- Ταξίδι-Όνειρο
- Ο γύρος του κόσμου
Και εμένα που είχα κλείσει εισιτήρια μαζί τους μέσω της kiwi εν τέλει μετά από δυόμιση μήνες μου επέστρεψαν τα λεφτά.
Aν τυχόν χρησιμοποιείς revolut για ριξε μια ματιά μήπως στα έχουν βάλει εκεί γιατί με μένα έτσι είχε γίνει χωρίς να τους το ζητήσω εγώ να τα βάλουν εκεί.Σε καθυστερηση πτησης καμια 15αρια ωρες μαλλον εξαιτιας βλαβης του αεροσκαφους ειχα κανει online αιτημα για αποζημιωση το οποιο εγκριθηκε σχεδον αμεσα και υποτιθεται θα πληρωνοταν σε 7 εργασιμες, αφου περασε κανα τριμηνο στο οποιο δεν απαντουσαν, τελικα το εκλεισαν το claim ως πληρωμενοΦυσικα δεν πληρωθηκε τιποτα στο λογαριασμο που τους ειχα δωσει, ακρη μεσω email δεν βγαζω καμια. Μαλιστα σε ενα απο τα email τους μου ειπαν το θεικο: Να τους στειλω confirmation απο την τραπεζα μου που να λεει πως δεν πληρωθηκε.
Εχω ηδη στειλει το case στην ΥΠΑ αλλα επειδη βλεπω να παιρνει αιωνες ξερει κανεις αν υπαρχει κανας αλλος τροπος να επικοινωνησω μαζι με τους (μην τους χαρακτηρισω);
Κι ομως απο αναζητηση που εκανα βλεπω το εχουν συστημα να καθυστερουν πληρωμες αποζημιωσεων. Βρηκα δεκαδες παρομοιες περιπτωσεις στο ιντερνετ και κυριως στο reddit. Προκειται για compensation του EU 261 (το οποιο εχουν εγκρινει), οχι refund (δεν ξερω αν τα αντιμετωπιζει διαφορετικα η wizz και γι αυτο οι διαφορετικες εμπειριες των επιβατων). Λογαριασμο Revolut τους εχω δωσει που δεχεται κανονικα και swift πληρωμες οποτε δυστυχως δεν ειναι αυτο το προβλημα. Ασε που αν εχουν πληρωσει φανταζομαι ειναι ευκολο να μου στειλουν μια επιβεβαιωση πληρωμης, οπως τους ζητησα, για να τσεκαρω με την τραπεζα.Σε πολλα τους εχω καταραστει αλλα στις πληρωμες τους ειναι σπαθι.
Πρεπει να επικοινωνησεις με την τραπεζα και να ζητησεις να ξεκλειδωσουν τη μεταφορα χρηματων με κωδικο BIC/SWIFT. Ξερουν αυτοι.
Ειναι compensation claim, οχι refund και ναι οταν συμπληρωσα το claim τους ειχα δωσει λογαριασμο revolut να πληρωσουν αλλα δεν εχει πληρωθει τιποτα. Η revolut στελνει ειδοποιηση ακομα και αν για καποιο λογο δεν μπορει να πιστωθει το ποσο στο λογαριασμο σου και επιστραφει, οποτε το αποκλειω να ειναι θεμα Revolut. Ειτε εκαναν καποιο λαθος (π.χ. πληρωμη σε λαθος νομισμα ή λαθος iban - διαβασα και τετοιες περιπτωσεις -) και ειναι τοσο μεγαλο χημειο που δεν ασχολουνται να βρουν τι πηγε στραβα ή απλα με κοροιδευουν.Aν τυχόν χρησιμοποιείς revolut για ριξε μια ματιά μήπως στα έχουν βάλει εκεί γιατί με μένα έτσι είχε γίνει χωρίς να τους το ζητήσω εγώ να τα βάλουν εκεί.
Σε follow-up email μου ρωτώντας τους παλι για payment confirmation μου απαντησαν επιτελους και μου ειπαν οτι βλεπουν στο συστημα τους οτι εχω κανει official claim (μαλλον εννοουν την ΥΠΑ καθως δεν εχω κανει κατι αλλο εως τωρα) και γι αυτο κλεινουν το case ως resolved χαχαχαχαχα και θα επικοινωνουν μονο με τον "legal representative μου"Σε καθυστερηση πτησης καμια 15αρια ωρες μαλλον εξαιτιας βλαβης του αεροσκαφους ειχα κανει online αιτημα για αποζημιωση το οποιο εγκριθηκε σχεδον αμεσα και υποτιθεται θα πληρωνοταν σε 7 εργασιμες, αφου περασε κανα τριμηνο στο οποιο δεν απαντουσαν, τελικα το εκλεισαν το claim ως πληρωμενοΦυσικα δεν πληρωθηκε τιποτα στο λογαριασμο που τους ειχα δωσει, ακρη μεσω email δεν βγαζω καμια. Μαλιστα σε ενα απο τα email τους μου ειπαν το θεικο: Να τους στειλω confirmation απο την τραπεζα μου που να λεει πως δεν πληρωθηκε.
Εχω ηδη στειλει το case στην ΥΠΑ αλλα επειδη βλεπω να παιρνει αιωνες ξερει κανεις αν υπαρχει κανας αλλος τροπος να επικοινωνησω μαζι με τους (μην τους χαρακτηρισω);
Ειναι τοσο ασχετοι που δεν ξερουν να ξεχωρισουν τη διαφορα μεταξύ ανεξάρτητης αρχης με legal representative.Εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση πριν λίγο καιρό πληρώθηκα από το AirHelp - #1 Air Passenger Rights ExpertsAν τυχόν χρησιμοποιείς revolut για ριξε μια ματιά μήπως στα έχουν βάλει εκεί γιατί με μένα έτσι είχε γίνει χωρίς να τους το ζητήσω εγώ να τα βάλουν εκεί.
Αυτο βοηθαει αλλα νομιζω αυτες οι εταιρειες παιρνουν ενα αρκετα μεγαλο ποσοστο κοντά στο 40-50% (αν δεν κανω λαθος?). Ή ειναι αρκετά μικροτερο?Εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση πριν λίγο καιρό πληρώθηκα από το AirHelp - #1 Air Passenger Rights Experts
σε λιγότερο από 2 χρόνια γιατί από την ρυαναιρ με απέρριπταν την αίτηση.
Όντως εγώ πήρα από 500, 250 αλλά τουλάχιστον τα πήρα, γιατί η αγαπημένη με το ξέκοψε....απλά τα έστειλα στην παραπάνω και ασχολήθηκαν αυτοί.Αυτο βοηθαει αλλα νομιζω αυτες οι εταιρειες παιρνουν ενα αρκετα μεγαλο ποσοστο κοντά στο 40-50% (αν δεν κανω λαθος?). Ή ειναι αρκετά μικροτερο?
Αντ αυτου μπορεις να ξεκινησεις small claims procedure που δεν χρειαζεται παρασταση δικηγορου και εχει ενα fee κατω απο 100 ευρώ (και το οποιο μαλλον συμφερει σε περιπτωσεις 400+ ευρώ), απλα χρειαζεται να ξοδεψεις λιγο χρονο να πας μεχρι το δικαστηριο να κανεις τις απαραιτητες αιτησεις κλπ.
Εμενα η Wizz μου ενεκριναν το claim εντος 24 ωρων, ελεγε θα πληρωθει σε 7 εργασιμες μερες, αλλά εκτοτε δεν απαντουσαν τιποτα και μολις το περασα στην ΥΠΑ μετά απο 3 μηνες, απλα το εκλεισαν ως resolved/paid.![]()