Γενικά Αναζήτηση προορισμού.

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Πολύ καλή επισήμανση:) έχουμε επισκεφθεί την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Αθήνα. Εύβοια), Γερμανία (Rust, Ulm, Μόναχο), Περιοχή Αλσατίας , Βέλγιο (Βρυξέλλες, Μπριζ, ) Ολλανδία ( Άμστερνταμ, Αϊντχόφεν) Αυστρία (Βιέννη, Χάλστατ, Σάλτζμπουργκ)
Ρώμη πανεύκολα για μενα.

nickostraveller

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Μια πολυ καλη ιδεα ειναι η Μαλτα και κοντα σας και οτι πρεπει για την εποχη και ενα 3ημερο,καλος καιρος θαλασσα ,μεσαιωνικα σοκακια.
Βαρκελωνη επισης αξιζει φουλ για την εποχη .αν δεν εχετε θεμα με την αποσταση για 3 μερες.
Πραγα το εχετε σκεφτει?Εαν και τις ταιριαζει καλυτερα το χειμωνιατικο vibe.

Ρωμη,Βενετια ειναι κλασσικες οπως πανω υποθηκε επιλογες,αλλα με το μονο αρνητικο μειον της πολυκοσμιας ,ουρες και οτι εφοσον ειπες θελετε χαλαρα εχει πολλα να δειτε και να γυρισετε.Εξαιρετικες πολεις ομως και οι 2.

Κωνσταντινουπολη επισης ειναι παντα για μενα o τοπ προορισμος για μενα ,ειναι και διπλα απλα εχει να γυρισετε πολλα ειδικα πρωτη φορα,
Λονδινο δεν θα προτεινα για τοσες λιγες μερες αν πας πρωτη φορα.

nikoponis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Μια χαρά είναι 3-4 μέρες για Ρώμη, με καλο προγραμματισμό. Μετα όλα τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν. Βέβαια η πολυκοσμία δεδομένη, όταν μιλάμε για τέτοιους δημοφιλείς προορισμούς.

Extra muros

Member
Συγγραφέας
Ανπόπιουλαρ οπίνιον βάσει πρότερων τοποθετήσεων, αλλά σκάρτο τριήμερο σε τόσο μεγάλες ή/και σπουδαίες πόλεις, όπως Ρώμη, Πόλη, Βενετία κλπ που αναφέρθηκαν, για κάποιον που πάει πρώτη φορά μου φαίνεται αγχωτικό και θα αφήσει αίσθηση ανικανοποίητου. Βέβαια αν έχετε ευχέρεια να ξαναγυρίσετε σύντομα αλλάζει κάπως το πράγμα. Σε ό,τι με αφορά, ιδανική πόλη για τριήμερο είναι το Μιλάνο, έχει αρκετά πράγματα για να μη βαρεθείτε και όχι τόσα ώστε να στενοχωρεθείτε ότι χάσατε κάτι τοπ. Αλλά κι αν ακόμα ανήκετε στην ευμεγέθη συνομοταξία των "πφφ, ποιο Μιλάνο τώρα", είναι σε στρατηγικό σημείο και με άριστες συγκοινωνίες για πάρα πολλά αξιόλογα μέρη, όρεξη να έχετε να διαλέγετε.

anthger

Member
Τελικά βρήκα φθηνά αεροπορικά για Βιέννη 1/5 μέχρι ξημερώματα 4/5 επιστροφή .. τώρα σκέφτομαι αν αξίζει από εκεί να πάμε για μια ημέρα με επιστροφή πίσω στην Βιέννη δίπλα στην Μπρατισλάβα. Γενικά τι θα προτείνατε για το πρόγραμμα 1-3/5?

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Τελικά βρήκα φθηνά αεροπορικά για Βιέννη 1/5 μέχρι ξημερώματα 4/5 επιστροφή .. τώρα σκέφτομαι αν αξίζει από εκεί να πάμε για μια ημέρα με επιστροφή πίσω στην Βιέννη δίπλα στην Μπρατισλάβα. Γενικά τι θα προτείνατε για το πρόγραμμα 1-3/5?
Αν είναι η πρώτη σας φορά στη Βιέννη νομίζω γεμίζουν με ευκολία οι τρεις αυτές ημέρες. Σε περίπτωση που προλάβετε να βαρεθείτε, δίπλα είναι η Μπρατισλάβα και στον διπλάσιο χρόνο το Μπρνο, νομίζω όμως ότι και τα δύο θα μπορούσαν να μπουν σε επόμενο τριήμερο.

anthger

Member
Αν είναι η πρώτη σας φορά στη Βιέννη νομίζω γεμίζουν με ευκολία οι τρεις αυτές ημέρες. Σε περίπτωση που προλάβετε να βαρεθείτε, δίπλα είναι η Μπρατισλάβα και στον διπλάσιο χρόνο το Μπρνο, νομίζω όμως ότι και τα δύο θα μπορούσαν να μπουν σε επόμενο τριήμερο.
Η πρώτη δεν είναι αλλά και η προηγούμενη στην ουσία ήταν 2 ημέρες με τα παιδιά μέσα στον χειμώνα οπότε περάσαμε όλο τον χρόνο στην χριστουγεννιάτικη αγορά και το παγοδρόμιο. Τώρα πάμε μόνοι μας !

Sam-chal

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Η πρώτη δεν είναι αλλά και η προηγούμενη στην ουσία ήταν 2 ημέρες με τα παιδιά μέσα στον χειμώνα οπότε περάσαμε όλο τον χρόνο στην χριστουγεννιάτικη αγορά και το παγοδρόμιο. Τώρα πάμε μόνοι μας !
Τότε έχετε πολλά να δείτε στη Βιέννη. Αν βαρεθείτε που δεν το πιστεύω πηγεινετε μια ημερήσια Μπρατισλάβα οικονομικά με Flixbus.

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Μπρατισλάβα θα πήγαινα μόνο για να "πατήσω" Σλοβακία. Κατά τα λοιπά μέτριος προορισμός, δε θα θυσίαζα μια μέρα Βιέννης, όσο κι αν είναι εύκολο στην πρόσβαση.

Αν σώνει και καλά θέλετε μια μέρα εκτός Βιέννης οι επιλογές μου θα ήταν Ζαλτσμπουργκ, Κοιλάδα Βαχάου κι η Βουδαπέστη, με 2 εξ αυτών να απαιτούν γεμάτη (και για κάποιους ίσως κουραστική) μέρα. Υπάρχει και το κουκλίστικο Χάλστατ αλλά δεν το έχω πολύ με τα κουκλίστικα, ίσως όμως να σας αρέσει. Σχετικά μακριά (2,5 ώρες) είναι και το Γκρατς που το βρίσκω αξιολογότατο, πανέμορφο και με πολύ λιγότερο τουρισμό από το Ζαλτσμπουργκ.

Λογικά θα βρεις οργανωμένες εξορμήσεις και για Τσέσκι Κρουμλόφ (εξωφρενικά όμορφο, αγγίζει το κουκλίστικο όμως), το Μπρνο ειναι πιο κοντά και ωραία επιλογή κι αν έχετε αμάξι ειναι αρκετά κοντά η Νότια Μοραβία (με ΜΜΜ αυτό μπορεί και να σας δυσκολέψει). Η Πράγα που είναι 4+ ώρες ξεφεύγει ακόμη κι από τα δικά μου ξεχειλωμένα όρια της "ημερήσιας" εκδρομής αν και μαθηματικώς γίνεται (αλλά αν δε σας κουράσουν οι μεταφορές ίσως σας κουράσουν τα πλήθη και η πόλη δικαιούται αυτοτελή επίσκεψη).

Ανακεφαλαιώνω με σειρά προτεραιότητας για μένα:
1. Βαχάου (έχει εξαιρετικές επιλογές στα εισιτήρια, κάποια περιλαμβάνουν και το αββαείο)
2. Σάλτσμπουργκ
3. Τσέσκι Κρουμλόφ
4. Μπρνο

anthger

Member
Ωραία σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές. Μια τελευταία ερώτηση αν γνωρίζει κάποιος. Που αξίζει να πάμε για φαγητό την ημέρα των γενεθλίων της συζύγου!(2/5)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.124
Μέλη
40.116
Νεότερο μέλος
Katerina C

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα