- Ταξίδι-Όνειρο
- Venezuela
Θα σου πω τι είδα εγώ στα νησιά που επισκέφθηκα πέρυσι.Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω ποιες χώρες της Καραϊβικής αξίζει κάποιος να επισκεφθεί.
Μαρτινίκα: ωραία πρασινάδα παντού, παραλίες πολύ όμορφες στο νότο και αδιάφορες στο υπόλοιπο κομμάτι του νησιού, Fort de France για βόλτα της μίας ώρας, αξίζει ανάβαση στο Mon Pelee. Μεγάλο νησί συγκριτικά με τα υπόλοιπα, μεγαλύτερες αποστάσεις.
Αγία Λουκία: Castries είναι ζούγκλα με κρουαζιεράδες, αδιανόητη κίνηση στους δρόμους στο βόρειο μέρος του νησιού. Soufriere μαγικό, όλο το ενδιαφέρον του νησιού είναι γύρω από αυτό το κομμάτι. Τίμιο snorkelling, ανάβαση Pitons, sulphur springs, αρκετές ωραίες διαδρομές με θέα. Το μάτι δεν ξεκολλάει από τα Pitons, εκπληκτικό τοπίο. Η χώρα είναι προορισμός honeymoon κυρίως, με ότι αυτό συνεπάγεται στις τιμές.
Ντομινίκα: Εξαιρετική φύση, χαλαρό νησί που όμως αλλάζει ραγδαία. Το 2027 ανοίγει το νέο διεθνές αεροδρόμιο, έφτιαξαν ένα τελεφερίκ έκτρωμα (το μεγαλύτερο στον κόσμο νομίζω) που φτάνει μέχρι Boiling Lake, θεωρώ ότι σε 2-3 χρόνια το νησί θα είναι τελείως διαφορετικό. Αν είσαι ήδη certified, έχει φοβερό βυθό επίσης για καταδύσεις. Φοβερές πεζοπορίες, καταρράκτες, ονειρική πρασινάδα το νησί πάντως. Έχει και τους Kalinago με ενδιαφέρουσα ιστορία. Δρόμοι πολύ καλύτεροι από Αγία Λουκία, όλο το βόρειο κομμάτι είναι φτιαγμένο πρόσφατα, πέφτει πολύ χρήμα για υποδομές από αρκετές πλευρές. Μεμονωμένοι τουρίστες είναι ελάχιστοι και το 99% αυτών είναι Γάλλοι που έρχονται με το ferry από τα διπλανά νησιά.
Άγιος Μαρτίνος: Τίποτα το ιδιαίτερο για μένα, ακραία κίνηση στους δρόμους, πολύ κρουαζιέρα, φίσκα Αμερικάνους, παραλίες πολυδιαφημισμένες και υπερεκτιμημένες. Το γαλλικό κομμάτι σαφέστατα πιο αυθεντικό. Αξίζει μονοήμερο προς Anguilla από Μαριγκότ, έχει κάτι αδιανόητες παραλίες (Shoal Bay, Meads Bay κλπ). Το αεροδρόμιο τους βολέυει κάργα βέβαια για να γυρίσεις τη γειτονιά εκεί τριγύρω.
Αντίγουα Μπαρμπούντα: Τίποτα το ιδιαίτερο το Σεντ Τζονς όπως και όλες οι πρωτεύουσες των νησιών αυτών. Εδώ πας καθαρά και μόνο για τις παραλίες, έχει πολλές, πάρα πολλές και πολύ καλές. Πολύ ευχάριστο και χαλαρό vibe, οι τουρίστες είναι μαντρωμένοι στα resorts, οπότε σε όποια παραλία και να πήγαινα ήμουν σχεδόν ο μοναδικός ξένος. Μονοήμερο Μπαρμπούντα γδέρνει οικονομικά είτε πας με σκάφος ή αεροπορικώς.
Άγιος Χριστόφορος: Πήγα με μηδέν προσδοκίες και μου αρέσε πολύ ο γύρος του νησιού. Brimstone ακραία θέα με φόντο τον Άγιο Ευστάθιο. Τίποτα το ιδιαίτερο από παραλίες, Μπασετέρ στο λιμάνι γίνεται ματομούνι με κρουαζιεράδες, αλλά δύο δρόμους πιο πάνω είναι πολύ ήρεμα και ανθρώπινα. Αν πάτε, να σας πω που να φάτε ανεπανάληπτο ινδικό φαγητό και να πιείτε το καλύτερο smoothie στη ζωή σας.
Κάποια στιγμή θα αρχίσω ταξιδιωτική ιστορία να συγκεντρώσω εκεί πληροφορίες και φωτογραφίες, ελπίζω και εύχομαι σύντομα. Σε όλα τα νησιά πήρα αυτοκίνητο πάντως.