Αναζήτηση εθελοντικών προγραμμάτων χωρίς κόστος

diamado

New Member
Μηνύματα
3
Likes
4
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Αφρική, Λατινική Αμ
Καλησπέρα,

Ενδιαφέρομαι για πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας μικρής διάρκειας. Ύστερα από έρευνα δεν βρήκα κάτι με πολύ χαμηλό κόστος ή και δωρεάν. Είμαι 32 ετών οπότε στα προγράμματα για νέους μικρότερης ηλικίας, που προσφέρονται και δωρεάν, δεν μπορώ να δηλώσω συμμετοχή. Θα ήθελα να μου πείτε αν γνωρίζετε που να ψάξω για εθελοντική εργασία με λίγα έξοδα ή ακόμα και δωρεάν?
 

despina33

Member
Μηνύματα
23
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδια
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
Δεν είμαι σίγουρη αν είναι αυτο που ψάχνεις αλλά δες το workaway.info :)
 

sassa

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπερα διαβασα για καλοκαιρινες ανταλλαγες σπιτιων.Αν γνωριζει καποιος κατι ας επικονωνησει μαζι μου,ευχαριστω
 

kourkoumbini

Member
Μηνύματα
140
Likes
35
Επόμενο Ταξίδι
Lisboa :)
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Λατινικής Αμερικής
intervac.com είναι το σάιτ που ψάχνεις ;)
Εχει μια ετήσια συνδρομή της τάξης των 130ε, αλλά είναι αξιόπιστο ;)
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Σε μία συζήτηση που είχα χτες και ανέφερα πως πολύ φοβάμαι ότι λόγω υψηλού κόστους δε θα καταφέρω ποτέ να πάω Αυστραλία κάποιος πέταξε την πληροφορία ότι μπορείς να πας για εργασία σε οργανικά κτήματα κλπ

Έχει κανείς κανέναπρόγραμμα/site στα υπόψιν;
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Εδώ που είμαι έχει πάρα πολλούς Γάλλους και Γερμανούς. Οι μεν Γάλλοι συνήθως είναι με υποτροφίες της κυβέρνησης για διπλωματική/έρευνα κλπ οι δε Γερμανοί με υποτροφίες της κυβερνησης για εθελοντισμό. Ψάχνω κάτι παρόμοιο(κυρίως για εκπόνηση διπλωματικής), αλλά δε μπορώ να βρω τίποτα. Γενικά μπορώ να πάρω υποτροφία από άλλη χώρα; Έχει κανείς υπόψιν του υποτροφίες για διπλωματική εκτός Erasmus?
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.998
Likes
40.897
Υποθέτω ότι πρέπει να ψάξεις μέσω του γραφείου διασύνδεσης του πανεπιστημίου σου. Λογικο δεν είναι να εξαρτάται απο τις συμφωνίες του πανεπιστημίου σου με άλλες χώρες η ιδρύματα; Το θεωρώ πιθανό, πάντως. Κατα καιρούς βγαίνουν προσκλήσεις ενδιαφέροντος, πιο συχνά για θερινά σχολεία βέβαια, αλλά χρειάζεται ψάξιμο.
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Ευχαριστώ πολύ! Ναι το ξερω αυτό απλά αυτές (οι Γαλλογερμανίδες) παίρνουν υποτροφίες κατευθείαν από την κυβέρνηση και από άλλους φορείς άσχετους με το πανεπιστήμιό τους. Για την ακρίβεια οι μισές(αυτές με τα προγράμματα εθελοντισμού) δεν είναι καν στο πανεπιστήμιο. Έψαχνα κάτι παρόμοιο.

Έχω βρει για παράδειγμα κατα καιρούς υποτροφίες για Ιαπωνία, Ιταλία και Ν. Ζηλανδία(για Ν.Ζ ακόμη δεν έχει λήξει η δήλωση) που στο μεν πρώτο είναι για πρακτική άσκηση ενώ στα άλλα δύο είναι για σπουδές και σε πληρώνουν κιόλας(ένα ΟΚ ποσό σε σχέση με την οικονομία της εκάστοτε χώρας). Αυτές τις υποτροφίες για παράδειγμα της βρήκα μέσω του πανεπιστημίου(μου έρχεται μέηλ κάθε φορά που υπάρχει κάποια καινούρια προκήρυξη) και είναι χρματοδοτούμενες από το εκάστοτε πανεπιστήμιο ή από τριτογενείς φορείς που ουδεμία σχέση έχουν με το ΑΠΘ(το πανεπιστήμιό μου) και οι οποίοι φορείς συνήθως είναι ευρωπαϊκά ιδρύματα ή ιδρύματα της εκεί χώρας. Κάτι τέτοιο θέλω να βρω απλά μάλλον πρέπει να περιμένω την κατάλληλη ευκαιρία.:rolleyes:
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.998
Likes
40.897
Τότε μπορείς να τις ρωτήσεις πως βρήκαν άκρη και πήραν υποτροφία απο ξένη κυβέρνηση. Συνήθως είναι προγράμματα μορφωτικών ανταλλαγών, δύσκολο να πήγαν ξεκάρφωτο και να ζήτησαν υποτροφία.
Επειδή ειμαι κατα της ιδέας του εθελοντισμού, θα πω τη βλακεία μου και αν θες τη λαμβάνεις υπόψιν: τα προγράμματα εθελοντισμού είναι τελείως άσχετα με μια υποτροφία για διπλωματική η σπουδές. Δε χρειάζεται να σου πω σε ποια περίπτωση χάνεις πολύτιμο χρόνο και ενέργεια...
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Οι Γερμανίδες που τις είχα ρωτήσει μου είχαν πει πως απλά η γερμανική κυβέρνηση δίνει τις υποτροφίες, πρέπει να περάσεις από συνέντευξη κλπ αλλά συνήθως τους πληρώνει το αεροπορικό και τους δίνει ένα ποσό γύρω στα 400 ευρώ το μήνα (που είναι πάνω από τον βασικό μισθό της χώρας). Η υποτροφία δηλαδή προέρχεται απο΄τη δική τους κυβέρνηση, απλά εδω απ όσο το έχω ψάξει η ελληνική κυβέρνηση δεν(τί ζητάω κι εγώ!) Επίσης στη Γερμανία άμα έχεις κάνει εθελοντισμό σε παίρνουν πιο εύκολα στο πανεπιστήμιο.

Για να είμαι ειλικρινής κι εγώ είμαι κατα των προγραμμάτων εθελοντισμού, απλά θέλω απεγνωσμένα να γυρίσω στο Εκουαδόρ σε σύντομο σχετκά χρονικό διάστημα(στο οποίο μάλλον δε θα έχω τελειώσει τις σπουδές μου- ζήτω οι αιώνιοι!) και στην ανάγκη κάνω και εθελοντισμό αλλά εθελοντισμό όπως αυτός των Γερμανών, με το αζημείωτο δηλαδή. Το ιδανικό θα ήταν για μένα να κάνω τη διπλωματική μου εδώ, αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο(πρώτον γιατί ούτε η ελληνική αλλά ούτε και η εκουαδοριανή κυβέρνηση πιστεύω θα στήριζε κάτι τέτοιο) και δεύτερον γιατί το Εκουαδόρ δε φημίζεται για την ανάπτυξή του στον τομέα των μηχανικών. Προσφέρεται για κλάδους όπως η βιολογία, η κτηνιατρική, η γεωλογία αλλά και οι κοινωνικές επιστήμες, η αρχαιολογία αλλά για ηλ μηχ ούτε λόγος. Και το λέω εκ πείρας μιας και σπουδάζω ένα σχεδόν χρόνο εδώ.

Για να μην ξεφεύγω, αυτό που σκέφτηκα είναι να βρω μια καλή πρόταση για διπλωματική εδώ (πχ να συνδυάσω την ηλεκτρονική με μεθόδους προστασίας΄η διάσωσης από σεισμούς που είναι φλέγον θέμα ) και να το προτείνω κάπου ώστε να μου δώσουν μια υποτροφία. Οπότε η επόμενη ερώτησή μου είναι: γνωρίζεις πού μπορώ να απευθυνθώ για κάτι τέτοιο; Φαντάζομαι πως θα υπάρχει κάποιο site σε παγκόσμιο βεληνεκές που να χρηματοδοτεί κάτι τέτοιο αλλά 1.δε γνωρίζω κάποιο συγκεκριμένο 2. θα είναι δύσκολο να πάρει κανείς την υποτροφία.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.164
Μηνύματα
882.632
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
Τonia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom