Αίγυπτος Αποριες για ταξιδι στην Αιγυπτο

soudianos

Member
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βερακρούζ
καταρχας μην ακους κανεναν να πας και να περασεις τελεια,κι οταν με το καλο ερθεις φτιαξε και μια ιστορια να δουμε πως περασε μια ελληνιδα,με αντρα αιγυπτιο πρωτη φορα στην αιγυπτο,μεταξυ μας ημουν καποτε ετοιμη να κανω το ιδιο,αλλα δεν εκατσε...λογικα σου εχει μιλησει για την διαφορετικη νοοτροπια,εφοσον συνοδευεσαι δεν θα εχεις προβλημα.λογικα δεν ειναι τοσο χυμα οπως στην ελλαδα εκει,χερακι φιλακια και λοιπα δλδ στο δρομο,αν ειναι χριστιανος κοπτης ο αντρας σου,θελει λιγο προσοχη,αλλα και παλι ουτε εγω βλεπω τηλεοραση,να περασετε τελεια και περιμενουμε ιστοριουλα.
Προγραματισε για το Ιράν να τους τρελανεις

skoumpi

Member
Καλησπέρα σας,
Τον Ιανουάριο πρόκειται να ταξιδέψω στην Αίγυπτο και θα ήθελα την βοήθεια σας.
Καταρχήν, προσγειώνομαι Κάϊρο και εκτός από Κάϊρο ενδιαφέρομαι να δω Ασουάν, Λούξορ , Άμπου Σίμπελ και άμα μείνει χρόνος (δεν τρελαίνομαι κι όλας), την Αλεξάνδρεια.
Επίσης δεν ενδιαφέρομαι για κρουαζιέρα στο Νείλο, παρά μόνο για μια ημερήσια ίσως βολτίτσα με καμιά φελούκα.Πόσες μέρες προτείνετε να μείνω στο κάθε μέρος;
Ποια αξιοθέατα να μη χάσω ; Τι να προσέξω γενικότερα.
Για τέλος να επισημάνω πως πρόκειται να ταξιδέψω μόνος, και χωρίς γκρουπ.
Θα ήθελα να μην μεταφερθεί το θέμα σε κάποιο παλιότερο καθώς οι περισσότερες πληροφορίες που υπάρχουν για Αίγυπτο είναι πολύ παλιές και θεωρώ πως πρέπει να υπάρχουν πιο πρόσφατες πληροφορίες.
Έχω επίσης διαβάσει τα περισσότερα προηγούμενα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Αυτό που λες για κρουαζιερα ουσιαστικά ειναι ο τρόπος που πηγαίνεις απο το ενα μερος στο άλλο. Δηλαδή πετας απο Καιρο π.χ. για Ασουαν και μετά ερχεσαι προς το Καιρο με ποταμόπλοιο. Ειναι ωραια φάση.... Εσυ σκεφτεσαι να μετακινείσαι οδικώς??\Οχι οτι δεν γίνεται φυσικά.

soudianos

Member
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βερακρούζ
ναι εμενα το ιραν μου ελειπε...θα με φανε λαχανο αν παω στο ιραν χαχαχα
Για την @OlgaLi το έγραψα αλλά και συ αν ενδιαφέρεσαι έχω δικό μου ... πρακτορείο εκεί να σε πάω

travel_lover

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΙΝΔΙΑ -
Αυτό που λες για κρουαζιερα ουσιαστικά ειναι ο τρόπος που πηγαίνεις απο το ενα μερος στο άλλο. Δηλαδή πετας απο Καιρο π.χ. για Ασουαν και μετά ερχεσαι προς το Καιρο με ποταμόπλοιο. Ειναι ωραια φάση.... Εσυ σκεφτεσαι να μετακινείσαι οδικώς??\Οχι οτι δεν γίνεται φυσικά.
Καλησπέρα και πάλι και μετά από πολύ απογοήτευση από το forum καθώς οι απαντήσεις είναι αργοπορημένες (πας ταξίδι, γυρίζεις και έχεις μετά, τις απαντήσεις σου).
Παρόλα αυτά σε ευχαριστώ που απάντησες έστω εσύ, λίγες μέρες πριν πάω! :p
Λοιπόν σκέφτομαι να μείνω Κάιρο 3 ολόκληρες ημέρες και την 4η απόγευμα να πετάξω για Λουξορ.
Έχω διαβάσει απο ξένα forum,site, το τονίζω αυτό, ότι στο Λούξορ πρέπει να μείνεις τουλάχιστον 3 ημέρες και έτσι θα πράξω χωρίς να ξέρω ακόμα βέβαια τι θα πρωτοδώ. Οποιαδήποτε φυσικά βοήθεια είναι καλοδεχούμενη.
Μετά από το Λούξορ, σειρά έχει το Ασουάν, που ακόμα δεν έχω αποφασίσει πως θα πάω, για άλλες 3 ημέρες, σε αυτές τις 3 ημέρες θα πάω και μια μονοήμερη στο Abu Simbel.
Η Αλεξάνδρεια, και η βιβλιοθήκη της, συνεχίζει να μην με ενδιαφέρει καθόλου, από βίντεο και φωτογραφίες που έχω δει, μου κάνει πολύ Θεσσαλονίκη, γενικά πολύ βαρετή!! :p

Last edited:

taver

Member
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Τα σκέφτεστε πριν τα γράψετε αυτά; Από το Ασουάν στο Κάιρο η κρουαζιέρα θέλει πάνω από 10 μέρες από μόνη της (12-13 μέρες οι μια δυο που είδα). Δεν ξέρω που την είδατε την ωραία φάση κλεισμένοι για τόσες μέρες μέσα σε ένα καράβι παρέα με ανυπόφορους Κινέζους τουρίστες, υποθέτω και η φυλακή ωραία φάση θα είναι για σας.

Οδικώς, (νόμιμα) μόνο με ΚΤΕΛ και οργανωμένες εκδρομές μπορείτε να κινηθείτε στην Αίγυπτο. Αν επιχειρήσετε να οδηγήσετε δικό σας ή εννοικιαζόμενο όχημα, χρειάζεστε υποχρεωτικώς Αστυνομική Συνοδεία και αυστηρώς δηλωμένο πρόγραμμα (ή να μην το δηλώσετε και να πάρετε τα ρίσκα σας, αλλά χωρίς να σας καλύπτει η ασφάλεια του οχήματος). Προτείνω αεροπλάνο ή τρένο.

Λυπάμαι, νεότερες πληροφορίες δεν έχω να προσφέρω στις ερωτήσεις, μόνο αυτά που έχω γράψει παλιότερα. Απλώς να πω ότι η κατάσταση με το κυκλοφοριακό χάος που επικρατούσε στο Κάιρο έχει βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, κι ότι πλέον in UBER we trust. Μεταμεσονύκτιο Αεροδρόμιο -> Gezira πριν δυο χρόνια (κατά τη διάρκεια ολιγόωρου stopover) κόστισε EGP 80.37 (€4.50).

skoumpi

Member
@taver Χρονια πολλά.... Το "έρχεσαι προς το Κάιρο" δεν σημαίνει πως θα φτάσεις Κάιρο με το ποταμόπλοιο.....Εαν κάποιους του μπέρδεψα ζητω συγγνώμη. Και ναι είναι υπέροχες οι μέρες που είσαι στην κρουαζιέρα. Εαν κάποιος κάνει ένα ταξίδι στην Αίγυπτο και μείνει μόνο 4 μερες Κάιρο Αλεξάνδρεια θα έχει χάσει το καλύτερο μέρος της χώρας. Όσο για τους Κινέζους ή για το κλείσιμο μέσα στο πλοίο, όταν πήγα εγω δεν είχαμε Κινέζους (ίσως έτυχε) δεν ηταν καθόλου βαρετά αφού βγαίναμε έξω σε διάφορα αξιοθέατα και γυρνούσαμε για φαγητό και ύπνο. Ναι λοιπόν ξέρω τι λέω!!!

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Καλησπέρα και πάλι και μετά από πολύ απογοήτευση από το forum καθώς οι απαντήσεις είναι αργοπορημένες (πας ταξίδι, γυρίζεις και έχεις μετά, τις απαντήσεις σου).
Ελπίζω να κάνεις τη διαφορά και να μας γράψεις τις εντυπώσεις και τα τιπς από το ταξίδι σου, αλλά και από τα υπόλοιπα ταξίδια σου για το οποία ζήτησες και πήρες πληροφορίες από το φόρουμ.

skoumpi

Member
Παρόλα αυτά σε ευχαριστώ που απάντησες έστω εσύ, λίγες μέρες πριν πάω! :p
Λοιπόν σκέφτομαι να μείνω Κάιρο 3 ολόκληρες ημέρες και την 4η απόγευμα να πετάξω για Λουξορ.
Έχω διαβάσει απο ξένα forum,site, το τονίζω αυτό, ότι στο Λούξορ πρέπει να μείνεις τουλάχιστον 3 ημέρες και έτσι θα πράξω χωρίς να ξέρω ακόμα βέβαια τι θα πρωτοδώ. Οποιαδήποτε φυσικά βοήθεια είναι καλοδεχούμενη.
Μετά από το Λούξορ, σειρά έχει το Ασουάν, που ακόμα δεν έχω αποφασίσει πως θα πάω, για άλλες 3 ημέρες, σε αυτές τις 3 ημέρες θα πάω και μια μονοήμερη στο Abu Simbel.
Η Αλεξάνδρεια, και η βιβλιοθήκη της, συνεχίζει να μην με ενδιαφέρει καθόλου, από βίντεο και φωτογραφίες που έχω δει, μου κάνει πολύ Θεσσαλονίκη, γενικά πολύ βαρετή!! :p
Στο Λουξορ εχει πολλά να δεις φαντάζομαι κοιλάδα των βασιλέων / Καρνακ/ Λουξορ /Χασεπτουτ/ κτλ τα έχεις ήδη στο πρόγραμμα!!! Εμεις τότε σταματήσαμε και Εντφου. //Αμπου Σιμπελ δεν πήγα!!

travel_lover

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΙΝΔΙΑ -
Στο Λουξορ εχει πολλά να δεις φαντάζομαι κοιλάδα των βασιλέων / Καρνακ/ Λουξορ /Χασεπτουτ/ κτλ τα έχεις ήδη στο πρόγραμμα!!! Εμεις τότε σταματήσαμε και Εντφου. //Αμπου Σιμπελ δεν πήγα!!
Έχω κάποιες απορίες σχετικά με το Λούξορ.Όλοι αυτοί οι ναοί να φανταστώ δεν βρίσκονται στον ίδιο χώρο σωστά; Τι αποστάσεις έχουν μεταξύ τους και ποσο περίπου πάει το μαλλί αν θες να δεις τους περισσότερους; (Αν όχι όλους)
Επίσης, 3 ημέρες είναι καλά;

travel_lover

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΙΝΔΙΑ -
Ελπίζω να κάνεις τη διαφορά και να μας γράψεις τις εντυπώσεις και τα τιπς από το ταξίδι σου, αλλά και από τα υπόλοιπα ταξίδια σου για το οποία ζήτησες και πήρες πληροφορίες από το φόρουμ.
Με έχεις διαβάσει βλέπω λίγο ε;
Θα προσπαθήσω , υπόσχομαι!!! Ξέρεις οταν γυρίζω απο ενα ταξίδι , κατευθειαν σκέφτομαι το επόμενο , και έτσι αρχίζει η έρευνα που μπορεί να κρατήσει και μήνες και όλο αυτό μου τρώει τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο!!

taver

Member
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Έχω κάποιες απορίες σχετικά με το Λούξορ.Όλοι αυτοί οι ναοί να φανταστώ δεν βρίσκονται στον ίδιο χώρο σωστά; Τι αποστάσεις έχουν μεταξύ τους και ποσο περίπου πάει το μαλλί αν θες να δεις τους περισσότερους; (Αν όχι όλους)
Επίσης, 3 ημέρες είναι καλά;
Η πόλη είναι στην ανατολική όχθη του Νείλου. Στην ίδια όχθη, βρίσκεται ο Ναός του Λούξορ, ο ναός του Καρνάκ και το Μουσείο του Λούξορ. Και μια υπερτουριστική πόλη με πεντάστερα και σχεδόν μηδέν τοπικό χρώμα.
Όλα τα άλλα βρίσκονται στη Δυτική όχθη, η οποία είναι προσβάσιμη μόνο από μια γέφυρα εκτός πόλης, και με αποστάσεις μεταξύ τους. Η καλύτερη επιλογή (πριν 15 χρόνια) ήταν να πάρεις έναν ταρίφα για όλη μέρα (κυκλοφορούν στα ξενοδοχεία, δεν τους χάνεις).
Μάλλον μια μέρα για την κάθε όχθη θα σε φτάσει.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
32.884
Μέλη
37.881
Νεότερο μέλος
skepdim

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom