Γενικά Καραϊβική Αναζήτηση προορισμού Καραϊβική

varioAthens

Member
Μέγας Συγγραφέας
Εγώ απορώ πώς κάποιοι προτείνουν Κούβα τώρα τη στιγμή που ο κόσμος αντιμετωπίζει τόσο μεγάλο πρόβλημα με το ρεύμα και τα καύσιμα. Να πας εσύ ο τουρίστας να τους χαλάς τους ελάχιστους πόρους γιατί προφανώς κάπως πρέπει να ζήσεις και να κυκλοφορήσεις κι εσύ. Έλα Παναγία μου. Δεν γίνεται να λέτε τα ίδια πράγματα συνεχώς,οποιες κι αν είναι οι συνθηκες.Προφανώς κι είναι ωραίο να χρησιμοποιείς τις συγκυρίες και να πηγαίνεις κάπου με μηδέν τουρίστες , αλλά στοιχειώδης λογική και συνείδηση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Και καταρχάς σε μέρη που πλήττονται βάναυσα δεν πας ποτέ για τουρισμό. Πας μόνο για να βοηθήσεις κάπου. Ο τουρισμός μοιραία θα καταναλώσει πόρους που αυτή τη στιγμή ΔΕΝ έχουν.
Πιστευω εχεις αντιστοιχη "ανησυχια" και για τα νησια του Αιγαιου που και εκει αντιμετωπιζουν σοβαρο προβλημα στα αποθεματα νερου αλλα ισως δεν "πουλαει" τοσο στα ΜΜΕ

exploring

Member
Αυτό το δασκαλίστικο ύφος του φωτεινού παντογνώστη έχει κουράσει .
Εάν αναφέρεστει σε εμένα αξιότιμη κυρία κάνετε μεγάλο λάθος. Συνεχίζουμε εγω και η οικογένεια μου να μαθαίνουμε ταξιδεύοντας. Την καλησπέρα μας.

fenia42

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Εάν αναφέρεστει σε εμένα αξιότιμη κυρία κάνετε μεγάλο λάθος. Συνεχίζουμε εγω και η οικογένεια μου να μαθαίνουμε ταξιδεύοντας. Την καλησπέρα μας.
Δεν αναφερόμουν σε εσένα

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
..... ακόμα ένα νήμα ! :confused::confused::confused::(:(:(

Michael8

Member
Δύσκολες συζητήσεις που αν είχαν την απαραίτητη ευγένεια και επιχειρήματα θα ήταν πολύ ενδιαφέρον, σε αντίθεση με τά συνηθισμένα "πήγα εκεί και έκανα αυτά" και από κάτω οι υπόλοιποι να χειροκροτανε. Ή τα ίδια και τα ίδια από τους ίδιους και τους ίδιους. Ευελπιστούμε σε καλύτερες μέρες.

Michael8

Member
Να ρωτήσω και εγώ απόψεις για τα νησιά της Κολομβίας στην Καραϊβική; αν κάποιος έχει προσωπική εμπειρία μόνο.

IonioAgaphmou

Member
Πιστευω εχεις αντιστοιχη "ανησυχια" και για τα νησια του Αιγαιου που και εκει αντιμετωπιζουν σοβαρο προβλημα στα αποθεματα νερου αλλα ισως δεν "πουλαει" τοσο στα ΜΜΕ
Ναι έχω αντίστοιχη ανησυχία και δεν περίμενα τη δική σου ειρωνεία γιατί είμαι η πρώτη που μιλάει για την έλλειψη νερού εκεί.

IonioAgaphmou

Member
Ξαναλεω, δεν εχω γνωρίσει ΕΝΑΝ Κουβανο που να μην παρακαλάει για τουρίστες αυτή τη στιγμή, είτε δουλεύει στον τουρισμό είτε οχι, για πολλούς λογους Αν θες να πεθάνουν οι Κουβανοί το "μην πάτε στη Κουβα" ειναι εξαιρετική συνταγή και πλήρης έλλειψη ενσυναισθησης, ο τουρισμός ειναι αυτή τη στιγμή lifeline κυριολεκτικά, ακόμη και γι αυτούς που δεν εχουν καμία σχέση μαζί του Για τις δωρεές... καλη επιτυχία για το αν θα πιάσουν τόπο και που θα πάνε.

Όταν ενας τόπος υποφέρει ναι, τα λεφτά σου πιάνουν διπλα και τριπλά τόπο. Τα ιδια ζήσαμε και στο Περου μετα το σεισμό (παρακαλούσαν για τουρίστες οι ανθρωποι), και στη Σρι Λάνκα μετά το τσουναμι το "μην πάτε υποφερουν" είναι Παντελής έλλειψη λογικής και "αστε τους να υποφερουν κι αλλο, δώστε τα λεφτά σας κάπου που υπάρχει λιγότερη αναγκη".

Δεν ειπα πουθενά οτι ειναι ο καλύτερος προορισμος στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Ίσα ίσα, ειπα οτι ειναι ζόρικα, οτι θα πρεπει ο επισκέπτης να ξερει οτι θα εχεις τις ίδιες διακοπες ρεύματος και περιορισμούς με αυτα που εχουν οι ντόπιοι και σε καμία περίπτωση δεν κανει για όλους, οι περισσότεροι θα ταλαιπωρηθουν. Αλλα θα αφήσουν λεφτά σε ενα τόπο που τα χρειάζεται οσο κανεις άλλος και ναι μάλλον δε θα την ξαναδούν τη χώρα όπως ηταν.
Εγώ έγραψα το ΠΡΟΦΑΝΈΣ ότι ένας τουρίστας χαλάει ενεργεια και πορους που ΔΕΝ υπάρχουν κΙ ότι όποιος πάει πρέπει να πάει μονο με τη σκέψη να βοηθήσει όχι με τη σκέψη να κάνει τουρισμό και ο γιωργάκης το μετεφρασε "αστε τους να υποφέρουν". Καλά το έχουμε καταλάβει ότι εδώ μέσα δεν δέχεσαι καμία κριτική, μιλάς σαν παντογνώστης και ως ειδήμων επί παντός επιστητού, αλλά προσπάθησε για καλύτερη ανάγνωση και κατανόηση κειμένου

Michael8

Member
Είναι γνωστοί οι τρόποι αν θέλει κάποιος να βοηθήσει, ακόμα και σε εμπόλεμες ζώνες, ειδικά την εποχή μας, που υπάρχουν ηλεκτρονικοί τρόποι, παρατρόποι και υποτρόποι. Τα υπόλοιπα είναι οι κλασσικές επιλεκτικές υπερευαισθησιές, πάντα επιφανειακές και σπάνια ουσιαστικές.

Τώρα είναι γνωστό ότι κάποιοι ενοχλούνται όταν βλέπουν διαφορετικές απόψεις και νιώθουν μια ακατανόητη απειλή, αλλά δεν ενδιαφέρει και κανέναν αυτό. Θα βοηθούσε να μην χάλαγαν τις συζητήσεις όμως.
Για όλους το λεω, ενδεχομένως και για εμένα.

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Εγώ έγραψα το ΠΡΟΦΑΝΈΣ ότι ένας τουρίστας χαλάει ενεργεια και πορους που ΔΕΝ υπάρχουν κΙ ότι όποιος πάει πρέπει να πάει μονο με τη σκέψη να βοηθήσει όχι με τη σκέψη να κάνει τουρισμό και ο γιωργάκης το μετεφρασε "αστε τους να υποφέρουν".
Αυτό που εσύ λες ως προφανές είναι απλά λάθος, προσπαθώ να το εξηγήσω όσο πιο κατανοητά γίνεταιι:
Η χώρα δεν έχει ενέργεια και πόρους γιατί της λείπει συνάλλαγμα. Ο μόνος τρόπος να αποκτήσει συνάλλαγμα είναι ο τουρισμός. Εάν σταματήσει κι ο ελάχιστος τουρισμός που έχει η χώρα απλά θα πεθάνει.

Ρεύμα δεν έχει διότι και το πετρέλαιο που παράγει η χώρα (που αρκεί έστω για το 30% των αναγκών της) δεν είναι μετατρέψιμο σε ενέργεια αυτή τη στιγμή επειδή έχουν χαλάσει όλες (πλην μιας) οι θερμοηλεκτρικές μονάδες, που δεν μπορούν να συντηρηθούν επειδή δεν υπάρχει συνάλλαγμα. Τρόφιμα κάνει εισαγωγή η χώρα, αλλά οι δυνατότητες εισαγωγής μειώνονται όλο και λιγότερο επειδή δεν υπάρχει συνάλλαγμα. Ενεργειακά έχει αρχίσει να καλύπτει μέρος του deficit αλλά δεν έχει αρκετό συνάλλαγμα να κάνει εισαγωγή κι άλλα φωτοβολταϊκά. Πλέον εισαγωγή τροφίμων κάνουν και οι ιδιώτες που όμως δεν μπορούν να καλύψουν τις εγχώριες ανάγκες επειδή δεν υπάρχει συνάλλαγμα. Οι εξαγωγές της χώρας (που πάντα ήταν λίγες, ας μην αναλύσουμε τους λόγους) που ήταν μια πηγή συναλλάγματος επίσης έχουν μειωθεί δραστικά επειδή δεν υπάρχει η απαραίτητη ενέργεια για να παραχθούν τα εξαγόμενα προϊόντα , λόγω της έλλειψης συναλλάγματος.

Ε αυτό το συνάλλαγμα που εξαφανίστηκε είναι το τουριστικό συνάλλαγμα (το συνάλλαγμα από εμβάσματα εξακολουθεί να έρχεται, έστω και με κάποια μείωση). Κατανοητό απολύτως να μη θέλει να πάει ένας τουρίστας στη χώρα επειδή οι συνθήκες είναι άθλιες και δε θέλει να ταλαιπωρηθεί. Να μη θέλει να πάει επειδή έτσι θεωρεί ότι η χώρα ... θα έχει περισσότερους πόρους είναι απλά ακατανόητο κι αυτό θα σου πει ο οποισδήποτε Κουβανός, όλοι βλέπουν την εισροή συνάλλαγματος ως lifeline, είναι ο μόνος τρόπος η χώρα να έχει περισσότερους πόρους με την τρέχουσα κατάσταση. Επαναλαμβάνω, η χώρα αυτή τη στιγμή είναι μόνο για όσους έχουν γερό στομάχι, σε όλα τα επίπεδα.

Την προσωπική επίθεση την αφήνω να πάει στην ευχή του Θεού, καλά να είσαι, υγεία σε όλους και καλό καλοκαίρι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.282
Μέλη
40.282
Νεότερο μέλος
Argy Chatz

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom