Ακριβο μου ταξιδι

Triplover

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ο λογος που ακυρωσα το Ντουμπροβνικ. Οταν στην Τουλουζ δωσαμε 60 ευρω διαμονη, στη Γαλικια περιπου τοσα και στους κροατες πρεπει να φτασουμε τα 150 το βραδυ και ΑΝ, αφηκετε με, δεν θα μου βγει το τριημερο πιο ακριβο απο Παρισι, που ειναι και Παρισι διαολε.
Την επισκέφτηκα πέρσι. Από τα ακριβότερα μέρη που έχω πάει. 90€ ένα απλό δίκλινο κοντά στην παλιά πόλη. Φαγητό κάτι μπέργκερ της πλάκας στο χέρι 12-14€. Τα τείχη μια εξωφρενική τιμή που ούτε καν θυμαμαι. Πανέμορφη αλλά κάνεις ένα διήμερο πέρασμα και δεν ξαναπατάς.

tdoumos

Member
Το Βουκουρέστι, το Μπρασόβ και η Σινάια έχουν γίνει πλέον τόσο τουριστικά που και πάλι δεν την βγάζεις τόσο φθηνά όσο παλιά για΄τι έχουν ζήτηση. Απο τη στιγμή που θα έχετε αυτοκίνητο μπορείτε να κλείσετε κατάλυμα κάπου εκτός τουριστικών πόλεων και να κάνετε την ημέρα τις επισκέψεις σας όπου εσείς θέλετε.

Έκλεισα για Ιούνιο στο Σέμπες της Ρουμανίας με 48€/βραδιά, δίκλινο με πρωινό. Το ίδιο το Σέμπες είναι μία ήσυχη μικρή πόλη, αλλά είναι δίπλα στο Σιμπίου και γενικά η περιοχή τριγύρω έχει πάρα πολλά να δεις και να κάνεις! Αφού θα έχετε αυτοκίνητο μείνετε στην επαρχία που είναι πιο φθηνή και πιο ενδιαφέρουσα!
Google Maps
100€ την βραδιά το κατάφερα με πρωινό μέσω agoda Ινδίας, δύο βράδια εκεί και ένα τελευταίο βράδυ στο Rin Airport πάλι 100 με πρωινό.
Πέρυσι είχαμε μείνει στο Alexandrion experience στην Sinaia με ημιδιατροφη 140 αλλά τώρα που το έψαχνα είχε ξεφύγει.

travellersoul.

Member
Αφηγητής
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Λίμνες Πλιτβιτσε δεν αξίζει;
Πήγαμε το καλοκαίρι του 2024. Το εισιτήριο είχε 40 ευρώ και αν πήγαινες από μια ώρα και μετά το μεσημέρι ήταν στα 20 ευρώ γιατί εκ των πραγμάτων δεν μπορούσες να κάνεις όλο το πάρκο. Πολύ όμορφο θέαμα αλλά κατά τη γνώμη μου πολυ ακριβά. Την ομορφιά της φύσης μπορείς να τη δεις δωρεάν αν οδηγήσεις στη Βοσνία που είναι όλα πολύ πιο φθηνά.
Δεν λέω ότι το μετανιώσαμε αλλά πολύ ακριβό, ευτυχώς δώσαμε τα 20 ευρώ κι ας μην είδαμε όλο το πάρκο.

James

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Λήμνος?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Το Ντουμπρόβνικ είναι όντως πανάκριβο αλλά και πολύ όμορφο. Εμείς επιλέξαμε όλες τις διανυκτερεύσεις εκεί, λόγω παιδιών, για να μην έχουμε συνεχώς μετακινήσεις και συν ότι βρέθηκε διαμονή μετά από πάρα πολύ ψάξιμο σε αρκετά προσιτή τιμή.
Αλλιώς, κατά τη γνώμη μου, το πολύ που πρέπει να μείνεις είναι ή μια δυο μέρες, ή ίσως περαστικός, γιατί είναι φοβερό το μέρος παρόλη την ακρίβεια.

Υπάρχουν κάποιοι τρόποι να μειώσεις τα έξοδα, πχ στο τελεφερίκ δεν είναι απαραίτητο να μπεις, νομίζω στο λόφο ανεβαίνεις και με ούμπερ, σε πολλά αξιοθέατα ισχύουν εκπτώσεις με φοιτητικό πάσο. Εμείς είχαμε στην παρέα έναν διδακτορικό και μία μεταπτυχιακό (μα αυτό δεν είναι παρέα, η επιτροπή των σοφών είναι). Να αναφέρω επίσης ότι κάρτα αναπηρίας ισχύει σχεδόν σε όλα τα αξιοθέατα του Ντουμπρόβνικ και μπαίνεις εντελώς δωρεάν, εκτός από το red museum που χαρακτηριστικά μας είπε η κοπελίτσα στο ταμείο "we do not do disability cards". Ε, καλά, αφού δεν κάνετε οκ...

Ξέχασα να πω ότι και το αυτοκίνητο δεν μου φάνηκε ιδιαίτερα ακριβό. 90 τη μέρα με παιδικό κάθισμα, φουλ ασφάλεια, χρέωση για αλλαγή χώρας (το οποίο από μόνο του είναι γύρω στα 35), και παράδοση στο αεροδρόμιο.

Για την πολυκοσμία, δε θέλω να φανταστώ τι θα γίνεται το καλοκαίρι, συν ότι οι θερμοκρασίες θα είναι απαγορευτικές με τόση πέτρα γύρω γύρω. Τον Απρίλιο ήταν μια χαρά από κόσμο, τίποτα το υπερβολικό αλλά όχι να είσαι και μόνος που αρέσει σε κάτι άλλους μυστήριους γκουχου γκούχου.

Συγκεντρωτικά, μη το χάσετε το Ντουμπρόβνικ, κρίμα είναι. Αποφύγετε τις πολλές μέρες παραμονής για να μη σας πάρουν το σκαλπ...εεε μην ξοδέψετε πολλά χρήματα ήθελα να πω, άλλωστε και τα άλλα μέρη που είδαμε ήταν τρομερά και πολύ φτηνότερα.

Για μένα αν κάνεις το κλασικό τουρ αξίζει να τα σκάσεις για 1-2 μέρες στο Ντουμπρόβνικ και μετά πας Βοσνία με τις σωστές τιμές και ισοφαρίζεις. Συνδυάζεις Αλβανία και Βοσνία με τις χαμηλές τιμές με Κροατία και Μαυροβούνιο που είναι ακριβά. Επίσης, Τρανσυλβανία που λέτε και πήγα πριν 3 εβδομάδες είναι αρκετά φθηνά τέτοια εποχή, καθώς η τουριστική σεζόν είναι καλοκαίρι. Σπίτι στην παλιά πόλη του Σιμπιου με πάρκινγκ 35€, ομοίως στη Σιγκισοάρα μέσα στην παλιά πόλη με πρωινό 55€. Νοίκιασα Ρένο κλιο του 2025 με 40€ τη μέρα με φουλ ασφάλεια και οδική βοήθεια, τζαμια, λάστιχα κλπ.

piccolo_mondo

Member
Ε, ας πω κι εγω την αποψαρα μου για το Dubrovnik. 😂
Πανααααακριβο οντως! Τιμες που θυμιζουν Ελβετια και πολη που θυμιζει μια μεση Ιταλικη πολη, αλλα εχει πολλες τετοιες στην οριτζιναλ Ιταλια και με το σωστο φαγητο! Ο μονος λογος να το επισκεφτει καποιος ειναι στα πλαισια roadtrip στις δαλματικες ακτες και μονο για 2 βραδια (μη σου πω και 1).

Last edited:

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβακία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Google Maps
100€ την βραδιά το κατάφερα με πρωινό μέσω agoda Ινδίας, δύο βράδια εκεί και ένα τελευταίο βράδυ στο Rin Airport πάλι 100 με πρωινό.
Πέρυσι είχαμε μείνει στο Alexandrion experience στην Sinaia με ημιδιατροφη 140 αλλά τώρα που το έψαχνα είχε ξεφύγει.
Πάτησα το σύνδεσμο που έβαλες και είδα τιμή του καταλύματος πχ στη Booking για Μάιο 107€/βραδιά. Και εχω απορία: τα 100/βραδιά μέσω Ινδίας κιόλας γιατί είναι καλή τιμή; Εγώ βλέπω την ίδια τιμή 🤷‍♀️

Είχα ξεχάσει οτι έχεις το "σπορ" να κυνηγάς καταλύματα πολλών αστέρων. Το συγκεκριμένο εκεί που είναι και με αυτά που προσφέρει έχει καλή τιμή νομίζω. Αν σε ενδιαφέρει περισσότερο το κατάλυμα που θα μείνεις στο ταξίδι και όχι το μέρος που θα πας ή τα ενδιαφέροντα του, τότε καλώς να πας και καλά να περάσεις!

Triplover

Member
Μέγας Συγγραφέας
Λίμνες Πλιτβιτσε δεν αξίζει;
Ναι. Είναι υπέροχα. Θα πρέπει να αφιερώσετε ολόκληρη την ημέρα. Έχουν και αυτά κάπως αλμυρή είσοδο, αλλά κατά τη γνώμη μου αξίζει να τις επισκεφτείς.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Αν θυμάμαι καλά (πανε και δυόμιση χρονια) ήταν γύρω στα 12€-15 και μου φάνηκε κι ακριβό. Σίγουρα οχι πανω απο 15€, αυτο το θυμάμαι. Μαγεία ηταν, μόνοι μας ήμασταν.
Πριν 3 χρόνια που πήγα Ιούλιο στο Ντουμπρόβνικ η είσοδος για να ανέβεις στα τείχη ήταν 30 ή 35€. Το θυμάμαι πολύ καλά γιατί το πλήρωσα επί 3. Βέβαια δεν το μετάνιωσα καθόλου γιατί ανέβηκα αργά το απόγευμα με δροσερό αεράκι και απόλαυσα τη θέα και τα ποτά στο μαγαζί πάνω στα τείχη.

Η είσοδος σε ένα παλιό φαρμακείο ήταν στα 5€ και κάτι ακόμα πλήρωσα που δεν θυμάμαι τι ήταν..
Άρα, εάν τώρα με ημερήσιο pass των 50 € τα βλέπεις όλα αυτά και άλλα τόσα τότε η τιμή είναι μια χαρά!!
Επίσης, βρήκα διαμέρισμα 10 λεπτά από την είσοδο της παλιάς πόλης με 140€/ διανυκτέρευση για 3 άτομα. Το έκλεισα 10 μέρες πριν πάω.
Τέλος, φάγαμε εξαιρετικά στο εστιατόριο που είναι ακριβώς έξω από την πύλη σε τιμές πολύ λογικές!
Ευχαρίστως θα επέστρεφα ξανά στην πόλη!

Last edited:

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Πριν 3 χρόνια που πήγα Ιούλιο στο Ντουμπρόβνικ η είσοδος για να ανέβεις στα τείχη ήταν 30 ή 35€. Το θυμάμαι πολύ καλά γιατί το πλήρωσα επί 3. Βέβαια δεν το μετάνιωσα καθόλου γιατί ανέβηκα αργά το απόγευμα με δροσερό αεράκι και απόλαυσα τη θέα και τα ποτά στο μαγαζί πάνω στα τείχη.

Η είσοδος σε ένα παλιό φαρμακείο ήταν στα 5€ και κάτι ακόμα πλήρωσα που δεν θυμάμαι τι ήταν..
Άρα, εάν τώρα με ημερήσιο pass των 50 € τα βλέπεις όλα αυτά και άλλα τόσα τότε η τιμή είναι μια χαρά!!
Επίσης, βρήκα διαμέρισμα 10 λεπτά από την είσοδο της παλιάς πόλης με 140€/ διανυκτέρευση για 3 άτομα. Το έκλεισα 10 μέρες πριν πάω.
Τέλος, φάγαμε εξαιρετικά στο εστιατόριο που είναι ακριβώς έξω από την πύλη σε τιμές πολύ λογικές!
Ευχαρίστως θα επέστρεφα ξανά στην πόλη!
Μιλαω για Γενάρη.
Η ΤΝ λεει οτι θυμάμαι καλά
Screenshot_20260506_040200_DeepSeek.jpg

Για διαμονή είχαμε δωσει στο κέντρο της παλιάς πόλης 55€ για ενα όμορφο δίκλινο, ενα απο τα ελάχιστα που ηταν ανοιχτά. Ξαναλεω, άλλη η πραγματικότητα το χειμώνα. Τωρα που κοιτάω για αντίστοιχες ημερομηνίες βρίσκεις δίκλινα καρακεντρο με βαθμολογία άνω του 9 με κατω απο 70€.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.122
Μέλη
40.113
Νεότερο μέλος
Γιώργος.κ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα