Αστυπάλαια Αν κινήσεις για Αστυπάλαια ...

athensgenia

Member
Μηνύματα
37
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπορα Μπορα & Ιαπωνία
... θα έχεις κάνει μια καλή επιλογή! Κι αν ο καιρός σου κάνει τη χάρη να μη φυσάει τότε θα την ερωτευτείς. Σαν νησί είναι πολύ μικρό και το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του καλύπτεται μόνο από χωματόδρομο (δύσκολο μάλιστα) το κάνει ακόμα μικρότερο. Γεωγραφικά βρίσκεται ανάμεσα στα δωδεκάνησα και τις κυκλάδες, ανήκει στον νομό δωδεκανήσων αν και πρόκειται για βερο κυκλαδονήσι. Είναι αρκετά ορεινή, και με πολλούς όρμους και κολπίσκους. Γενικώς την δέρνουν οι άνεμοι, όμως η γεωγραφία της αυτή σου εγγυάται ότι ακόμα και με μελτέμι θα βρείς κάποιο απάγκιο σημείο για να κολυμπήσεις. Τα νερά της είναι εντυπωσιακά, διαυγέστατα,κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα, στις νότιες παραλίες εντελώς παγωμένα (μετά τις πρώτες μέρες το συνηθίζεις), στις βόρειες παραλίες είναι πολύ πιο ζεστά και αμμουδερά, δυστυχώς όμως λόγω καιρού πιο δύσκολα προσβάσιμες (ο βοριάς του μελτεμιού φέρνει κύμα και σκουπίδια). Η χώρα της είναι μικρή και γοητευτική, η θέα του κάστρου υπέροχη όπως και οι ανεμομυλοι στη ράχη της. Θα έλεγα ότι γενικά σαν νησί προσφέρεται για απόδραση στην ηρεμία, αλλά μπορείς να βρεις ότι επιθυμείς και βραδινή διασκέδαση ( το γεγονός ότι οι παραλίες γεμίζουν μετά τις 2μμ το πιστοποιεί).
Εμείς μείναμε στη Μαλτεζάνα, είναι ένας μικρός οικισμός, ήσυχος με καταπληκτική θέα και πολύ κοντα σε ωραίες παραλίες όπως το στενό, οι πλάκες, ο σχοινόντας και η χρυσή άμμος. Ο οικισμός αν και μικρός έχει τα πάντα, μινι μάρκετ, εστιατόρια, ζαχαροπλαστείο, καφενείο κλπ. Επίσης απο εκεί πήραμε βαρκάκι που μας πήγε σε 2 παραλίες στις βραχονησίδες κουτσομύτη και κουνούπα οι οποίες είναι κορυφαίες, δεν νοείται να επισκεφθεί κάποιος την Αστυπάλαια και να μην πάει σ' αυτές για μπάνιο. Το εισητήριο για το καίκι δεν ήταν ακριβό, 12,5 ευρώ το άτομο έφευγε γύρω στις 11 και επέστρεφες στις 6 μμ. Επίσης καλή παραλία ήταν το λιβάδι γιατί είναι πολύ απάνεμη, όταν ανεβαίνουν τα μποφορ είναι καλή επιλογή. Οι Βάτσες δεν με ενθουσίασαν, και το Βαθύ είναι μόνο για να βγάλει κανείς δυο φωτογραφίες, δεν ξέρω κατα πόσο αξίζει το χωματόδρομο.
Όσο για τα εστιατόρια όπου κι αν κάτσαμε ήταν οικονομικά και νόστιμα, τιμήσαμε ιδιαίτερα το " Ο Αστακός " στο Σχοινόντα γιατί μας άρεσε η θέα, επίσης το "Μελτέμι" στη χώρα έχει φοβερά γλυκά.
Τα δωμάτια γενικώς ήταν πολύ οικονομικά, εμείς πήγαμε 20 Ιουλίου και έβρισκες τιμές 25- 30 ευρώ τη βραδιά.
Επίσης κάτι που δεν πρέπει να χάσει όποιος επισκεφτεί το νησί είναι μια επίσκεψη στο βιοανθρωπολογικό. Τι είναι αυτό; Σε κάποιες ανασκαφές που έγιναν στη χώρα ανακαλύφθηκε ένα μοναδικό στον κόσμο νεκροταφείο βρεφών, σε ένα παλίο σχολείο λοιπόν κάτω από το κάστρο, έχει στηθεί ολοκληρο εργαστήριο εξέτασης και ταξινόμησης των αγγείων και των οστών που έχουν βρεθεί, από τους Έλληνες αρχαιολόγους σε συνεργασία με το University College of London το οποίο έχει φέρει μαθητές απ' όλον το κόσμο για να βοηθήσουν και να μάθουν ταυτόχρονα. Αξίζει οπωσδήποτε μια επίσκεψη!
 

taver

Member
Μηνύματα
12.477
Likes
28.937
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Με όλο το θάρρος της μικρής μας παρέας... μήπως έχεις χάσει το μέτρο?
Το εισιτήριο κάνει 12,50. Η αντικειμενική πληροφορία δίνεται. Το αν είναι ακριβό ή όχι, είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό για τον καθένα, και σχετικό με τις διαθέσιμες εναλλακτικές. Δεν είναι δυνατό να απολογείται κάποιος επειδή βρίσκει μια τιμή ακριβή η φθηνή. Εν πάση περιπτώσει, εδώ είναι ταξιδιωτική ιστορία, ας μη χαλάμε το θέμα.
 

athensgenia

Member
Μηνύματα
37
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπορα Μπορα & Ιαπωνία
Δεν ήξερα ότι το να πας στην Αστυπάλαια θεωρείται large, και ότι το να δώσεις 12 ευρώ για να πας σε διπλανό νησάκι σε κατατάσει στους πλουσίους. Να με συγχωρείτε όσοι προσβληθήκατε. Υποθέτω ότι δευτερο τραγικό μου λάθος ήταν να μιλήσω για οικονομικά δωμάτια στα 25 ευρώ, α και μιας και δεν το ανέφερα φαγητό για 2 άτομα 20 ευρώ.
Τι να την κάνουμε την τρόικα, θα χρηματοδοτήσω εγώ το ελληνικό δημόσιο!
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Το εισιτήριο κάνει 12,50. Η αντικειμενική πληροφορία δίνεται. Το αν είναι ακριβό ή όχι, είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό για τον καθένα, και σχετικό με τις διαθέσιμες εναλλακτικές. Δεν είναι δυνατό να απολογείται κάποιος επειδή βρίσκει μια τιμή ακριβή η φθηνή. Εν πάση περιπτώσει, εδώ είναι ταξιδιωτική ιστορία, ας μη χαλάμε το θέμα.
Το 12,5 ευρώ φυσικά και δίνεται σαν αντικειμενική πληροφορία, ο προσδιορισμός όμως των 12,5? σαν φτηνός δεν είναι όμως καθόλου αντικειμενικός. Επειδή έχω κάνει την συγκεκριμένη εκδρομή τα 12,5 ευρώ δεν είναι ακριβά, είναι σκέτη κλοπή. Φανταστείτε μια τετραμελή οικογένεια να δίνει σχεδόν 50? για ένα μπάνιο!! Και εν πάση περιπτώση δεν καταλαβαίνω γιατί ο σχολιασμός μιας πληροφορίας, που δίνεται μέσα από μια ταξιδιωτική ιστορία, χαλάει το θέμα. Όπως επίσης δεν καταλαβαίνω τις ειρωνικές κραυγές του αρχικού πόστερ. Αντι να μας πει, εν θέλει βέβαια, με πια λογική θεωρεί τα 12,5? φτηνά, καταφεύγει σε τριτοκλασάτο κλαψιάρικο χιούμορ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.723
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom