Ακριβο μου ταξιδι

panpan

Member
Αφηγητής
Ξέρεις δε μπορούν όλα να συγκριθούν εξίσου . Το συναίσθημα να κοιμάσαι κάτω από τα δέντρα και να ξυπνάς κ αμέσως να βουτας στη θάλασσα δε μπορεί να στο δώσει κανένα κατάλυμα. Επίσης το παρεΐστικο κλίμα του κάμπινγκ , το ότι βουτάμε τα μεσημέρια και πιάνουμε ψάρια τα αλατίζουμε και τα τρώμε όλοι μαζί , το ότι από το πρωί μέχρι το βράδυ είμαστε με το μαγιώ και κολυμπάμε όποτε θέλουμε , είναι πράγματα μη συγκρίσιμα , ακόμα κι αν χρειαστεί να κουβαλήσω τη λάντζα μου στη βρύση ή να σκουπίσω το πρωί την πρασινάδα μου ή να ψησω στην ψησταριά μου.
Σε λίγο καιρό που θα έχουν πουληθεί όλες αυτές οι εκτάσεις και θα έχουν γίνει τσιμέντα για all inclusive να δούμε τι θα κάνουμε .
Συμφωνώ 100% με τα από πάνω συν να προσθέσω το παρακάτω.
ακόμα κι αν χρειαστεί να κουβαλήσω τη λάντζα μου στη βρύση
Αν το τροχόσπιτο είναι μεγάλο , με μετατροπή καταργώντας τα επιπλέον κρεβάτια, μπορείς
να βάλεις και πλυντήριο πιάτων.

Señor_Nada

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Σήμερα μου έλεγε μια Ολλανδεζα τις εντυπώσεις της από το πρόσφατο ταξίδι της στη χώρα μας. Θα μεταφέρω τις εντυπώσεις της. Μου είπε αρχικά ότι έπαθε σοκ όταν πήγε να αγοράσει αντηλιακό και οι τιμές ήταν ίδιες με Ολλανδία και αργότερα που διαπίστωσε ότι οι τιμές στο σούπερ μάρκετ είναι παρόμοιες κουφάθηκε εντελώς.

Συνολικά για αξιοθέατα έδωσε πάνω από 100ε και της χτύπησε άσχημα που δεν υπάρχουν συνδυαστικά εισιτήρια. Της φάνηκε τρελό ότι οι τιμές είναι ίδιες και για τους ντόπιους. Το σχόλιο που με προβλημάτισε περισσότερο και πιστεύω ότι είναι ωραίο θέμα για κουβέντα είναι ότι στο αρχαιολογικό μουσείο της Αθήνας στις γυναικείες τουαλέτες έλειπαν τα καπάκια της λεκάνης. Μου είπε ότι από τη στιγμή που έδωσε 20ε δεν της πέρασε από το μυαλό ότι θα λείπει κάτι τόσο βασικό. Για μένα έχει 100% δίκιο, από τη στιγμή χρεώνουν αυτές τις τιμές δεν γίνεται να λείπουν στοιχειώδη πράγματα. Δεν γίνεται να στέκεσαι μόνο στο ποσο σημαντικά είναι τα εκθέματα ή ο χώρος που επισκέπτεσαι. Θα προσθέσω στην εμπειρία της ότι όταν πέτυχα τη μέρα με την ελεύθερη είσοδο στην Ελλάδα επισκέφθηκα 2 χώρους. Δεν θα γράψω ποιους για να μην στοχοποιησω. Στον ένα που ήταν τελείως χαλαρός από κόσμο όταν με είδε η υπάλληλος που ήταν αραχτη (σχεδόν ξάπλα) να πλησιάζω το ταμείο, άρχισε να ξεφυσαει και είπε ωχ Παναγία μου γιατί μάλλον νόμισε ότι είμαι ξένος και δεν θα το καταλάβω! Επειδή τη σήκωσα από τη ξάπλα! Απίστευτο! Στον άλλο χώρο που επισκέφθηκα, ακριβώς μπροστά μου ήταν τουρίστες και η υπάλληλος δεν μπορούσε να μιλήσει ούτε τα βασικά αγγλικά! Όταν θες να χρεώνεις τέτοιες τιμές δεν γίνεται να το αφήνεις έτσι κωλοχανειο.

jimp

Member
Αφηγητής
Σήμερα μου έλεγε μια Ολλανδεζα τις εντυπώσεις της από το πρόσφατο ταξίδι της στη χώρα μας. Θα μεταφέρω τις εντυπώσεις της. Μου είπε αρχικά ότι έπαθε σοκ όταν πήγε να αγοράσει αντηλιακό και οι τιμές ήταν ίδιες με Ολλανδία και αργότερα που διαπίστωσε ότι οι τιμές στο σούπερ μάρκετ είναι παρόμοιες κουφάθηκε εντελώς.

Συνολικά για αξιοθέατα έδωσε πάνω από 100ε και της χτύπησε άσχημα που δεν υπάρχουν συνδυαστικά εισιτήρια. Της φάνηκε τρελό ότι οι τιμές είναι ίδιες και για τους ντόπιους. Το σχόλιο που με προβλημάτισε περισσότερο και πιστεύω ότι είναι ωραίο θέμα για κουβέντα είναι ότι στο αρχαιολογικό μουσείο της Αθήνας στις γυναικείες τουαλέτες έλειπαν τα καπάκια της λεκάνης. Μου είπε ότι από τη στιγμή που έδωσε 20ε δεν της πέρασε από το μυαλό ότι θα λείπει κάτι τόσο βασικό. Για μένα έχει 100% δίκιο, από τη στιγμή χρεώνουν αυτές τις τιμές δεν γίνεται να λείπουν στοιχειώδη πράγματα. Δεν γίνεται να στέκεσαι μόνο στο ποσο σημαντικά είναι τα εκθέματα ή ο χώρος που επισκέπτεσαι. Θα προσθέσω στην εμπειρία της ότι όταν πέτυχα τη μέρα με την ελεύθερη είσοδο στην Ελλάδα επισκέφθηκα 2 χώρους. Δεν θα γράψω ποιους για να μην στοχοποιησω. Στον ένα που ήταν τελείως χαλαρός από κόσμο όταν με είδε η υπάλληλος που ήταν αραχτη (σχεδόν ξάπλα) να πλησιάζω το ταμείο, άρχισε να ξεφυσαει και είπε ωχ Παναγία μου γιατί μάλλον νόμισε ότι είμαι ξένος και δεν θα το καταλάβω! Επειδή τη σήκωσα από τη ξάπλα! Απίστευτο! Στον άλλο χώρο που επισκέφθηκα, ακριβώς μπροστά μου ήταν τουρίστες και η υπάλληλος δεν μπορούσε να μιλήσει ούτε τα βασικά αγγλικά! Όταν θες να χρεώνεις τέτοιες τιμές δεν γίνεται να το αφήνεις έτσι κωλοχανειο.

Πες της να έρθει να πάρει γκούντα που εδώ το πουλάνε στο 1/3 της τιμής της Ολλανδίας να έρθει στα ίσα της.

Επίσης αν με ρωτάς και λίγα έχει το αρχαιολογικό της Αθήνας.
Εδώ οι απατεώνες έχουν το Μουσείο Van Gogh και το σπίτι του Ρέμπραντ 25 ευρώ ή το σπίτι της Άννας Φρανκ στα 17.
40 το αρχαιολογικό για τους Ολλανδούς και δώρο πατάτες τηγανιτές στην έξοδο.

Τώρα για τα καπάκια το να πούμε, δεν κάθονται οι γυναίκες στις δημόσιες τουαλέτες, προσέχουν για λόγους υγιεινής, ήρθαν εδώ να μας μάθουν καθαριότητα, να σκάσω είμαι.

Για τα Αγγλικά έπρεπε να ρωτήσεις αν έχουν καταγωγή από Πελοπόννησο, θα καταλαβαινες και το μέσον που είχαν.

panpan

Member
Αφηγητής
Εδώ οι απατεώνες έχουν το Μουσείο Van Gogh και το σπίτι του Ρέμπραντ 25 ευρώ ή το σπίτι της Άννας Φρανκ στα 17.
Άσε που σου πουλάνε Καλαματιανό και είναι Αλβανικό η στην καλύτερη από Μαρόκο.

jimp

Member
Αφηγητής
Άσε που σου πουλάνε Καλαματιανό και είναι Αλβανικό η στην καλύτερη από Μαρόκο.
Αυτό που το πας; Τουλάχιστον έτσι λένε οι φήμες γιατί εγώ είμαι εναντίον της όποιας κατάχρησης.

alma

Member
Μέγας Συγγραφέας
Πες της να έρθει να πάρει γκούντα που εδώ το πουλάνε στο 1/3 της τιμής της Ολλανδίας να έρθει στα ίσα της.

Επίσης αν με ρωτάς και λίγα έχει το αρχαιολογικό της Αθήνας.

Τώρα για τα καπάκια το να πούμε, δεν κάθονται οι γυναίκες στις δημόσιες τουαλέτες, προσέχουν για λόγους υγιεινής, ήρθαν εδώ να μας μάθουν καθαριότητα, να σκάσω είμαι.

Για τα Αγγλικά έπρεπε να ρωτήσεις αν έχουν καταγωγή από Πελοπόννησο, θα καταλαβαινες και το μέσον που είχαν.
Που να δεις το μουσείο...των Τροπικών στο Άμστερνταμ. Πανάκριβα κι απάτη,ακόμα θυμάμαι πόσο δίκιο είχε ο άντρας μου που μου έλεγε να μην πάμε.
Κοροϊδία οι τιμές για ό,τι δείχνει. Έχουν μειώσει εκθέματα κιόλας από άλλες ηπείρους και τα έχουν μαζέψει ,ενώ όσοι το είδαν πριν 10 χρονια λένε πως είχε πολλά περισσότερα.
Καλά που ήταν εντυπωσιακό το κτίριο τουλάχιστον...

Last edited:

Señor_Nada

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Που να δεις το μουσείο...των Τροπικών στο Άμστερνταμ. Πανάκριβα κι απάτη,ακόμα θυμάμαι πόσο δίκιο είχε ο άντρας μου που μου έλεγε να μην πάμε.
Κοροϊδία οι τιμές για ό,τι δείχνει. Έχουν μειώσει εκθέματα κιόλας από άλλες ηπείρους και τα έχουν μαζέψει ,ενώ όσοι το είδαν πριν 10 χρονια λένε πως είχε πολλά περισσότερα.
Καλά που ήταν εντυπωσιακό το κτίριο τουλάχιστον...
Αν εννοείς το Wereldmuseum δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω περισσότερο. Καταπληκτικό μουσείο. Δεν ξέρω πόσες χώρες έχουν κάτι αντίστοιχο. Πολύ σκληρή κριτική από το αποικιοκρατικο παρελθόν τους μέχρι την εκμετάλλευση που γίνεται σήμερα. Είχε κι ένα φοβερό κομμάτι για την Ινδονησία και πως οι Ολλανδοι έχτισαν το μύθο του παραδεισένιου Μπαλί με ασταμάτητη προπαγάνδα για να σκεπάσουν τα εγκλήματα που έκαναν στη χώρα. Από τα μουσεία που δεν πρόκειται να ξεχάσω. Για μένα τα άξιζε τα λεφτά του χαλαρά.

varioAthens

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ολες τις τρολιές που εγραψες να τις ανεχτω αλλα ΑΥΤΟ παει πολυ… ισα περα… 🤣

jimp

Member
Αφηγητής
Ε μην συμπαρασυρομεθα ολοι οι χαμουτζηδες
Για εμένα θέλει σωστά υπολογισμένη πυρηνική βόμβα στη μέση ώστε να φτάσει παντού σε όλα τα άκρα.

Γιατί υποθέτεις πως τρολαρω ενώ είμαι σοβαρότατος; Δεν έχουμε το γκούντα φθηνότερο; Ή μήπως επειδή ξέχασα το ενταμ;

Señor_Nada

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Δεν έχουμε το γκούντα φθηνότερο;
Ντρέπομαι που θα υπερασπιστώ Ολλανδικό φαγητό, καμια σχέση η γκούντα τους με την πλαστικουρα που τρώμε στην Ελλάδα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.229
Μέλη
40.252
Νεότερο μέλος
Fetah Belaj

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom