Αλγερία Αλγερια - με Νότο και Tamanrasset

Επόμενο Ταξίδι
Νότια & Κεντρική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Το γύρο του κόσμου!
Καλησπέρα,

είμαστε 2 άτομα και θέλουμε να οργανώσουμε ταξίδι με τοπικό συνοδό στην Αλγερία για τον Οκτώβρη. Σύνολο ημερών 15.
Στο βορρά (αλγέρι, κωνσταντίνη) μπορούμε να κινηθούμε και χωρίς οδηγό, και μετά να ξεκινήσουμε από εκεί την πορεία προς το Νότο που είναι αυτό που κυρίως θέλουμε να δούμε.

Στο Νότο εκτός από Djanet, tassili n’ajer κλπ θέλω να δω και Tamanrasset, hoggart mountain κλπ. Μαθαίνω ότι εκεί οι τιμές είναι πολύ ψηλά, λόγω κακοκαιριών που έχουν κάνει ακόμα πιο δύσκολη την πρόσβαση.

Ωστόσο θα ήθελα να το δω και το κομμάτι αυτό της Αλγερίας.

• Έχετε να προτείνετε οδηγό ή ομαδική εκδρομή με τοπικό γραφείο που να σας ικανοποίησε?
  • Έχετε πάει Tamanrasset κλπ για να μοιραστείτε την εμπειρία σας?

Και φυσικά οτιδήποτε άλλο πολύ θα σας ευχαριστήσω αν το μοιραστείτε μαζι μας.

Ευχαριστώ!

Papaya

Member
Ευχομαι να απαντησει καποι@ γιατι ειναι μια ταξιδαρα που ενδιαφερει κι εμενα κι εχω ψαξει λιγο.

Δεν ξερω αν αυτα ειναι βοηθητικα, παντως νομιζω οτι το πιο ενδιαφερον κομματι στο Νοτο ειναι η Djanet οπου τον τουρισμο διαχειριζονται Τουαρεγκ και ειναι υποχρεωτικη η συνοδεια με ντοπιο και αυτοκινητο. Αυτοι φτιαχνουν και το Invitation letter για τη Βιζα και βοηθανε με τις διαδικασιες.
Καποια γραφεια που ειναι πολυ γνωστα κι εγγυημενα (χωρις να εχω επικοινωνησει ακομη, Τα εχω βρει μεσω reddit) ειναι fancyellow , all ways travel, και για Νοτο: TerresTouareg και Tinariwen.

Nομιζω απο Δεκεμβρη κι επειτα αναδεικνυεται περισσοτερο η ομορφια και η καθαροτητα της ερημου.

Μακαρι να το κανεις και να μας πεις πώς πηγε!

Επόμενο Ταξίδι
Νότια & Κεντρική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Το γύρο του κόσμου!
Τελικά θα πάμε μάλλον προς Απρίλη - ίσως το πάσχα του 2027.
Ευχαριστώ @Papaya για τις πληροφορίες, το δύσκολο κομμάτι και πιο ακριβό ειναι το πιο νότια της Djanet, αλλά πραγματικά αξίζει το χρόνο και τα χρήματα θεωρώ, οπότε θα επιμείνω να μπορέσω να φτάσω μέχρι εκεί!!!
Είμαστε 2 άτομα που θα πάμε, αν ενδιαφερεται κανεις να συνταξιδεψει θα χαρώ, και για παρέα και για να γινει πιο οικονομικό το ταξίδι!

Papaya

Member
Συμφωνω απολυτα @girl@Wanderlust .
Ανυπομονουμε για λεπτομερειες και μακαρι να το πραγματοποιησεις .
Αξιζει τα χρηματα και παραπανω και θεωρω οτι ειναι μια γνησια εμπειρια περα απο τα τετριμμενα.
Θα ημουν διατεθειμενη να εστιασω ακομη και μονο εκει δηλαδη
1 νυχτα Αλγερι
Επομενη μερα μεταβαση στη Djanet
4 ή 5 μερες με οδηγο και πισω
Δλδ προκειμενου να ζησω την εμπειρια , θα το εκανα και βδομαδα και να εστιασω μονο εκει.
Να μα ς δινεις πληροφοριες οποτε μπορεις για γραφεια, διαδικασιες βιζα κτλ.

Καλα ταξιδια!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.286
Μέλη
40.283
Νεότερο μέλος
zinaki

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα