Ιράκ Ανασκαφη στο Βορειο Ιρακ.Να πας η να μην πας?

Genovefa

Member
Μηνύματα
27
Likes
8
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΗΠΑ, Ταιλανδη, Ιρλανδια
Λοιπον...ηρθε η στιγμη για ερωτηση!χε χε Και θελω πολυ τη γνωμη σας αν και προτειται για ιδιαιτερα εξειδικευμενο θεμα.

Ειμαι φοιτητρια στο Ιστορικο και Αρχαιολογικο. Μου ηρθε λοιπον ενα mail αποψε απο εναν καθηγητη σχετικα με μια ανασκαφη που θα γινει τον Απριλιο 2011 στο Βορειο Ιρακ. woooww! Ειχα ενημερωθει για αυτο απλα περιμενα λεπτομερειες. Προκειται για την πρωτη ανασκαφη του πανεπιστημιου μας στο Β.Ιρακ και συγκεκριμενα στην πολη Ερμπιλ(αρχαια Αρβηλα).Στους συμμετεχοντες θα καταβληθουν σχεδον ολα τα εξοδα( αεροπορικα,διαμονη, εν μερει σιτιση).Καποια κριτιρια επιλογης και παρατηρησεις :

  1. Η επιθυμία σας να γίνετε σταθερά μέλη της ανασκαφικής ομάδας και να συμμετέχετε εφεξής, ει δυνατόν, σε όλες τις έρευνες πεδίου της ομάδας στο βόρειο Ιράκ.
  2. Η επιθυμία σας να συμμετάσχετε ενεργά στην προετοιμασία της ανασκαφής.
  3. Η συμμετοχή σας στο προπαρασκευαστικό φροντιστήριο που θα πραγματοποιηθεί κατά τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2011.

  1. Σε περίπτωση ακύρωση της συμμετοχής σας, για οποιοδήποτε λόγο, πριν ή κατά την διάρκεια της ανασκαφής, θα πρέπει να καταβάλετε στο Πανεπιστήμιο το σύνολο των εξόδων που προέκυψαν (αεροπορικά εισιτήρια, κόστος δωματίου, σίτιση).
  2. Κατά την διάρκεια της παραμονής μας στο Ιράκ θα πρέπει να γίνουν απολύτως σεβαστά τα ήθη και έθιμα της περιοχής. Θα αποφευχθούν όλες οι συζητήσεις πολιτικού ή θρησκευτικού περιεχομένου.
  3. Η ανασκαφή θα είναι κοπιώδης και οι ώρες εργασίας πολλές! Πρέπει να έχετε άριστη φυσική κατάστασ! η και να μην αντιμετωπίζετε προβληματα υγείας.
So...εγω σκεφτομαι οτι φυσικα !!!ΑΝ!!! με επιλεξει(γιατι παει βαση βιογραφικου και συνεντευξης και εγω τα τελευταια 2 χρονια τα ειχα ριξει στον κοκορα) θα ειναι πραγματικα one in a million εμπειρια που λενε. Ειναι τρομερη ευκαιρια για μενα και ως αρχαιολογος αλλα και ως ταξιδιωτισσα να παω εκει. Και με πληρωμενα τα εξοδα. Μετα ομως ακολουθουν αλλες σκεψεις και αμφιβολιες. Καταρχην αριστη φυσικη κατασταση δεν εχω...Δεν εχω πολυ αντοχη, βαλε και χαμηλο σιδηρο, βαλε και λιγο χαμηλη πιεση. Δεν ειμαι και για παρα πολλα. Μετα, απ οτι καταλαβαινω ειναι και μια δεσμευση. Κ εμενα ναι μεν με συναρπαζει η αρχαιολογια της Εγγυς Ανατολης αλλα δεν ξερω αν ειναι το απολυτο ονειρο μου. Μαλλον το τελειως αγαπημενο μου ειναι η Κελτικη και Μεσαιωνικη Ιστορια.

Εσεις γενικα τι λετε? Εχει παει κανεις σ εκεινα τα μερη?
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Για ποσο καιρο θα πρεπει να μεινεις εκει;
 

Genovefa

Member
Μηνύματα
27
Likes
8
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΗΠΑ, Ταιλανδη, Ιρλανδια
Αυτη την βασικη απορια εχω και εγω και μαλλον θα μπορω να σας την απαντησω τη Δευτερα που υπαρχει σχετικη ενημερωση στη σχολη για την ανασκαφη και το ταξιδι. Στην αρχη του εξαμηνου οταν ειχα ρωτησει κατι ειχε παρει το αυτι μου για 10-15 μερες. Αλλα ποιος ξερει...μπορει να ειναι και παραπανω.


Βοrealis :) Δεν ξερω αν χωρας στη βαλιτσα. Θα με βοηθας και στο σκαψιμο?χεχε
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Δεν νομιζω οτι θα πληρωσουν τοσα εξοδα για να πατε απο Ελλαδα να σκαβετε. Θα υπαρχουν ντοπιοι που θα κανουν αυτη τη δουλεια. Οποτε το χαμηλο σιδηρο κα η χαμηλη πιεση δεν πολυπαιζει ρολο. Θα αναφερονται μαλλον σε πιο σοβαρα προβληματα υγειας.
Οσον αφορα την Μεσαιωνικη και Κελτικη αρχαιολογια σε τι σε εμποδιζει αυτη η εμπειρια; Θα τρεχει κατι αλλο σε σχεση με κελτικες ανασκαφες παραλληλα την ιδια περιοδο και θα το χασεις;
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.424
Likes
7.791
Συμφωνώ με την ΕΡΣΗ, σιγά μη σκάβετε εσείς! Μήπως επειδή θα είστε πολλές ώρες non-stop στην ανασκαφή, στον ήλιο κ.λ.π. φοβούνται μην ταβλιαστεί κανείς?
Οι μέρες είναι λίγες κι εσύ πόσο? 19-20 χρονών κορίτσι? Σιγά μη δεν αντέξεις! Εγώ θα πήγαινα με κωλοτούμπες!
 

Genovefa

Member
Μηνύματα
27
Likes
8
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΗΠΑ, Ταιλανδη, Ιρλανδια
Αρχαιολογική Αποστολή Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ιράκ: Λίγα λόγια για το ιρακινό Κουρδιστάν link για να δειτε λιγες πληροφοριες για το ιρακινο κουρδισταν. Ας ταξιδεψουμε εικονικα αρχικα.

Θα ρωτησω και γι αυτα Ερση. Απλα με προβληματιζει που ο καθηγητης εχει ξεκαθαρα τονισει και υπογραμμισει οτι οι ωρες εργασιας ειναι πολλες και η ανασκαφη κοπιωδης. Αν εδω στην Ελλαδα οι ανασκαφες ειναι κουραστικες και με ασχημες συνθηκες πως αραγε μπορει να ειναι στο Ιρακ?

Στο δευτερο που λες εχεις δικιο. Δεν με επιρεαζει σε κατι, δεν υπαρχει καποια παραλληλη ανασκαφη. Οποτε ισα ισα που θα μεγαλωσει το βιογραφικο και τις εμπειριες μου. Απλα αναρωτιεμαι αν θα επρεπε να μπω στον κοπο αν δεν ειμαι σιγουρη οτι θελω μεταπτυχιακο πανω σ αυτο η αν θα ειμαι συνεχεις στο ενδιαφερον μου.

edit γιατι μολις ειδα το αλλο μηνυμα, 21 ειμαι. :) Και ναι μαλλον πρεπει να ειναι και οι πολλες ωρες στον ηλιο.
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.699
Δυστυχώς δεν είναι έτσι, οι εκπαιδευτικές ανασκαφές είναι πολύ κουραστικές και ένας φοιτητής είναι υποχρεωμένος να κάνει τα πάντα (όχι φυσικά ότι οι καθηγητές βιώνουν καλύτερες καταστάσεις).
Ειδικά σε χώρες με μεγάλη ηλιοφάνεια το ξύπνημα είναι δραματικά πρωινό. Η χειρωνακτική εργασία μέχρι εξοντωσης και μετά το μεσημέρι όταν θες ένα υπνάκο έρχεται η ώρα του ημερολογίου και του μαθήματος.
Αν υπάρχει μια παραλία κοντά κάτι γίνεται, αν όχι βράστα (ή μάλλον εσύ θα βράσεις).
Αυτό που θέλω να πω και εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι άμα γουστάρεις, όλα τα παραπάνω τα προσπερνάς. Ξεχνάς το χαμηλό σίδηρο και τα χαμηλά λιπαρά βάζεις το κεφάλι κάτω και κυνηγάς το όνειρό σου. Αν πρόκειται όμως να είσαι στο Ιράκ και να σκέφτεσαι τα πράσινα λιβάδια της Ιρλανδίας ξέχνα το.
Υ.Γ από πότε στα ελληνικά πανεπιστήμια διδάσκεται κέλτικη ιστορία και τέχνη?
 

Genovefa

Member
Μηνύματα
27
Likes
8
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΗΠΑ, Ταιλανδη, Ιρλανδια
^^^ νομιζω οτι εισαι αρκετα κοντα στην πραγματικοτητα Borealis. Γιατι γνωριζω και για καποιες ανασκαφες στην Ελλαδα στα νησια οτι ειναι απαιτητικες.Οχι σε βαθμο εξοντωσης αλλα δυσκολα. Δηλαδη δεν ειναι ταξιδακι αναψυχης..

Δεν διδασκεται Κελτικη ιστορια και τεχνη. Αναφορες σε αυτους τους λαους εχουμε οπως και μαθηματα Μεσαιωνικης Ιστοριας αλλα οχι κατι εξειδικευμενο. Πανω σ αυτο ομως μπορεις να κανεις μεταπτυχιακο σε μια χωρα οπως Αγγλια,Σκωτια,Ιρλανδια κλπ

ps Τα πρασινα λιβαδια της Ιρλανδιας και της ακτες της Νορμανδιας τα σκεφτομαι και τωρα μην ανησυχεις, μαζι με τον αυτοκινητοδρομο 66,το Grand Canyon, τις κερασιες του Κυοτο και αλλα. χαχα
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.699
Εγώ, με το δικό μου τρόπο, προσπάθησα να σου πω κάτι. Αν εσένα ακόμη το μυαλό σου είναι σε λιβάδια και ανθισμένες κερασιές μάλλον δεν το χρειάζεσαι. Καλή επιτυχία στις σπουδές σου!
 

evi01

Member
Μηνύματα
1.083
Likes
1.644
Ονειρεμένο Ταξίδι
Η γη ολάκερη!
Δε φαντάζομαι ότι θα είναι έχεις δυσκολία με τη ζέστη...
Το Ερμπίλ είναι στον ίδιο παράλληλο με την Κύπρο και επιπλέον εσύ προγραμματίζεις να πας Απρίλιο μήνα.
Δεν έγινε και τίποτα να κουραστείς λίγο παραπάνω για 15 μέρες.:cool:
Μη χάσεις όμως τέτοια εμπειρία!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.692
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom