Βολιβία Περού Απο το Ικίτος του Περού στο Δρόμο Του Θανάτου της Βολιβίας

nikosfan

Member
Μηνύματα
24
Likes
24
Επόμενο Ταξίδι
Ισλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία για μήνες

Κούσκο- Λίμνη Τιτικάκα: Είχα αρχίσει να νοιώθω το Κούσκο σαν δική μου πόλη, θάθελα να την περπατήσω ακόμη περισσότερο, όπως κάνω σε όλα τα αγαπημένα μου μέρη. Την είχα περπατήσει αρκετά, ξέφυγα από το κέντρο και τα τουριστικά μέρη, πήγα σε συνοικιακά μαγαζιά και δρομάκια με την ακαταστασία τους. Στην αγορά του Σαν Πέδρο, κεντρική αγορά της πόλης, άνθρωποι πολλοί σε πάγκους με κρέατα, ψάρια απλωμένα και εκτεθειμένα , ούτε λόγος για ψυγεία, γυναίκες που για να φτάσουν εδώ περπάτησαν αρκετά χιλιόμετρα , κουβαλώντας τα λιγοστά προιόντα τους στη μαντήλα και το μωρό στην πλάτη, να τα απλώνουν στο πεζοδρόμιο να πουλούν ελάχιστα λαχανικά, λίγα μανιτάρια ,καλαμπόκι, ή πατάτες, άνθρωποι καρτερικοί που περίμεναν να εισπράξουν τη φτώχεια τους.

Αφησα το Κούσκο με έντονα συναισθήματα και εντυπώσεις και ξεκινώ για τη λίμνη Τιτικάκα που γι αυτήν είχα ακούσει πολλά. Ταξίδι μακρινό, οκτώ ώρες με λεωφορείο για την πόλη Πούνο από όπου ξεκινούν οι διαδρομές της λίμνης. Προτίμησα πούλμαν της γραμμής , όχι τουριστικό, ήθελα να συγχροτιστώ με τον καθημερινό κόσμο.

Η περισσότερη διαδρομή μέσα από μια στενή κοιλάδα δίπλα σε ποτάμι περνά από αρκετά χωριά και μικρές πόλεις. Τοπίο πράσινο, πολλά αγροτόσπιτα φτωχικά, πλίθινα σκεπασμένα με λαμαρίνες. Το λεωφορείο σταματούσε συχνά , κατέβαιναν επιβάτες ανέβαιναν άλλοι, γυναίκες από τα χωριά με τις σακούλες τους και τα μωρά τους στη μαντήλα. Ένα κορίτσι γλυκό και ντροπαλό, όχι πάνω από 15 χρ. ανέβηκε με 2 τεράστια νάυλον σακκιά, η μια γεμάτη ψωμιά σαν πιτακωμένοι άρτοι, η άλλη με μικρά ψωμάκια που τα συνηθίζουν πολύ στο Περού. Μισή ώρα μετά κατέβηκε το κορίτσι με την υπόλοιπη πραμάτεια του, είχε πουλήσει αρκετά. Αργότερα στη στάση ενός χωριού μπαίνουν δυο γυναίκες η μια με μια πιατέλα με πατάτες σαν γεμιστές η άλλη με μια σακούλα κεφαλές καλαμποκού. Σε άλλη στάση μπήκε μια γυναίκα κρατώντας νάυλον σακουλάκια γεμάτα με χυμούς φρούτων σε διάφορα χρώματα. Αργότερα μπαίνουν δυο γυναίκες η μια με ένα μεγάλο δοχείο σκεπασμένο , η άλλη με μια τεράστια πολύχρωμη μαντήλα.

Ανοιξε το ύφασμα ξεδίπλωνε πολλά χαρτιά ξεσκέπασε το δοχείο της έβγαλε και ένα μεγάλο μαχαίρι του χασάπη και άρχισε να κόβει το ζεστό αχνιστό κρέας σε μερίδες ήταν μάλλον αρνί το έβαζε σε ένα κομμάτι λαδόκολλα αντί πιάτου σε όσους το ζητούσαν μύριζε όλο το λεωφορείο κρεατίλα. Μετά τα μισά της διαδρομής λιγοστεύουν τα δένδρα και το πράσινο το τοπίο γίνεται σιγά σιγά γυμνό μόνο λίγο χορτάρι στις πεδιάδες, τα βουνά ολόγυμνα , με χιονισμένες κορυφές. Μόνο βοσκοτόπια πολλά κοπάδια αρνιά και μοσχάρια και πάντα τα χαμόσπιτα. Βλέπω ξαφνικά δίπλα στο δρόμο μερικούς σταυρούς στη γη ανάμεσα στα χόρτα και τα χαράκια ένα μικρό νεκροταφείο, τίποτα άλλο ούτε μονοπάτι ούτε περίφραξη . Μετά κι άλλο κι άλλο στην ίδια απερίγραπτη κατάσταση. Φτάνουμε στη Χουλιάκα, μεγάλη πόλη με αεροδρόμιο, δρόμοι, κτίρια , κυκλοφοριακό να συνιστούν τον ορισμό της αθλιότητας. Λακκούβες , λάσπες, άνθρωποι με καρότσια , τρίκυκλα ταξί και αυτοκίνητα να πηγαίνουν από όπου τους βολεύει. Φτάσαμε αργά το βράδυ στο Πούνο για διανυχτέρευση για την πρωινή εξόρμηση στη λίμνη.
 
Last edited by a moderator:

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Oυφ το διάβασα μονορούφι!!!Είσαι χείμμαρος και μου κάνει εντύπωση που θυμάσαι ακόμη μικρές λεπτομέρειες και τις διηγήσε σα μυθιστόρημα.Περιμένω τη διαδρομή στη Βολιβία...
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.024
Likes
1.579
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Γειά σου Νίκο. Μετά κοντά τρία χρόνια απουσίας από το forum, επανέρχεσαι με ένα ενδιαφέρον ταξίδι που έκανες παρέα με τον συμπατριώτη μου Δημήτρη. Θα περιμένω την περιγραφή από Βολιβία (τρύπα στο χάρτη μου της Ν.Α.).
 

maxoula

Member
Μηνύματα
225
Likes
266
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά και ξανά
Υπέροχο ταξίδι, εμπειρία ζωής :clap: Αν μπορείς πρόσθεσε και φωτογραφίες για να απολαύσουμε και μεις το ταξίδι σου :)
 

esere2

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Ευχαριστούμε Νίκο για την υπέροχη περιγραφή.
Τον Απρίλιο σχεδιάζω ταξίδι στο Περού θα μπορούσες να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες ευχαριστώ.
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.506
Likes
7.699
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
.. ευχαριστω ..με ταξιδεψες παλι εκει....
 

esere2

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Χαίρομαι, θα ανεβάσω φωτογραφίες μόλις επιστρέψω.
Επαναλαμβάνω την ερώτηση νομίζω δεν εκφράστηκα σωστά.
Νίκο θα ήθελες να με βοηθήσεις με λεπτομέρειες όπως πως θα βρω την κοπέλα που αναφέρεις στο Ικιτος (Μονοικα) για να μείνουμε εκεί.
Ευχαριστώ και πάλι για την καταπληκτική σου αναλυτική περιγραφή.:p
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.346
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Μου έφτιαξες πανέμορφες εικόνες , ευχαριστώ :D
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
καταπληκτική περιγραφή!!! αν όμως έβαζες και μερικές φωτο θα ήταν εξαίσια.... Δέντρα που περπατούν;;;;; :roll:
 

nikosfan

Member
Μηνύματα
24
Likes
24
Επόμενο Ταξίδι
Ισλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία για μήνες
-Ζητώ συγγνώμη αγαπητοί φίλοι, λόγοι προσωπικοί με κράτησαν για πάνω από ένα χρόνο μακριά από οποιαδήποτε επαφή με το forum . Τώρα πρέπει να βρω το χρόνο να συμπληρώσω την αφήγηση μου με Βολιβία και εκπληκτικές φωτογραφίες. Πιστέψτε με δεν έχουν καθόλου μπαγιατέψει!

-Αγαπητέ esere 2, βλέπω πολύ αργά, μόλις σήμερα την ερώτηση σου για το ξενοδοχείο. Ελπίζβω να πέρασες υπέροχα. Τώρα ίσως έχει νόημα μόνο για κάποιυς άλλους: "Nativa Apartments Hotel"-Iquitos
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.725
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom