Αμοργός Αμοργός: διαμονή στην Αιγιάλη η στα Κατάπολα?

evie.adam

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
:rolleyes:Γειααααα σας ξανά!Πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι αυτό το φόρουμ;; Χάρη σε σας! Για ακόμη μια φορά σε διάστημα λίγων ημερών χρειάζομαι τη βοήθειά σας...
Είμαι σε δίλημμα!
Πρόκειται να κάνουμε λίγες μέρες διακοπές στην Αμοργό. Κατά πάσα πιθανότητα, θα μείνουμε σε ένα από τα δύο κάμπινγκ.Το ένα βρίσκεται στην Αιγιάλη και το άλλο στα Κατάπολα. Θα ήθελα πραγματικά να ακούσω τη γνώμη σας γι'αυτά τα δύο μέρη, ανεξάρτητα με το κάμπινγκ. Έχω ακούσει και διαβάσει αρκετα...Επίσης θα ήταν πιθανότητα χρήσιμο να αναφερθεί πως δεν έχουμε αυτοκίνητο και είμαστε παρέα δύο ατόμων. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.219
Likes
5.729
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Σίγουρα η Αιγιάλη είναι πολύ πιο όμορφο μέρος από τα Κατάπολα. Εφόσον όμως δεν θα έχετε αυτοκίνητο εγω θα πρότεινα να μείνετε Κατάπολα. Θα έχετε την ευκολία του λεωφορείου για να μετακινήστε. Η Αιγιάλη είναι πάαααρα πολύ μακριά με το λεωφορείο και δεν αξίζει αν θέλετε να γυρίσετε το νησί. Άρα για πρακτικούς και μόνο λόγους προτείνω τα Κατάπολα.
 

Eleni_

Member
Μηνύματα
201
Likes
346
Επόμενο Ταξίδι
Έλα μου ντε... Που?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Κατάπολα:
·το 1ο λιμάνι του νησιού,
·είναι περίπου στα μισά (σχεδόν όση ώρα χρειάζεσαι για να πας στο Βόρειο τμήμα του νησιού, άλλη τόση χρειάζεται και για το νότιο) του νησιού
·5΄- 7΄με το λεωφορείο από τη Χώρα
·συγκεντρώνει τον περισσότερο μόνιμο πληθυσμό του νησιού και για αυτό είναι και σχετικώς πιο εκσυγχρονισμένα από το υπόλοιπο νησί, αλλά ταυτοχρόνως και πιο τουριστικά και λιγότερο γραφικά. Είναι σα να λέμε η πρωτεύουσα του νησιού.
Αιγιάλη:
  • το 2ο λιμάνι του νησιού
  • είναι στο Βόρειο τμήμα του νησιού
  • 10΄- 12’ με το λεωφορείο από τη Χώρα
  • έχει ντόπιο πληθυσμό, αλλά επειδή έχει και αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια περισσότερο θα συναντήσεις τους Έλληνες και ξένους (κυρίως γάλλους) τουρίστες και συνεπώς είναι εξίσου τουριστικό ως μέρος, ίσως λίγο πιο συγκαλυμμένα από τα Κατάπολα.
Αποστάσεις: Κατά την άποψή μου οι αποστάσεις είναι μικρές π.χ. Το λεωφορείο που ξεκινάει από την Αιγιάλη για να πάει στον Μούρο ή την Καλοταρίτισσα, δηλαδή από τη μια άκρη του νησιού στην άλλη θέλει 30΄ το πολύ 40΄.
Μετακινήσεις με λεωφορείο: Έχει τακτική, φτηνή τοπική συγκοινωνία. Ανάλογα με την περίοδο που θα πάτε υπάρχει περίπτωση όμως να συνωστίζεται πολύς κόσμος μες το λεωφορείο. Επίσης, με τα λεωφορεία μπορείτε να εξυπηρετηθείτε το πολύ έως τις 12.30 -01.00 το βράδυ.
Μετακινήσεις με ταξί: Για αυτή την περίπτωση υπάρχουν τα ταξί. Μέχρι και πριν 2 χρόνια ήταν όλα και όλα 3 πάνω στο νησί. Τους καλείς στο κινητό, τους λες που είσαι και που θες να πας, σου λένε αν μπορούν να σε εξυπηρετήσουν και για να περιμένεις το λιγότερο δυνατό σε περίπτωση που είναι κάποιος από τους άλλους 2 συν/φους του πιο κοντά, σου προτείνει αν θες να καλέσεις εκείνον. Το ταξί πάντως συμφέρει να το μοιράζεσαι, γιατί έτσι έρχεται πιο οικονομικά.

Ανάμεσα στα δυο μάλλον τελικά θα έλεγα Κατάπολα, όμως αν υπάρχει η δυνατότητα να αποφύγετε το κάμπινγκ, θα σας πρότεινα να μείνετε είτε στη Χώρα, είτε στα Θολάρια.

  • Η Χώρα βρίσκεται στη μέση του νησιού, είναι λιγότερο τουριστική από τα Κατάπολα και περισσότερο γραφική (μάλιστα λέγεται πως μετά την Αστυπάλαια είναι η πιο όμορφη Χώρα των Κυκλάδων).
  • Τα Θολάρια, βρίσκονται 3-3,5 χλμ πιο βόρεια και ορεινά της Αιγιάλης και είναι χτισμένα κοντά στην αρχαία Αιγιάλη. Είναι κατά πολύ πιο λίγο τουριστικά τουριστικά από την Αιγιάλη και πάρα πολύ γραφικά.
Άρα, πολυκοσμία και σχετικά πιο έντονη διασκέδαση (όση μπορεί να υπάρχει στην Αμοργό) = Κατάπολα, Αιγιάλη, λιγότερος κόσμος και πιο χαλαρή διασκέδαση = Χώρα, Θολάρια.

Κλείνοντας θα σας πω ότι έμενα στα Θολάρια και γύρισα όλο το νησί με λεωφορείο και κάποιες λίγες φορές χρησιμοποίησα και ταξί. Όμως μ’ αρέσει πολύ να περπατάω και για αυτό την απόσταση Θολάρια – Αιγιάλη την έκανα καθημερινώς με τα πόδια είτε από το μονοπάτι (έχει πάρα πολλά μονοπάτια χαρτογραφημένα στην Αμοργό), είτε δρόμο-δρόμο. Επίσης, μ’ αρέσει να συζητάω για διάφορα θέματα (κοινωνικά, πολιτισμικά, οικονομικά και πολιτικά), ακούγοντας χαλαρή μουσική και πίνοντας ένα τσιπουράκι-κρασάκι και η διασκέδασή μου σπάνια θα είναι σε χώρους με πολύ έντονη μουσική και στους οποίους δυσκολεύεται κανείς να επικοινωνήσει. Οπότε μάλλον όλα εξαρτώνται από το τι αρέσει στον καθένα να κάνει.

Ό,τι και αν αποφασίσετε να περάσετε αξέχαστα όμορφα!!
 

evie.adam

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Πόσα ευχαριστώ;;;;! Κυρίως για την καλή σας διάθεση και για το χρόνο σας! Πάνω κάτω Ελένη, τα γούστα όσον αφορά στη διασκέδαση είναι ίδιος. Χαλαρά πράγματα, ποιοτικά, επικοδομητικά... Θα ακούσω μερικές ακόμη γνώμες, αν και νομίζω πως με πείσατε. Σας ευχαριστώ πολύ!:lol:
 

micmic

Member
Μηνύματα
178
Likes
283
Επόμενο Ταξίδι
Βotswana
Ταξίδι-Όνειρο
Trans-African Highways
Το κάμπινγκ στα Κατάπολα είναι σχετικά μακριά από το χωριό. Περπατιέται βέβαια, αλλά πρέπει να σου αρέσει το περπάτημα. Από Κατάπολα προς κάμπινγκ είναι φουλ ανηφόρα. Ίσως να υπάρχει κάποιο μονοπάτι, πάντως η άσφαλτος με τα κυκλοφορούντα αυτοκίνητα δεν είναι και ότι καλύτερο για περπάτημα.
 

LIDA

Member
Μηνύματα
449
Likes
229
Θα πρότεινα Αιγιάλη, λόγω ομορφιάς και διασκέδασης. Η χώρα είναι πιο κοντά στα Κατάπολα αλλά προσωπικά δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα τα Κατάπολα. Τα υπόλοιπα χωριά πάνω από την Αιγιάλη είναι πανέμορφα και επίσης η Χώρα φανταστική.
 

maska_29

Member
Μηνύματα
381
Likes
788
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω το Σέλας...
Κι εγώ Αιγιάλη θα πρότεινα εφόσον θα μείνετε σε κάμπινγκ. Είναι σίγουρα πιο όμορφη από τα Κατάπολα και έχει καλύτερη διασκέδαση.
Τα χωριά πάνω από την Αιγιάλη είναι πανέμορφα (Θολάρια, Λαγκάδα) και η Χώρα φανταστική όπως ανέφεραν και οι υπόλοιποι...
Αν μείνετε σε δωμάτιο, θα πρότεινα Αιγιάλη ή Χώρα.
 

Twinkie

Member
Μηνύματα
1.142
Likes
327
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Όπου και να μείνεις στην Αμοργό καταρχήν είναι πανέμορφα αν και προσωπική άποψη τα Κατάπολα μου φάνηκαν πιο τουριστικά από ένα κομμάτι της Αιγιάλης και πολύ περισσότερο από τη Χώρα ή τα Θολάρια. Εμείς μείναμε Αιγιάλη αλλά με το αυτοκίνητο οι αποστάσεις ήταν εύκολες. Όπως έγραψαν παραπάνω πολύ σωστά λόγω camping συνιστώ Αιγιάλη, αν πάλι αλλάξετε γνώμη βουρ για Χώρα - είναι μαγεία ειδικά το βράδυ:rolleyes:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.256
Μέλη
38.892
Νεότερο μέλος
Petr23

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom