- Ταξίδι-Όνειρο
- Υπερσιβηρικός
Σε ευχαριστώ για ακόμη μια φορά για τα κολακευτικά σου λόγια!Εξαίρετη φωτογραφική και αφηγηματική περιπλάνηση σε μία περιοχή άγνωστη για μένα. Προστέθηκαν στη λίστα MustToVisit!
Σε ευχαριστώ για ακόμη μια φορά για τα κολακευτικά σου λόγια!Εξαίρετη φωτογραφική και αφηγηματική περιπλάνηση σε μία περιοχή άγνωστη για μένα. Προστέθηκαν στη λίστα MustToVisit!
Πανέμορφη χώρα γενικά!Δεν είχα ιδέα γι αυτά τα τόσο όμορφα μέρη! Και είναι και κοντά μας.
Όχι, δεν την έχω διαβάσει, θα την ψάξω. Ευχαριστώ πολύ!Klair δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει την τριλογία του Πάτρικ Λη Φερμορ για το ταξίδι του από την Αγγλία στα Βαλκάνια πριν από τον πόλεμο, στα 18 του. Πιστεύω ότι θα σου αρέσει πολύ.
Καταπληκτικές φωτογραφίες ως συνήθως!!Εσύ πρέπει να ξαναπάς, δίπλα είσαι!
Αν δεν πήγες ούτε στο Travnik, ούτε στο Počitelj να τα βάλεις οπωσδήποτε στο μενού!
Α…και το Blagaj Tekke (ή Blagaj Tekija) το δερβίσικο μοναστήρι του 16ου αιώνα που είναι χτισμένο στη βάση ενός τεράστιου βράχου, ακριβώς δίπλα στις πηγές του ποταμού Buna (είναι επισκέψιμο εσωτερικά).
Με το καλό να πας και θα ανταμειφτείς πλουσιοπάροχα με όμορφες εικόνες, ατελείωτη φύση, χωριά και σπιτάκια χαμένα μέσα στα δάση, ποτάμια, λίμνες και πολλά λουλούδιαΕίχα την αίσθηση ότι η Βοσνία είναι μια ιδιαίτερη χώρα αλλά δεν φανταζόμουν ότι είναι και τόσο όμορφη. Μπήκε για τα καλά και στη δική μου λίστα.
Εγώ ευχαριστώ για την ανάγνωση και χαίρομαι πάρα πολύ που έστω και αυτά τα λίγα που έγραψα ξεσήκωσαν τόσο κόσμο που έβαλε τη χώρα σε λίστα αναμονής προς επίσκεψη.Ευχαριστούμε πολύ για την ιστορία και τις πανέμορφες φωτογραφίες, και στα επόμενα!
Σε ευχαριστώ πολύ @Elena2508 μου! Πάντα με τον καλό σου λόγο!Καταπληκτικές φωτογραφίες ως συνήθως!!
Υπέροχο και αυτό το σκηνικό. Τόσες διαφορετικές προτιμήσεις από τα μέλη που συμμετέχουν σε αυτήν τη συζήτηση που όλες, όμως, καταλήγουν στο πόσα πανέμορφα μέρη διαθέτει αυτή η χώρα προς επίσκεψη.Ωραίο το Pocitelj, αλλά εγώ εντυπωσιάστηκα από το όλο τοπίο στο Blagaj Tekke!
Συνηγορώ σε όλα και προσθέτω ότι και η επίσκεψη στο εσωτερικό του μοναστηριού ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία παρατηρώντας με πόση ευλάβεια προσεύχονταν οι μουσουλμάνοι επισκέπτες.Ο συνδυασμός της απόκρημνης πλαγιάς με το τρεχούμενο νερό τα άπειρα λουλούδια στις γλάστρες και τα συντριβάνια στα κιτς εστιατόρια έκαναν πολύ απολαυστική την επίσκεψη μας στην περιοχή!
Όλως παραδόξως στο Μόσταρ δε γινόταν ο πανζουρλισμός που έχω διαβάσει ή έχω δει σε φωτογραφίες. Η κατάσταση στον κεντρικό δρόμο και στο Γεφύρι ήταν ανεκτή (κανένα στριμωξίδι ή φρακάρισμα) και μάλιστα καθώς περνούσε η ώρα και πλησίαζε το απόγευμα έγινε ακόμη πιο χαλαρή. Ήμουν τυχερή; Ίσως!Ωραίο και το Mostar με πάρα πολύ τουρισμό
Λοιπόν, εκεί πήγα νωρίς, πριν ακόμη πλακώσουν τα πολλά πούλμαν με τον κόσμο και γίνει ο χαμός. Μόνο ένα σχολείο με λίγα παιδάκια προπορευόταν στα σκαλιά για κάτω και ελάχιστοι μεμονωμένοι επισκέπτες. Και στα γύρω εστιατόρια ήταν πολύ χαλαρά. Πολλοί λίγοι έκαναν μπάνιο και σχεδόν κανείς βαρκάδα.αλλά το highlight όσων είδα στη Βοσνία ήταν οι καταρράκτες Kravica!! Ένιωσα ότι βρισκόμουν στον παράδεισο!!
Δεν προλάβαμε να κάνουμε μπάνιο γιατί έκλεινε το πάρκο αλλά η όλη εμπειρία ήταν μαγική! Είχαν φύγει και οι ορδές τουριστών και άκουγες μόνο τα πουλιά!
Και σε εμένα άφησε πολύ θετικό αποτύπωμα η χώρα και θα ήθελα κάποια στιγμή να επιστρέψω. Είναι, όμως, τόσο μακριά η λίστα των προορισμών που, τελικά, λες ας δω κάτι καινούριο καλύτερα. Εκτός αν υπάρξει η ιδανική συνθήκη ή μια μοναδική ευκαιρία που θα σε κάνει να ξαναγυρίσεις.Θα επιστρέψω σίγουρα στη Βοσνία γιατί τελικά έχει πολλές ομορφιές κ;ι εγώ πρόλαβα να δω πολύ λίγα...
Θα το έχω υπόψιν. Πάντως οι αναρτήσεις μου, θέλω να πιστεύω, ότι έδωσαν μια καλή γεύση για τις ομορφιές της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.Κλαίρη, νομίζω ότι πρέπει να γράψεις μια ιστορία για αυτό το ταξίδι όταν κάποτε βρεις χρόνο γιατί υπάρχει πολύ λίγο υλικό για τη χώρα.