Αθήνα-Πειραιάς Ταξιδιωτικός οδηγός

Dancing Queen

Member
Μηνύματα
94
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αυστραλία
Kαλημερα στους αναγνωστες του site. Ειναι η πρωτη φορα που θα ζητησω τη βοηθεα σας για έναν ταξιδιωτικο προορισμο που ενώ πιστευα πως ισως εβρισκα καποιες χρησιμες πληροφοριες προς μεγαλη μου εκπληξη ειδα ότι δεν εχει αναφερθει κανενας. Ζητω πληροφοριες για Αθηνα και Πειραια. Είναι λογικο βεβαια να μην υπαρχουν πληροφοριες, αφου φανταζομαι το μεγαλυτερο ποσοστο των μελων αλλα και αναγνωστων του site είστε Αθηναιοι οποτε η Αθηνα δεν αποτελει ταξιδιωτικο προορισμο για εσας, παρα μονο για εμας που δε ζουμε Αθηνα, και όταν ερχομαστε απαιτειται να κανουμε μια προετοιμασια σχεδον αναλογη με αυτην του εξωτερικου (μιλαω και από οικονομικης πλευρας). Δε θελω να σας κουρασω μπαινω στην ουσια.
Θα ειμαι Αθηνα για σχεδον 2 εβδομαδες από 6 Οκτωβρη και μετα για επαγγελματικους λογους, Εκτος αυτου θα πρεπει να γινω ξεναγος σε έναν γνωστο μου από το εξωτερικο. Θα μενω σε ξενοδοχειο στο Σταθμο Λαρισης πολύ κοντα στην αντιστοιχη σταση μετρο. Εχω ερθει Αθηνα καποιες φορες και ομολογω ότι μπορω να κινηθω ανετα με όλα τα μεσα μαζικης μεταφορας (μετρο, λεωφορεια, τραμ, αεροδρομια, λιμανια κλπ) αλλωστε εχω κυκλοφορησει μονη σε αρκετες μεγαλες ευρωπαικες πρωτευουσες οποτε τιποτα δε με τρομαζει, αλλωστε ρωτωντας πας στη πολη. Αυτό που θα ηθελα από εσας (γι αυτό και αλλωστε κατεφυγα στη γνωμη σας και δεν αναζητησα καποια γενικα τουριστικα site για την Αθηνα που τετοια υπαρχουν παρα πολλα ) είναι καποιες συγκεκριμενες χρησιμες πληροφοριες για φαγητο, διασκεδαση, αξιοθεατα τοσο σε Αθηνα οσο και σε Πειραια περα από τα κλασσικα Ακροπολη, συνταγμα, Θησειο και αν μπορειτε να μου προτεινετε καποια μονοημερη εκδρομη σε νησι του αργοσαρωνικου Αιγινα ή Υδρα. Για να σας βοηθησω θετω τα παρακατω ερωτηματα και μπορειτε να στελνετε πληροφοριες στην αντιστοιχη κατηγορια. Πιστευω ότι ο παρακατω ταξιδιωτικος οδηγος θα είναι πολύ χρησιμος για ολους εμας που δε ζουμε Αθηνα και ερχομαστε καποιες φορες το χρονο για δουλειες ή διασκεδαση γιατι θα περιεχει συμβουλες και πληροφοριες καθως και αποφυγη κακοτοπιων, από ολους εσας που ζειτε και αναπνεετε σε αυτή την πολη και εχετε επισκεφτει τα αντιστοιχα μερη και τα ξερετε από πρωτο χερι. Επισης ζητω τη συνδρομη, από όλους εσας που δεν ειστε από Αθηνα αλλα γνωριζετε πραματα και καταστασεις.
Α. ΑΘΗΝΑ
1. Αξιοθεατα
ΑΚΡΟΠΛΗ : Εχω ανεβει στην Ακροπολη ηδη μια φορα από ότι θυμαμαι το εισητηριο κοστιζε 12 ευρω και ειχες τη δυνατοτητα να πεισκεφτεις και καποιους αλλους αρχαιολογικους χωρους στο Θησειο. Το νέο μουσειο Ακροπολης γνωριζω πως θα ανοιξει Φεβρουαριο με Μαρτιο οποτε βαλτε Απριλιο για να ειμαστε μεσα.
ΣΥΝΤΑΓΜΑ : Μηπως ξερει κανεις σας κάθε ποτε αλλαζει η φρουρα? Νομιζω κάθε 1 ωρα, αλλα το καλυτερο τελετουργικο μηπως είναι στην αλλαγη της φρουρας στις 12 το μεσημερι?
ΒΟΥΛΗ : Ειχα προσπαθησει και παλοιοτερα να μπω μεσα αλλα δεν μου επιτρεψανε, μου ειχανε πει πως απαγορευεται η εισοδος στο κοινο, παρα μονο στα πλαισια καποιας εκθεσης επιτρεπεται. Γνωριζετε αν εχει αλλαξει κατι και αν γενικα αξιζει κανεις να την επισκεφθει?
ΜΟΥΣΕΙΑ : Από μουσεια δε γνωριζω τιποτε, δεν εχω επισκεφθει ποτε κανενα παρα μονο το παλαιο μουσειο Ακροπολης επανω στο βραχο το οποιο ομολογω για το επιπεδο των εκθεματων δεν μου ειχε κανει ιδιαιτερη εντυπωση, ελπιζω το νέο να αξιζει. Αν πιστευετε ότι αξιζει καποιο μουσειο να το επισκεφθουμε απογευματινες ωρες παρακαλω ενημερωστε με.
ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ – ΠΛΑΚΑ : Το μοναστηρακι λειτουργει οντως μονο Κυριακη πρωι ή μπορουμε να το επισκεφθουμε και καποια άλλη μερα?
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ : Γνωριζω ότι όλα τα παραπανω κλασσικα αξιοθεατα υπεστησαν ένα lifting ενόψει ολυμπιακων αγωνων, Αξιζει η βολτα στον Εθνικο Κήπο?
ΖΑΠΠΕΙΟ : Το Ζαππειο για να πω τη μαυρη μου αληθεια ποτε μου δεν καταλαβα τι είναι. Το ακουω μονο όταν δινει συνεντευξεις ο πρωθυπουργος, πιστευω πως θα περπατησουμε από εκει.
ΛΥΚΑΒΗΤΟΣ : Ανεβηκα στο Λυκαβητο μια φορα μονο την τελευταια φορα που ηρθα Αθηνα και επαθα την πλακα μου. Η θεα μου κοψε την ανασα και μου ειχε κανει μεγαλυτερη εντυπωση από ότι η θεα από την Ακροπολη, ισως γιατι βλεπεις απεναντι σου την Ακροπολη. Γνωριζετε αν είναι ανοιχτη επανω η καφετερια ολο το χρονο και αν επισης λειτουργει ολο το χρονο το τελεφερικ?
ΑΛΛΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ: Γνωριζω το Σουνιο με το ναο του Ποσειδωνα, όμως δε θα εχουμε αυτοκινητο, δε ξερω αν αξιζει σαν περιοχη και δεν ξερω πως μπορουμε να παμε εκτος από ταξι.
2. Φαγητο
Τις περισσοτερες ημερες θα ειμαστε στο κεντρο, αν γνωριζετε καποια καλη ταβερνα, ρεστωραν κλπ, σουβλακερι κλπ. κατι γενικως που θα εκανε εντυπωση σε έναν ξενο επισκεπτη (Αραβας ειναι) παρακαλω πειτε μου. Πιστευω ότι καποιο all time classic fast food, γυραδικο ή κρεπερι μαλλον δε θα το αποφυγουμε αλλωστε οι μερες είναι πολλες. Επισης θυμαμαι στου Ψυρρη εχει καποια καλα ρεστωραν αν ξερετε καποιο συγκεκριμενο (σε λογικες τιμες παντα βεβαια παρακαλω μη με στειλετε σε κανενα πανακριβο με dress code κλπ). Γενικα αν καποια ταβερνα δεν είναι στο κεντρο (ευρυτερη περιοχη Αθήνας ή Πειραιά) αλλα πιστευετε ότι αξιζει, πειτε μου που είναι και πως μπορω να παω, αλλα θα προτιμουσα στην περιοχη του κεντρου γιατι πιστευω εκει θα κινηθουμε περισσοτερο.
3. Διασκεδαση
Οταν λεω διασκεδαση δεν εννοω σε καμια περιπτωση σκυλαδικα, μπουζουκτσιδικα, μαγαζια με ελληνικη μουσικη, δεν ειμαι fan του ειδους. Στου Ψυρρη εχω παει, ηταν εκπληκτικα δε θυμαμαι το ονομα από το μπαρακι που καθησαμε, φανταζομαι καποιο συγκεκριμενο με καλη ξενη μουσικη (κατά προτιμηση ροκιες ή dance) θα γνωριζετε. Επισης θυμαμαι ειχα παει σε ένα εκπληκτικο μπαρακι στη πλατεια Μαβιλη το λεγανε «Το μπρικι» αν υπαρχει ακομα και εχετε πληροφοριες πειτε μου. Επισης στο Κωλονακι ειχε καποια καλα στη Μηλιωνη κοντα στο Jackson και στη Χαριτος όμως δε θυμαμαι ονοματα. Γενικα οποιο καλο μπαρ ξερετε για ηλικιες 30 + , με ξενη μουσικη ή επισης καποιο καλο καφε ειτε στο κεντρο ειτε αλλου σας παρακαλω να μου το προτεινετε φτανει να μου πειτε πως θα παω και που βρισκεται. Για τη Γλυφαδα και το Λαιμο Βουλιαγμενης τι να πω? Ηταν όλα υπεροχα, ο κοσμος βεβαια το ενιωθες πως ειχε μεγαλυτερο πορτοφολι από εσενα, όμως είναι και αυτό μια άλλη οψη του νομισματος. Γνωριζετε πως μπορω να παω Γλυφαδα εκτος του τραμ? (με το οποιο δυστηχως κανεις 1 ωρα και παραπανω αν το παρεις από το Συνταγμα) και γενικα σε ποιο δρομο είναι συγκεντρωμένα τα καφε στη Γλυφαδα? Στη Λαμπρακη?
4. Shopping
Εχω παει στα κλασσικα Ερμου, Κωλονακι, Attica , The Mall,
Αν γνωριζετε κατι άλλο ή κατι που αξιζει ο γνωστος μου να αγορασει από Αθηνα πειτε μου.

Β. ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Παιδια από Πειραια περαν από το λιμανι το οποιο το τιμω δεόντως 1 και 2 φορες κάθε καλοκαιρι τα τελευταια 15 συναπτα ετη δεν γνωριζω απολυτως τιποτε άλλο.
Εχω ακουστα τη Καστελα, το πασαλιμανι, το λιμανι Ζεας. Αν γνωριζετε καποια καλη ταβερνα με θαλασσινα, καποιο καλο καφε με θεα τη θαλασσα, ποιος είναι ο βασικος πεζοδρομος του Πειραια για να περπατησουμε (κατι αντιστοιχο με την Ερμου), αλλα το βασικοτερο που να πω στο ταξι να με αφησει γιατι ξερω ότι με το μετρο θα φτασω ως το λιμανι, και φανταζομαι το κεντρο του Πειραια δεν είναι το λιμανι που φευγουν τα πλοια για τα νησια τοτε σας παρακαλω ενημερωστε με. Αν υπαρχει καποια αντιστοιχη περιοχη στον Πειραια (όπως είναι τα λαδαδικα στη Θεσ/νικη, ή του Ψυρρη στην Αθηνα ή η παραλια Θεσ/νικης οπου είναι συγκεντρωμενες οι καφετεριες) οπου είναι συγκεντρωμενη η νυχτερινη ζωη, πειτε μου ή κάποια ομορφη διαδρομη παραλιακα στο Πειραια που αξιζει να περπατησεις.

Γ. ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΝΗΣΙ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ (ΑΙΓΙΝΑ Ή ΥΔΡΑ) (σαββατοκυριακο)
Εχωπαει μονοημερη εκδρομη στην Αιγινα , περασα υπεροχα προσκυνησα στον Αγιο Νεκταριο όμως δυστηχως δεν προλαβα να επισκεφτω το Ναο της Αφαιας. Βεβαια η επισκεψη μου αυτή ειχε γινει Ανοιξη, που η μερα ηταν μεγαλη δε νυχτωνε νωρις και ξεκινουσε η τουριστικη σεζον στα νησια. Τωρα θα είναι Οκτωβρης που νυχτωνει από τις 6.30-7.00, η τουριστκη σεζον τελειωσε και γενικα νιωθω ότι τα νησια θα δινουν μια αισθηση μελαγχολιας με τα περισσοτερα μαγαζια κλειστα. Πιστευετε ότι αξιζει ειδικα τετοια εποχη μια μονοημερη βολτα σε καποιο από τα νησια Αιγινα-Πορο-Υδρα? Αν ναι, τοτε σε ποιο να παμε? Προσωπικα επειδη εχω επισκεφτει την Αιγινα που είναι και το πιο κοντινο θα προτιμουσα να παμε Υδρα που ξερω βεβαια ότι είναι πιο μακρια. Αν πηγαινετε εκει συχνα και γνωριζετε να μου πειτε λεπτομερειες για καποιο από τα παραπανω νησια, ή αν εχετε να προτεινετε καποια άλλη μονοημερη εκδρομη θα ηθελα πολύ να μου πειτε. Θυμαμαι ειχα παει στην Αιγινα με ιπταμενο δελφινι, η διαδρομη διαρκουσε πολύ λιγο, όμως Οκτωβρη μηνα ταξιδευουν τα δελφινια ή εξαρταται από τον καιρο?

Συγνωμη αν σας κουρασα με το μακροσκελες θεμα μου. Αν πιστευουν οι διαχειριστες του site ότι το θεμα πρεπει να μπει σε καποια ξεχωριστη κατηγορια ας πραξουν αναλογως.
Περιμενω πληροφοριες από ολους σας, ειμαι σιγουρη ότι θα μπορειτε να προτεινετε καποια συγκεκριμενα πραματα που αξιζουν σε Αθηνα – Πειραια, μου εχει μεινει μονο ένα δεκαημερο προετοιμασιας. Ευχαριστω εκ των προτερων
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.920
Eπι τροχάδην


ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Η εντυπωσιακή τελετή αλλαγή φρουράς γίνετε κάθε Κυριακή στις 11 νομίζω...

ΒΟΥΛΗ. Δεν έχεις δυνατότητα επίσκεψης της Βουλής παρά μόνο με ειδική πρόσκληση ή σε κάποια έκθεση που σπανίζει...

ΜΟΥΣΕΙΑ. Το απόλυτο must είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Το καλύτερο στο είδος του από πλευράς εκθεμάτων στον κόσμο... Αυτή πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή σου. Αν έχεις όρεξη για κάτι ακόμα σε μουσείο σκέψου το Βυζαντινό και το Μουσείο Μπενάκη... Και τα δύο έχουν καταπληκτικά εκθέματα. Επίσης μια καλή λύση είναι και η Παλαιά Βουλή...

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ. Τα μαγαζιά λειτουργούν κάθε μέρα αλλά κάθε Κυριακή βγαίνουν πάγκοι στην πλατεία δημοπρασιών και γίνετε το αδιαχώρητο. Υπερτιμημένα πράγματα... Ρίξε μια ματιά , η σαβούρα κυριαρχεί, και μετά προχώρα προς Θησείο και περπάτα τον μεγάλο πεζόδρομο μέχρι το καινούργιο μουσείο της Ακρόπολης. Από τους εντυπωσιακότερους πεζόδρομους του κόσμου και από τα ελάχιστα μέρη που κάνουν την Αθήνα Ευρωπαικό μέρος. Οι ξένοι σου θα εντυπωσιαστούν...

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ. Γίνονται συνεχώς έργα συντήρισης... Μια όαση πράσινου στο κέντρο της πόλης. ΄Μιά καλή βόλτα είναι να μπείς από το Σύνταγμα και μέσω του κήπου να βγεις στο Ζάπειο ή στο Καλλιμάρμαρο. Η θέα του Καλλιμάρμαρου είναι υπέροχη. Θα αρέσει στους ξένους, μην ξεχνάς είναι το στάδιο που φιλοξένησε τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες...

ΛΥΚΑΒΗΤΟΣ. Ναι σε όλα.. και το τελεφερικ και η καφετέρια λειτουργούν όλο τον χρόνο...

ΣΟΥΝΙΟ. Το Σούνιο ειναι υπέροχο ιδίως το ηλιοβασίλεμα... Η διαδρομή από την Αθήνα ως εκεί εντυπωσιακή, απλά διάλεξε μια μέρα με ήλιο. Θα αρέσει στους ξένους σου. Μπορείς να πας με το υπεραστικό λεωφορείο της γραμμής που φεύγει από το Πεδίο του Αρεως και κάνει στάση και στην Πλατεία Κλαθμώνος...

ΦΑΓΗΤΟ. Εκτός του κλασσικού Θανάση για σουβλάκια στο Μοναστηράκι κάνε μια βόλτα στο Γκάζι. Του Ψυρρή πέθανε... Στο Γκάζι γίνετε πια ο χαμός. Για φαγητό, ψαρικά πήγαινε στις ΣΑΡΔΕΛΛΕΣ κρέας στο BUTCHER περίπου 25€ με 30€ το άτομο, και μαγειρευτά στην ΚΑΝΕΛΛΑ 20€ ΜΕ 25€ το άτομο. Αλλη μια καλή ιδέα για να καταλάβεις πως ήταν η παλιά Αθήνα είναι τα Πετράλωνα. Κάνε μια υπέροχη βόλτα με τα πόδια από το Θησεία ως εκεί και φάει στον ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ. Καταπληκτικό φαί πολύ καλλές τιμές...

ΓΛΥΦΑΔΑ. Πας με το λεωφορείο της γραμμής.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Ο χαμός γίνετε στο Τουρκολίμανο και φτάνει μέχρι σχεδόν το Νέο Φάληρο... Για ψαρικά η καλυτερη-φτηνότερη λύση είναι τα γαριδάδικα της Δραπετσώνας... Πας μόνο με ταξί... Από αισθητική μηδέν... φαγητό καλό, πάντα για ψαρικά μιλάμε...

ΕΚΔΡΟΜΕΣ. Αν έχει καλό καιρό να πας χωρίς δεύτερη σκέψη στην Υδρα. Πάρε το πρωινό δελφίνι και γύρνα το απόγευμα. Η Υδρα απλά δεν παίζετε. Και εσύ και οι ξένοι σου θα πάθουν πλάκα...

Αυτά τα ολίγα... Για μαγαζιά ας μιλήσουν οι κυρίες...
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Μια και ο φίλος σου είναι Άραβας, ενδεχομένως να ενδιαφερόταν για την ισλαμική τέχνη οπότε ενδιαφέρον είναι και το μουσείο ισλαμικής τέχνης του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Ασωμάτων και Διπύλου.http://www.benaki.gr/index.asp?id=40203&lang=gr
Αν ο καιρός είναι καλός το καφέ στην ταράτσα με θέα ην Ακρόπολη είναι πολύ καλό. Για βράδι θα σου σύστηνα μόνο με την προϋπόθεση οτι μπορείτε λόγω καιρού να καθήσετε εξω το Πάρκο Ελευθερίας: ένας εξαιρετικός κήπος στο κέντρο της Αθήνας, είτε για ποτό, είτε για φαί. Πολύ κοντα με το μετρό, μπλε γραμμή και καταβαίνεις στη στάση Μέγαρο Μουσικής.
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ονειρεμένο Ταξίδι
Route 66
Πρόταση για φαγητό και ποτό:
Γριβαίων (πεζόδρομος κάθετος στη Σκουφά, μεταξύ Ασκληπιού και Μασσαλίας)
φαγητό στο il postino (ιταλική osteria-φοβερό μαγαζί)
και στη συνέχεια δίπλα για ποτό στο Εν Δελφοίς
 

pinelopi

Member
Μηνύματα
265
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
Βρεττάνη , Λίγηρας
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παντού..αρκεί να φεύγω
Να προσθέσω για καφέ στο κέντρο :
1)ZONAR'S ανακαινισμένο και πολύβουο ( ακριβός όμως ο καφές, τα γλυκά , τα σνακς). Συνδυάζεται και με μια βόλτα για ψώνια στο ATTICA που είναι από πάνω.
2) "Μεγάλη Βρετανία" ακριβή αλλά αριστοκρατική (εννοώ φυσικά να καθήσεις στο καφέ της και όχι στο ρεστωράν . Δεν έχει θέα απλώς απολαμβάνεις τη χλιδή της.)
3) Το καφέ του Μουσείου Μπενάκη . Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ,ειδικά αν έχει και ωραίο καιρό για να καθήσετε έξω, το συνδυάζεις και με την επίσκεψη στο Μουσείο.Είναι ανοιχτό μόνο τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου.
4) "Βιβλιοθήκη" στην πλατεία Κολωνακίου. Ατμοσφαιρικό , με γνωστούς θαμώνες κυρίως από τον χώρο της πολιτικής και της δημοσιογραφίας.
Επίσης ένα καφέ που εμένα μου αρέσει τρομερά για τη θέα του είναι το καφέ του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης ( παράρτημα του Μουσείου Μπενάκη) στον Κεραμεικό. Συνδυάζεται με βόλτα στο Μοναστηράκι και το Θησείο. Είναι πολύ κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό του Θησείου.Θα πρέπει όμως να είναι ο καιρός καλός για να καθήσεις έξω και να χαίρεσαι τη θέα στον Κεραμικό (το μέσα δεν λέει κάτι ιδαίτερο).

Για ψώνια τώρα.... Βρίσκεις τα πάντα στην Ερμού . Φθάνεις με το μετρό στη στάση Σύνταγμα ( από σταθμό Λαρίσης που μένεις ). Κατεβαίνεις και η Ερμού είναι μπροστά σου. Αν τη διασχίσεις όλη φθάνεις ως το Μοναστηράκι και το Θησείο. Να σημειώσω ότι προς το τέλος της Ερμού ( κάτω από την Καπνικαρέα) υπάρχει ένα κατάστημα το "All about shoes". Είναι πάνω στην ερμού, πολύ εύκολο να το βρεις. Αξίζει εκεί να πας γιατί είναι το στοκάδικο της Καλογήρου. Έχει παπούτσια σε πολύ καλές τιμές και όχι μόνο Καλογήρου. μέχρι και Prada, Ferragamo, Tods Δεν είναι πάμφθηνα αλλά έχουν μεγάλη διαφορά από τις αρχικές τους τιμές. Και φυσικά έχει και τσάντες , αξεσουάρ και ρούχα ( επώνυμα βέβαια) Μη φοβηθείς τις τιμές στις βιτρίνες γιατί έξω βάζει τα πιο ακριβά του. Μπες μέσα και ψαξε στο νούμερό σου να δεις τι έχει . Μπορεί να σταθείς πολύ τυχερή.
Λίγο πιο πάνω επί της Ερμού είναι ο Σπηλιόπουλος. Παπούτσια ,τσάντες , αξεσουάρ . Κι αυτό ελαφρώς στοκάδικο . Πολύ πιο φθηνά από το All about shoes αλλά και όχι η ίδια ποιότητα.
Παράλληλη της Ερμού είναι η Αδριανού . Κάτω από τη Μητρόπολη επί της Αδριανού είναι το κατάστημα της Καλογήρου που στο υπόγειο έχει περασμένα σχέδια σε πολύ καλές τιμές ( το all about shoes συγκεντρώνει το στοκ όλων των εταιρειών του ομίλου και όχι μόνο τα ομώνυμα παπούτσια).
( Μάλλον φαίνεται ότι με τα παπούτσια και τις τσάντες έχω ένα ...θέμα).

Μια και δεν ζεις στην Αθήνα , θα πρότεινα αν σου αρέσει, να παρακολουθήσεις μαζί με τους ξένους σου και κάποια συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής . Μπες στο site www.megaron.gr για να δεις το πρόγραμμα. Αξίζει τον κόπο και οι τιμές των εισιτηρίων είναι πολύ καλές . Η ακουστική είναι εξαιρετική σε όλη την αίθουσα , ακόμα και στις πιο φθηνές θέσεις.( Αν πας τελικά και πάρεις και τους ξένους σου μαζί και θέλεις να τους εντυπωσιάσεις χι! χι! πριν μπεις στην αίθουσα κάνε κράτηση ενός τραπεζιού στο φουαγιέ . Θα πρέπει να κάνεις την παραγγελία σου , ροφήματα, ποτά και σνακ έχουν , τα προπληρώνεις και βρίσκεις έτοιμο το τραπεζάκι σου με ότι παρήγγειλες στο διάλειμμα.)
Αυτά για την ώρα.Θα επανέλθω ( είμαι στο γραφείο και μόλις προέκυψε κάτι)
 

Dancing Queen

Member
Μηνύματα
94
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αυστραλία
Παιδια σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες. Απαντησατε ηδη 4 και δεν ξερω απο που να αρχισω. Πρεπει να ετοιμασω μου φαινεται αναλυτικο προγραμμα για ολες τις ημερες. Traveller ξεσηκωθηκα κι εγω με την ιδεα της Υδρας μακαρι να ειναι καλος ο καιρος εκεινο το σαβ/κο και θα κανονισω να παμε. Pinelopi σε ευχαριστω για τις πληροφοριες για το shopping therapy, θα τιμησω τα μαγαζια που ανεφερες καθοτι κι εγω εχω κολλημα με τσαντες. Ειδικα την Tods ειχα σκοπο να την επισκεφτω στο Κωλονακι, οχι βεβαια για να αγορασω, μονο να τα δω , να γλυκαθω και να φυγω οποτε τωρα που λες οτι ειναι πιο οικονομικα ισως βρω καμια καλη ευκαιρια. Παιδια θα μπαινω καθημερινα στο site οτι θυμηθει ο καθενας σας πεστε το, ξεσηκωθηκα τοσο που θελω να παω σε ολα, τελικα ειναι ωραια να εισαι και μια φορα τουριστας στη χωρα σου.
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Wuthering Heights
η Υδρα ειναι παντος καιρου και επιβαλλεται ενα ταξιδακι στο ομορφοτερο νησι του Αργοσαρωνικου!!!!
 

Zina

Member
Μηνύματα
10
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γαλλική Πολυνησία
Στον Πειραιά μπορείς να πας για καφέ και ποτάκι στην Κατέλλα ή το Μικρολίμανο. Για κάτι πιο χαλαρ και με λιγότερη κίνηση και κόσμο,συνιστώ το CELLIER ZEA στη Μαρίνα Ζέα με θέα το κοτεάκια και τα ιστιοπλοϊκά (αμ, πως)! Gourmed φαγητό σε λογικές τιμές. Να θυμιθείς να κάνεις κράτηση. Όσο για τον Traveller... Τα είπε όλα!
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Wuthering Heights
Στον Πειραιά μπορείς να πας για καφέ και ποτάκι στην Κατέλλα ή το Μικρολίμανο. Για κάτι πιο χαλαρ και με λιγότερη κίνηση και κόσμο,συνιστώ το CELLIER ZEA στη Μαρίνα Ζέα με θέα το κοτεάκια και τα ιστιοπλοϊκά (αμ, πως)! Gourmed φαγητό σε λογικές τιμές. Να θυμιθείς να κάνεις κράτηση. Όσο για τον Traveller... Τα είπε όλα!
που ειναι ακριβως η Κατελλα??:bleh::bleh:
πλακα κανω!!!
 

bloody mary

Member
Μηνύματα
527
Likes
42
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αμαζόνιος
Καλημέρα και από μένα. Συμφωνώ με όσα προαναφέρθηκαν. Έσπευσαν όλοι και σου δώσαν την αφρόκρεμα.

Να προσθέσω μερικά:
Η αλλαγή φρουράς την Κυριακή είναι εντυπωσιακή, με μπάντα και απ'όλα. Νομίζω και εγώ ότι είναι στις 11.00

Το νέο μουσείο της Ακρόπολης αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Μάρτιο (χλωμό το βλέπω αλλά λέμε τώρα). Ωστόσο από εχτές έχει ξεκινήσει μια περιοδική έκθεση με επαναπατρισθέντες αρχαιότητες που δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να πάρει μια γεύση και να ρίξει μια κλεφτή ματιά στους χώρους που ετοιμάζονται.
Το Βυζαντινό Μουσείο είναι για μένα το καλύτερο στην Αθήνα. Στην ίδια γειτονιά βρίσκονται το μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Μουσείο Μπενάκη και η Εθνική Πινακοθήκη, όλα είναι μεγάλα μουσεία με πλούσιες συλλογές, εξαρτάται τι σε ενδιαφέρει περισσότερο. Το αρχαιολογικό φυσικά είναι must. Το Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας μάλλον σας πεφτει μακριά (Κηφισιά). Η έκθεση του Toulouze-Lautrec στο Ηρακλειδών τελειώνει την προηγούμενη μέρα.
Αν σας αρέσουν τα λαογραφικά μουσεία υπάρχει το Μουσείο Ελληνικής Τέχνης, το λαογραφικό τμήμα του Εθνικού Ιστορικού (Παλιά Βουλή) και το προσωπικό μου αγαπημένο, το "Ανθρωποι και Εργαλεία" στην οδό Πανός.
Ένα ακόμα μικρό και συμπαθητικό μουσείο είναι αυτό των παραδοσιακών μουσικών οργάνων στην Πλάκα.
Αν πάλι σας αρέσουν οι νέες τεχνολογίες μπορείτε να επισκεφθείτε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στην Πειραιώς ή το Πλανητάριο (Ευγενίδιο Ίδρυμα) στη Συγγρού.

Το Ζάππειο χρησιμοποιείται ως συνεδριακός-εκθεσιακός χώρος. Είναι παραδοσιακός τόπος συνάντησης των ηλικιωμένων της πόλης που κάνουν την περατζάδα τους.

Φαγητό: μια και αναφέρθηκαν τα Πετράλωνα να προτείνω και την μικρή αλλά καταπληκτική "Κάππαρη". Πρέπει όμως οπωσδήποτε μια μέρα να φάτε στον Τέλη στην Ευριπίδου, χοιρινά μπριζολάκια μέχρι σκασμού, μην το χάσετε και μην πάτε στα διπλανά.

Πληροφορίες για φαγητό και διασκέδαση καθώς και ότι γίνεται στην πόλη μπορείς να βρεις στο www.athinorama.gr
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.780
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom