Κολομβία Αναζητώντας καϊμάνους στην Κολομβία!

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Η κλασσική χριστουγεννιάτικη προσφορά της Lufthansa..2 σχεδόν ημέρες υπερατλαντικών πτήσεων..5 εσωτερικές πτήσεις..5 οδικές διαδρομές..9 διαφορετικά ξενοδοχεία..Και εικόνες..Πολλές, διαφορετικές, γοητευτικές εικόνες...

Καλωσόρισμα στις κυριλέ συνοικίες της Bogota..Φυσικός παράδεισος με πινελιές Καραϊβικής στο Tayrona Park..Άρωμα αποικιοκρατίας μέσα στα τείχη της Cartagena..Κλεφτή ματιά στην περιβόητη Medellin..Σεργιάνι στα όμορφα σοκάκια και τις πλατείτσες του Santa Fe de Antioquia..Cable car πάνω από τις φαβέλες της Manizales..Γευσιγνωσία καφέ σε finca στη zona kafetera..Salsa night στο Cali..Θρησκευτικά δρώμενα στη λευκή πόλη, τη Popayan..Απίστευτες περιπέτειες στον Αμαζόνιο..Via crucis στις γοητευτικές γωνιές του ιστορικού κέντρου της Bogota..

Και κάπου εδώ το ταξίδι μας στην Κολομβία μόλις αρχίζει...
 

Attachments

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.346
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Τέλεια!! Πεστα μας ολα με λεπτομερειες!!:clap::clap::clap:
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Εκπληξη αυτο το ταξιδι Πατουλα ..το πρωτο στη Λατινικη Αμερικη .Σε ειχαμε συνηθισει στην Ευρωπη.
Αυτα που λενε περι ασφαλειας στην Κολομβια κ τα λοιπα ...τι εντυπωση αποκομισατε εσεις?
Και εννοειται θελουμε κ φωτο!
 

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Και απ'οτι καταλαβαίνω πρέπει να περασες υπεροχα!! Περιμενω τη συνέχεια, τοσο τις καταπληκτικες περιγραφες σου, όσο και φωτογραφίες!
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.219
Likes
5.727
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Η εισαγωγή μας γεμίζει υποσχέσεις! Περιμένουμε!
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ! Ήθελα πολύ να κάνω ένα ταξίδι στη λατινική Αμερική και η προσφορά της lufthansa στάθηκε η αφορμή.

Όσον αφορά το θέμα ασφάλειας στην Κολομβία είναι ένα πολύπλοκο θέμα. Η πολύ πρόσφατη ταραγμένη ιστορία της με τα καρτέλ ναρκωτικών, την farc, την παρουσία-προστασία(?) του στρατού, τις συνεχείς διαμάχες, τις απαγωγές κλπ, σίγουρα δημιουργούν ένα κακό προηγούμενο και αρκετές επιφυλάξεις. Το γεγονός δε ότι όλα τα παραπάνω δεν έχουν εξαλειφθεί, απλά τα τελευταία 5-10 χρόνια περιορίζονται κυρίως σε περιοχές απομακρυσμένες από τους τουριστικούς προορισμούς, προκαλεί μια ανησυχία.

Εμείς στο 2 εβδομάδων ταξίδι μας δεν νιώσαμε κάποια ιδιαίτερη απειλή αν και ήταν σαφής η αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά. Η συνεχής παρουσία του στρατού και της αστυνομίας παντού, για παράδειγμα, ήταν μια ξεκάθαρη ένδειξη. Σε όσες περιοχές χωριών και πόλεων κινηθήκαμε έβλεπες κάθε λίγα μέτρα παρεάκια 2-3 αστυνομικών, στην πλειοψηφία τους βέβαια δεκαοχτάχρονα αγόρια. Τις ημέρες που λάμβανε χώρα ένα θρησκευτικό δρώμενο (μιας και πετύχαμε καθολική Μεγάλη Εβδομάδα!) με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση πληθυσμού, οι αστυνομικές αλλά και στρατιωτικές δυνάμεις πολλαπλασιάζονταν. Επίσης κατά τις οδικές διαδρομές ανά τακτά διαστήματα ήταν εμφανείς οι στρατιωτικές δυνάμεις και οι πινακίδες με την επιγραφή "ο κολομβιανός στρατός φροντίζει για την ασφάλειά σας κατά τη διαδρομή σας". Επιπρόσθετα, η παρουσία δικαστηρίων και φυλακών σε ένα μικρό χωριουδάκι κοντά στη Medellin (πόλη δράσης του Εσκομπάρ) σε υποψιάζει ότι εδώ κάτι ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

Όλα αυτά δημιουργούν μια σχετική αίσθηση ασφάλειας αλλά και ανασφάλειας μαζί η οποία προκύπτει από την ανάγκη της παρουσίας τους και τις επιφυλάξεις για τον τρόπο και τις ισορροπίες δράσης τους. Εμείς ως μέσο ασφάλειας χρησιμοποιήσαμε την κοινή λογική αποφεύγοντας νυχτερινά λεωφορεία, περιπατητικές διαδρομές το βράδυ, προσέγγιση των περιφερειακών προαστίων όπου η φτώχεια αναπόφευκτα τρέφει την εγκληματικότητα, και φυσικά επίδειξη χρημάτων ή πλούτου με οποιοδήποτε τρόπο.

Εν κατακλείδι πιστεύω ότι πρόκειται πλέον για ένα σχετικά ασφαλές ταξίδι με την προϋπόθεση φυσικά της αποφυγής των αυτονόητων κακοτοπιών.
 

Attachments

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Tα 2 Π: Προετοιμασία και Προσγείωση

Δεδομένου ότι ο ταξιδιωτικός μου χάρτης περιοριζόταν στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, η προετοιμασία ενός ταξιδιού στην Κολομβία ήταν εξ ορισμού πολύπλοκη υπόθεση προκειμένου να αποφύγουμε πιθανή ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια των 2 εβδομάδων της περιήγησής μας.

Αρχίζοντας από τον παράγοντα υγεία 3 ήταν οι απαραίτητες ενέργειες:

1) το εμβόλιο του κίτρινου πυρετού το αργότερο 10 ημέρες πριν την πτήση αναχώρησης. Καλύπτει για 10 χρόνια, γίνεται στη διεύθυνση υγείας και πρέπει να φυλάξετε το κίτρινο βιβλιαράκι που σας δίνουν ως πιστοποίηση για να το επιδεικνύεται σε μελλοντικά ταξίδια σε περιοχές όπου ενδημεί ο κίτρινος πυρετός. Καλό είναι να ειδοποιήσετε την διεύθυνση υγείας κάποιες μέρες πριν κάνετε το εμβόλιο προκειμένου να σας "κρατήσουν" κάποιο γιατί μπορεί να υπάρχει έλλειψη (όπως συνέβη στην περίπτωσή μου!).

2) χάπια κατά της ελονοσίας. Ξεκινήσαμε τα malarone 2 ημέρες πριν το ταξίδι, τα συνεχίσαμε καθ'όλη τη διάρκεια του ταξιδιού και για ακόμα 7 ημέρες μετά την επιστροφή. Σταθερή ώρα λήψης και μετά το φαγητό. Δεν εμφανίσαμε παρενέργειες.

3) φαρμακείο ταξιδιού. Παυσίπονα-αντιπυρετικά, αντιφλεγμονώδη, αντιβίωση ευρέως φάσματος, γαστροπροστασία, αντιδιαρροϊκά, χάνσαπλαστ, αντικουνουπικό spray (DEET 40%).

Φυσικά για όλα τα παραπάνω πρέπει να προηγείται συνεννόηση με γιατρό για ενημέρωση όσον αφορά αντενδείξεις και παρενέργειες κατά περίπτωση.

Δεύτερος σημαντικός παράγοντας προετοιμασίας είναι η αποσκευή. Με βάση το πως κάναμε εμείς αυτό το ταξίδι (συνεχείς μετακινήσεις, βόλτες σε πόλεις με αποσκευή, Αμαζόνιος + Tayrona Park, ευμετάβλητες καιρικές συνθήκες) θεωρώ ότι το backpack είναι μονόδρομος. Backpack λοιπόν, με αδιάβροχο κάλυμμα και όσο το δυνατόν ελαφρύτερο. Με πόνο ψυχής άφησα πίσω μου τελικά το πιστολάκι μαλλιών, τα μισά δειγματάκια σαμπουάν και αφρόλουτρου, το δεύτερο μαγιό, τα μισά μπλουζάκια-πουκαμισάκια και πολλά άλλα. Από την ώρα που φόρεσα το backpack στην πλάτη μου δεν το μετάνιωσα στιγμή. 10 κιλά ήταν αρκετά ώστε να περιλαμβάνουν όλα όσα χρειάστηκα και ταυτόχρονα να μου εξασφαλίζουν ελευθερία κινήσεων και την ελάχιστη δυνατή κούραση.

Τρίτη λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός ότι σε ένα τέτοιο ταξίδι μπορεί να χρειαστεί κάποιος extra ταξιδιωτικός εξοπλισμός ανάλογα βέβαια με τις δραστηριότητες του καθενός. Ενδεικτικά αναφέρω τα εξής: κρυφό τσαντάκι χρημάτων-διαβατηρίου, σουγιά, καλό φακό, υγρά μαντηλάκια, αδιάβροχο-αντιανεμικό μπουφανάκι, αδιάβροχα παπούτσια (τα salοmon μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους!), μετασχηματιστή τάσης και ωτοασπίδες.

Τέταρτη παράμετρος προετοιμασίας ήταν η διεξοδική οργάνωση του ταξιδιού, κομβικής σημασίας άλλωστε λόγω του περιορισμένου μας χρόνου (14 ημέρες). Όλες τις εσωτερικές πτήσεις και τα ξενοδοχεία τα είχαμε κλείσει εκ των προτέρων μιας και το πρόγραμμα μετακινήσεων στην Κολομβία ήταν πολύ σφιχτό και δεν υπήρχε χρόνος για εκεί αναζητήσεις. Πολύτιμη βοήθεια αποτέλεσε ο ταξιδιωτικός οδηγός footprint (έκδοση του Οκτώβρη 2011), ο οποίος είναι πολύ καλά δομημένος και ενημερωμένος.

Μ'αυτά και μ'αυτά περνά ο καιρός και επιτέλους φτάνει το ξημέρωμα της 24ης Μαρτίου όπου και πετάμε για Bogota μέσω Μονάχου και Φρανκφούρτης με τα μαγικά φτερά της Lufthansa. H τιμή του εισιτηρίου ήταν 530 ευρώ round trip, την οποία πετύχαμε στην χριστουγεννιάτικη προσφορά της Lufthansa. Mετά από περίπου 20 ώρες πτήσεων και ανταποκρίσεων προσγειωνόμαστε στην Βogota Σάββατο απόγευμα, γύρω στις 20:00.

Αφού παραλαμβάνουμε τα backpack, αναζητάμε το casa de cambio (ανταλλακτήριο) του αεροδρομίου προκειμένου να εξασφαλίσουμε λίγα κολομβιανά πέσος (COP) για τα πρώτα έξοδα. Η ισοτιμία στο ανταλλακτήριο του αεροδρομίου ήταν 1 ευρώ=2.000 COP. Σε διάφορα ανταλλακτήρια που ρωτήσαμε στις πόλεις δεν βρήκαμε ισοτιμία καλύτερη από 1 ευρώ=2.150 COP. Σαφώς συμφέρει η ανάληψη από ATM η οποία προσφέρει ισοτιμία (Μάρτιος 2012) 1 ευρώ=2.335 COP και 1 ευρώ προμήθεια ανεξαρτήτως ποσού ανάληψης ( το 1 ευρώ προμήθεια ισχύει για την Εθνική και έως τα 390 ευρώ ανάληψης το οποίο όμως καλύπτει καθώς τα περισσότερα ATM έχουν όριο ανάληψης τα 120 ευρώ, ενώ λίγα επιτρέπουν μέχρι και 200 ευρώ).

Από το αεροδρόμιο παίρνουμε ταξί (στα ταξί πάντα προσυμφωνούσαμε τη τιμή) το οποίο σε 20 περίπου λεπτά και έναντι 12 ευρώ (θα αναγράφω τις τιμές προσεγγιστικά σε ευρώ για να είναι πιο εύκολα αντιληπτά τα οικονομικά μεγέθη) μας μεταφέρει στο ξενοδοχείο μας Hotel Boutique Zona G. To ξενοδοχείο βρίσκεται στην καρδιά μίας εκ των καλών συνοικιών της Bogota. Eίχαμε κλείσει τη σουίτα του μιας και στο booking ήταν σε προσφορά στην ίδια τιμή με το απλό δίκλινο. Το δωμάτιο ήταν ευρύχωρο, με χαριτωμένη διακόσμηση και άνετο μπάνιο. Ό,τι πρέπει δηλαδή για ανασύνταξη δυνάμεων μετά από ένα υπερατλαντικό ταξίδι. Κι όλα αυτά στην υπέροχη τιμή των 45 ευρώ με πρωινό (στις τιμές ξενοδοχείων που αναφέρω περιλαμβάνεται το 10% του φόρου που συχνά δεν αναφέρεται στα sites των ξενοδοχείων και δεν περιλαμβάνεται στην τιμή που δίνει το booking, καθώς επίσης και τυχόν δημοτικοί φόροι). Μοναδικό μειονέκτημα η πιθανή φασαρία από τα γειτονικά μαγαζιά ιδίως τα σαββατοκύριακα (εμάς λόγω κούρασης ο ύπνος ήρθε αυτόματα κι έτσι δεν μας ενόχλησε). Hotel Boutique Zona G - Habitaciones y Tarifas

Την ξεκούραση την αναβάλλουμε για αργότερα κι έτσι απλά αφήνουμε τα πράγματα και εξορμούμε για αναγνωριστική βόλτα στη βραδινή Bogota. Ξεκινάμε από την περιοχή που βρίσκεται το ξενοδοχείο μας, τη Zona G (G από το Gourmet). Εδώ βρίσκονται τα περισσότερα gourmet και πολυτελή εστιατόρια της Βogota καθώς και πολλά κυριλέ κλαμπάκια. Ο κόσμος κυκλοφορεί με ακριβά αυτοκίνητα και κομψό ντύσιμο. Βρισκόμαστε στη βόρεια περιοχή του κέντρου της πόλης και αποφασίζουμε να κατευθυνθούμε ακόμα βορειότερα μέχρι τη Zona T, τη ζώνη της διασκέδασης και της έντονης νυχτερινής ζωής σύμφωνα με τους οδηγούς. Στο μισάωρο περπάτημα ανάμεσα στις 2 ζώνες διασχίζουμε φαρδείς δρόμους με πολυτελείς οικείες οι οποίες στην πλειοψηφία τους έχουν όμορφους κήπους, ιδιωτικά γκαράζ με αυτοκίνητα κλάσης και security φύλακα.

Όταν φτάνουμε στη Zona T το θέαμα δεν είναι ακριβώς αυτό που περιμένουμε. Άπειρα χαμηλής ποιότητας κλαμπάκια, φοβερή κίνηση στους δρόμους και trendy κολομβιανάκια (age group 16-20 χρόνων) συνυπάρχουν με πιο μυστήριους τύπους οι οποίοι προτιμούν τα παρακμιακά μπαρ και καζίνο των γειτονικών στενών. Σε όλο αυτό το κομφούζιο του σαββατόβραδου προστίθεται και μια ξαφνική μπόρα η οποία μας οδηγεί στο να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μιας και δεν βρίσκουμε κάποιο μαγαζί να μας εμπνεύσει για φαγητό ή ποτό. Επιστρέφουμε λοιπόν στο ξενοδοχείο για ζεστό μπανάκι και ξεκούραση.

Τις εικόνες πλούτου, διασκέδασης και μόδας που αντικρίσαμε το πρώτο μας βράδυ στην Bogota δεν τις είδαμε ξανά πουθενά αλλού κατά το διβδόμαδο ταξίδι μας στην Κολομβία. Προφανώς είναι προνόμιο(?) των λίγων. Σίγουρα πάντως η γοητεία της χώρας προς τον ταξιδιώτη δεν κρύβεται σ'αυτές τις γειτονιές.

Κλείνοντας τα μάτια μου το βράδυ εικόνες πλούσιας βλάστησης, αιώρες και ακτές Καραϊβικής με έκαναν να ονειρευτώ...Το πρωί πετάμε για Tayrona Park!
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
H Βοgota βρίσκεται σε υψόμετρο 2.640 μέτρων. Είναι η τρίτη "ψηλότερη" πρωτεύουσα της λατινικής Αμερικής μετά τη La Paz και το Quito. Aπό ψηλά λοιπόν...
 

Attachments

efi.hania

Member
Μηνύματα
624
Likes
938
Ταξίδι-Όνειρο
papua
Αρχίζοντας από τον παράγοντα υγεία 3 ήταν οι απαραίτητες ενέργειες:
patty δεν πας Κολομβια χωρις την ενεργεια 1 & 2 ?
διοτι εχασα την ιδια προσφορα μ αυτην που εκλεισες ψαχνοντας αν πας χωρις να βαλεις μεσα σου τοσο φαρμακο....

H Βοgota βρίσκεται σε υψόμετρο 2.640 μέτρων. Είναι η τρίτη "ψηλότερη" πόλη της λατινικής Αμερικής μετά τη La Paz και το Quito. Aπό ψηλά λοιπόν...
πρωτεύουσα μαλλον ηθελες να πεις;)


ευχαριστουμε για την ιστορια.δεν υπαρχουν στο φορουμ πολλες infos για κολομβια
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Έφη μου σε ευχαριστώ πολύ! Δυστυχώς από τη στιγμή που επιλέξαμε να εντάξουμε στο πλάνο της εκδρομής Tayrona Park και Αμαζόνιο, το εμβόλιο και τα ανθελονοσιακά ήταν επιβεβλημένα. Τώρα αν κάποιος επιλέξει μόνο πόλεις στο πρόγραμμά του μπορεί και να το συζητήσει με τον αρμόδιο γιατρό. Πάντως το εμβόλιο προσφέρει κάλυψη δεκαετίας (θα το εκμεταλλευτώ αυτό!) και τα malarone έχουν λιγότερες παρενέργειες σε σχέση με τα παλαιότερα ανθελονοσιακά χάπια. Εμάς δεν μας ενόχλησαν σε τίποτα (αύριο θα πάρω την τελευταία δόση).
Ναι, βέβαια, πρωτεύουσα εννοούσα, αλλά δεν μπορώ να επεξεργαστώ το κείμενο πια!:(
 

Φαίη

Member
Μηνύματα
42
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου στην Ευρώπη
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Ταϊλανδη, Μεξικό
Φανταστικη περιγραφη. Φανταστικο ταξιδι. Ευγε!
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Φαίη μου σε ευχαριστώ πολύ! Εύχομαι πολλά και όμορφα ταξίδια σε όλους μας!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.737
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom