Aegean Airlines Ακυρώσεις, αλλαγές, voucher, επιστροφή χρημάτων

gkalla

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Σε άλλη κράτηση ακύρωσα τηλεφωνικά τον έναν από τους 4 επιβάτες 10 μέρες πριν την αναχώρηση και μου είπαν πως θα επιστρέψουν ένα ποσό που αντιστοιχούσε στους φόρους στην κάρτα που είχε γίνει η πληρωμή.
Το ταξίδι έγινε και συνολικά από την ακύρωση έχουν περάσει 20+ μέρες κι ακόμη δεν έχω δει τίποτα.
Έχει κανείς πρόσφατη εμπειρία με επιστροφή χρημάτων να μου πει πόσο χρόνο πήρε;

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Σε άλλη κράτηση ακύρωσα τηλεφωνικά τον έναν από τους 4 επιβάτες 10 μέρες πριν την αναχώρηση και μου είπαν πως θα επιστρέψουν ένα ποσό που αντιστοιχούσε στους φόρους στην κάρτα που είχε γίνει η πληρωμή.
Το ταξίδι έγινε και συνολικά από την ακύρωση έχουν περάσει 20+ μέρες κι ακόμη δεν έχω δει τίποτα.
Έχει κανείς πρόσφατη εμπειρία με επιστροφή χρημάτων να μου πει πόσο χρόνο πήρε;
Η μία πήρε 4 μερες και η άλλη 3 μηνες. Βέβαια αυτή με το τρίμηνο έπεσε με το κλείσιμο του κόλπου που φαντάζομαι θα γινόταν της μουρλής. Οι επόμενες δυο πήραν 40 μερες περίπου. Καθυστερούσε και η επιστροφή μιλίων, που συνηθως ηταν σχεδόν άμεση.

gkalla

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Η μία πήρε 4 μερες και η άλλη 3 μηνες. Βέβαια αυτή με το τρίμηνο έπεσε με το κλείσιμο του κόλπου που φαντάζομαι θα γινόταν της μουρλής. Οι επόμενες δυο πήραν 40 μερες περίπου. Καθυστερούσε και η επιστροφή μιλίων, που συνηθως ηταν σχεδόν άμεση.
Ωραία ευχαριστώ Με Aegean να φανταστώ ήταν οι κρατήσεις

Φώτης/Ταξιδιωτης

Member
Αφηγητής
Πόλεμος, τιμές καυσίμων κλπ.
Λάθος του συστήματος μάλλον θα ήταν. Διότι... ...επανήλθαν οι πτήσεις μου.
Δεν είναι λογικό να μην σε ειδοποιούν έστω με e mail.

Μου έχει τύχει να ακυρώσει η εταιρία ταξίδι στο Λίβανο διότι το Ισραηλ είχε ξεκινήσει επιθέσεις στη περιοχή. Ειδοποιήθηκα.

Με εξαίρεση αν πρόκειται για έκτατο γεγονός ένα σεισμό ή εναν πόλεμο στη περιοχή θεωρώ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να σου ακυρώσει η εταιρία τη πτήση ενώ είναι κοντα ημερολογιακα είτε θερινής είτε χειμερινής. Σε περίπτωση βλάβησ του αεροσκαφους έχει την ευθύνη η εταιρία να κόψει το λαιμός της να βρεί τρόπο να σε μεταφέρει. Είχε πρόβλημα θυμάμαι αεροσκάφος της Λουφτχάνσα πήγα με Αεγεαν και Μπρίτισ στο προορισμό μου.Φρόντισε η Λουφτχανσα.

Αυτά στην Ε.Ε. Σε κάποιες άλλες χώρες τώρα.......

Last edited:

georgi d

Member
Είχε πρόβλημα θυμάμαι αεροσκάφος της Λουφτχάνσα πήγα με Αεγεαν και Μπρίτισ στο προορισμό μου.Φρόντισε η Λουφτχανσα.
Φώτη το ίδιο έκανε παλιά και η aegean. Καλά θυμάμαι ότι σε μια πτήση που είχε ακύρωση με την Λουφτχάνσα τους πήγε (και οι τιμές τις γερμανικής εταιρείας ήταν το λιγότερο διπλάσιες. Τώρα δεν γνωρίζω εάν το κάνει. Από τότε που μας ήρθε η ryanair πολλά έχουν αλλάξει στην εταιρεία, όλοι τους περνάνε τα "καλα" που έχει αυτή η εταιρεία. Πάλι καλά γιατί ακόμα είναι αξιόπιστη. Εάν δεν έκανε αυτά τα λάθη θα ήταν μια χαρά. Εδώ πολλές μήνες από πριν προγραμματιζεις το ταξίδι σου και εάν σου ακύρωση την πτήση μετά πρέπει να πληρώσεις τα τριπλασια (και εάν έχεις πληρώσει ξενοδοχείο χωρίς να μπορέσεις να το ακυρωσεις είναι το πιο χειρότερο που θέλει κάποιος να του συμβεί.

Ένα μεγάλο αρνητικό που έχει η aegean είναι η αδιαφορία σε κάποιες δύσκολες στιγμές.
Παλιά ήταν τότε με τα παιδιά από κάποιο σχολείο που δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στην Αθήνα από την Ρόδο η από την Χίο. Πήγε τότε η ryanair και τα έφερε δωρεάν. Το ίδιο και τώρα τελευταία με την Σαντορίνη (και εδώ να ναι καλά η sky-express που βοήθησε) . Έχουν μπορεί κάποιον διευθυντή στην εταιρεία που είναι ξένος.
Εγώ διαβάζω τι γράφουν οι ξένοι για εμάς που ζούμε στην Ελλάδα. Το βασικό που γράφουν είναι ότι ο Έλληνας δεν είναι αδιάφορος και πάντα θα τους βοηθήσει (εντάξει στην Αθήνα είναι τα πράγματα διαφορετικά).
Ούτε στο εξωτερικό τους έχουμε δώσει δικαίωμα ότι δεν είμαστε σωστοί
Και είναι ευχάριστο να πηγαίνεις κάπου και όταν μαθαίνουν ότι είσαι Έλληνας να σε αντιμετωπίζουν διαφορετικά.

Εάν υπήρχε η Ολυμπιακη δεν θα υπήρχε πρόβλημα όμως την φάγανε.

Last edited:

mikrh tsopana

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Εχω κλείσει με aegean Βαλενθια-Θεσσαλονικη μεσω Αθήνας, ναύλος comfortflex. Eν τελει αλλαξαν οι ημ/νιες που θελω και επειδή την πτήση Βαλενθια-Αθηνα την εχει μονο συγκεκριμενες μερες, δε μπορώ να κλείσω αυτοματα. Θα με βολευε και ενα Μαδριτη-Θεσσαλονικη, αλλά δε μου δινει την επιλογή να το επιλεξω. Ειχα την εντυπωση οτι ο ναυλος comfortflex επιτρεπει rerouting. Καμία ιδεα πώς μπορώ να το κάνω online?

paefstra

Member
Συγγραφέας
Εχω κλείσει με aegean Βαλενθια-Θεσσαλονικη μεσω Αθήνας, ναύλος comfortflex. Eν τελει αλλαξαν οι ημ/νιες που θελω και επειδή την πτήση Βαλενθια-Αθηνα την εχει μονο συγκεκριμενες μερες, δε μπορώ να κλείσω αυτοματα. Θα με βολευε και ενα Μαδριτη-Θεσσαλονικη, αλλά δε μου δινει την επιλογή να το επιλεξω. Ειχα την εντυπωση οτι ο ναυλος comfortflex επιτρεπει rerouting. Καμία ιδεα πώς μπορώ να το κάνω online?
Παρε τηλ. Δεν γινονται ολα on line. Οταν φταινε αυτοι δεν χρεωνουν τελος εξυπηρετησης

mikrh tsopana

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Σημερα εκανα rerouting εισιτηριο με ναυλο comfort flex, επειδη για τις μερες που θελω δεν ειχε με ιδια αφετηρια και προορισμό. Η αλλαγή έγινε τηλεφωνικώς, μιλαμε δεν πρόλαβε να χτυπήσει το τηλέφωνο και το σήκωσαν, ούτε να με περίμεναν. Πλήρωσα κανονικα το 23αρι κι ας ηταν πιο φθηνη η πτήση στο ρηρουτιν.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Σημερα εκανα rerouting εισιτηριο με ναυλο comfort flex, επειδη για τις μερες που θελω δεν ειχε με ιδια αφετηρια και προορισμό. Η αλλαγή έγινε τηλεφωνικώς, μιλαμε δεν πρόλαβε να χτυπήσει το τηλέφωνο και το σήκωσαν, ούτε να με περίμεναν. Πλήρωσα κανονικα το 23αρι κι ας ηταν πιο φθηνη η πτήση στο ρηρουτιν.
Εσύ άλλαξες προορισμό όμως.
Με τι το αγόρασες το εισιτήριο; Με εξαργύρωση μιλίων ή ήταν κανονικά αγορασμένο;

mikrh tsopana

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο

pan82

Member
Εσύ άλλαξες προορισμό όμως.
Με τι το αγόρασες το εισιτήριο; Με εξαργύρωση μιλίων ή ήταν κανονικά αγορασμένο;
Η αλλαγή προορισμού ή αλλαγή εισιτήριων μέσω τηλεφωνικού ή αν θες πχ να κρατήσεις ένα σκέλος εισιτήριου μόνο χρεώνονται με 23€ το τέλος ακυρωσης έχει καταργηθεί μόνο για την ακύρωση όλου του εισιτηρίου

adiaforos

Member
Συγγραφέας
Σε αλλαγή αεροδρομίου λόγω ακύρωσης πάντως δεν είχα πληρώσει το τέλος 23€, αφού ήταν δική τους υπαιτιότητα. Επειδή επέλεξα τρίτο αεροδρόμιο και όχι το πιο κοντινό, με ενημέρωσαν ότι δεν θα καλύψουν το κόστος μετάβασης στο νέο αεροδρόμιο (στο προτεινόμενο κάλυπταν και το κόστος μετάβασης με λεωφορείο ή τρένο), αλλά δεν αξίωνα κάτι τέτοιο, βασικά έκανα ανασχεδιασμό ταξιδιού.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.286
Μέλη
40.283
Νεότερο μέλος
zinaki

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom