Αυστρία Απορίες για ταξίδι Αυστρία

vapapou

Member
Μηνύματα
13
Likes
1
Χαιρετώ αυτη την υπέροχη παρέα οπου μέσα απο τα γραφόμενά σας έχω ταξιδέψει σε απίστευτα μέρη.
Θέλω να κάνω το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό με το δικό μου αυτοκίνητο και η επιλογή μου είναι η Αυστρία,επειδή με τα group νιώθω πολύ δεσμευμένος.
Θέλω να καταθέσω την διαδρομή που σκέφτομαι να κάνω και ζητώ πληροφορίες για το τι να δώ ή ακόμη και τροποποίηση της διαδρομής.
1 ημέρα Αποβίβαση στην Βενετία και άμεση αναχώρηση για Αυστρία μέσω Κλάνκεφουρτ Βίλαχ και διανυκτέρευση στο Γρατς. Η διαδρομή θα είναι με στάσεις σε διάφορα αξιοόθέατα αλλά πιά είναι αυτά?
2 ημέρα Αναχώρηση για Βιέννη με σκοπό να φτάσω αργά το μεσημέρι
3 ημέρα Βιέννη
4 ημέρα Θέλω να συνεχίσω προς Σαλτζμπούρκ για διανυκτέρευση
5 ημέρα Σάλτζουμπορκ περίχωρα και ίσως Μόναχο
6ημέρα Μόναχο Ινσμπρουκ
7 ήμέρα Ινσμπρουκ Βενετία
8 ημέρα Επιβίβαση στα καράβι για πάτρα.
Θα ήθελα κάθε πληροφορία εμπειρια για όμορφα σημεία πάνω σε αύτη τη διαδρομή(όμορφα χωριά λίμνες κ.τ.λ .)όπως και για οινονομικά ξενοδοχεία.
Ευχαριστώ Βαγγέλης.
 

giotamike

Member
Μηνύματα
87
Likes
170
Επόμενο Ταξίδι
USA
Το Γκρατς είναι μια μικρή όμορφη πόλη, όπως λίγο-πολύ όλες αυτές της Κεντρικής Ευρώπης. Είναι πιο όμορφο τα Χριστούγεννα. Στο κέντρο της πόλης έχει μια πολύ καλή ταβέρνα με παραδοσιακό φαγητό και καλή μπύρα. Πήγα όμως το 2003 και δεν θυμάμαι λεπτομέρειες.

Για τη Βιέννη μπορείς να βρεις πάρα πολλές πληροφορίες και πολύ καλές τιμές. Δεν έμεινα σε ξενοδοχείο εκεί για να έχω άποψη. Σαφώς το καλύτερο είναι να αφήσεις το αμάξι και να περπατήσεις στο ιστορικό κέντρο της πόλης που είναι γοητευτικό.
Πολύ καλό φαγητό έχουν και τα εστιατόρια που είναι κατά μήκος των Εθνικών οδών.
 

giotamike

Member
Μηνύματα
87
Likes
170
Επόμενο Ταξίδι
USA
Σχετικά με το ταξίδι θα ήθελα επίσης να σου αναφέρω ότι είναι πολύ καλή εμπειρία και όμορφη η οδήγηση σε εκείνα τα μέρη. Να κοιτάξεις βέβαια τον καιρό.

Το Σαλτσμπουργκ είναι πολύ όμορφο, ιδιαίτερα το κάστρο του. Αν κάνεις χειμερινά σπορ, τόσο το καλύτερο.

Σχετικά με τη Γερμανία, μπορείς να κοιτάξεις την ιστορία που έχω γράψει εδώ.


Τη μόνη παρατήρηση που έχω να κάνω είναι ότι ίσως να έχεις βάλει πολλά μέσα σε λίγες μέρες.

Από εκεί και πέρα...Καλή Διασκέδαση.:clap:
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
Καλωσήρθες και καλά ταξίδια.
Τα μέρη που αναφέρεις είναι πολυ όμορφα και προσφέρονται για οδικό ταξίδι(μικρές αποστάσεις ,άνετοι δρόμοι)Αν και δυο βράδια στη Βιέννη είναι σίγουρα πολύ λιγα καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει πάντα το περιθώριο του χρόνου.Υπάρχουν πολλά όμορφα χωριά τόσο στην επαρχία του Τυρόλο όσο και στην επαρχία του Σάλζμπουργκ που μπορείς να κάνεις μικρές στάσεις.Η chiemsea είναι μια λίμνη που βρίσκεται ανάμεσα στο Μόναχο και το Σαλζμπουργκ και αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη.Τώρα όσο αναφορά τα ξενοδοχεία:
Σαλζμπουργκ εφόσον ταξιδεύεις με αμάξι η καλύτερη περιπτωση κατά τη γνώμη μου είναι το star inn(www.[B]starinn[/B].de/index.php?de_salzburg-zentrum - 7k -)διότι είναι σε πολύ κοντινή απόσταση από το κέντο της πόλης(μέσα στο ιστορικό κέντρο δεν μπαίνουν αυτοκίνητα)και διαθέτει παρκιγκ σε συμφέρουσα τιμή.όταν πήγα εγώ κόστιζε 12ευρώ το εικοσιτετράωρο το παρκόμετρο και μόλις 13 το πάρκιγκ του ξενοδοχείου(εννοείται ότι δεν μπορείς να παρκάρεις πουθενα δωρεάν,οπότε αξίζει).Δεν αναφέρεις όμως το πότε θέλεις να πας.Στο Σαλζμπουργκ ,τον Αυγουστο γίνεται φεστιβαλ προς τιμήν του Μοτσαρτ και όλα τα ξενοδοχεία έχουν καπέλο στις τιμές.Αν πας όμως εκείνη την περίοδο αξίζει να κλείσεις εισητήρια για ένα από τα πολλά μουσικά events που γίνονται τότε.Για Βιέννη υπάρχουν πολλές επιλογές ,στο κέντο όμως τα ξενοδοχεία είναι αρκετά ακριβά κατά τη γνώμη μου,οπότε συμφέρει να κοιτάξεις για ξενοδοχείο λίγο πιο μακριά και μετακινείσαι με τραμ ή αλλο μέσο μαζικής μεταφοράς Ενδυκτικά αναφέρω το Eurostars Vienna(www.[B]eurostars[/B]hotels.com/en/hotels-in-austria-wien.html - 40k)αλλά σίγουρα ψάχνοντας θα βρεις πολλές επιλογέςΤέλος για Ιννσμπρουκ θα σου προτείνω το ομόνυμο ξενοδοχείο(www.[B]hotelinnsbruck[/B].com/ - 12k )που δεν είναι σίγουρα φτηνό αλλά βρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία,έχει πάρκιγκ αλλά μπορείς να παρκάρεις και στο δρόμο τιγύρω.Τέλος για Μοναχο υπάρχουν πολλές επιλογές ξενοδοχείων σε καλές τιμές .Το novotel ήταν η δική μας επιλογή διότι παρκάραμε έξω από το ξενοδοχείο.Ελπίζω να σου έδωσα μερικές ιδέες .Ψάχνοντας στο forum θα βρεις σίγουρα και άλλα ενδιαφέροντα για το ταξίδι σου.
 

vapapou

Member
Μηνύματα
13
Likes
1
Ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες σας Το ταξίδι μου θα γίνει αρχές Ιουνίου αλλα επειδη είναι το πρώτο μου ειμαι λίγο ανχωμένος και για αυτό ξεκίνησα να το οργανώνω τόσο νωρίς.Τέλος πρέπει να ζητήσω μια συγνώμη απο τους διαχειριστές γιατι πρέπει να έχω βάλει το θέμα σε δύο σημεία (άγνοια με την τεχνολογία), ας το διαχειριστούν όπως κρίνουν καλύτερα
Ευχαριστώ Βαγγέλης.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Αν δεν έχεις λόγους να πας πέτα έξω το Γκρατς και το Μόναχο... Έχε σαν βάση σου το Σάλτζμπουργκ και κάνε τις εκδρομές σου από εκεί... είναι κουραστικό να αλλάζεις κάθε λίγο και λιγάκι ξενοδοχείο...

Με βάση το Salzburg θα πας στο Innsbruck και μια μέρα θα την αφιερώσεις στο Konigssee και τα γύρω βουνά και λίμνες... Μόναχο δεν προλαβαίνεις να πας και δεν θα χάσεις και κάτι το φοβερό...

Την τέταρτη ή πέμπτη μέρα φύγε για Βιέννη... κάτσε τρία βράδια εκεί να την δεις και να την ευχαριστηθείς... το τελευταίο σου βράδυ καλή λύση θα ήταν η Λιουμπλιάνα που είναι σαφώς πιό ενδιαφέρουσα από το Γκρατς που κατά την γνώμη μου είναι αδιάφορο...
 

giotamike

Member
Μηνύματα
87
Likes
170
Επόμενο Ταξίδι
USA
Για το Μόναχο, δεν συμφωνώ. Έχει πολλά να δει και να κάνει κάποιος.

Αλλά αυτά είναι γούστα.
 

vapapou

Member
Μηνύματα
13
Likes
1
Άκούω όλες τις προτάσεις και βασίζομαι στις εμπειρίες σας, σαφώς τα πάντα είναι θέμα γούστου.
Επέλεξα στον άρχικό μου σχεδιασμό να πάω στην Βιέννη μέσω Γρατζ γιατί μου είπαν ότι έχει καταπληκτική διαδρομή Τα ενδιαφέροντά μου είναι τοπία και φύση καί όχι τόσο τα μουσεία.Το Μόναχο είναι αξιόλογος προορισμός αλλα όχι στις προτεραιότητες μου έτσι ώστε εάν γεμίσω την μέρα μου με κάτι πιό ενδιαφέρον μπαίνει στην αναμονή για επόμενο ταξίδι που είμαι σίγουρος θα ακολουθήσει.
Η διαδρομή μου θα οριστικοποιηθεί ύστερα απο δικές σας προτάσεις.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Πίστεψε με ότι η διαδρομή που θα κάνεις στα βουνά της Βαυαρίας θα είναι μια από τις εντυπωσιακότερες που έχεις κάνει ποτέ στη ζωή σου... Θα δεις χωριά, δάση, ποτάμια λίμνες, το καταφύγιο του Χίτλερ όλα πέραν πάσης περιγραφής... Τηνάλλη μέρα θα δεις το Iνσμπουργκ και άλλα κονρινά Αυστριακά χωριά και θα αποζημιωθείς... Αν βάλεις το Μόναχο και θα επιβαρίνεις το πρόγραμμά σου και θα πάρεις μόνο μια γεύση και τίποτε άλλο... άστο για άλλο ταξίδι...

Η διαδρομή που θα κάνεις στο έλα από Βιέννη σε Βενετία είναι ούτος ή άλλος εντυπωσιακή... απλά καλύτερα θα ήταν να διαλέξεις την ΛΙουμπλιάνα για δύο λόγους... και ωραιότερη είναι από το Γκρατς και πιό κοντά στην Βενετία...
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Εάν δεν κάνω λάθος για την Λιουπλιάνα χρειάζεται διαβατήριο?
Όχι η Σλοβενία ανήκει πλέον στην Ευρωπαικη Ένωση. Αρκεί η ταυτότητα νέου τύπου. Αναφορικά με το ταξίδι σου, αν και το Μόναχο μου άρεσε αρκετά, μια ημέρα είναι λίγη. Δε θα προλάβεις να δεις πολλά. Οπότε άστο για άλλη φορά. Συμφωνώ και εγώ ότι είναι καλύτερα με βάση το Σάλτσμπουργκ να κάνεις μια επιπλέον ημέρα εκδρομή στη Βαυαρία, με τις υπέροχες λίμνες και κάστρα. Μπορείς να φτάσεις μέχρι και το παραμυθένιο κάστρο του Νοισβανσταιν. Απέχει γύρω στις δυόμιση ώρες από το Σάλτσμπουργκ και η διαδρομή θα σε αποζημιώσει.
 

vapapou

Member
Μηνύματα
13
Likes
1
Όπως καταλαβαίνω τα πράγματα αλλάζουν πολύ απο την αρχική μου σκέψη.
Πραγματικά η βοήθειά σας είναι πολύτιμη και με βοηθούν να ξεκαθαρίσω πολλά πράγματα.
Έχουμε και λέμε, θέλω βουνά θέλω λίμνες θέλω κάστρα άρα με το που θα κατέβω απο το καράβι βούρ για Σαλτζμπουρκ ή Ινσμπουρκ (οι έμπειροι στην παρέα ας μου προτείνουν)και με βάση μία απο αυτές τις πόλεις, ημερήσιες εκδρομές στις γύρω περιοχές, τα χιλ δεν με φοβίζουν.Όπως υπολογίζω κάνω τρείς διανυκτερεύσεις και την τέταρτη μέρα έφυγα για Βιέννη και κάνω δύο διανυκτερεύσεις στην ουσία μία ολόληρη μέρα μέσα στην Βιέννη, ξαναλέω τα μουσεία δεν με ενδιαφέρουν άντε το πολύ -πολύ να πάω στο παλάτι της Σίσι.
Η απορία μου τώρα είναι δεδομένου ότι η σύζυγος θέλει οποσδήποτε μία ημέρα βενετία να φύγω απο Βιέννη για βενετία μεσω Γράτζ ή μέσω Λουμπλιάνας και να κάνω στάση για καφέ ή να προσπαθήσω να βρώ άλλη ΄μία ημέρα για διανυκτέρευση σε μια απο αυτές τις δύα πόλεις.Άκουσα ότι κοντά στο Γράτζ υπάρχει και μπορείς να δείς παγετώνα.Το ταξίδι μου θα ξεκινήσει Πέμπτη 24.00 απο Πάτρα οπότε Σάββατο Βενετία και απο Βενετία αναχώρηση 12.00 Σάββατο και Κυριακή 21.00 Πάτρα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.187
Μηνύματα
883.361
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom