Ιταλία Αποριες για Rωμη & Φλωρεντια

dimkatsar

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Καλησπερα σας,
Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση. Σχεδιαζω απο τωρα για Χριστουγεννα τις διακοπες μου (???!!! :cool:) σε Ρωμη και σκεφτομαι να το συνδυασω και με Φλωρεντια.
Αυτο που με "ανυσυχει" όμως ειναι οτι 25&26/12 ειναι αργιες στην Ιταλια και φοβαμαι μηπως γενικως τα μαγαζια, εστιατορια , bars αλλα και μουσεια εχουν βαλει λουκετο! Επισης θα υπαρχουν δρομολογια τρενων?. Σκεφτομαι να παρω τρενο απο Ρωμη για Φλωρεντια.
Δεν θα ηθελα εκεινες τις ημερες να ξενερωσω αν συμβει αυτο, οποτε ισχυουν γενικως?. Αν εχει παει καποιος Χριστουγεννα Ιταλια θα ξερει να μου πει.
Συνολικα σκεφτομαι 5 ημερες και θα τις σπασω πχ 2 μερες Φλωρεντια και 3 στη Ρωμη.
Μπορειτε να μου πειτε τα κυριοτερα αξιοθεατα που μπορει να δει καποιος στη Φλωρεντια? Ρωμη εχω ξαναπαει οποτε μηπως θα επρεπε να αφιερωσω 3 στη Φλωρεντια και 2 στη Ρωμη?.
Ευχαριστώ!!!!!
 

pix_lax82

Member
Μηνύματα
89
Likes
32
Ταξίδι-Όνειρο
Βορειος Κορέα
Εγω προσωπικά εχω επισκεφθεί μονο την Ρωμη οποτε δεν νομίζω οτι μπορω να βοηθήσω αλλά επειδη ειναι και γιορτές μηπως θα ηταν καλύτερα να αφιερώσεις λιγο παραπάνω χρόνο στην Φλωρεντία ισως και ολες τις μερες για να κάνεις και καμμια μονοήμερη. Τουλαχιστον εμεις αυτο λέμε για το Πασχα ομως.
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
5 μερες ειναι λιγες και για τις 2 πολεις ειδικα αν η αφιξη δεν ειναι πρωινη και η αναχωρηση απογευματινη. Θα σου προτεινα μονο Ρωμη. Εκματαλλευεσαι το σαββατοκυριακο 25-26 Δεκεμβριου που ετσι και αλιως τα καταστηματα ειναι κλειστα για να εξερευνησεις την πολη με ησυχια και να μη χανεις το χρονο σου στα μποτιλιαρισματα, επισκεπτεσαι οσα μουσεια σε ενδιαφερουν και ειναι ανοικτα και τις υπολοιπες μερες βλεπεις τα υπολοιπα, γυροβολας στα καταστηματα και ζεις την πολη στην καθημερινοτητα της. Και οι 2 ειναι μεγαλες και τουριστικες πολεις, αποκλειεται να μεινεις νηστικος.
Μην παραλειψεις να κλεισεις εισιτηριο μεσω ιντερνετ για Βατικανο, αν δεν το κανεις θα χασεις μιση μερα στην ουρα. ειναι κλειστο 25-26 δεκεμβριου, 27 δεκεμβριου η εισοδος ειναι δωρεαν αρα προετοιμασου για ατελειωτη ουρα, επομενως σου μενει μονο 28 δεκεμβριου.
Χρησιμες διευθυνσεις
ROME VATICAN MUSEUM Booking Museum Tickets in Vatican Rome Italy
Vatican: the Holy See

Aν επιμενεις για Φλωρεντια υπαρχουν σιγουρα δρομολογια, Ferrovie dello Stato - Homepage
Mε λιγη αναζητηση στο φορουμ θα βρεις παρα πολλες πληροφοριες
 

dimkatsar

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
ευχαριστώ πολυ!!!.λοιπον, σκεφτομαι βασικα για 22-26/12 με αναχωρηση στις 27/12, οποτε πιστευω οτι θα προλαβω να δω αρκετα πραματα.Μπορεις να μου πεις ποια ειναι τα must στη Ρωμη που πρεπει να δει καποιος?,πχ μουσεια, galleries, πιατσες...
για το colosseo πρεπει επισης να κλεισω μεσω internet `η εκει ειναι πιο χαλαρη η κατασταση??.
Για Φλωρεντια σκεφτομαι να παω μεσω τραινου αυθημερον.Το κεντρο εκει εχω ακουσει οτι ειναι πιο μικρο απο αυτο της Ρωμης οποτε θα προλαβω να την γυρισω θελω να πιστευω. Απο Φλωρεντια ξερεις να μου πεις τι πρεπει να δω?.
Εχεις μια εκτιμηση ποσο κοστιζουν τα εισιτηρια με τραινο με επιστροφη?.
Ευχαριστώ και παλι.
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Must ειναι ολη η Ρωμη, απο τις λιγες πολεις που σε καθε γωνια εχει να σου αποκαλυψει κατι. Εχεις το χρονο να αγορασεις ενα ταξιδιωτικο οδηγο για την πολη, εγω βολευτηκα αυτον απο τη σειρα του National geographic που θα τον βρεις σε κεντρικα βιβλιοπωλεια. Στη συνεχεια αναλογα με τα γουστα σου φιλτραρεις, επιλεγεις αυτα που σε ενδιαφερουν και ξαναφιλτραρεις για να καταληξεις σε αυτα που προλαβαινεις.
Για μια πρωτη γνωριμια με την πολη καλα ειναι τα λεωφορεια που κανουν city tour - ειναι 3-4 εταιρειες με παραπλησιες τιμες και δρομολογια αλλα και παλι δεν τα βλεπεις ολα αφου αξιοθεατα σαν την piazza navona, piazza di Spagna, Piazza del Popolo pantheon και αλλα βρισκονται σε πεζοδρομους, απλα παιρνεις μια γευση και προσανατολιζεσαι.
Σιγουρα δεν πρεπει να χασεις το Βατικανο και για να κερδισεις χρονο η κρατηση μεσω ιντερνετ ειναι μονοδρομος, για το κολοσσαιο αγοραζεις εισιτηριο επιτοπου, με το ιδιο εισιτηριο μπαινεις και στην αρχαια αγορα . Για να μην ξεποδαριαστεις σε ανηφορες ξεκινα την διαδρομη σου απο το καπιτωλιο, συνεχισε στην αρχαια αγορα και τελειωσε στο κολοσσαιο, απο εκει παιρνεις μετρο ή ταξι και πας όπου θελεις.
Για τον Αγιο Πετρο και την πλατεια του βατικανου , αν και δεν εχω παει ποτε χριστουγεννα φανταζομαι οτι θα γινεται της εκπορνευομενης το κυγκλιδωμα λογω θρησκευτικου τουρισμου εκεινες τις μερες, οπότε υπομονη στις ουρες.
Το pantheon ειναι επισης ενα αξιοθεατο με συγκεκριμενο ωραριο λειτουργιας, νομιζω μεχρι τις 2 ή 3. Αξιζει να μπεις μεσα, ειναι ρωμαικος ναος που διατηρηθηκε μεχρι σημερα αφου αργοτερα μετατραπηκε σε χριστιανικο και σαν ναος δεν εχει εισιτηριο. Προσεξε γιατι χριστουγεννα μπορει να ειναι κλειστο, εγω πηγα 3 φορες μεχρι να το πετυχω ανοιχτο και να μπω μεσα. Αν εισαι τυχερος και βρεχει θα δεις τη βροχη να μπαινει στο εσωτερικο απο την μοναδικη εισοδο του φωτος που υπαρχει στην οροφη, φανταζομαι πως ειναι ενδιαφερον θεαμα που δεν το εζησα.
Αυθημερον στη Φλωρεντια? Σαν δελτιο ειδησεων του Star χωρις τα κουτσομπολια μου ακουγεται αλλα αν δεν υπαρχει δυνατοτητα διαμονης, ειναι μια ευχαριστη συντομη εμπειρια. Με γρηγορο τρενο η διαδρομη διαρκει περιπου 1,5 ωρα τιμη δεν ξερω αλλα μπορεις να βρεις τιμες & δρομολογια μεσω ιντερνετ,παντως εχει πολυ τακτικη συνδεση, ισως λογω εορτων χρειαστει να κλεισεις εισιτηρια 1-2 μερες πριν.
 

sdoe21

Member
Μηνύματα
327
Likes
127
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Παιδιά το βάζω εδώ για να μην ανοίγω τόπικ...

SOS

Υπάρχει στη Ρώμη στάση Μετρό " Porta Maggiore" ??

Εδώ δείχνει οτι υπάρχει -> Rome.info > Rome city map, street map of Rome ,
αλλά στον χάρτη του Μετρό δεν υπάρχει ούτε στην γραμμή Α ούτε στην Β... http://www.rome.info/metro/


Βοήθεια παρακαλώ γιατί είμαι στο τσάκ να κλείσω το διαμέρισμα, και θέλω κοντά να έχει Μετρό!!
 
Last edited by a moderator:

nikpyrgos

Member
Μηνύματα
62
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Ποιος ξερει...?
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Η σταση αυτη ειναι σε μια γραμμη που ειναι κατι σαν το δικο μας προαστιακο,παντως δεν ειναι μετρο σιγουρα,και επισης δεν συνδεεται απ' οτι φαινεται με καποιον σταθμο μετρο,σταματαει λιγο πριν απο το Termini...Παντως στην περιοχη εχει 2 σταθμους μετρο σχετικα κοντα,τους Manzoni και Vittorio Emmanuele,δεν ξερω βεβαια κατα ποσο σε βολευουν σε σχεση με το διαμερισμα που λες να κλεισεις.
Κοιτα και αυτον τον χαρτη:
http://www.propertyinvesting.net/cg...ialreports_2edb.roma-metro-map-rome-italy.jpg
 

nera_gr

Member
Μηνύματα
816
Likes
193
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Sdoe21, όπως λέει και ο nikpyrgos δεν έχει μετρό στην Πόρτα Ματζόρε και από τη στάση manzoni δεν είναι και δίπλα. Πιο πολύ σε εξυπηρετεί το τραμ εκεί.
 

sdoe21

Member
Μηνύματα
327
Likes
127
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Ευχαριστώ πολύ παιδιά!!

Το διαμέρισμα που κοιτάω είναι αυτό -> COLOSSEUM-AMORE Apartment

Πώς σας φαίνεται η τοποθεσία του?
Μέχρι τώρα έμενα στην Cavour, δίπλα στο Τέρμινι, και το Μετρό με είχε βολέψει πολύ...γι'αυτό διαστάζω λίγο που δεν εχει μετρό εκεί...

( Και κάτι άλλο. Λέει οτι στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται το ήλεκτρικό ρεύμα. Για 1 βδομάδα κ 4 άτομα λέτε να είναι κάμμιά κρυφή καμπανιά???:()
 

nera_gr

Member
Μηνύματα
816
Likes
193
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Δε θέλω να σε αποθαρρύνω, αλλά εγώ δε θα επέλεγα να μείνω εκει. Πρώτον μπορείς να βρεις πολύ πιο βολικές τοποθεσίες (εκεί γύρω με τα πόδια δεν έχει σχεδόν τίποτα να κάνεις) και δεύτερον μου φαίνεται πολύ περίεργο το ότι πρέπει να δώσετε deposit 150 ευρώ και φυσικά το ότι ο ηλεκτρισμός είναι έξτρα. Για να πω την αλήθεια πρώτη φορά συναντώ κάτι τέτοιο. Πόσα είστε διατεθειμένοι να δώσετε;
Ρίξε αν θέλεις μια ματιά σε αυτό το σάιτ:
Rome Apartments

Και σε αυτό: Dreaming Rome
 

sdoe21

Member
Μηνύματα
327
Likes
127
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Ευχαριστώ nera_gr για τα λίνκς. Θα τα ξεκοκαλλίσω!!

Λέμε να δώσουμε έως 400 το ζευγάρι για 1 βδομάδα.
Δεν ξέρω αν μας συμφέρει να κλείσουμε 2 δωμάτια με (τυπικό) πρωινό σε κανα μικρό Hotel ή B&B στο Τέρμινι, ή ενα διαμέρισμα χωρίς πρωινό.
Οι τιμές είναι περίπου το ίδιο σε τελική ανάλυση...
 

nikpyrgos

Member
Μηνύματα
62
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Ποιος ξερει...?
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Sdoe παντως αν θελετε ξενοδοχειο σου προτεινω ανεπιφυλακτα το Miami Hotel( Hotel Miami Rome - Official website | Sito Ufficiale Hotel Miami Roma ),πανω στη Via Nazionale, στο οποιο εμεινα τελη ιουλιου και ηταν σουπερ!!Καθαρο,δωματια ανετα για την τιμη του,πολυ ωραιο πρωινο κ φοβερο location!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.166
Μηνύματα
882.740
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom