Ακριβο μου ταξιδι

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Μιλαω για Γενάρη.
Η ΤΝ λεει οτι θυμάμαι καλά
View attachment 535246
Εντυπωσιακά χαμηλή η χειμερινή τιμή!!!
Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι σε ένα αξιοθέατο η τιμή πέφτει κάτω από 50% στη χειμερινή περίοδο!!!
Βέβαια έχει μια λογική εάν σκεφτείς ότι με ελάχιστη βροχή ή υγρασία ή παγωνιά θα ήταν επικίνδυνη η ανάβαση και η περιήγηση στα τείχη λόγω ολισθηρότητας.
Άρα και εγώ σωστά θυμόμουν την τιμή για καλοκαίρι. 😇

adiaforos

Member
Συγγραφέας
Μιλαω για Γενάρη.
Η ΤΝ λεει οτι θυμάμαι καλά
Πρόπερσι είχε 35€ το καλοκαίρι και 15€ τον χειμώνα, από τον Μάρτιο του 2025 έχει πάει 40€ και 20€ και ο χειμώνας είναι μόλις τρεις μήνες, Δεκέμβριο ως Φεβρουάριο, τους άλλους 9 μήνες έχει 40€.
Δεν θα πρότεινα σε κάποιον να πάει χειμώνα Ντουμπρόβνικ, θα είναι η απόλυτη ερημιά, ο περισσότερος κόσμος που ξέρω γκρινιάζει μεν για την πολυκοσμία, αλλά στην ερημιά δεν γκρινιάζει, τρομάζει. Καλά, εσύ είσαι η κλασική εξαίρεση.
Εντυπωσιακά χαμηλή η χειμερινή τιμή!!!
Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι σε ένα αξιοθέατο η τιμή πέφτει κάτω από 50% στη χειμερινή περίοδο!!!
Βέβαια έχει μια λογική εάν σκεφτείς ότι με ελάχιστη βροχή ή υγρασία ή παγωνιά θα ήταν επικίνδυνη η ανάβαση και η περιήγηση στα τείχη λόγω ολισθηρότητας.
Άρα και εγώ σωστά θυμόμουν την τιμή για καλοκαίρι. 😇
Στην Κροατία συνηθίζεται, ανάλογη πολιτική έχουν και τα εθνικά πάρκα. Αλλά γιατί σου κάνει εντύπωση, μέχρι να βάλει το χεράκι της η γνωστή ισόβια υπουργός και στην Ελλάδα η είσοδος σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους ήταν 6€ το χειμώνα και 15€ το καλοκαίρι, πλέον είναι 20€ όλο τον χρόνο, προετοιμαζόμαστε για το μέλλον, σειρά έχουν οι τουαλέτες...

tdoumos

Member
Πάτησα το σύνδεσμο που έβαλες και είδα τιμή του καταλύματος πχ στη Booking για Μάιο 107€/βραδιά. Και εχω απορία: τα 100/βραδιά μέσω Ινδίας κιόλας γιατί είναι καλή τιμή; Εγώ βλέπω την ίδια τιμή 🤷‍♀️

Είχα ξεχάσει οτι έχεις το "σπορ" να κυνηγάς καταλύματα πολλών αστέρων. Το συγκεκριμένο εκεί που είναι και με αυτά που προσφέρει έχει καλή τιμή νομίζω. Αν σε ενδιαφέρει περισσότερο το κατάλυμα που θα μείνεις στο ταξίδι και όχι το μέρος που θα πας ή τα ενδιαφέροντα του, τότε καλώς να πας και καλά να περάσεις!
Ναι δεν είναι μεγάλη διαφορά οντως, μόνο 50€ σύνολο για δύο βράδια, έχω πετύχει πολύ καλύτερες τιμές σε άλλους προορισμούς.

Attachments

alma

Member
Μέγας Συγγραφέας
Μέχρι 30 Νοεμβρίου λέει η σελίδα τους πως ισχύει η ακριβή τιμή για Ντουμπροβνικ.
Ίσως πέφτει από τον Δεκέμβριο.
636614_356c4fb0ba175d16addd0281a283496c.png

paefstra

Member
Συγγραφέας
Μιλαω για Γενάρη.
Ξαναλεω, άλλη η πραγματικότητα το χειμώνα. Τωρα που κοιτάω για αντίστοιχες ημερομηνίες βρίσκεις δίκλινα καρακεντρο με βαθμολογία άνω του 9 με κατω απο 70€.
Ποιο? Εχω κλεισει για Γεναρη και οι τιμες ειναι αλλες. Να κλεισω αυτο που βρηκες.

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβακία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ναι δεν είναι μεγάλη διαφορά οντως, μόνο 50€ σύνολο για δύο βράδια, έχω πετύχει πολύ καλύτερες τιμές σε άλλους προορισμούς.
Εγώ το έβλεπα 107€/βραδιά, γι αυτό σου είπα οτι δεν είναι μεγάλη η διαφορά. Και τα 25€ όμως είναι μία καλή μείωση, που για μένα προσωπικά είναι ευπρόσδεκτη. Γενικά είναι ευπρόσδεκτες όλες οι μειώσεις!

Πάντως το κατάλυμα είναι πολύ ωραίο και η τοποθεσία του ακόμα καλύτερη :)

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Αυτό είναι το ένα μέρος του προβλήματος, αυτό που αφορά εμάς άμεσα, η ζημιά ωστόσο στον εισερχόμενο τουρισμό θα είναι πολύ μεγάλη.
Είναι αργά για δάκρυα για όλους, συμβαίνουν αυτά και συνήθως την πληρώνει αυτός που φανταζόμαστε...

Viaggi

Member
Αφηγητής
Αυτό είναι το ένα μέρος του προβλήματος, αυτό που αφορά εμάς άμεσα, η ζημιά ωστόσο στον εισερχόμενο τουρισμό θα είναι πολύ μεγάλη.
Είναι αργά για δάκρυα για όλους, συμβαίνουν αυτά και συνήθως την πληρώνει αυτός που φανταζόμαστε...
Νομίζω δεν υπάρχει διαχωρισμός εισερχόμενου και εξερχόμενου τουρισμού για την Ryanair. Έχει τη δύναμη και διαπραγματεύεται από θέση ισχύος. Δεν μπορεί να ξέρει όλη η αγορά ότι την ανάπτυξη την φέρνει ο τουρισμός και οι υπεύθυνοι να μην το ξέρουν. Εκτός αν η υψηλή φορολογία τους φτάνει για να εισπράττουν όσα χάνουν...

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Πάντως στην Αθήνα από την οποία αφαίρεσε ένα σωρό προορισμούς πληρώνουμε τα εισιτήρια σαφώς ακριβότερα και ταξιδεύουν λιγότεροι Έλληνες.
Έχουν έσοδα από Βόρειους μεν αλλά εμείς την έχουμε πατήσει!!!
Αλλά και οι Βορειοι όταν ξοδεύουν λιγότερα στα μαγαζιά, ειδικα στην εστίαση, για να αντισταθμισουν το κόστος των εισιτηρίων δεν βλέπω που είναι το όφελος για το κράτος και τις τοπικές επιχειρήσεις.

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Νομίζω δεν υπάρχει διαχωρισμός εισερχόμενου και εξερχόμενου τουρισμού για την Ryanair
Για τη Ryan προφανώς και δεν υπάρχει. Μιλάω για την πόλη και τις τριγύρω πόλεις.
Έχει τη δύναμη και διαπραγματεύεται από θέση ισχύος.
Όπως αποδείχτηκε και αλλού όχι, ειδικότερα εάν έχει συμφωνηθεί στο παρασκήνιο κάτι άλλο, όμως αυτό δε μπορεί να το ξέρει κανένας, είναι μόνο στα πλαίσια των εικασιών.
Πρόκειται για κόντρα μεταξύ δύο ιδιωτικών εταιρειών, ωστόσο εμείς αυτό που σχολιάζουμε είναι αυτό που κάνει ζημιά στην τσέπη μας, κοιτώντας την ταξιδιωτική του πλευρά.
Στο φινάλε όλοι γνωρίζουν την αιτία και αντιλαμβάνονται τι εστί Φραπορτ. Τα απόνερα των «υποχρεώσεων» που έχουμε ως χώρα είναι αυτά, ας μην επεκταθώ περισσότερο.
Δεν μπορεί να ξέρει όλη η αγορά ότι την ανάπτυξη την φέρνει ο τουρισμός και οι υπεύθυνοι να μην το ξέρουν.
Νομίζεις ότι δε το ξέρουν; Απλά αν μια οδηγία έρχεται από ψηλά προς εφαρμογή, δε νοιάζεται στο τέλος κανένας υπεύθυνος.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με την Ellinair και τον εισερχόμενο από Ρωσσία τουρισμό, προ του πολέμου, ο οποίος άφηνε τρομερό χρήμα όχι μόνο σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική αλλά σε όλη τη Β.Ελλάδα. Είδες να νοιάζεται κανένας; Άλλη περίπτωση σαφώς, παρόμοια λογική.

Πάντως στην Αθήνα από την οποία αφαίρεσε ένα σωρό προορισμούς πληρώνουμε τα εισιτήρια σαφώς ακριβότερα και ταξιδεύουν λιγότεροι Έλληνες.
Θυμάστε το πήγαινε - έλα Θεσσαλονίκη/Αθήνα με 30 και 40 ευρώ; Θυμάμαι μια δυο φορές τον εαυτό μου να «καίω» εισιτήρια και να κάθομαι παραπάνω, ένα μόνο παράδειγμα από τα πολλά. Ε, αυτό το οικονομικό της υπόθεσης προφανώς κάποιους χάλασε και χαλάει...
το όφελος για το κράτος και τις τοπικές επιχειρήσεις.
Όφελος για το κράτος είναι το όφελος συγκεκριμένων ιδιωτών. Απλά.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.120
Μέλη
40.109
Νεότερο μέλος
nikopolidis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom