Βοσνία-Ερζεγοβίνη Ανάμεσα στους ψίθυρους των νερόμυλων και στο βουητό των καταρρακτών: Μια ημέρα στις Λίμνες Pliva, το σμαραγδένιο μυστικό του Jajce

underwater

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Καταπληκτική, καταπράσινη και πανέμορφη χώρα!
Κουκλίστικο το Jajce αλλά τη δική μου καρδιά έκλεψε το Počitelj (Ποτσιτέλι).
Το Počitelj δυστυχώς το είδα ξώφαλτσα, μου φάνηκε μαγικό και θα ήθελα πολύ να το εξερευνήσω.
Όπως και πάρα πολλά ακόμα μέρη αυτής της πανέμορφης και υποτιμημένης θεωρώ χώρας.
Αλλά και Σαράγεβο ακόμα θέλω με χαρά να επιστρέψω, επειδή στα 11 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από όταν πήγα θεωρώ θα έχουν γίνει ενδιαφέρουσες αλλαγές! 😃

Klair

Member
Travelstories Legend
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός

Klair

Member
Travelstories Legend
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Με προβληματίζει αν αξίζει να μείνουμε εκεί το βράδυ ή να συνεχίσουμε για Μπάνια Λούκα που θα περάσουμε και το επόμενο βράδυ.
Μια ημέρα είναι αρκετή για τις Λίμνες και το Jajce. Δεν θεωρώ ότι χρειάζεται διανυκτέρευση. Καλά να περάσετε. Υπέροχη χώρα!

Klair

Member
Travelstories Legend
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Το Počitelj δυστυχώς το είδα ξώφαλτσα, μου φάνηκε μαγικό και θα ήθελα πολύ να το εξερευνήσω.
Σου το εύχομαι ολόψυχα για την επόμενη φορά! Πανέμορφο και ιστορικό.

Όπως και πάρα πολλά ακόμα μέρη αυτής της πανέμορφης και υποτιμημένης θεωρώ χώρας.
Τι πανέμορφη χώρα είναι αυτή. Νομίζω ότι τόσο πράσινο και τόσες πολλές αυλές και κήπους με λουλούδια δεν έχω δει σε άλλη χώρα. Δεν το περίμενα ότι θα μου αρέσει τόσο πολύ. Σίγουρα χρήζει επιστροφής και για πολλά άλλα μέρη της.

Αλλά και Σαράγεβο ακόμα θέλω με χαρά να επιστρέψω, επειδή στα 11 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από όταν πήγα θεωρώ θα έχουν γίνει ενδιαφέρουσες αλλαγές! 😃
Θα επέστρεφα ξανά ευχαρίστως. Μου άρεσε πολύ ως πόλη. Αυτοί οι γύρω καταπράσινοι λόφοι με τα περιποιημένα σπίτια με τα λουλούδια, αλλά και το κέντρο τόσο ζωντανό με τα παζάρια και τα ωραία μαγαζάκια. Το μόνο που με « ενόχλησε» ήταν ότι παντού μύριζε αρνίλα από τα τόσα Ćevapi που τρώνε ντόπιοι και επισκέπτες όπου σταθούν και όπου βρεθούν.

Δε φτάνει που δεν τρώω κρέας είχα και τις ευωδιές του αρνιού να με συνοδεύουν σε κάθε μου βήμα. Ακόμα και τα εστιατόρια των ξενοδοχείων μόνο αρνί μύριζαν. 🤣 :haha:

chris7

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Καταπληκτική ιστορία για αυτή την πανέμορφη χώρα.
Οι φωτογραφίες υπέροχες.
Φαντάζομαι και ελπίζω πως θα υπάρχει και συνέχεια.

chris7

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Συμφωνώ! Απο τις ωραιότερες χώρες που έχω επισκεφτεί! Πανέμορφες φωτογραφίες όπως πάντα! ☺
Έψαξα και δεν βρήκα να έχεις γράψει ιστορία για αυτή τη χώρα.
Μήπως είναι ευκαιρία να γράψεις; :) :) :) :)

Klair

Member
Travelstories Legend
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Καταπληκτική ιστορία για αυτή την πανέμορφη χώρα.
Οι φωτογραφίες υπέροχες.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ @chris7 για τα υπέροχα λόγια σου!

Φαντάζομαι και ελπίζω πως θα υπάρχει και συνέχεια.
Έψαξα και δεν βρήκα να έχεις γράψει ιστορία για αυτή τη χώρα.
Μήπως είναι ευκαιρία να γράψεις; :) :) :) :)
Δυστυχώς αυτήν την περίοδο δεν έχω χρόνο για να γράψω μια ολοκληρωμένη ιστορία και για τις επτά μέρες του ταξιδιού γι’ αυτό έκανα επί μέρους αναρτήσεις σε διάφορα threads (τα αναφέρω στο τέλος της αφήγησης) για τα highlights-must see της χώρας και έγραψα και μια σύντομη ιστορία για το υπέροχο φυσικό περιβάλλον των Λιμνών και του Jajce.

Ήδη το τελευταίο διάστημα έχω γράψει δύο αρκετά μακροσκελείς ιστορίες (μια για τη Νάξο και μια ρετρό για τη Σίκινο) και από εδώ και πέρα χρειάζομαι χρόνο για να οργανώσω τις καλοκαιρινές μας διακοπές σε Κάρπαθο και Κάσο για τις οποίες έχω δεσμευτεί ότι θα γράψω ιστορία η οποία, μάλιστα, θα είναι και μεγάλη αφού το ταξίδι θα διαρκέσει συνολικά 12 μέρες.

Σε ευχαριστώ για την παρότρυνση και το ενδιαφέρον και σου εύχομαι καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

YiannisTS

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Ψήνεται...
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Εξαίρετη φωτογραφική και αφηγηματική περιπλάνηση σε μία περιοχή άγνωστη για μένα. Προστέθηκαν στη λίστα MustToVisit!

Smaragda53

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Δεν είχα ιδέα γι αυτά τα τόσο όμορφα μέρη! Και είναι και κοντά μας.
Klair δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει την τριλογία του Πάτρικ Λη Φερμορ για το ταξίδι του από την Αγγλία στα Βαλκάνια πριν από τον πόλεμο, στα 18 του. Πιστεύω ότι θα σου αρέσει πολύ.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.232
Μέλη
40.252
Νεότερο μέλος
Fetah Belaj

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom