Ακριβο μου ταξιδι

Billouk

Member
Συγγραφέας
Χωρίς να θέλω να προκάλεσω και δηλώνοντας άγνοια εξ' αρχής, το Μ.Α.Ν. δεν έχει εισοδηματικά κριτήρια, έτσι; Βλέπω πολλούς φίλους που κάνουν ένα σωρό πήγαινε έλα στην Αθήνα και γνωρίζω ότι τους επιστρέφουν χρήματα έστω και καθυστερημένα. Μερικοί εξ αυτών είναι οικονομικά άνετοι την ώρα που πολλοί από εμάς το ξανασκεφτομαστε λόγω καυσίμου και διοδίων για ταξίδι στην ηπειρωτική Ελλάδα. Είναι κάτι σημαντικό που πρέπει να γνωρίζω;

annoula

Member
Κατσε ρε παιδι, εχετε χαμηλοτερο κοστος ζωης στα παντα αλλα τις λιγες φορες που ταξιδευετε ειναι +100 ευρω. Α, μην τα θελετε ολα δικα σας!
Στην πολη που καταγομαι τα ενοικια ειναι μισα σε σχεση με Αθηνα, το ιδιο και η αγορα σπιτιου. Μονο αυτο να βαλεις....
Δεν είναι όλη η επαρχία έτσι. Έτσι είναι κυριως στην Β. Ελλάδα. Εγώ δίνω για σπίτι όσο και οι κουμπάροι μου που μένουν Αθήνα. Και επίσης οι τιμές έξω σε εστιατόρια κλπ είναι τουλάχιστον Αθήνας. Σε πολλά πράγματα οι τιμές στην Β. Ελλάδα είναι σχεδόν οι μισές.

alma

Member
Μέγας Συγγραφέας
Δεν είναι όλη η επαρχία έτσι. Έτσι είναι κυριως στην Β. Ελλάδα. Εγώ δίνω για σπίτι όσο και οι κουμπάροι μου που μένουν Αθήνα. Και επίσης οι τιμές έξω σε εστιατόρια κλπ είναι τουλάχιστον Αθήνας. Σε πολλά πράγματα οι τιμές στην Β. Ελλάδα είναι σχεδόν οι μισές.
Αναλόγως την περιοχή. Υπάρχουν μέρη πχ σε χωριά νησιών , όπου δίνεις για μονοκατοικία με κήπο λιγότερο από όσο για δυάρι στο κέντρο Αθηνών.

annoula

Member
Αναλόγως την περιοχή. Υπάρχουν μέρη πχ σε χωριά νησιών , όπου δίνεις για μονοκατοικία με κήπο λιγότερο από όσο για δυάρι στο κέντρο Αθηνών.
Ναι σίγουρα. Εντάξει νομίζω τα χωριά γενικά σ' όλη την Ελλάδα είναι πιο οικονομικά.

Για τους προορισμούς που διαβάζω έχει αντίστοιχα καλές τιμές και επιλογές το ATH με παρόμοιους χρόνους μετάβασης από Θεσ/νίκη αν υπολογίσουμε ότι δεν υπάρχουν χρόνοι καθυστέρησης σε σύνορα κτλ.
Δεν υπάρχουν σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, καθώς έχει μπει και οδικά στη ζώνη Σένγκεν από 1/1/2025. Θεσσαλονίκη - Ελ. Βενιζέλος 5.30 ώρες μίνιμουμ και Θεσσαλονίκη - Αεροδρόμιο Σόφιας 3 ώρες και 50 λεπτά. Μετάβαση με μέσο αμάξι στην Αθήνα και διόδια μίνιμουμ 200€ πάνε έλα, Σόφια μου βγήκε 70€ μαζί με το πάρκινγκ, βινιέτα και τα διόδια της Ελλάδας.

Viaggi

Member
Αφηγητής
Κατσε ρε παιδι, εχετε χαμηλοτερο κοστος ζωης στα παντα αλλα τις λιγες φορες που ταξιδευετε ειναι +100 ευρω. Α, μην τα θελετε ολα δικα σας!
Στην πολη που καταγομαι τα ενοικια ειναι μισα σε σχεση με Αθηνα, το ιδιο και η αγορα σπιτιου. Μονο αυτο να βαλεις....
Αν κάνεις ενα ταξίδι τα +100€ είναι αμελητέο ποσό. Στα 4 ταξίδια όμως που έκανα το 2025 πλήρωσα επιπλέον τουλάχιστον 600€ γιατί τα 2 περιελάμβαναν και διανυκτέρευση. Αρα μέσα στη χρονιά πλήρωσα ενα ακόμα ταξίδι 3 ημερών σε μετακινήσεις. Το κόστος ζωής δεν εχει καμία διαφορά, η ποιότητα ζωής εχει διαφορά. Στην επαρχία νοικιάζεις παλάτι με 800€ ενοίκιο ενώ στην Αθήνα ενα μέτριο διαμέρισμα.

James

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Λήμνος?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Χωρίς να θέλω να προκάλεσω και δηλώνοντας άγνοια εξ' αρχής, το Μ.Α.Ν. δεν έχει εισοδηματικά κριτήρια, έτσι; Βλέπω πολλούς φίλους που κάνουν ένα σωρό πήγαινε έλα στην Αθήνα και γνωρίζω ότι τους επιστρέφουν χρήματα έστω και καθυστερημένα. Μερικοί εξ αυτών είναι οικονομικά άνετοι την ώρα που πολλοί από εμάς το ξανασκεφτομαστε λόγω καυσίμου και διοδίων για ταξίδι στην ηπειρωτική Ελλάδα. Είναι κάτι σημαντικό που πρέπει να γνωρίζω;
Όχι δεν έχει. (τουλάχιστον από οσο ξέρω) Αρκεί να είσαι κάτοικος κάποιων συγκεκριμένων περιοχών. Τα λεφτά που επιστρέφονται, δεν αργούν απλά, έχουν φτάσει να έρχονται μετά από 1.5 χρόνο, όταν είχαν ξεκινήσει με ένα τρίμηνο. Προφανώς είναι μεγάλη βοήθεια, αλλά με τον πληθωρισμό που υπάρχει, τα 100 ευρώ πχ που θα πάρω πίσω σε 1.5 χρόνο, έχουν πολύ μικρότερη αξία.

Τώρα για το τι γίνεται αυτό, είναι μια κάποια βοήθεια προς τους νησιώτες που είμαστε ξεχασμένοι σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα!

Billouk

Member
Συγγραφέας
Όχι δεν έχει. (τουλάχιστον από οσο ξέρω) Αρκεί να είσαι κάτοικος κάποιων συγκεκριμένων περιοχών. Τα λεφτά που επιστρέφονται, δεν αργούν απλά, έχουν φτάσει να έρχονται μετά από 1.5 χρόνο, όταν είχαν ξεκινήσει με ένα τρίμηνο. Προφανώς είναι μεγάλη βοήθεια, αλλά με τον πληθωρισμό που υπάρχει, τα 100 ευρώ πχ που θα πάρω πίσω σε 1.5 χρόνο, έχουν πολύ μικρότερη αξία.

Τώρα για το τι γίνεται αυτό, είναι μια κάποια βοήθεια προς τους νησιώτες που είμαστε ξεχασμένοι σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα!
Ίσως αν υπήρχε μια καλύτερη κατανομή να βοηθούσε τους οικονομικά ασθενέστερους. Έτσι πιστεύω θα περιοριστούν και οι καθυστερήσεις στις καταβολές των ποσών.

James

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Λήμνος?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ίσως αν υπήρχε μια καλύτερη κατανομή να βοηθούσε τους οικονομικά ασθενέστερους. Έτσι πιστεύω θα περιοριστούν και οι καθυστερήσεις στις καταβολές των ποσών.
Τώρα δεν μπορώ να αποφύγω το πολιτικό σχόλιο, αλλά αυτές οι καθυστερήσεις άρχισαν να εμφανίζονται με την παρούσα κυβέρνηση, και ολοένα και αυξάνονται, και όχι με αυτήν που το δημιούργησε το μέτρο εξαρχής.

Υπήρξε ενδιάμεσα και ένα σκάνδαλο με αγρότη στην Κρήτη με πλαστά τιμολόγια και εικονικές μετακινήσεις από και προς Αθήνα, οπότε υπάρχει μια δικαιολογία ως προς τις καθυστερήσεις, αλλά 1.5 χρόνος ε είναι πάαααρα πολύ.

Επόμενο Ταξίδι
Για να δούμε !
Ταξίδι-Όνειρο
Κάπου 3 πτήσεις μακριά...
Κοιτα, για τα ενοίκια ισχύει, στα υπόλοιπα όμως εμείς στα μέρη μου πληρώνουμε περισσότερα, πχ καύσιμα, σουπερμάρκετ ακόμα κι ο καφές.
Προσωπικά οι δύο επιπλέον μέρες για το πηγαινελα με ενοχλούν περισσότερο, που θα μπορούσαν να είναι μέρες ταξιδιού ή να μην αφήνω τη δουλειά.
Αλλά όπως λες ας μη τα θέλουμε όλα δικά μας, ας μπορούμε να ταξιδεύουμε και χαλάλι του.

annoula

Member
Όσο αργείς ένα ταξίδι γίνεται πιο ακριβό.
Και εγώ αυτό διαπιστώνω. Αλλά μπορεί κάποιος να μας πει γιατί? Το ίδιο ταξίδι που κοιταζα πέρσι το καλοκαίρι, φετος αν το κανω θα μου βγει στο σύνολο σχεδόν 800 ευρώ παραπάνω, όπως το υπολογίζω. Τι έχει αλλάξει (αν εχει αλλάξει) πιστεύετε και μάλιστα σε σχετικά τόσο σύντομο χρόνο?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.091
Μέλη
40.097
Νεότερο μέλος
maraki1975

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom