Aegean Airlines Qatar Airways Γενικά Ακυρώσεις και αποζημιώσεις πτήσεων εξαιτίας του πολέμου στη Μέση Ανατολή

mikrh tsopana

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Δραττομαι της ευκαιριας να ρωτησω το εξης, γιατί η ψυχραιμία δεν είναι το φορτε μου κι εχει παει το σκατό στην κάλτσα. Πετάω 22 Μαρτίου απο Κίνα προς Μαδρίτη μεσω Ντόχα. Αν μεχρι τοτε συνεχιστεί η κατάσταση, να περιμένω απο την Καταρ να ακυρωσει/αλλάξει την πτήση ή υπάρχει περίπτωση να μην το κάνει; Και τί κανουμε σε αυτές τις περιπτώσεις;

Nikos1986

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Νορβηγία
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Δραττομαι της ευκαιριας να ρωτησω το εξης, γιατί η ψυχραιμία δεν είναι το φορτε μου κι εχει παει το σκατό στην κάλτσα. Πετάω 22 Μαρτίου απο Κίνα προς Μαδρίτη μεσω Ντόχα. Αν μεχρι τοτε συνεχιστεί η κατάσταση, να περιμένω απο την Καταρ να ακυρωσει/αλλάξει την πτήση ή υπάρχει περίπτωση να μην το κάνει; Και τί κανουμε σε αυτές τις περιπτώσεις;
Αν μπορεί να υπάρξει παραλληλισμός: πέρυσι τον δεκαπενταύγουστο επέστρεφα από Οτάβα προς Αθήνα, μέσω Τορόντο. Και τα 2 σκέλη με Air Canada (μέλος SA). 3 μέρες πριν την πτήση, ξεκινάει απεργία, η οποία θα διαρκούσε τουλάχιστον 1 εβδομάδα.

Στο site της εταιρίας έλεγε ότι θα προσπαθούσε να στείλει τον κόσμο με άλλες αεροπορικές της συμμαχίας, εφόσον υπήρχε διαθεσιμότητα. Αυθημερόν (έλεος :bash:) μου έρχεται ειδοποίηση ότι τελικά δεν μπόρεσαν να μου βρουν πτήση επιστροφής και να μην έμπαινα στον κόπο να πήγαινα στο αεροδρόμιο.

Επειδή δεν υπήρχε δωμάτιο στο ξενοδοχείο για τις επόμενες μέρες και έπρεπε να επιστρέψω το αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο, πήγα στο γκισέ μπας και βγάλω άκρη. Με τα πολλά, μίλησα με ένα πολύ ευγενικό και εξυπηρετικό υπάλληλο, ο οποίος τελικά μετά από κανένα μισάωρο ψαξίματος μου έκλεισε εισιτήρια επιστροφής μέσω Βοστώνης και Λονδίνου, με Porter και British (αεροπορικές εκτός SA).

Εγώ θα πρότεινα να περίμενες, και αν οι πτήσεις δεν φαίνεται να ξαναρχίζουν να μιλήσεις με την Qatar για να σε στείλουν μέσω άλλης εταιρείας. Θα πήγαινα στο αεροδρόμιο, παρά να μιλούσα στο τηλέφωνο ή ακόμη χειρότερα με chat. Έχε και 2-3 βίζες από πιθανές χώρες ανταπόκρισης. Αν εγώ δεν είχα ESTA για τις ΗΠΑ (την είχα βγάλει την προηγούμενη μέρα αποκλειστικά για το ενδεχόμενο ανταπόκρισης στις ΗΠΑ) είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα είχα βρει θέση και μάλιστα τόσο σύντομα.

mikrh tsopana

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Ευχαριστώ, αρκετά βοηθητικό.
Τσεκαρα την ιδια διαδρομή πχ 6 Μαρτίου και εχει κανονικά την επιλογή μεσω Ντόχα, αρα μαλλον προς το παρον δεν επηρεαζεται.

varioAthens

Member
Μέγας Συγγραφέας
Καποτε στον Πολεμο του Κολπου που πετουσαμε για Ασια, ειχαν αλλαξει τα δρομολογια ωστε να μην πετανε πανω απο τον εναεριο χωρο των εμπλεκομενων κρατων… μας αλλαξαν πτηση αλλα ταξιδεψαμε… τωρα στην παρουσα φαση που ειναι πολλες οι εμπλεκομενες χωρες τι να πω… μακαρι να ληξει σύντομα…

agmi

Member
@Nikos1986 & @mikrh tsopana : Εμενα/ας οι επιλογες ειναι για αναχωρηση 05/03 ή ξαναπρογραμματισμος ταξιδιου μεσα σε 14 μερες ή επιστροφη του ποσου! Με λιγα λογια οπως λενε τα κοντοχωριανακια nos chingaron, μαζι και οι αλλες αεροπορικες που αυξησανε τρελα τα εισητηρια τους προς εκεινη τη μερια, χωρια οτι θα'χουμε καμμια χασουρα των $300 για εσωτερικες πτησεις/εκδρομες!

Με αλλη εταιρεία χλωμο το βλεπω, ασε που αρκετες πτησεις σταματανε στον κολπο! Εκτος σα βρεις τπτ με Turkmenistan Airways, Scoot, Thai. Δεν ξερω τι παιζει και με την indiGo..., για μας εχει τρελο layover στο Μουμπαϊ.
1772371617416.png

jimp

Member
Αφηγητής
Είναι πολύ νωρίς να συζητάς από τώρα για τις 22 Μαρτίου.
Αν κρατήσει τόσο ο πόλεμος ίσως το τελευταίο που θα σκεφτόμαστε 22 Μαρτίου να είναι τα ταξίδια.

mikrh tsopana

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Είναι πολύ νωρίς να συζητάς από τώρα για τις 22 Μαρτίου.
Αν κρατήσει τόσο ο πόλεμος ίσως το τελευταίο που θα σκεφτόμαστε 22 Μαρτίου να είναι τα ταξίδια.
Συζηταω γιατι ειναι πτηση επιστροφής, το πηγαινε ειναι σε 5 μερες.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Βλέποντας αυτά που ζούνε δεκάδες Έλληνες εγκλωβισμένοι σε αεροδρόμια και ξενοδοχεία στα Εμιράτα εγώ στη θέση σου θα προσπαθούσα να αλλάξω τα εισιτήρια και τις κρατήσεις μου.
Εάν και η αναχώρηση προς Κίνα είναι μέσω Κατάρ δεν βλέπω να πετάς σε 5 μέρες.
Εάν στην ακυρώσουν αυτοί υπάρχει περίπτωση να ακυρώσεις έγκαιρα και ξενοδοχεία;
Δεν βλέπω να ηρεμήσουν γρήγορα τα πράγματα...

mikrh tsopana

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Βλέποντας αυτά που ζούνε δεκάδες Έλληνες εγκλωβισμένοι σε αεροδρόμια και ξενοδοχεία στα Εμιράτα εγώ στη θέση σου θα προσπαθούσα να αλλάξω τα εισιτήρια και τις κρατήσεις μου.
Εάν και η αναχώρηση προς Κίνα είναι μέσω Κατάρ δεν βλέπω να πετάς σε 5 μέρες.
Εάν στην ακυρώσουν αυτοί υπάρχει περίπτωση να ακυρώσεις έγκαιρα και ξενοδοχεία;
Δεν βλέπω να ηρεμήσουν γρήγορα τα πράγματα...
Δεν υπαρχει προβλημα, δεν εχω κανενα ξενοδοχειο κλεισμενο παρα μονο την πρωτη μερα. Ουτε εισιτηρια για μνημεια. Το πηγαινε ειναι απευθειας Κινα απο Μαδριτη, οποτε δε νομιζω να επηρεαζεται. Το ελα θα δειξει.

Terra2012

Member
Εμείς έχουμε κλείσει για βιετναμ με emirates.Κανονικα η πτήση είναι στις 16 Μαρτίου..έχω πληρώσει δυστυχώς πρώτη φορά τα πάντα.. ξενοδοχεία χωρίς δυνατότητα ακύρωσης εσωτερικές πτήσεις....Έχω σκάσει... Σίγουρα είναι πολύ στεναχωρη η κατάσταση.. πάντα ο πόλεμος είναι ότι χειρότερο..... αλλά από την άλλη είναι και οι οικονομίες μας.ολους αυτούς τους μήνες για να μπορέσουμε να το οργανώσουμε το ταξίδι

underwater

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Από τη σελίδα της Aegean:

"Λόγω των συνεχιζόμενων γεγονότων στη Μέση Ανατολή, προχωράμε στην ακύρωση επιπλέον πτήσεων από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Μπεν Γκιουριόν στο Τελ Αβίβ, το Διεθνές Αεροδρόμιο Ράφικ Χαρίρι στη Βηρυτό, το Διεθνές Αεροδρόμιο Ερμπίλ στο Ερμπίλ και το Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης στη Βαγδάτη μέχρι τις πρωινές αφίξεις της Τρίτης 10 Μαρτίου 2026.

Οι πτήσεις από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Ντουμπάι στο Ντουμπάι και το Διεθνές Αεροδρόμιο Ζαγιέντ στο Αμπού Ντάμπι ακυρώνονται μέχρι τις βραδινές αφίξεις της Παρασκευής 6 Μαρτίου 2026.

Οι πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο King Khalid στο Ριάντ και το Διεθνές Αεροδρόμιο King Abdulaziz στην Τζέντα
ακυρώνονται μέχρι τις πρωινές αφίξεις του Σαββάτου 7 Μαρτίου 2026.

Οι επιβάτες που επηρεάζονται από τις παραπάνω ακυρώσεις μπορούν:

να προβούν σε αλλαγή των εισιτηρίων τους χωρίς κόστος επανέκδοσης και διαφορά ναύλου με νέα ημερομηνία ταξιδιού έως και 31/03/2026 καλώντας στο (+30) 210 6261000.
να κάνουν αίτηση για επιστροφή χρημάτων ή credit voucher για μελλοντική χρήση εδώ.
Επιπλέον όσοι επιβάτες έχουν εισιτήριο από/προς Τελ Αβίβ, Βηρυτό, Ερμπίλ, Άμπου Ντάμπι, Ντουμπάι, Βαγδάτη, Ριάντ και Τζέντα για πτήσεις έως και 16/03/2026, εάν το επιθυμούν υπάρχει η δυνατότητα:

να προβούν σε αλλαγή των εισιτηρίων τους χωρίς κόστος επανέκδοσης και διαφορά ναύλου με νέα ημερομηνία ταξιδιού έως και 31/03/2026 καλώντας στο (+30) 210 6261000.
να αιτηθούν credit voucher μέσω του τηλεφωνικού κέντρου (+30) 210 6261000.
Από πλευράς μας αξιολογούμε διαρκώς τις εξελίξεις σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων αεροπορικών αρχών και προχωρούμε συνεχώς σε προσαρμογές του προγράμματος μας για τα συγκεκριμένα δρομολόγια."

Γενικά είμαι στη σουρεάλ κατάσταση όπου, βλέποντας πώς κινείται η φάση στη Μέση Ανατολή, έχω πάρει απόφαση ότι Ιράκ δεν θα πάω αρχές Απριλίου και απλά προσπαθώ να οργανώσω κάτι άλλο για να μην κάνω δεύτερη χρονιά στη σειρά Πάσχα στην Ελλάδα, με άγχος για το πού θα είναι τα αεροπορικά όταν θα φτάσουμε στην ημερομηνία όπου θα δικαιούμαστε refund/voucher. Την ίδια στιγμή μπαίνω να σκεφτώ μήπως απλά να κλείσουμε ηδη αεροπορικά για άλλο προορισμό, αλλά ένα διαβολακι μέσα μου λέει "κι αν δεν χαθεί το ταξίδι;"

mikrh tsopana

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Θα πω το εξης, Chengdu-Madrid απευθειας πτηση με sichuan airlines στις 22 Μαρτιου μεχρι πριν 3 μερες ειχε 460 ευρω, χθες 730 και σημερα 1073 (η αεροπορική το εχει 1163)...
Υγ. Παρολαυτα θα παω και το πως θα γυρίσω, πρόβλημα της τσοπανας της 22ας Μαρτιου:haha:

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.241
Μέλη
40.257
Νεότερο μέλος
Gent2001

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα