Ιταλία Ανακαλύπτοντας τις υπέροχες τρατορίες της Ρώμης

Μηνύματα
115
Likes
118
Επόμενο Ταξίδι
πού;;
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ιταλίας

Επιτέλους πήγαμε κι εμείς στη Ρώμη! Αυτό το ταξίδι το περίμενα πώς και πώς! Πρώτη φορά στην Αιώνια πόλη και ανυπομονούσα να εξερευνήσω κάθε γωνιά της. Είχε προηγηθεί κάθε δυνατή μελέτη όλων των πληροφοριών μέσα από το travelstories και νάμαστε λοιπόν 10 το πρωί προσγειωνόμαστε στο αεροδρόμιο Leonardo da Vinci!
Εδώ να σας πω ότι η ιστορία μου δε θα αφηγηθεί τα μοναδικά αξιοθέατα της Ρώμης, καθώς αυτά περιγράφονται τόσο όμορφα στις υπέροχες Roma stories που έχουν γραφτεί κατά καιρούς στο forum. Στη δική μου ιστορία, θα κάνω μία περιήγηση στις ρομαντικές τρατορίες που επισκεφθήκαμε με το σύντροφό μου. Κάθε μέρα ανακαλύπταμε και από μία νέα γευστική γωνιά
(ή και 2 νέες μη σας πω!) και δε μπορώ παρά να συμφωνήσω με όσους υποστηρίζουν ότι το καλό φαγητό είναι αναπόσπαστο κομμάτι των διακοπών στη Ρώμη.
Πάμε λοιπόν να σας ανοίξω την όρεξη...


1η μέρα
Φτάσαμε στη Ρώμη στις 10 το πρωί και μας περίμενε ο οδηγός μας για να μας μεταφέρει στο ξενοδοχείο. Πρώτη εικόνα της πόλης: το κυκλοφοριακό κομφούζιο! Οι οδηγοί να αλλάζουν λωρίδες σα σμήνη μελισσών που κινούνταν ακανόνιστα σε κυκλικές πλατείες και δρόμους. Το φλας είναι ένα άχρηστο εξάρτημα για τα ιταλικά αυτοκίνητα. Με τα πολλά, φτάσαμε στο ξενοδοχείο: Ambasciatori Palace στη Βία Βένετο. Θα μας μείνει αξέχαστο το προσωπικό του ξενοδοχείου. Όλοι οι υπάλληλοι ήταν ευγενικοί και πρόθυμοι να ικανοποιήσουν κάθε μας επιθυμία! Αφήνουμε λοιπόν τα πράγματα στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την πρώτη μας βόλτα. Πιάτσα ντι Σπάνια! Αντικρίζω το αγαπημένο μου σημείο στη Ρώμη, το λάτρευα μέσα από τις ταινίες. Ατέλειωτες φωτογραφίες, και χάζι στα σκαλοπάτια παρόλο που ήταν μεσημέρι και ο ήλιος ήταν αμείλικτος. Εκεί κάπου, τα στομαχάκια μας έδωσαν το σήμα και αρχίσαμε να αναζητάμε το κοντινότερο εστιατόριο. Ανοίγω τα κιτάπια μου, όπου πάνω στο χάρτη είχα σημειώσει όλα τα εστιατόρια που είχα μελετήσει για τη Ρώμη. Πρώτος σταθμός: τρατορία Edy (Vicolo del Babuino 4)
Κρυμμένη σε ένα στενάκι κάθετο στη Via del Babuino, είχε 3-4 τραπεζάκια έξω αλλά όπως είπα ο ήλιος δε μας το επέτρεπε, οπότε καθίσαμε μέσα. Οι θαμώνες, κατά κύριο λόγο Ιταλοί, οπότε δεν είχαμε λόγο να ανησυχούμε. Φιλόξενη ατμόσφαιρα, το φαγητό ήταν εξαιρετικό, οι μυρωδιές από την κουζίνα ήταν γαργαλιστικές! Δοκιμάσαμε την πρώτη μας καρμπονάρα επί ιταλικού εδάφους και υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην ξαναφάω καρμπονάρα εδώ στην Ελλάδα. Τα άλλα πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν σπαγγέτι με μελιτζάνες (πάρα πολύ καλό) και δροσερή σαλάτα καπρέζε. Φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις…
Το απόγευμα κάναμε περίπατο σε όλες τις όμορφες γωνιές της πόλης. Χαιρόμασταν σα μικρά παιδιά, αντικρίζοντας τη Φοντάνα ντι Τρέβι, το Πάνθεον, τη πιάτσα Ναβόνα, τη πιάτσα Βενέτσια. Όλος ο κόσμος έξω στις πλατείες, παρέες τραγουδούσαν, ζευγαράκια πιασμένα από το χέρι τριγυρνούσαν στα σιντριβάνια. Γεμάτες, πολύχρωμες εικόνες κι εμείς να χανόμαστε από σοκάκι σε σοκάκι…Η επιλογή μας ήταν να δοκιμάσουμε ιταλική πίτσα. Περπατήσαμε ως το Baffeto κοντά στο Κάμπο ντε Φιόρι, όπου μας εξυπηρέτησε ένα παλικάρι που ήξερε ελληνικά. Συμπαθέστατες πίτσες, γρήγορο σέρβις, έτσι για να πάρουμε δυνάμεις και να συνεχίσουμε τη βόλτα μας. Και εκεί γύρω η γειτονιά έσφυζε από ζωή και νεαρόκοσμο.

 

Attachments

Last edited by a moderator:

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Αυτή η ιστορία μπήκε ασυζητητί στη λίστα με τις αγαπημένες μου!!! Ευχαριστώ πολύ κι ελπίζω να δοκιμάσω μέσα στον επόμενο χρόνο τις γευστικές προτάσεις σου!
 

vrea

Member
Μηνύματα
233
Likes
212
Πολύ ωραία ιδέα το tour στα εστιατόρια και τα καφέ της Ρώμης. Έχω πάει πολλές φορές στην Ρώμη, αλλά δεν την είχα δει ποτέ έτσι. Την επόμενη φορά θα ακολουθήσω τα βήματα σου.
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
ωραια ιστορια με ενδιαφερουσες γαστρονομικες επιλογες....:clap:
αν και πρωτη σου φορα στη ρωμη ,έκανες καλες επιλογες εστιατοριων(δεν τα έχω δοκιμασει ολα,αλλα αρκετα απο αυτα)και συμφωνω με τις εντυπωσεις σου...το φαγητο στην Ιταλια πως να το κανουμε ,δεν ειναι απλως φαγητο,ειναι θεσμος...
αν σου αρεσει η χωρα(δεν υπαρχουν και πολλες πιθανοτητες για το αντιθετο....)σου ευχομαι να ταξιδεψεις σε πολλα μερη της και να δοκιμασεις τα τοπικα πιατα καθε τοπου....θα σου αρεσει πολύ σιγουρα....
 

Zeta

Member
Μηνύματα
470
Likes
121
Πραγματικά πολύ ωραία ιδέα να αφηγηθείς την ιστορία με αυτόν τον τρόπο και θα μου άρεσε να υπήρχε και για άλλα μέρη κάτι αντίστοιχο :clap:
 
Μηνύματα
115
Likes
118
Επόμενο Ταξίδι
πού;;
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ιταλίας
Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τα καλά σας λόγια!
Μιας και όλο και περισσότεροι στο forum βλέπω ότι το ψάχνουμε πού θα φάμε στα ταξίδια μας, σκέφθηκα να συγκεντρώσω τουλάχιστον κάποια από τα εστιατόρια της Ρώμης σε μια ιστορία που να ανοίγει την όρεξη!
Αχ η Ιταλία δε χορταίνεται με τίποτα! Επόμενος σταθμός η Βενετία και έπεται συνέχεια...
 
Μηνύματα
115
Likes
118
Επόμενο Ταξίδι
πού;;
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ιταλίας
Κοίτα αν εξαιρέσεις το Antico Arco που μας βγήκε 90 ευρώ και τα 2 άτομα με γλυκό και κρασί, όλα τα άλλα κυμαίνονταν από 45 έως 65 ευρώ το ζευγάρι.
Η πίτσα στα εστιατόρια είχε περίπου 10 ευρώ.
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
τελεια τελεια!!!
το ΜΑCHERONNI ααααααααχχ!!!!!:)
 

themargav

Member
Μηνύματα
135
Likes
24
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ωραία η ιστορία σου που την μοιράστηκες μαζί μας. Μιας και είναι επικεντρωμένη στην ιταλική κουζίνα, έχεις να προτίνεις μαγαζιά με ιταλικά προϊόντα(τύρια, αλλαντικά, καφέδες)?
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.231
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom