Αναστολή πτήσεων προς Μέση Ανατολή

underwater

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Από τη σελίδα της Aegean:

"Λόγω των συνεχιζόμενων γεγονότων στη Μέση Ανατολή, προχωράμε στην ακύρωση επιπλέον πτήσεων από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Μπεν Γκιουριόν στο Τελ Αβίβ, το Διεθνές Αεροδρόμιο Ράφικ Χαρίρι στη Βηρυτό, το Διεθνές Αεροδρόμιο Ερμπίλ στο Ερμπίλ και το Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης στη Βαγδάτη μέχρι τις πρωινές αφίξεις της Τρίτης 10 Μαρτίου 2026.

Οι πτήσεις από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Ντουμπάι στο Ντουμπάι και το Διεθνές Αεροδρόμιο Ζαγιέντ στο Αμπού Ντάμπι ακυρώνονται μέχρι τις βραδινές αφίξεις της Παρασκευής 6 Μαρτίου 2026.

Οι πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο King Khalid στο Ριάντ και το Διεθνές Αεροδρόμιο King Abdulaziz στην Τζέντα
ακυρώνονται μέχρι τις πρωινές αφίξεις του Σαββάτου 7 Μαρτίου 2026.

Οι επιβάτες που επηρεάζονται από τις παραπάνω ακυρώσεις μπορούν:

να προβούν σε αλλαγή των εισιτηρίων τους χωρίς κόστος επανέκδοσης και διαφορά ναύλου με νέα ημερομηνία ταξιδιού έως και 31/03/2026 καλώντας στο (+30) 210 6261000.
να κάνουν αίτηση για επιστροφή χρημάτων ή credit voucher για μελλοντική χρήση εδώ.
Επιπλέον όσοι επιβάτες έχουν εισιτήριο από/προς Τελ Αβίβ, Βηρυτό, Ερμπίλ, Άμπου Ντάμπι, Ντουμπάι, Βαγδάτη, Ριάντ και Τζέντα για πτήσεις έως και 16/03/2026, εάν το επιθυμούν υπάρχει η δυνατότητα:

να προβούν σε αλλαγή των εισιτηρίων τους χωρίς κόστος επανέκδοσης και διαφορά ναύλου με νέα ημερομηνία ταξιδιού έως και 31/03/2026 καλώντας στο (+30) 210 6261000.
να αιτηθούν credit voucher μέσω του τηλεφωνικού κέντρου (+30) 210 6261000.
Από πλευράς μας αξιολογούμε διαρκώς τις εξελίξεις σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων αεροπορικών αρχών και προχωρούμε συνεχώς σε προσαρμογές του προγράμματος μας για τα συγκεκριμένα δρομολόγια."

Γενικά είμαι στη σουρεάλ κατάσταση όπου, βλέποντας πώς κινείται η φάση στη Μέση Ανατολή, έχω πάρει απόφαση ότι Ιράκ δεν θα πάω αρχές Απριλίου και απλά προσπαθώ να οργανώσω κάτι άλλο για να μην κάνω δεύτερη χρονιά στη σειρά Πάσχα στην Ελλάδα, με άγχος για το πού θα είναι τα αεροπορικά όταν θα φτάσουμε στην ημερομηνία όπου θα δικαιούμαστε refund/voucher. Την ίδια στιγμή μπαίνω να σκεφτώ μήπως απλά να κλείσουμε ηδη αεροπορικά για άλλο προορισμό, αλλά ένα διαβολακι μέσα μου λέει "κι αν δεν χαθεί το ταξίδι;"

mikrh tsopana

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Θα πω το εξης, Chengdu-Madrid απευθειας πτηση με sichuan airlines στις 22 Μαρτιου μεχρι πριν 3 μερες ειχε 460 ευρω, χθες 730 και σημερα 1073 (η αεροπορική το εχει 1163)...
Υγ. Παρολαυτα θα παω και το πως θα γυρίσω, πρόβλημα της τσοπανας της 22ας Μαρτιου:haha:

Last edited:

piccolo_mondo

Member
Εχετε καμια ενημερωση απο κανεναν γνωστο σας Ελληνα αν εχει γινει κατι για τον επαναπατρισμο τους? Εγω η μονη ενημερωση που εχω ειναι απο φιλο Ιταλο που μεταφερθηκαν χθες απο Ομαν (ηταν στα ΗΑΕ) με πτηση charter που οργανωσε η ιταλικη πρεσβεια και πληρωσαν 600€ το εισιτηριο. Η ελληνικη πρεσβεια κανει κατι ή τους εχει αφησει στο ελεος..?

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εχετε καμια ενημερωση απο κανεναν γνωστο σας Ελληνα αν εχει γινει κατι για τον επαναπατρισμο τους? Εγω η μονη ενημερωση που εχω ειναι απο φιλο Ιταλο που μεταφερθηκαν χθες απο Ομαν (ηταν στα ΗΑΕ) με πτηση charter που οργανωσε η ιταλικη πρεσβεια και πληρωσαν 600€ το εισιτηριο. Η ελληνικη πρεσβεια κανει κατι ή τους εχει αφησει στο ελεος..?
Ξέρω 4 διαφορετικές περιπτώσεις επαναπατρισμου, κάποιοι ταξίδευαν απο Σρι Λανκα χθες με... τον Καπουτζιδη και τη Σμαράγδα Καρύδης κξ έβγαζαν φωτογραφίες μαζί τους

piccolo_mondo

Member
Ξέρω 4 διαφορετικές περιπτώσεις επαναπατρισμου, κάποιοι ταξίδευαν απο Σρι Λανκα χθες με... τον Καπουτζιδη και τη Σμαράγδα Καρύδης κξ έβγαζαν φωτογραφίες μαζί τους
Απο τα Εμιρατα κυριως ρωταω.. εχω την εντυπωση οτι εκει τους εχουν αφησει αβοηθητους, μακαρι να κανω λαθος...

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Απο τα Εμιρατα κυριως ρωταω.. εχω την εντυπωση οτι εκει τους εχουν αφησει αβοηθητους, μακαρι να κανω λαθος...
5 και 6 του μηνος ξέρω κόσμο που έρχεται απο Ντουμπάι και Άμπου Ντάμπι με πτησεις επαναπατρισμου

mikrh tsopana

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Qatar Airways
On 5 March 2026, due to the current situation and temporary airspace closures by the relevant authorities affecting parts of the region, Qatar Airways has started to organise and operate a limited number of relief flights to assist passengers affected by the current situation and temporary airspace closures across the region.

We are working around the clock to organise additional relief flights where operationally possible and will share further updates as soon as they are confirmed.

Affected passengers will be contacted directly by Qatar Airways with their flight details, arrangements and next steps.

Passengers are kindly requested not to proceed to the airport unless they have received an official notification from Qatar Airways confirming their flight.

For Qatar Airways passengers currently in Doha, airline representatives are available in designated hotels to assist with questions regarding relief flights and travel arrangements.

Please ensure your contact details are up to date so we can reach you with important information. Details can be updated at qatarairways.com or via the Qatar Airways mobile app.

The safety and wellbeing of our passengers and crew remain our highest priority. We sincerely apologise for the disruption caused by circumstances beyond our control and thank you for your patience and understanding.

underwater

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Παιδιά πήρε κανείς refund από την aegean (αυτή την περίοδο συγκεκριμένα όπου γίνεται χαμός με τις ακυρώσεις στη Μέση Ανατολή, όχι γενικά) κι αν ναι μετά από πόσο καιρό του πιστώθηκαν τα χρήματα;
Αν επιλέξεις voucher το ποσό είναι το ίδιο ή μεγαλύτερο (επειδή με τη λογική μου σκέφτομαι ότι κάπως χρειάζεται να σε δελεάσουν προκειμένου να επιλέξεις voucher έναντι refund); Λογικά τις επόμενες μέρες θα μας έρθει το μέηλ ακύρωσης, αλλά επειδή είναι αρκετά μεγάλο ζόρι να προσπαθώ να οργανώσω τελευταία στιγμή καινούριο ταξίδι στη θέση ενός πολυήμερου ταξιδιού-ονείρου ζωής (και όπως καταλαβαίνετε όλα μου φαίνονται ημίμετρα σε σχέση με το Ιράκ), προσπαθώ να βάλω σε μια σειρά έστω τα πρακτικά.

agmi

Member
Εγω τα πηρα απο την Qatar σε χρονο dt, δλδ σε 4 μερες ηταν στην καρτα μου. Οι Βιετναμεζοι, συγγγενευουνε με αλλες αεροπορικες, και κανουνε τους λιγο Κινεζους, η viejet, μας καθισε -$25 προστιμο,και θα μας δωσει voucher ισχυς 1 χρονο,απο την αρχικη ημερ. του εισητηριου.

mikrh tsopana

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Εσεις που ξερετε τα πολλα κι ο νους σας κατεβαζει, τα φώτα σας. Μου ηρθε αυτο το ημεηλ
Screenshot_20260311_123409_Gmail.jpg

Στην Καταρ βλεπω αυτό:
Screenshot_20260311_123307_Chrome.jpg
Screenshot_20260311_123317_Chrome.jpg

Κι ενώ δεν εχει την πτηση απο Chengdu για Μαδριτη, εχει απο Πεκινο. Αν παλι βαλω να δω την κατασταση της πτησης μου, αν και δε μπορώ να δω την ακριβή πτηση γιατί ειναι για τις 22 Μαρτιου, την ιδια πτηση για τις επομενες δυο μερες την εμφανιζει sceduled. Αρα θα πεταξει κι ας μην τη γραφει;
Κι αν οχι, μιας και για Μαδριτη πεταει καθε μερα, θα μπορουσα αρα να ακυρωσω το Chengdu-Doha και να κλεισω ενα ,Beijing-Doha που το δειχνει κι αυτο να πεταει μερα παρα μερα;

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Εσεις που ξερετε τα πολλα κι ο νους σας κατεβαζει, τα φώτα σας. Μου ηρθε αυτο το ημεηλ

Κι ενώ δεν εχει την πτηση απο Chengdu για Μαδριτη, εχει απο Πεκινο. Αν παλι βαλω να δω την κατασταση της πτησης μου, αν και δε μπορώ να δω την ακριβή πτηση γιατί ειναι για τις 22 Μαρτιου, την ιδια πτηση για τις επομενες δυο μερες την εμφανιζει sceduled. Αρα θα πεταξει κι ας μην τη γραφει;
Κι αν οχι, μιας και για Μαδριτη πεταει καθε μερα, θα μπορουσα αρα να ακυρωσω το Chengdu-Doha και να κλεισω ενα ,Beijing-Doha που το δειχνει κι αυτο να πεταει μερα παρα μερα;
Πως μπορεις να ξέρεις αν θα εκτελεστεί η πτήση σου από Κίνα; Λέει ξεκάθαρα ότι υπάρχει περιορισμός πτήσεων και εκτελούνται κάποιες λίγες για επαναπατρισμό κλπ.
Εφόσον υπάρχει περιορισμός πτήσεων στον εναέριο χώρο του Κατάρ δεν ξέρεις με ποια λογική επιλέγονται οι πτήσεις που θα εκτελεστούν από και προς το αεροδρόμιο του.
Ποιο εύκολο το βρίσκω το Beijing-Doha -Madrid με το κίνδυνο βέβαια να εγκλωβιστείς στο Κατάρ για κάποιες μέρες.
Κανένα απευθείας Beijing-Madrid δεν δίνει ή να ζητήσεις να σου αλλάξουν αεροπορική και να σου καλύψουν αυτοί το εισιτήριο;
Εαν ακυρωθεί η πτήση σου δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν επαναδρομολόγηση;
Σύμφωνα με το άρθρο 8 του EU261 προβλέπεται ότι όταν μια πτήση ακυρωθεί, ο επιβάτης έχει τρεις επιλογές: 1. επιστροφή χρημάτων 2. επαναδρομολόγηση το συντομότερο δυνατό 3. επαναδρομολόγηση σε άλλη ημερομηνία.
Η αεροπορική εταιρεία είναι υποχρεωμένη να καλύψει το κόστος της επαναδρομολόγησης ακόμη κι αν αυτή γίνει με άλλη αεροπορική.
Αυτά τα διάβασα αλλού και δεν τα έχω εφαρμόσει ποτέ.
Εγώ στη θέση σου θα έστελνα ένα email επικαλούμενη αυτό το άρθρο και θα ζητούσα εκδοση άλλου εισιτηρίου απευθείας από Κίνα για Μαδρίτη ή μέσω κάποιου ευρωπαικού αεροδρομίου π.χ. μέσω Μονάχου που πετάει η Lufthansa από Πεκίνο.
Θα είχα ψάξει ήδη τις πτήσεις που με βολεύουν και θα γνώριζα και τις τιμές και θα τις αποτύπωνα στο email μου.
Πιο φθηνά θα τους βγεις εάν σε στείλουν μέσω Mονάχου παρά να σε εχουν στην Doha και να σου παρέχουν ξενοδοχείο και φαγητό μέχρι να αναχωρήσει η πτήση σου για Μαδρίτη. ;)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.033
Μέλη
40.062
Νεότερο μέλος
TheSilentTraveler

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom