Αναζήτηση προορισμού

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
βλέπω (μὲ αὐθάδεια στὰ ὅρια τῆς ὕβρεως) τὸ ἔτος νὰ φθάνει στὸ μέσον του κι ἐγὼ νὰ μὴν ἔχω δρομολογήσει ταξίδι σὲ χώρα ποὺ νὰ μὴν ἔχω ἐπισκεφθεῖ. Πλὴν Εὑρώπης καὶ Μαρόκου, Τυνησίας, Αἰγύπτου, Τουρκίας, ἱορδανίας, Σαουδικῆς Ἀραβίας, ΗΑΕ. Ὀμάν, ἔχετε καμιὰν ἰδέα (ἐσεῖς οἰ :heart:ἐπαΐοντες :heart: ) γιὰ κἄτι σχετικὰ κοντινὸ ποὺ νὰ διευθετῇται ψιλογρήγορις;
Πράσινο Ακρωτηρι. Εξαιρετικό κι εύκολο (μέσω Λισσαβόνας). Αλλιώς Γεωργια-Αρμενια-Αζερμπαιτζαν ή Ουζμπεκιστάν. Αν αντέχεις Λίβανο. Αδυναμία η Αιθιοπία.

duty_free

Member
Πράσινο Ακρωτηρι. Εξαιρετικό κι εύκολο (μέσω Λισσαβόνας). Αλλιώς Γεωργια-Αρμενια-Αζερμπαιτζαν ή Ουζμπεκιστάν. Αν αντέχεις Λίβανο. Αδυναμία η Αιθιοπία.
Πράσινο Ακρωτηρι.
Αιθιοπία

πολὺ καλός! εὐχαριστῶ!

Jimmy4

Member
θα κανατε καμια τρελα ΟΔΙΚΩΣ με flixbus η ενοικιαζομενα σε καθε χωρα μεχρι οσο παει πχ ισπανια η σε καποιον αλλον προορισμο τυπου ταιλανδη μπαλι κινα ιαπωνια;

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
θα κανατε καμια τρελα ΟΔΙΚΩΣ με flixbus η ενοικιαζομενα σε καθε χωρα μεχρι οσο παει πχ ισπανια η σε καποιον αλλον προορισμο τυπου ταιλανδη μπαλι κινα ιαπωνια;
Ευρωπη εχω κανει με τρενα και λεωφορεια με προγραμματισμο ομως εκτος ξι αν δεν εχεις προβλημα χρονου και χρηματων

Jimmy4

Member
χρονο εχω αρκετο το καλοκαιρι με αδειες κτλ... και το σκεφτομαι
εκανα ευρωπη αρκετες οδικες ναι οκ κουραση αλλα οκ
τωρα μεχρι ισπανια πως πας;... ειναι ενα θεμα... το καλυτερο ειναι αεροπλανο μεχρι καπου πχ βαρκελωνη και μετα τοπικα λεωφορεια
για εξωτικο προορισμο να μην το σκεφτω καν ε;

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Ναι Ισπανια ανετα βγαινει με συγκοινωνιες αφου προσγειωθεις καπου, για εξωτικα ειναι αλλα εμπειρα παιδια που μπορουν να σε βοηθησουν

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Ε ναι, το σύνηθες αυτο ειναι, ΚΤΕΛ κι Άγιος ο Θεος

Jimmy4

Member
νομιζω road trip λεγεται
δε με χαλαει να μενω 1-2 μερες σε καθε χωρα - flix bus κτλ

Nikos1986

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Ιταλία και Γαλλία έχω κινηθεί με τρένα και βολεύουν. Στα σύνορα είχαμε πάει με βάση τη Νίκαια σε διάφορες τριγύρω πόλεις (Αντίμπ, Κάννες, Μονακό) με το τρένο. Τα δρομολόγια ήταν τακτικά, σύντομα και φθηνά (το '16).

Οι Κάννες δεν με ξετρέλαναν, πήγα απλά για να πω ότι πήγα, δεν θα ήταν από τις προτεραιότητές μου αν ξαναβρισκόμουν εκεί. Στο γυρισμό πήγαμε με τα Γαλλικά τρένα μέχρι Βεντιμίλια στα σύνορα και από εκεί πήραμε άλλο τρένο των Ιταλικών σιδηροδρόμων για Τορίνο. Λίγο μετάνιωσα που δεν είδαμε τη Βιλφράνς συρ Μερ και τη Μεντόν. Επίσης και το Μονακό μου άρεσε (δεν μου έβγαζε αυτή την ψευτο-επίδειξη που ένιωσα στις Κάνες).

Flix Bus δεν έχω χρησιμοποιήσει, οπότε δεν γνωρίζω. Όπου μπορώ προτιμώ τα τρένα, που στην Ευρώπη είναι συνήθως γρήγορα, άνετα, έχω τα πράγματα μαζί μου και περνούν από πιο γραφικά τοπία. Με ΚΤΕΛ έχω κινηθεί μόνο στην Κύπρο και στην Αυστραλία, νομίζω πουθενά αλλού.

paefstra

Member
Συγγραφέας
νομιζω road trip λεγεται
δε με χαλαει να μενω 1-2 μερες σε καθε χωρα - flix bus κτλ
Δεν ξερω ποσες χωρες εχει σκοπο να επισκεφτεις αλλα το πλανο να μενεις 1 (μια) ως δυο μερες σε καθε χωρα ειναι σαν να μην πηγες μετα απο ξερω γω 4-5 ωρες σε flixbus συν καμια ωρα να πας στον σταθμο λεωφορειων.
Αυτο που αξιζει ειναι ολονυκτιο flixbus καπου καπου για οικονομια σε χρονο και χρημα απο τα ξενοδοχεια, αν ομως βολευεσαι να κοιμηθεις σε καθισμα και εφοσον το κλεισεις κανενα μηνα πριν γιατι οσο πλησιαζει το ταξιδι το νυχτερινο ταξιδι κοστιζει οσο να πληρωσεις δωματιο.
Εννοειται οτι ειμαι υπερ ενος τετοιου ταξιδιου με αφετηρια το Μιλανο που οι πτησεις παντα ειναι παμφθηνες.

Jimmy4

Member
Γαλλία - Ισπανία - Ιταλία - Μονακό - Road trip Μιλάνο-Νότια Γαλλία-Βαρκελώνη

κατι τετοιο ελεγα
δεν εχω θεμα με χρονο, καλοκαιρι εχω πολλη αδεια απο δουλεια
ψαχνω το σωστο τροπο ομως (λογω ζεστης και κουρασης), τρενα? αεροπλανα? ενοικαση αμαξι? flixbus? απο ελλαδα καλυτερα καραβι απεναντι ιταλια? (ιταλια εχω ψιλοπαει δε θελω να "δω πολλα" και να "χασω χρονο και ας την αγαπαω."

ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΝΗΣΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΒΑΛΕΝΘΙΑ...ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ...ΜΑΓΙΟΡΚΑ ΙΜΠΙΖΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΠΑΛΙ

ΤΟ ΣΩΣΤΟ θα ηταν ΜΟΝΟ νοτια γαλλια νομιζω κυανη ακτη για αρχη αλλα θελω περιπετειες φετος για προσωπικους μου λογους

το ακομα πιο σωστο θα ηταν πτηση προς βαλενθια η βαρκελωνη και τουρ μετα οδικως και πλοιο εκει κοντα οτι γουσταρω

fani b

Member
Θα ηθελα τα φωτα σας . Μεσα Ιουλιου , συνολικα 6 ημερες. Μπάτζετ εως 1700 ευρω το άτομο. Τι προτείνετε ? (Εκτος από Μαλτα Ισπανια Ολλανδια Αγγλία Βελγιο Τυνησία Κωνσταντινουπολη Καππαδοκια )

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.122
Μέλη
40.113
Νεότερο μέλος
Γιώργος.κ