερινά δρομολόγια που γινόταν από Λέσβο - Κρήτη. Ο "φόβος" των περισσοτέρων ήταν πως είναι μικρά, όπως ειπώθηκε, τα αεροπλάνα.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Αποτελέσματα διαγωνισμού για τις άγονες μέχρι τον Μάρτιο του 2010...

Olympic Air

Αθήνα προς Κάλυμνο-Λέρο-Μήλο-Αστυπάλαια-Νάξο-Πάρο
Ροδο προς Κάρπαθο-Κάσο-Σητεια-Κω-Λέρο-Αστυπάλαια-Καστελόριζο

Athens Airways:

Αθηνα προς Κύθηρα-Σκιάθο-Ικαρία-Κάρπαθο
Θεσ/νικη προς Σάμο-Χίο-Κέρκυρα
Σητεία προς Αλεξανδρούπολη-Πρέβεζα
Κέρκυρα προς Πρεβεζα-Κεφαλλονια-Ζακυνθος

Skyexpress:

Αθήνα προς Σητεία-Σκύρο
Θεσ/νικη προς Καλαμάτα-Σκύρο
Λήμνος προς Μυτιλήνη-Χιο-Σάμος-Ρόδο
 

Christian

Member
Μηνύματα
595
Likes
95
ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ

Εισαγγελική έρευνα προκάλεσαν οι αιτιάσεις της MIG​

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις αναθέσεις των επιδοτούμενων αεροπορικών γραμμών, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, μετά τις καταγγελίες του προέδρου της «Olympic Air» Α. Βγενόπουλου, τις οποίες η κυβέρνηση έχει παραπέμψει στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος από τα μέλη της επιτροπής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), που διενήργησε το διαγωνισμό, ενώ θα διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Ν. Σηφουνάκη.
Προσφυγή στη Δικαιοσύνη προανήγγειλε και ο Α. Βγενόπουλος, καλώντας ταυτόχρονα σε παραίτηση τον διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Η προσφυγή στρέφεται κατά παντός υπευθύνου στην ΥΠΑ, καθώς, όπως υποστηρίζει ο Α. Βγενόπουλους, στα Δελτία Τύπου που εξέδωσε η Υπηρεσία, «εμπεριέχονται λανθασμένοι νομικοί ισχυρισμοί αλλά και, κυρίως, ανακριβή στοιχεία και δυσφημιστικές εκφράσεις κατά της εταιρείας μας».
Υπενθυμίζεται ότι το «ξεσπάθωμα» Βγενόπουλου προκάλεσε ο αποκλεισμός της εταιρείας του «Olympic Air» από το διαγωνισμό για την ανάθεση 16 - σε σύνολο 24 - επιδοτούμενων αεροπορικών γραμμών. Η εκτέλεση των πτήσεων αυτών ανατέθηκε προσωρινά για τους επόμενους τέσσερις μήνες, σε δύο άλλες εταιρείες, με κρατική επιδότηση 2,2 εκατ. ευρώ. Η «Οlympic Αir» είχε διεκδικήσει να αναλάβει τις 16 γραμμές χωρίς επιδότηση, ενώ για τις υπόλοιπες οκτώ, ζητούσε επιδότηση 5,9 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΥΠΑ, η «Olympic Air» απορρίφθηκε από το διαγωνισμό επειδή «σε κάθε οικονομική προσφορά δήλωνε εγγράφως ότι τελεί υπό τον όρο της ταυτόχρονης αποδοχής των οικονομικών προσφορών για το σύνολο των 24 γραμμών... ενώ η προσφορά για τις οκτώ γραμμές, είναι μεγαλύτερη κατά 1,1 εκατ. ευρώ από το καταβληθέν αντιστάθμισμα στις OA το αντίστοιχο περσινό διάστημα».
Η ουσία, πάντως, είναι ότι η όποια αντιπαράθεση κυβέρνησης και Α. Βγενόπουλου, γίνεται σε βάρος 850 εργαζομένων, καθώς ο επιχειρηματίας έχει προαναγγείλει ήδη την απόλυσή τους εάν δεν αναλάβει την εκτέλεση των 24 επιδοτούμενων δρομολογίων, ενώ η κυβέρνηση απλά αναγνωρίζει το δικαίωμα του να καθορίσει ο ίδιος την τύχη των εργαζομένων, ανάλογα με τις επιχειρηματικές του κινήσεις.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : Εισαγγελική έρευνα προκάλεσαν οι αιτιάσεις της MIG
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Παιδιά επειδή μένω Κάρπαθο και έμαθα φυσικά ότι τη γραμμή την πήρε η athens airways, τί ρόλο βαράει; Πάντως, ο γκαντέμης, μιά που κέρδισα τη silver της Olympic αυτό ήταν, δε θα κάνω ταξίδι μου φαίνεται με την Olympic... Τί να πώ... Και μπήκα στο site της athens και δεν έχουν βάλει ακόμα τα δρομολόγια, ελπίζω να έχει τακτοποιηθεί μέχρι αύριο το ζήτημα!!!
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.487
Likes
7.969
Από την ερχόμενη Τρίτη 1η Δεκεμβρίου έως και τις 27 Μαρτίου ξεκινά η εκτέλεση δέκα από τις τακτικές αεροπορικές άγονες γραμμές από την εταιρεία Athens Airways, όπως κατοχυρώθηκε από την υπογραφή της σχετικής. Οι γραμμές που θα εξυπηρετήσει η εταιρεία είναι οι εξής:
Αθήνα – Ικαρία
Θεσσαλονίκη – Χίος
Αλεξανδρούπολη – Σητεία
Άκτιο – Σητεία
Αθήνα – Κύθηρα
Αθήνα – Κάρπαθος
Αθήνα – Σκιάθος
Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα
Κέρκυρα – Ακτιο – Κεφαλονιά – Ζάκυνθος
Θεσσαλονίκη – Σάμος.
 
Last edited by a moderator:

Evelpistos

Member
Μηνύματα
12
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
βιρμανια
Στις 12 το μεσημέρι έληξε η προθεσμία υποβολής προσφορών στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εταιρίες που προσήλθαν και κατέθεσαν φακέλους είναι οι ακόλουθες: Aegean Airlines [AGNr.AT] , Astra Airlines, Athens Airways, Carpat Air, Hellas Jet Olympic Air και Sky Express.

Γνωρίζουμε τίς τρείς καί κάτι έχει γράψει κάποιος γιά Hellas Jet.

Οί υπόλοιπες????
Λοιπον..................μονο ολυμπιακη....και Αιγαιον ....οι αλλες ειναι μικρες....
 
Last edited by a moderator:

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Kαι επίσημα... από 1ης Απριλίου

Αθήνα – Σητεία , Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα... στην Aegean 5X

και Αθήνα - Καλαμάτα όπως είχα γράψει από καιρό δύο φορές την ημέρα για το καλοκαίρι...
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Kαι επίσημα... από 1ης Απριλίου

Αθήνα – Σητεία , Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα... στην Aegean 5X

και Αθήνα - Καλαμάτα όπως είχα γράψει από καιρό δύο φορές την ημέρα για το καλοκαίρι...
Σωστά όλα αυτά και συμπληρώνω ότι από 7 Απριλίου κόβει τα δρομολόγια για Κεφαλονιά και Λήμνο.

Αντιγράφω από το troktiko:
Η AEGEAN ανακοινώνει ότι από τις 14 Μαϊου 2010 θα συνδέει την Αθήνα με την Καλαμάτα με μία πτήση την ημέρα ενώ από 20 Μαϊου 2010 οι πτήσεις θα αυξηθούν σε 2 την ημέρα. Το δρομολόγιο αυτό θα λειτουργήσει για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια διακοπής. Η κάλυψή του γίνεται δυνατή λόγω της συμφωνίας της AEGEAN με την εταιρεία Τ.Ε.ΜΕΣ Α.Ε. η οποία πραγματοποιεί μία...

πολύ σημαντική επένδυση στην Μεσσηνία και θα συμβάλει σημαντικά στην αεροπορική σύνδεση της Νοτίου και Δυτικής Πελοπονήσου με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Αξίζει να τονιστεί ότι για πρώτη φορά υπάρχει συνεργασία αεροπορικής εταιρείας με τουριστικό προορισμό για την από κοινού ανάπτυξη νέας γραμμής στο εσωτερικό της χώρας.

Παράλληλα με βάση τον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από το ελληνικό Δημόσιο για την εκμετάλλευση τακτικών αεροπορικών γραμμών στις οποίες έχουν επιβληθεί υποχρεώσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας (άγονων γραμμών) μέχρι στιγμής στην AEGEAN έχουν κατοχυρωθεί οι γραμμές Αθήνα – Σητεία και Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα, στις οποίες η εταιρεία ήταν ο μοναδικός μειοδότης με μηδενικό οικονομικό αντιστάθμισμα. Η AEGEAN θα ξεκινήσει πτήσεις στις ως άνω γραμμές από την 1η Απριλίου. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που οι ως άνω άγονες γραμμές θα εκτελούνται με μηδενικό τίμημα ενώ η προσφορά θέσεων θα είναι υπερδιπλάσια από αυτή που ορίζει ο κανονισμός.

Για τις γραμμές Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη – Σάμος και Θεσσαλονίκη – Χίος, που η AEGEAN μειοδότησε αιτούμενη μηδενικό τίμημα αλλά υπάρχουν και άλλοι διαγωνιζόμενοι που επίσης δεν ζήτησαν τίμημα, η έκβαση του διαγωνισμού αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι την Πέμπτη. Για τις ως άνω γραμμές η AEGEAN προτίθεται, μετά την ενδεχόμενη κατοχύρωσή τους, να προβεί σε άμεση προσφορά 20.000 θέσεων στον χαμηλότερο ναύλο των 39 ευρώ που αντανακλά περίπου στο 50% του μέγιστου ναύλου δρομολογίων άγονων γραμμών που προβλέπεται από την διαδικασία και που ίσχυε μέχρι σήμερα.
Σκοπός της εταιρείας με την προσφορά αυτή, που δίδεται για πρώτη φορά, είναι να αυξηθεί η επιβατική κίνηση, να βοηθηθούν οι τοπικές κοινωνίες και να αξιοποιηθούν οι υπερδιπλάσιες από τις προβλεπόμενες από την προκήρυξη παρεχόμενες θέσεις.
Η AEGEAN έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ενίσχυση του δικτύου της από Θεσσαλονίκη με τις ως άνω γραμμές, αφενός γιατί η εταιρεία διαθέτει ήδη σημαντικό δίκτυο εσωτερικού και εξωτερικού και αφετέρου γιατί οι συνδυασμοί των δρομολογίων που προσφέρει θα μπορούν να δώσουν πολλαπλάσιες δυνατότητες στους επιβάτες και άλλων περιοχών της περιφέρειας.

Στο πλαίσιο της αναδιάταξης του δικτύου της για εμπορικούς αλλά και οικονομικούς λόγους και με βάση την συνολική παρεχόμενη χωρητικότητα στην αγορά, η εταιρεία διακόπτει από τις 7 Απριλίου τις πτήσεις προς Λήμνο και Κεφαλονιά. Οι επιβάτες που επηρεάζονται από τις ως άνω περικοπές έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν εναλλακτικές συνδέσεις, τις οποίες θα τους προσφέρει η AEGEAN μέσω άλλων εταιρειών ή να εξαργυρώσουν τα εισιτήρια τα οποία έχουν ήδη εκδώσει.

Νέοι προορισμοί και δρομολόγια της AEGEAN

Αθήνα – Καλαμάτα 2 πτήσεις καθημερινά
Αθήνα – Σητεία 5 πτήσεις την εβδομάδα
Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα 5 πτήσεις την εβδομάδα
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Αυτή είναι η επίσημη ανακοίνωση της Α3... πάλι για δικό τους το πλάσαραν? αν βέβαια οι "δημοσιογράφοι" του συγκεκριμένου site έκαναν σοβαρό ρεπορτάζ θα ανακάλυπταν όπως σας έχω ήδη πει οτι εκτός της Λήμνου και της Κεφαλονιάς θα κοπούν και η Σόφια και το Βουκουρέστι... αλλά τι ψάχνω να βρω τώρα...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.293
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom