Απο πού έρχεται η τροφή μας; (Ντοκιμαντέρ με την προέλευση της)

BASILISPAP

Member
Μηνύματα
529
Likes
2.600
Επόμενο Ταξίδι
Απο εδώ και από εκεί...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία, Περού, Κιργιστάν
Εδώ και καιρό θέλω να βάλω 4 ντοκιμαντέρ για την τροφή και την βαρβαρότητα στα ζωά. Να υπερτονίσω οτι περιέχουν ακατάλληλες σκηνές (σφαγές κτλ).

1) Food, Inc. (2008) https://www.imdb.com/title/tt1286537/ ΠΡΟΣΟΧΗ ΒΙΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Όποιος θέλει να το δεί, υπάρχει εδώ :


2) Dominion (2018) https://www.imdb.com/title/tt5773402/ . ΠΡΟΣΟΧΗ ΒΙΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Όποιος θέλει να το δεί, υπάρχει εδώ :


3) Earthlings (2005) https://www.imdb.com/title/tt0358456/ . ΠΡΟΣΟΧΗ ΒΙΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Όποιος θέλει να το δεί, υπάρχει εδώ :


4) The Cove (2009) https://www.imdb.com/title/tt1313104/?ref_=tt_rec_tt ΠΡΟΣΟΧΗ ΒΙΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Όποιος θέλει να το δεί, υπάρχει εδώ :


Οι περισσότεροι απο εμάς θεωρούμαστε αλλά δεν είμαστε πραγματικοί φιλοζωοι, προσπαθούμε απλά να πείσουμε τον εαυτό μας, εθελοτυφλούμε (αν μου επιτρέπετε) . Για να μην χαρακτηριστώ, να σημειώσω οτι τρώω κρέας, 1-2 φορες τον μηνα. Δεν μου λείπει καθόλου και συνήθως γίνεται οταν είμαι με παρέα. Τουλάχιστον αυτό που θα ήθελα θα ήταν να μην υποφέρουν κατά την διάρκεια της ζωής και της σφαγής τους...

Οπως ειπε και ο Paul McCartney "Αν τα σφαγεία είχαν γύαλινους τοίχους, θα είμασταν όλοι χορτοφάγοι"...

Μπορεί κάποιος βλέποντας τις παραπάνω εικόνες να μείνει πραγματικά απαθής και αμέτοχος; Ή θα τα βάλει με την ανηθικότητα των μεγαλοβιομηχανίων που αλλοιώνουν,ρυπαίνουν και αρρωσταίνουν ό,τι ζωντανό υπάρχει στον πλανήτη συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου;
Το θέμα είναι απλά μια διαπίστωση και δεν θα ήθελα να παρεκτραπεί η συζήτηση. Εσείς τί λέτε;
 
Last edited:

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.531
Likes
8.472
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άβυσσος
Είχα δει το earthlings πριν πολλά χρόνια. Είναι όντως πολύ σκληρό. Φαντάζομαι ότι αυτά τα ντοκιμαντέρ είναι το κίνητρο για πολλούς να γίνουν χορτοφαγοι. Σέβομαι πάρα πολύ τους χορτοφάγους. Ειδικά σε αυτούς που άρεσε το κρέας αλλά το σταμάτησαν γιατί το θεωρούν ανηθικο τους θαυμάζω. Προς το παρόν ανήκω στην ίδια κατηγορία με εσένα, τρώω κρέας όταν τρώω έξω. Σπίτι μου σπάνια αγοράζω κρέας ή γαλακτομικα προϊόντα.

Τα πειραματοζωα είναι άλλη περίπτωση και μου φαίνεται αναγκαίο κακό. Ξέρω πολλούς βιολογους που κάνουν πειράματα με ζώα και πρέπει πχ να τους αφαιρουν τον εγκέφαλο ενώ είναι ζωντανά. Αν είναι να σώζονται ανθρώπινες ζωές είναι μονόδρομος. Δεν υπολογίζω την ανθρώπινη ζωή το ίδιο με του ζώου.

Ο κύριος λόγος που ήθελα να γράψω όμως είναι η απίστευτα κουραστική κατηγορία των antivegan φιλοζωων. Εννοώ αυτούς που κάνουν αστειακια με τους χορτοφάγους του στυλ θα έρθω να φάω ένα κοπάδι αγελαδια μπροστά σου κλπ και ταυτόχρονα μπορεί να έχουν κατοικίδιο που το "αγαπάνε" πολύ ή να νευριαζουν με κυνηγούς ή όσους κακοποιουν ζώα. Πραγματική κατάντια!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.114
Μηνύματα
880.721
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom