Ξαναλεω, δεν εχω γνωρίσει ΕΝΑΝ Κουβανο που να μην παρακαλάει για τουρίστες αυτή τη στιγμή, είτε δουλεύει στον τουρισμό είτε οχι, για πολλούς λογους Αν θες να πεθάνουν οι Κουβανοί το "μην πάτε στη Κουβα" ειναι εξαιρετική συνταγή και πλήρης έλλειψη ενσυναισθησης, ο τουρισμός ειναι αυτή τη στιγμή lifeline κυριολεκτικά, ακόμη και γι αυτούς που δεν εχουν καμία σχέση μαζί του Για τις δωρεές... καλη επιτυχία για το αν θα πιάσουν τόπο και που θα πάνε.Καλά μας δουλεύεις. Και νερό επιπλέον και ρεύμα και φαγητό και τα παντα χαλάει οποιοδήποτε ανθρώπινο σώμα οπουδήποτε πάει να ζησει. ΠΡΟΦΑΝΩΣ κανένας δε λέει όχι στα λεφτά , οι πόροι που σπαταλώνται από τους τουρίστες δεν το αναιρουν αυτό. Και προφανώς οι τουρίστες δεν μετακινούνται μόνο με λεωφορεία ειδικά σε μέρη όπως η Κούβα που τα ταξί και οι οδηγοί είναι συνηθισμένα. Όταν ένας τόπος υποφέρει δεν πας για τουρισμό και να πετάς χαρταετό ενώ υποφέρει ο άλλος δίπλα σου.Τι πιο απλό άραγε να αντιληφθεί κανείς. Κάνε δωρεές αν θέλεις να δώσεις λεφτά στην οικονομία της Κούβας, χωρίς να πας εκεί αυτή τη στιγμή να ζητήσεις να ζήσεις από πόρους που ΔΕΝ υπάρχουν. Αν εσυ είσαι επιχειρηματίας ξενοδόχος/εργαζόμενος με τουρίστες και τα συμφέροντά σου είναι άλλα, αυτό δε σημαίνει ότι κι όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να βι-άσουμε τη λογική. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι και όλοι να πέθαιναν αυτή τη στιγμή στην Κούβα, ο συγκεκριμένος θα έλεγε και πάλι ότι η Κούβα είναι ο καλύτερος προορισμός του κόσμου για έναν τουριστα αυτή τη στιγμή. "Έχει κολλήσει η βελόνα" κατά το κοινώς λεγόμενο, εδώ και δεκαετίες, δεν θα αλλάξει τωρα. Πανέμορφος προορισμός και αξίζει πολύ αλλά λίγη συνείδηση και λίγη συναίσθηση του τι λέμε δεν έβλαψε ποτέ κανεναν
Δεν μου δίνει την εντύπωση ότι ο άνθρωπος λειτουργεί με "συμφέροντα" όπως λες. Ίσα ίσα, εδώ και μήνες ζητάει από τους επίδοξους επισκέπτες να φέρουν στη χώρα φάρμακα και να τα αφήσουν άμεσα στον κόσμο εκεί. Ούτε σε μεσάζοντες ούτε τίποτα.Καλά μας δουλεύεις. Και νερό επιπλέον και ρεύμα και φαγητό και τα παντα χαλάει οποιοδήποτε ανθρώπινο σώμα οπουδήποτε πάει να ζησει. ΠΡΟΦΑΝΩΣ κανένας δε λέει όχι στα λεφτά , οι πόροι που σπαταλώνται από τους τουρίστες δεν το αναιρουν αυτό. Και προφανώς οι τουρίστες δεν μετακινούνται μόνο με λεωφορεία ειδικά σε μέρη όπως η Κούβα που τα ταξί και οι οδηγοί είναι συνηθισμένα. Όταν ένας τόπος υποφέρει δεν πας για τουρισμό και να πετάς χαρταετό ενώ υποφέρει ο άλλος δίπλα σου.Τι πιο απλό άραγε να αντιληφθεί κανείς. Κάνε δωρεές αν θέλεις να δώσεις λεφτά στην οικονομία της Κούβας, χωρίς να πας εκεί αυτή τη στιγμή να ζητήσεις να ζήσεις από πόρους που ΔΕΝ υπάρχουν. Αν εσυ είσαι επιχειρηματίας ξενοδόχος/εργαζόμενος με τουρίστες και τα συμφέροντά σου είναι άλλα, αυτό δε σημαίνει ότι κι όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να βι-άσουμε τη λογική. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι και όλοι να πέθαιναν αυτή τη στιγμή στην Κούβα, ο συγκεκριμένος θα έλεγε και πάλι ότι η Κούβα είναι ο καλύτερος προορισμός του κόσμου για έναν τουριστα αυτή τη στιγμή. "Έχει κολλήσει η βελόνα" κατά το κοινώς λεγόμενο, εδώ και δεκαετίες, δεν θα αλλάξει τωρα. Πανέμορφος προορισμός και αξίζει πολύ αλλά λίγη συνείδηση και λίγη συναίσθηση του τι λέμε δεν έβλαψε ποτέ κανεναν
Κάνεις δεν θέλει να δει την χωρά όπως ήταν και εσύ το γνωρίζεις καλύτερα από όλους γιατί.Αλλα θα αφήσουν λεφτά σε ενα τόπο που τα χρειάζεται οσο κανεις άλλος και ναι μάλλον δε θα την ξαναδούν τη χώρα όπως ηταν.
Επειδή φαίνεται να γνωρίζεις την επιθυμία όλων, λίγο υπομονή ακόμα εν' όψει της στρατιωτικής επέμβασης που -ως γνωστόν- λύνει όλα τα προβλήματα παγκοσμίως και βοηθάει στην ευημερία του κόσμου.Κάνεις δεν θέλει να δει την χωρά όπως ήταν και εσύ το γνωρίζεις καλύτερα από όλους γιατί.
Ευχόμαστε να αλλάξει προς το καλύτερο, να φύγουν οι καθεστωτικοί και οι ευνοούμενοι τους και να υπάρξει ευημερία στο νησί. Αν και το θεωρώ αρκετά δύσκολο τουλάχιστον στην αρχή.
Προσπαθείς να με τρολάρεις άλλα δεν τα καταφέρνεις. Δεν είπα πουθενά ότι μια στρατιωτική απόβαση θα βοηθήσει, ίσα ίσα, θα οδηγήσει τη χώρα σε ένα αβέβαιο μέλλον.Επειδή φαίνεται να γνωρίζεις την επιθυμία όλων, λίγο υπομονή ακόμα εν' όψει της στρατιωτικής επέμβασης που -ως γνωστόν- λύνει όλα τα προβλήματα παγκοσμίως και βοηθάει στην ευημερία του κόσμου.
Μα είναι 100% πολιτική συζήτηση όλο αυτό που παραθέτεις, χωρίς να τοποθετείσαι πολιτικά.δεν αναφέρθηκα στο πολιτικό κομμάτι όταν ειπα "να τη δουν όπως ηταν". Αναφερόμουν στο χωροταξικό, χωρίς τέρατα Trump Towers πανω στην παραλιακή, χωρίς golf courts με ψηλούς τοίχους που κρύβουν στη θάλασσα, χωρίς 20 κρουαζιεροπλοια με ορδές και τις αντίστοιχες τιμες, προλαβαινοντας να δεις ακόμη παιδιά να παίζουν μακριά γαιδουρα και γκαζες, κόσμο να χορεύει χωρίς το ψευτοφολκλορ του Πουέρτο Ρίκο που εμενα ως επισκέπτη θα ήθελα να τα δω, άσχετα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε τι θα ειναι καλύτερα ή χειρότερα για τους ντοπιους (βάζω κι εμενα μεσα). Αυτό που έβλεπε ο τουρίστας στην Κουβα και την έκανε διαφορική (καλώς ή κακώς, δεν το εξεταζω) θα χαθεί παρα πολυ σύντομα, ισως ειναι και θεμα εβδομάδων, είτε καλώς είτε κακώς. Αυτό λεω. Πολιτική συζήτηση δημοσίως...
Αυτά είναι τα δικά σου θέλω. Τα θέλω των κάτοικων για καλύτερη ζωή περισσότερα χρήματα ευημερία κτλ. κτλ. τα έχει σκεφτεί κάποιος.Κάποια μηνύματα χάνω γιατι κάποιον εχω στην αγνόηση μάλλον αλλα δεν αναφέρθηκα στο πολιτικό κομμάτι όταν ειπα "να τη δουν όπως ηταν". Αναφερόμουν στο χωροταξικό, χωρίς τέρατα Trump Towers πανω στην παραλιακή, χωρίς golf courts με ψηλούς τοίχους που κρύβουν στη θάλασσα, χωρίς 20 κρουαζιεροπλοια με ορδές και τις αντίστοιχες τιμες, προλαβαινοντας να δεις ακόμη παιδιά να παίζουν μακριά γαιδουρα και γκαζες, κόσμο να χορεύει χωρίς το ψευτοφολκλορ του Πουέρτο Ρίκο που εμενα ως επισκέπτη θα ήθελα να τα δω, άσχετα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε τι θα ειναι καλύτερα ή χειρότερα για τους ντοπιους (βάζω κι εμενα μεσα). Αυτό που έβλεπε ο τουρίστας στην Κουβα και την έκανε διαφορική (καλώς ή κακώς, δεν το εξεταζω) θα χαθεί παρα πολυ σύντομα, ισως ειναι και θεμα εβδομάδων, είτε καλώς είτε κακώς. Αυτό λεω. Πολιτική συζήτηση δημοσίως, ειδικα για την Κουβα, δεν τρελάθηκα να κανω σε φόρουμ. Ξαναλεω αν ήμουν επισκέπτης που δεν την ειχε επισκεφθεί θα πήγαινα τρέχοντας. Και οχι νερό δε λείπει επειδή δεν υπάρχει νερό (περισσεύει, τροπικό νησι ειναι), δεν υπάρχει λόγω έλλειψης ενέργειας, δηλαδή επειδή δεν υπάρχει ρευμα δεν μπορεί να το τραβήξει η αντλία, δεν ειναινοτι θα έρθει ο τουρίστας και θα καταναλώσει το νερό των Κουβανων, τις ωρες που εχει ρευμα εχει για όλους. Μόνος μου ειπα να παει να μείνει ο άνθρωπος σε σπιτι με φωτοβολταϊκά, που το δικό μου δεν ειναι τέτοιο, δεν μπορω να κανω τέτοια επένδυση, δε επιβαρύνουν κανεναν. Ίσα ίσα γινεται καμπάνια και απο τους κατοίκους και απο τις αρχές που εκλιπαρουν για επισκέπτες, ειναι απερισκεπτο να λέμε "μην πάτε, δεν ξερουν οι ντόπιοι, ξέρουμε εμεις καλύτερα, θα τους ταλαιπωρησετε ". Ο επισκέπτης θα ταλαιπωρηθεί, ο ντόπιος ίσα ίσα που θα λάβει υπεραπαραιτητη βοήθεια.
Καλώς ή κακώς το χρήμα του τουρισμού (και των εμβασματων) ειναι το μονο που κινείται στη χωρα, χωρίς αυτο πεινάει πολύς κόσμος.
Εγώ τουριστικη/ταξιδιωτική τη βλέπω την παρέμβαση μου (σε κάποιον ως επισκέπτη μπορεί ο αγρότης με το άροτρα να φαίνεται γραφικός του αγροτη μπορει να του φαινεται μαρτυριο η ελλειψη τρακτέρ/ στον τουρίστα μπορεί να αρέσει η ιδιωτική παραλία τυπου Τζαμαικας που ο ντόπιος δεν μπορεί να παει ποτε του, δυο εντελώς διαμετρικά παραδείγματα) αλλα με την ευρύτερη έννοια όλα πολιτικά ειναι, ναι.Μα είναι 100% πολιτική συζήτηση όλο αυτό που παραθέτεις, χωρίς να τοποθετείσαι πολιτικά.![]()
Προφανώς έχεις εμένα σε αγνόηση μάλλον για ένα σχόλιο που έκανα για την Κούβα πριν καιρό και διαγράφηκε χωρίς λόγο. Δεν θα αναφέρω ξανά τι σχολίασα.Κάποια μηνύματα χάνω γιατι κάποιον εχω στην αγνόηση μάλλον αλλα δεν αναφέρθηκα στο πολιτικό κομμάτι όταν ειπα "να τη δουν όπως….